Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6969 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בחיישן שמייצר מתח AC בזמן שמרגיש נקישות. ערכי המתח נמוכים (לצורך העניין, בדיקה שלי העלתה תוצאות של עשיריות הוולט אם מקישים על משהו צמוד לחיישן).

לחיישן התנגדות של בערך 560 מגה-אוהם וברגע שהוא מייצר מתח התנגדותו עולה.

האם פרט ל"העתקת" המיקום של החיישן יש דרך להכהות את חושיו ? :D

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בוקר טוב

הקטנת מתח AC

תתבצע ע"י חיבור קבל במקביל (כמה אלפי פיקופרד)

חיבור סליל בטור בגודל (השראה במילי הנרי) מתאים (מהווה התנגדות למתח חילופין)

אפשר לנסות ערכים שונים של קבלים וסלילים עד לקבלת עוצמת אות רצויה

התאוריה בנושא רחוקה מלהיות פשוטה

פורסם

עזוב אלקטרוניקה ופילטרים, הסיגנל של החיישן מאוד נמוך גם כך.

מקם את החיישן רחוק ממרכז הבלוק או התקן ספייסר/מתאם ממתכת רכה בין החיישן לבלוק.

פורסם
עזוב אלקטרוניקה ופילטרים, הסיגנל של החיישן מאוד נמוך גם כך.

מקם את החיישן רחוק ממרכז הבלוק או התקן ספייסר/מתאם ממתכת רכה בין החיישן לבלוק.

את שינוי המיקום של החיישן כבר ביצעתי, אך אינני בטוח שספייסר-מתכת יתן את התוצאות אליהן אני מכוון מאחר ובורג ההידוק של החיישן (שנמצא במרכזו) גם כן מעביר סוג מסויים של ויברציות ורעשים וגורם לו לייצר סיגנל.

תכל'ס חשבתי על ספייסר לא ממתכת אלא מחומר רך יותר שיוכל לספוג ויברציות, מה דעתך ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שבת שלום לכולם.

סליחה על השאלה אני רק תהיתי מדוע "להכהות את חושיו" מלכתחילה?

האם השאלה היתה ברמה הטאורטית מחקרית או לצורך "עקיפת בעיה"?

בברכה ושבת שלום לכולם.

חיים.

פורסם

למה לנתק אותו אם אפשר להשאיר את החיישן באויר, תפוס אם אזיקון לאיזו צמה או משהו כזה? אבל לדעתי זה יתן בכל מקרה תקלה.

לחיישן נקישות יש התנגדות מאוד גבוהה וגם כאשר הוא מנותק הוא לא מדליק באופן מיידי קוד תקלה, המחשב למעשה לא יודע אם הוא מחובר או לא. אז איך בכל זאת מתקבל קוד תקלה של חיישן נקישות? יש האזנה מתמדת לחיישן שתמיד מייצר רעשים(מתח) ואם לאורך זמן מסויים יחידת בקרת המנוע לא מזהה סיגנל כלשהו (גם שמנוע לא מצלצל החיישן מוציא סיגנל כי באופן טבעי המנוע רועש) מהחיישן הוא מוציא קוד תקלה.

את שינוי המיקום של החיישן כבר ביצעתי, אך אינני בטוח שספייסר-מתכת יתן את התוצאות אליהן אני מכוון מאחר ובורג ההידוק של החיישן (שנמצא במרכזו) גם כן מעביר סוג מסויים של ויברציות ורעשים וגורם לו לייצר סיגנל.

תכל'ס חשבתי על ספייסר לא ממתכת אלא מחומר רך יותר שיוכל לספוג ויברציות, מה דעתך ?

איציק

הבורג הוא לא זה שמעביר את הלחץ (רעידה/רעש) אלא הלחץ לבלוק באיזור החישה, אפשר לנסות דיסקית נחושת או אפילו בקליט מאוקולון (אפשר לייצר אחת כזו בזול אצל חרטים) ולא לסגור חזק את הבורג שזו גם דרך להוריד את רמת הרעש המועבר.

יתכן כי חיישנים של יצרנים שונים מעבירים מתחים שונים, הייתי מנסה זאת גם, את בעיית החווט, אם תהיה קיימת, אני בטוח שתפתור בקלות.

אולי תגלה לנו באיזה רכב מדובר ומה בדיוק התקלה?

פורסם

זיהוי צלצולי מנוע- פעולת שריפת דלק שאינה מושלמת(ואשר יש לה יותר ממוקד פיצוץ אחד לתא שריפה), וביצוע שינוי תזמון הצתה (ויתכן שב"מתקדמים" לא רק), - איחור הצתה לפי תכנית רשומה מראש.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

כמה דברים:

מדובר על האוטו שלי. אין בעיות במנוע כך שגם אני לא בא לעקוף שום בעיה קיימת.

נחשפתי לאחרונה לכמויות גדולות של אינפורמציה המדברות על כך שהחיישנים המדוברים ויחידות הבקרה רגישות מידי. רגישות ברמה כזו שאפילו תקתוק שסתומים גורם לאיחורים בהצתה (המשמעות של איחור בהצתה היא הרבה פחות כוח והרבה יותר דלק).

את החיישן לא ניתן לנתק, אבל כן ניתן לשים נגד שקול בערך של 560 מגה אוהם ללא קודי תקלה בכלל (אל תשכחו שמדובר במערכת הזרקה ישנה יחסית ולא מהשנה שנתיים האחרונות).

אין שום צמה קרובה שניתן להצמיד אליה את החיישן. מדובר בחוט שהוא ממש הקצה של הצמת ניהול מנוע. הדבר הכי קרוב הוא הצינור של הבוסטר - והיבואן המקומי (יפנאוטו) בחלק מהמקרים לוקח את החיישנים ושם אותם שם - אבל הבעיה היא שבמרחק כזה החיישן כבר בכלל לא עושה את העבודה והמנוע ב 99% מהמקרים יצלצל.

"חברים" בפורומים בחו"ל ניסו את פטנט הספייסר מאקולון וחלקם דיווחו על שיפור.

החלטתי למקם את החיישן מחדש במרחק של כ 20 ס"מ ממקומו המקורי (על הבלוק) על ההאוזינג של הדיפרנציאל\גיר. מאותו הרגע האוטו פשוט מתנהג אחרת לחלוטין, קרי: המנוע הפך זריז באופן משמעותי, האוטו "סוחב" בצורה מדהימה וצריכת הדלק השתפרה פלאים. אין לי עדיין נתוני בדיקה בתוך העיר עם מזגן - אבל בדיקה של נסיעה משולבת עם מזגן כבר עשיתי והגעתי לתוצאות משביעות רצון להחריד (כ 11 קמ לליטר).

כבר הרבה זמן שלא נתקלתי בסובארו מהשנתונים הללו שמגיבה מצויין למינימום לחיצה על דוושת הגז - ועוד עם מזגן. האמת ? מאותו הרגע סגנון הנהיגה שלי על הרכב הספציפי הזה פשוט השתנה לחלוטין.

יש 2 דברים שאני מנסה כרגע לשפצר: האחד - להישאר במיקום המקורי (לא מטריד אותי בכלל, אבל אם יש מקום לשיפור...אז אדרבה). השני - במצבים מאוד מאוד מאוד ספציפיים (מנוע חם-חם + עומס) המנוע מעט מצלצל. זה לא תמיד קורה ולכן אני חושב שאולי יש משמעות למיקום של החיישן (שממוקם ממש קרוב לסטרטר - ואולי לפעמים "סופח" ממנו רעשים בזמן התנעה ומשגע את מערכת ההזרקה).

לקחתי את ה"רעיון" וסיפרתי אותו לחבר לעבודה עם אימפרזה GX מודל 2003 (זה מנוע 2000 סמק עם AWD) שסיפר שהוא מרוצה מאוד מהאוטו - אבל צריכת הדלק מאכזבת.

ביצענו את הניסוי גם אצלו - והפלא ופלא, הוא מדווח על שיפור מדהים בתגובות המנוע וגם על שיפור בצריכת הדלק.

לקחנו את ה GX ושוחחנו עם קולגות מיפנאוטו, שלקחו את ה GX והעבירו לה את החיישן על הצינור של הבוסטר. גם שם מכירים את הנושא מקרוב כנראה....

כמובן שהאוטו נסע מ-ד-ה-י-ם מהרצליה לרמת-גן והיה צריך להתייחס בכפפות של משי לדוושת הגז (עד כדי כך), אבל ברגע שהמנוע נכנס לק-צ-ת עומס הוא התחיל לצלצל. קצת עומס = 2000 סלד בהילוך רביעי.

הורדנו את החיישן מצינור הבוסטר והתחלנו לשחק עם מיקומים אחרים. בסופו של דבר גם ב GX שמנו את החיישן כמו אצלי באוטו - ומאז כולם מאושרים.

החלטנו לקחת את הנושא צעד אחד קדימה. לקחנו חיישן נקישות של הדגמים החדשים ביותר (2007) והרכבנו על המיקום המקורי. הדבר החזיר אותנו למצב STOCK של האוטו (סחיבה חלשה בסלד נמוך עקב איחור הצתה היסטרי) ואנחנו לא מעוניינים בזה. ככל הנראה, וזו כנראה המסקנה המתבקשת, שיחידות הבקרה מאוד רגישות לסיגנל של החיישן.

באופן חד וחלק אף אחד מאיתנו לא מתכוון לחזור למצב STOCK. נהגתי על ה GX ולמרות ה AWD (לאחר הזזת החיישן) האוטו הגיב נהדר, משמעותית יותר טוב מהמיקום הקודם של החיישן.

כרגע יש לי כמה הצעות לפתרון - כשאחת מהן אפילו ריאלית:

לקחת חיישן נוסף ולמקם אותו במיקום המקורי. במקרים קיצוניים להעביר את הפיקוד אליו (ע"מ שלא יצלצל) וביתר הנסיעות (בעיר ומחוץ לעיר - ללא מאמץ) להישאר על המצב השני (החיישן המרוחק).

בנוסף (BIGMAK כבר חשב על הרעיון כמוני) חשבתי לבדוק את האופציה לחבר פוטנציומטר בטור לחיישן ובכך "לשלוט" על הסיגנל שהוא פולט למחשב הזרקה ובכך ממש "לכוון" את הרגישות שאני רוצה.

דרך נוספת, שהיא פחות "נכונה" להתמודד עם הנושא זה פשוט להוסיף עוד דלק (להעלות לחץ דלק). יש סיכוי שעם העלאת לחץ הדלק והחדרת כמויות יותר גדולות של דלק תחת עומס - המנוע לא יצלצל. הסיכוי להצלחה הוא גבוה מאוד מאחר כשהמנוע עוד לא מגיע לטמפ' עבודה והתערובת עשירה יותר, אין צילצולים אפילו תחת עומס. יש סיכוי שזה גם בגלל שהמנוע עדיין לא חם לחלוטין ולכן הדלק עדיין לא ניצת מעצמו וגורם לצילצולים כאשר המנוע קר.

בקשה אחרונה: אל תנסו להיכנס לפינת השיכנועים של "היצרן יודע הכי טוב ולא סתם הוא קבע את הרגישות הזאת". מי שנמצא בתחום יודע שגם היצרנים טועים לפעמים ולא פעם קורה שיש פגמים בתוכנה או בתיכנון של מערכות. אין לי ספק שיש פה תיכנון OVERKILL לשמור על המנוע, אבל יש גבול בין לשמור על המנוע לבין הרס טוטאלי של ביצועי המנוע. בהמשך אפרט ואביא תמונות על איך נעשה ומה נעשה.

מאחר ויש לי חיישן נקישות נוסף (רזרבי), אני מתכוון לבצע ניסוי ולבדוק את המתח סיגנל שלו ללא שייבת אקולון ועם שייבת אקולון (או גמויה, או כל דבר אחר שיפריד את הויברציות מנוע לחיישן הזה). לפי ההבדלים יהיה ניתן להמשיך בניסוי ;-)

ממתין לתגובות ;-)

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כפי שציינתי קודם, אם תבדוק חיישן נקישות עם אוסצילוסקופ רגיש ומהיר תגלה שהוא פולט מתח כל זמן שהמנוע עובד. החיישן אכן קולט כל רעש של המנוע ומעביר אותו לבקרת המנוע.

בתוך בקרת המנוע יש "פילטרים" שנועדו לסנן את הרעשים המתקבלים תמידית לבודד את רעשי הרקע ולהעביר רק את אלו שמזוהים כצילצולים, המעבד מבצע איחור הצתה עפ"י רמת הצילצולים המתקבלת.

העשרת דלק בטוח תוריד את רמת הצילצולים אך יתכן ותביא איתה בעיות אחרות, כגון נורות תקלה על העשרת דלק מחוץ לתחום או חיישן חמצן.

האם בנזין אוקטן 98 לא פותר את הבעייה?

האם ניסת חיישנים של יצרנים אחרים (לאו דווקא סובארו)?

• תוכן חדש...