Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6998 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ואן תקלות בכלל בגל שהוא שכן לא בדקתי את הרכב והאמנתי לו והוא התחייב על כל מני דברים ברכב שהוא החליף

מסתבר לאחר הקנייה שברכב יש המון תקלות והוא שיקר לי שהוא החליף חלקים כאשר הוא לא החליף

הוצאתי מעל 5000 ש"ח בתיקון של הרכב ובניסיון להעברת הטסט התברר לי שמספר המנוע לא תואם למה שרשום ברשיון הרכב

פניתי אליו והוא טען שמה שמכר לי זה מה שהוא קנה ושהוא לא החליף מנוע .

מה אני יכול לעשות בעניין הזה הוט רימה אותי ועכשיו אני צריך לקנות מנוע עם רשיונות ואישורים ולשלם בערך 3500ש"ח

האם אני יכול לתבוע אותו על כל הנזקים שנגרמו לי ולהגיש תלונה במשטרה על הונאה ?

פורסם

אם לא עשית זכרון דברים שבו מצויין מה שהוא טוען שהחליף אין לך איך להוכיח.

חות מזה מי קונה רכב בלי לבדוק? גם אם השכן בטוח שהאוטו פיקס יש דברים שהוא בחיים לא יוכל לדעת (כמו למשל פגיעת שלדה ישנה מהתקופה שלפני שהוא קנה אותו).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אסור לרכוש רכב ללא בדיקה במכון רציני + בירור שיעבוד וכו' והתעקשות על וידוּא התאמת מס' שלדה/מנוע.

גם מהמלאך גבריאל לא הייתי רוכש רכב גם אילו הבטיח לי שהבעלים המקוריים היה הקב"ה בכבודו ובעצמו....

נדמה לי תמיד שזה כלל כ"כ שגרתי וברור לכולם עד שאני קצת מופתע כל אימת שאני פוגש אנשים שעדיין חדורי אמונה ברצונם הטוב של הבריות....יושרתם וטוהר מידותיהם. לקנות רכב בלי בדיקה זה כמו לקבל טיפול רפואי (או דיאגנוזה)מרופא שלא ראה אותך, מישש, בדק, צילם וכו' והוא מסתפק במה שנדמה לו שהוא מבין ממה שאמרת לו בע"פ בטלפון....

יש היבטים ליגאליים(משפטיים) אפשריים אבל קח בחשבון סיפור ארוך, יקר וכאב ראש שבסופו לא ברור אם תפיק תועלת מהפרוצדורה כולה. לקח לחיים....

"נשים. אי אפשר לחיות איתן. אי אפשר לשלוח את כולן לקנדה"

(משנתו הסדורה של אל באנדי)

פורסם

מוסיף:

יש לך מזל מסויים שהלקח עלה לך רק 5000 שקל, יש כאלו שהלקח הזה עולה להם הרבה יותר. אני בעצמי כמעט קניתי רכב משועבד, ולזרוק 50K לפח זה הרבה יותר לא נעים.

*יש לציין שהמוכר לא ידע על השעבוד, וכאשר בא קונה שאמר לו שישנו שיעבוד על האוטו הם הלכו יחד לבנק והסירו אותו. חבל שישנם מעטים כאלו בימינו.

פורסם

אם אינני טועה אז היה תקדים משפטי שמישהו קנה מסוחר רכב ללא בדיקה והסתבר שלרכב יש מכת שילדה והסוחר היקר שלנו נאלץ לשלם את ההפרש לתובע\קונה .

קראתי את זה ב YNET לפני כמה זמן , תריץ שם חיפוש .

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

החוק קורא לזה עסקה בחוסר תום לב.

ניתן לתבוע אך יהיה לך קשה להוכיח שהוא היה מודע לכל הבעיות טרם המכירה.

פורסם
החוק קורא לזה עסקה בחוסר תום לב.

ניתן לתבוע אך יהיה לך קשה להוכיח שהוא היה מודע לכל הבעיות טרם המכירה.

זה נכון, המוכר לפי החוק חייב לתת לך את כל הפרטים על הרכב, כמו מקוריות, תאונות וכל דבר נוסף העלול להוריד מחיר הרכב או לבטל עסקה. אבל פה, זה כבר מילה שלך מול מילה שלו, הרי שהוא יכול לטעון בבית משפט שלא ידע על זה.

לגבי מס' מנוע, דבר זה אם אני זוכר נכון נבדק מול המספר שרשום ברשיון רכב כל פעם שהרכב עובר טסט שנתי. תבדוק, כמה זמן הרכב הנ"ל בבעלות הסוחר, ועם הוא עשה לו טסט. יש סיכוי שתוכל לתבוע את המכון בדיקה שלא בדק את זה.

בכל מקרה זוהי לא תביע קלה ואין הרבה סיכויים לזכות.

"אתה רוצה חתיכה זהב? - לא, אני הרגע אכלתי" :?

"בשביל מה שמו לשוטר כובע, אם לא בשביל לראות?" :shock:

פורסם

עסקה בחוסר תום לב היא רק עסקה מול סוחר מורשה, מול נבלה מצוי אין הרבה מה לעשות אם אין זיכרון דברים בכתב.

זאת ועוד, אם בזיכרון הדברים רשום משהו בסגנון "הרכב נמכר לאחר שהקונה בדק את הרכב ומצא אותו לשביעות רצונו" יש לקונה בעיה מאוד רצינית.

פורסם
עסקה בחוסר תום לב היא רק עסקה מול סוחר מורשה, מול נבלה מצוי אין הרבה מה לעשות אם אין זיכרון דברים בכתב.

זאת ועוד, אם בזיכרון הדברים רשום משהו בסגנון "הרכב נמכר לאחר שהקונה בדק את הרכב ומצא אותו לשביעות רצונו" יש לקונה בעיה מאוד רצינית.

מאוד מקווה שאתה לא עו"ד ידידי ואם כן אז מזל שלא שלי....

גם "הנבלה המצוי" חייב לנהוג בתום לב וע"פ תקנת השוק, סיכויי התביע לא קלים אבל התייעץ עם עו"ד שמתמחה בעניין כי יכול להיות שפרט מסויים שלא נאמר כאן ישנה מקצה לקצה את התמונה כולה. אני אישית קיבלתי 5k חזרה מאדם שרכשתי ממנו רכב משומש(22k) לאחר שגיליתי כי הקילומטרז' "קוזז" ב40k ....

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
מאוד מקווה שאתה לא עו"ד ידידי ואם כן אז מזל שלא שלי....

גם "הנבלה המצוי" חייב לנהוג בתום לב וע"פ תקנת השוק, סיכויי התביע לא קלים אבל התייעץ עם עו"ד שמתמחה בעניין כי יכול להיות שפרט מסויים שלא נאמר כאן ישנה מקצה לקצה את התמונה כולה. אני אישית קיבלתי 5k חזרה מאדם שרכשתי ממנו רכב משומש(22k) לאחר שגיליתי כי הקילומטרז' "קוזז" ב40k ....

הורדת קילומטרים היא עבירה פלילית ולא קשורה לעסקה בחוסר תום לב.

פורסם

למען הסר ספק התשובה כדלקמן אין בה משום ייעוץ משפטי ואין להסתמך עליה בשום צורה ואופן ! ! !, והינה בגדר נסיון וולנטרי וחברי בלבד להעמידך על המצב בו הנך עומד כרגע, ומכל מקום בנסיבות העניין עליך להיוועץ בעו"ד מומחה בנזיקין, ולהסתמך על המלצותיו בלבד ! ! !

1.)לטענתך ולכאורה אתה רכשת ממכרך את הרכב עפ"י מיצג טרום חוזי שהציג בפניך ושלפיו רכשת את הרכב, במקרה דנן מדובר בטעות+הטעיה עפ"י סעיפים 14 ו -15, לחוק החוזים (חלק כללי), תשל"ג 1973.

2.)לאור האמור אתה יכול לבטל את החוזה וכדאי שתעשה זאת כבר עתה, רצוי שהודעת הביטול תשלח לפוגע בדואר רשום.

3.)בית המשפט יהא רשאי לבטל את החוזה שנכרת בינכם, בכפוף להוכחת קש"ס בין ההטעיה בה הוטעתה ובין הטעות, שגרמה לך לרכוש את רכבך ז"א שההטעיה במצג השוא גרמה לך לטעות לפיה רכשת את הרכב.

4.)אך בנסיבות העניין באם אין בידך מסמכים, או עדויות אחרות לבסוס טענותייך אני בספק גדול באם בתהמ"ש יורה על ביטול החוזה שנכרת בינכם

5.)מכל מקום האפיק אליו אני הייתי פונה בנסיבות העניין הוא בתהמ"ש לתביעות קטנות, וזאת בדרישה להשבת הסכומים שהוצאת עד כה בגין חלפים ושהנך טוען לגביהם כי נמסר לך מהפוגע שהללו הוחלפו על ידו, וכן את עלות החלפת המנוע והעברת הניירת הנדרשת לשם כך.

6.)בכל מקרה יהא עליך להוכיח שהפוגע פעל כנגדך בחוסר תו"ל כאשר לכאורה הציג בפניך מצג שוא, סביר להניח שהוא מצדו יטען כי לא ידע, או כי לא יכל לדעת וכיו"ב, ואם כך שתשקול את צעדיך היטב באם אין בידך חומר היכול להוכיח טענותיך.

פורסם

משהו אחד לא הבנתי

אם מספר המנוע לא תואם לרכב,איך הוא העביר אותו טסט כשהיה בבעלותו?

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

• תוכן חדש...