Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מזל טוב עברתי מ-6 וולט ל-12

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6971 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד לא מזמן הטפתי להשארת הדינמו 6 וולט ברכבים שנולדו כך, בשם המקוריות.

בהחלטה של רגע, כמה שעות עבודה, והשברולט הזקנה מתפארת באלטרנטור.

איזו הקלה, יש טעינה תמיד, נגמרו המשחקים עם הווסת ואין יותר צורך לשלוח

מבטים חוששים לאמפרמטר.

אם יש עוד מישהוא שעדיין נוהג ברכב 6 וולט- היום אני מטיף ל 12. תחי הקידמה-

עד גבול מסוים.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם

על מה מדובר? סוג רכב? תמונות?.

שחר.

עבודה:טיוטה 4*4 תחביב:הובי איילנד אדוונצר הדבר האמיתי:ספיטפייר mkIII

פורסם

כדאי לציין שלא מדובר רק באלטרנטור - צריך להחליף את כל הנורות, להוסיף נגדים למחוונים בלוח השעונים, לטפל במנוע של המגבים, בשפריצר, באוטומט וינקר, ברדיו, להחליף קויל, לשנות סלילים בסטארטר וכו' וכו'.

כל הכבוד לך שגמרת את זה בכמה שעות עבודה.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

אצלי הרכב היה 6 וולט ועבר הסבה ל-12 וולט.

גם אם אני לא נוגע ברכב שבוע ובא להניע, הרכב מניע על הפעם הראשונה.

מי שקניתי ממנו את הרכב (דרור) יש לו כזה עם 6 וולט - וכנראה שגם לו נמאס, הוא כרגע בתהליכים להעברה ל-12.

בקיצור,שווה לעבור ל-12 :wink:.

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

פורסם
כדאי לציין שלא מדובר רק באלטרנטור - צריך להחליף את כל הנורות, להוסיף נגדים למחוונים בלוח השעונים, לטפל במנוע של המגבים, בשפריצר, באוטומט וינקר, ברדיו, להחליף קויל, לשנות סלילים בסטארטר וכו' וכו'.

הבאתי אלטרנטור שבמקרה התאים כמו כפפה ליד, לתושבות הדינמו, רק רצועה גודל שונה.

נורות ונורות בלוח שעונים, אין צורך בשום פירוק, שעון לחץ שמן מכאני- לא דורש שינוי.

אמפרומטר לא מעניין אותו וולטאז - הוא קורא זרם לא מתח. שעון חום מנוע - צינור ברנולי- מכאני,

מד דלק נותק עד מציאת נגד מתאים, ברדיו יש כפתור בורר 12-6, שפריצר אין, מנוע וישרים וואקום, כויל 10 דקות החלפה,

בסטרטר אין צורך לגעת - יעידו כל חשמלאי הרכב הוותיקים ששינו בחיפושיות משנות השישים מ-6 ל-12. אוטומט וינקר 3 דקות.

וואלה לקח לי כמה שעות - כנראה בגלל הפסקות הקפה.

למי שהתעניין שברולט 1953

פורסם

וואלה לקח לי כמה שעות - כנראה בגלל הפסקות הקפה.

הי, לא להעלב - לא התכוונתי בציניות, אלא בהערכה כנה ואמיתית: זה באמת יפה להשלים פרוייקט כזה בכמה שעות.

בדרך כלל זה ייקח יותר זמן, במיוחד במכוניות שיש להם עוד אביזרים חשמליים שאצלך אין (מגבים, מתזים וכו').

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

הכי כייף 6V.

אצלי הוסבה ל12, ואני כל יום בודק מה נשאר בפורמט הישן ובמה שכחו להחליף. :? כנראה שלתת לבעל מקצוע בארץ לעשות הסבה כזו כמו שצריך, זה יותר מדי לבקש.

משכנתא זה קל

פורסם
אנחנו נוסעים עם 6V בכייף-רן

אצלך זה בנוסף גם זרם חליפין!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

כל הכבוד לאומץ להחליף ל 12V

אני כמו שאמר עידון בעיצומה של החלפה ל 12V באופל רקורד שלי .

תיקון חשוב , סטרטר לא צריך החלפה !

גם באופל שנת 59 שהיה בבעלותי 19 שנים נסעתי עם 12V תקופה של לפחות 12 שנה או יותר

והסטרטר כמו גדול , הוא מסובב את המנוע מהר יותר (לא מהר מידי - באופל עם 6V הוא מסתובב ממש לאט )

וההתנעה - ממש נגיעה .

נורות , כויל , RELAY איתות חייב החלפה

חלוקת מתח למנוע מגבים ומד דלק - חייב .

אבל אין ספק - חיים קלים ונוחים יותר .

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

היי

קודם כל מזל טוב, שימחתך שימחתנו, אהיה מאושר יותר באם אביזרי 6 וולט שאין לך צורך בהם יעזרו לי בשוטף עם הפליימוט "הזקנה" שמסתדרת לגמרי לא רע עם ה-6 ווולט!!!

טיפת דלק לקרבורטור וסיבוב ראשון של המתנע ו"הזקנה" מתעוררת לחיים!!!

בכל מקרה-תהנה!

נחום :lol: :lol:

I am a strong believer in luck and I find the harder I work the more I have of it... Benjamin Franklin

פורסם

נחום שלום

ווסת טעינה מחכה לך כבר הרבה זמן,נורות 6 וולט יש לי בכמות מסחרית,

בוא לביקור ותקבל.

אושרי

פורסם

היי ידידי

מבטיח במהלך השבוע הבא

נחום

נחום שלום

ווסת טעינה מחכה לך כבר הרבה זמן,נורות 6 וולט יש לי בכמות מסחרית,

בוא לביקור ותקבל.

אושרי

I am a strong believer in luck and I find the harder I work the more I have of it... Benjamin Franklin

פורסם

מנצל את השירשור -

ברכבי (חיפושית 69') מערכת 12V עם דינמו.

האם יש טעם להחליף את הדינמו באלטרנטור, שהותקן בדגמים מאוחרים יותר של החיפושית (החל מ-73' אם אני לא טועה) ?

האם זו מערכת אמינה יותר מהשילוב של דינמו+וסת חיצוני בהיבט של תקלות?

• תוכן חדש...