Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברכב שלי (מגאן II), אני אוהב לנסוע במצב ידני בגיר TIP, האם זה יכול לגרום לשחיקה של הגיר?

תודה,

שניר.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם

בניגוד לדעתו המלומדת של קודמי, נהיגה במצב ידני בהחלט יכולה להגביר את השחיקה.

עיקר השחיקה בגיר נגרם בעת העברת ההילוכים, כשהמצמדים שבגיר בולמים את המנוע (בהעלאת הילוך) או מאיצים את המנוע ובולמים את הרכב (בהורדת הילוך).

אם אופי הנהיגה שלך הוא כזה שבו תיבת ההילוכים עובדת קשה, סביר להניח שבאופן מצטבר נגרם יותר בלאי מאשר כאשר מחשב התיבה בוחר מתי לבצע את ההעברה.

פורסם

מצטרף לארנון.

אבא שלי קיבל לפני 4 שנים מהעבודה מגאן2 וגם אני התלהבתי מהעברת ההילוכים , לקראת סיום תקופת הליסינג הגיר התחיל לקפוץ ולעשות בעיות לכן לא מומלץ לשחק עם הגיר, פרט למקרה שבו אתה צריך לבלום בחוזקה וכו.

פורסם

זה מגביר מאוד את עניין השחיקה והבלאי. הגיר של המגאן כ"כ מסובך, אני מציע לך להנות פחות (אולי), ולנסוע בצורה רגועה עם אוטומט.

פורסם
בניגוד לדעתו המלומדת של קודמי, נהיגה במצב ידני בהחלט יכולה להגביר את השחיקה.

עיקר השחיקה בגיר נגרם בעת העברת ההילוכים, כשהמצמדים שבגיר בולמים את המנוע (בהעלאת הילוך) או מאיצים את המנוע ובולמים את הרכב (בהורדת הילוך).

אם אופי הנהיגה שלך הוא כזה שבו תיבת ההילוכים עובדת קשה, סביר להניח שבאופן מצטבר נגרם יותר בלאי מאשר כאשר מחשב התיבה בוחר מתי לבצע את ההעברה.

ארנון, בגולף שברשותיי אני לא רואה סיבה לשחיקה מוגברת של חלקים בתיבת ההילוכים מסוג טיפטרוניק, במקרה שהנהג לא מעביר הילוך בתחום סל"ד שנקבע על-ידי יצרן הרכב, מחשב התיבה יוריד הילוך לבד במצב של בלימה לדוגמא. וזה מתוך 'משחק/בדיקה/ביצועים' של התיבה של הגולף שברשותיי.

אולי אני טועה אשמח ללמוד.

איזה כייף לי :)

פורסם

אהלן מרק!

תגיד ברכב עם גיר רגיל לא צריך מדי פעם להליף קלאץ(שאלה רטורית)

כך זה גם בערך בטיפטורינק רק שזה עולה הרבה יותר!

פורסם

אם הבחור לא "משחק" עם ההילוכים סתם כל הזמן אלה נוהג כמתבקש אז גם שימוש קבוע בטיפטרוניק לא אמור לפגום בגיר או לגרום לתקלות. מה עוד שהוא איננו הנהג היחיד (כפי שהבנתי).

ודרך אגב- למכוניות אוטמאטיות לחלוטין לא הולך לפעמים גיר גם אם לא השתמשו באופציה הידנית או אפילו ללא אופציה כזו לחלוטין.

אני אישית כאחד שנסע על 307 כמה שנים ושם תאמינו לי חייבים את האופציה הידנית לא הרגשתי שום בלאי כתוצאה מהשימוש הידני אבל את המגאן אינני מכיר, למרות שאני לא הייתי מודאג מכך

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

עידן עם היתה קורא , אז הייתה רואה שזה מה שכתבתי (לא לשחק עם הגיר ) התכווניתי לפתוח בשני , לסוע על 20 קמ"ש בהילוך 4 וכו.

אז בקשר לדאגותיכה , תגיד את זה לבחור שבעוד שנה , שנתיים יצתרך להחליף גיר!

• תוכן חדש...