Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6906 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, במגאן שלנו יש בעיה מוזרה,

אורות החניה לא פועלים, הבעיה היא כזאת: בבדיקת אורות שגרתית אני בודק שכל תקין אני מגלה שאור החניה הימני (מאחורה), 2 הנורות של המספר (לוחית רישוי) לא עובדות , ובנוסף גם מנורת חניה בפנס הימני מקדימה לא עובדת, המנורות תקינות, גם הפיוזים (מתחת להגה), לעומת זאת בליחצה על ברקס כל הנורות שאמורות להידלק נדלקות (חוץ מנורות של הלוחית רישוי).

הרכב שנת 2005.

ראיתי את אותה בעיה על אותה מגאן אותה צורה, זאת מחלה של הרכב?

עוד שאלה:

מאיפה איפשר לקנות את החתיכת פלסטיק הקטנה של האור מספר (השקופה)?.

שבוע טוב,

עידו.

Suzuki Jimny

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ, למישהו יש את סכמת החשמל של המגאן?

(אורות חניה מאחורה+פנסי לוחית זיהוי).

עוד דבר, החלון של הנוסע (צד ימין קדימה) לא עולה ואי אפשר לעלות אותו בכוח..

(כשמורידים חלון זה עושה רעש), אז לפני שאני מפרק את הדלת, על מה לשים לב?

Suzuki Jimny

פורסם

ליאור, הוא הציע לי ללכת למוסך, אני רוצה לפתור את הבעיה לבד.

איך ניתן לפרק את הפלסטיקים שבצד הדלת ימין (דלת ימנית קדמית ואחורית)?

Suzuki Jimny

פורסם

שלום,

בנושא החלון החשמלי:

ראשית, אין לנסות ולהפעיל כוח על החלון, מאחר ואתה עלול לגרום לנזק למנגנון.

הבעיה עלולה לנבוע ממספר גורמים:

1. מסילות החלון מלוכלכות ומקשות על העלאת החלון:

מנגנון החלון הוא בעל הגנה של תפיסת אצבעות כאשר הוא נסגר.

אם החלון מרגיש התנגדות מסויימת, הוא מפסיק את פעולתו (ועל כן החלון לא עולה).

לעיתים, לכלוך, אבק / חול ושאר גורמים נדבקים למסילות וגורמים לחלון להפסיק את פעולתו, במחשבה שאצבע נתפסה.

נסה לרסס ספריי סיליקון שקוף על גבי המסילות הצידיות.

2. מנגנון החלון אינו מכוייל כראוי ויש לאפסו:

האם הוחלף / נותק המצבר מהרכב לאחרונה? האם נותק הקונקטור החשמלי שבין משקוף הדלת לדלת עצמה?

אם כן, יש לבצע איופס אלקטרוני למנגנון החלון.

האיופס מבוצע מפנל מפסקי החלונות שבדלת הנהג, באופן הבא:

יש ללחוץ באופן ממושך על מפסק ההורדה של החלון, והחלון יירד ב"מדרגות", עד אשר יגיע לסוף מהלכו, שם יש להחזיק את המתג 3 שניות נוספות.

לאחר מכן, יחש לבצע את אותו התהליך גם בהעלאת החלון (גם כאן החלון יעלה ב"מדרגות"), עד אשר יגיע לסוף המהלך, ובו יש להחזיק את המתג 3 שניות.

כעת המנגנון מאופס ומכוייל.

3. תקלה במנגנון החלון:

שים לב שלחלק מדגמי המגאן 2 משנת יצור 2004 בוצע Recall ע"י קרסו, בטענה כי נדרש להחליף רכיב במנגנון החלון.

לגבי עניין האורות שציינת:

כפי שהמלצתי, רצוי לפנות למוסך שמכיר את הרכב.

נשמח אם תשוב ותעדכן.

אפרים.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

1. מחר הדלת תפורק, יש דגשים?,לפי מה שראיתי יש בורג כוכב בדלת ו2 מתחת לדלת , חלקים שמתפרקים מהר? (עדיין רכב צרפתי)

לגבי הסיליקון, סיליקון אדום גם טוב?

2.החשש פה ממה שאתה אומר זה שהחלון יירד, אבל לא יעלה שוב.

וכן, החלפנו מצבר, אבל אחרי שהחלפנו אותו לא הייתה בעיה עם החלונות.

3.המגאן שנת 2005, הRecall תקף?

לגבי בעיית החשמל, איך מפרקים את הפלסטיק של סף הדלת? משיכה?..פשוט אני חושש שזה יתפרק/יישבר/ייקרע.

Suzuki Jimny

פורסם
1. מחר הדלת תפורק, יש דגשים?,לפי מה שראיתי יש בורג כוכב בדלת ו2 מתחת לדלת , חלקים שמתפרקים מהר? (עדיין רכב צרפתי)

לגבי הסיליקון, סיליקון אדום גם טוב?

2.החשש פה ממה שאתה אומר זה שהחלון יירד, אבל לא יעלה שוב.

וכן, החלפנו מצבר, אבל אחרי שהחלפנו אותו לא הייתה בעיה עם החלונות.

3.המגאן שנת 2005, הRecall תקף?

לגבי בעיית החשמל, איך מפרקים את הפלסטיק של סף הדלת? משיכה?..פשוט אני חושש שזה יתפרק/יישבר/ייקרע.

פרוק הדלת מתבצע ע"י הסרת 2 הברגים התחתונים, הסרת מתג החלון באמצעות מברג שטוח דק (בזהירות), ונתק אותו מהקונקטור החשמלי.

יש להסיר את חיפוי בית הרמקול (יתכן ויהיה צורך להסיר את הרמקול, אם הוא יפריע להוצאת הדלת. אינני יודע מהו גודל הרמקול וצורתו המותקנים ברכבך).

יש להסיר את חציה החיצוני של ידית האחיזה (שוב ע"י שטוח), ופרק בורג נוסף (או שניים למיטב זכרוני).

שים לב, שייתכן וקיים בורג פנימי נוסף, המותקן בצידו השמאלי של החיפוי, ואליו יש להגיע רק לאחר הסרת הריפוד השחור, או לחילופין ע"י הסרת קופסת האחסון שבמשענת היד, אך הפעולה פחות נוחה..

שים לב שלאחר הסרת כל הברגים, חיפוי הדלת עדיין מהודק לרכב.

יש להסירו באופן הבא: דחיפה אנכית כלפי מעלה של כ-2 ס"מ והסרתו בזהירות.

שים לב לא למשוך את החיפוי, מאחר וקיים חיווט חשמלי שיש לנתקו, לפני הסרה מוחלטת של החיפוי.

שוב, אני ממליץ לך לגשת בעניין למוסך מורשה, מאחר וגם לאחר שתפרק את הדלת, עדיין נותרה לך התעסקות עם מנגנון החלון.

חבל לגרום נזק יקר (ואני חלילה לא מזלזל ולו לרגע אחד, להיפך).

סיליקון אדום משמש לאיטום ולכן אינו מתאים כלל.

כפי שציינתי, עליך להשתמש בתרסיס סיליקון שקוף לסיכוך.

לאחר החלפת מצבר, יש לבצע ברכב זה כיול לכל 4 חלונות החשמל ולהגה החשמלי.

הפלסטיקים המותקנים על סף הדלת מהודקים באמצעות קליפסים פנימיים, ולכן יש להוציאם במשיכה זהירה (לא בכח ולא לעקם לזוית).

אפרים.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

טוב, התחלתי לפרק אבל הייתה בעיה שכל הפלסטיק עצמו לא ייצא.., ניסיתי לאפס 3 שניות, שהחלון ירד שמעתי מלא רעשים כאילו משהו מפריע ותקוע בפנים.

נשבר ה*** כבר, קדימה למוסך .

picture2047hk0.th.jpg

שונא רנו

Suzuki Jimny

פורסם

מאחר וריפוד הדלת לא הוסר, אני מניח כי לא פורק בורג פנימי נוסף, הממוקם בצידו הימני של החיפוי.

ולכן לא הצלחת לפרק את הדלת.

אפרים.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם
מאחר וריפוד הדלת לא הוסר, אני מניח כי לא פורק בורג פנימי נוסף, הממוקם בצידו הימני של החיפוי.

ולכן לא הצלחת לפרק את הדלת.

אפרים.

אפי, האמת פחדתי שמשהו יישבר, ניסיתי בעדינות להוציא את הכיסוי השחור רק החלק התחתון ייצא.

(אני מחובר מהיוזר של מירן)

• תוכן חדש...