Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב משפחתי- 130-140 אלף.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6982 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא יעזור לתת תשובה של "תנהג עוד פעם".

אני רוצה לשמוע למה אתה חושב שזו הבחירה המועדפת. נקודה.

ולזרוק לחלל האויר ירקות של "הרוב המוחלט" וה"הצבא ינצח" זה לא שווה כלום.

תביא סטטיסטיקה עם מספרים וזה אולי יגיד משהו.

בינתיים סוסיתא היא הרכב המועדף, עד שתוכיח אחרת :wink:

אני היתי בטוח שדעתי לא מענינת אותך, לכן הבתי לך דעות של אנשים שקנו.

ורוב זה רוב. 99% מאנשים ששאלתי אותם.

דעתי

1 רכב גדול יותר. זה מרחק גלגלים, חלל פנימי, בג'ז ענק.

2 מנוע חזק ומצד שני חסכוני, עם גיר 5 מהלכים באוטומט.

3 היסטוריה של אמינות של היצרן

4 יפה לא יפה, לא הכנס, אבל מיוחדת ושונה זה בטוח.

5 מאובזרת (קצת פחות בLS)

6 יצור יפני. לא טורקייה לא סין ולא ארגנטינה.

7 רמת גימור ברמה של רכב גרמני הטוב.

8 שמירת ערך לאורך השנים.

יש עוד דברים אחרים שאין טעם לפרט. (פילוסופיים יותר)

מה עוד אפשר לבקש? תן לי משהו אחד , או שניים ש"המתחרים" טובים יותר מסיוויק.

Omnia mea mecum porto

פורסם

עכשיו נתת תשובה נורמלית.

אני לא אתווכח עם התשובה כי סגמנט המכוניות האלו ממש לא מעניין אותי,

מרווח פנים וחלל אחסנה מעולם לא היו בראש מעייני,

אבל לפחות גרמתי לך לתת תשובה נורמלית :-D

דברים פילוסופיים אני מייחס לעובדה שאתה מעדיף מבחינה אישית את המותג "הונדה".

אגב, בתור אחד שנהג על ההונדה, המאזדה, והפורד, מבחינה נהיגתית נטו - המאזדה והפורד מחזיקות פער לא מבוטל בכל הקשור להנאה מנהיגה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
אני היתי בטוח שדעתי לא מענינת אותך, לכן הבתי לך דעות של אנשים שקנו.

ורוב זה רוב. 99% מאנשים ששאלתי אותם.

דעתי

1 רכב גדול יותר. זה מרחק גלגלים, חלל פנימי, בג'ז ענק.

2 מנוע חזק ומצד שני חסכוני, עם גיר 5 מהלכים באוטומט.

3 היסטוריה של אמינות של היצרן

4 יפה לא יפה, לא הכנס, אבל מיוחדת ושונה זה בטוח.

5 מאובזרת (קצת פחות בLS)

6 יצור יפני. לא טורקייה לא סין ולא ארגנטינה.

7 רמת גימור ברמה של רכב גרמני הטוב.

8 שמירת ערך לאורך השנים.

יש עוד דברים אחרים שאין טעם לפרט. (פילוסופיים יותר)

מה עוד אפשר לבקש? תן לי משהו אחד , או שניים ש"המתחרים" טובים יותר מסיוויק.

דווקא התא מטען של הסיויק החדשה הוא אחד הקטנים ביותר בקטגוריה.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

דעה מעט שונה:

לגבי הפוקוס - אני חשוב שה- 5 דלתות יפה אבל זה עניין של טעם.

לגבי הסובארו - על אף מה שאמרו לך קודמי, אבי רכש אחד כזה לפני מספר חודשים (SW) והוא (ואני כשאני מגיע לבקר) מאוד מרוצה. הכסאות מהטובים בקטגוריה (תנסה ותראה), העיצוב בפנים ממש בסדר, בטח ביחס למזדה (אבל אולי זה עניין של טעם). מנוע 160 (!) כ"ס ובמצב ספורט בגיר, ממש מגיב מעולה. כולם אומרים "מיושנת". אבל מה FFS מיושן? השילדה? היא מעולה גם כך. מערכת ה- 4*4? היא גם מעולה. נכון, הרכב עומד להיות מוחלף, וזו סיבה לבקש הנחה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

ההונדה מושכת בעיקר בגלל העיצוב שהוא מושך מאוד ביחס לשאר...אבל בראש ובראשונה השם הונדה מסמל אמינות..אבל לא שחסר אמינות בטויוטה מאזדה וסובארו....בסה"כ הרכבים דומים פחות או יותר...הבנתי שהסיטרואן מבחינת עיצוב ונוחות כמה רמות מעל כולם..אבל הפחד הוא שביקור תמידי במוסך ושמירת ערך נמוכה...

ממה שהבנתי הסובארו מאוד מיושנת, הטויוטה כנ"ל (על הדגם החדש שגם ממנו לא ראיתי יותר מידי מבחינת עיצוב-שילוב של קאמרי וקורולה..) מאזדה כבר יצאה מהחורים..ופוקוס לא באה כרגע בחשבון...

חשבנו אתמול גם על ג'יטה,frv (הואן של הונדה ב150 אלף) , וכמובן הסיוויק מה מבין כולם יהיה עדיף והאם יש לכם עוד הצעות שונות על מכוניות? אולי רנו? פ'גו וכאלה?

פורסם

ממה שהבנתי הסובארו מאוד מיושנת

מישהו יכול אולי להסביר למה? אני שומע את זה הרבה לאחרונה ועוד לא הבנתי למה...

למרות שלא יצא לי לנהוג עליה, ולמרות שהיא עומדת להיות מוחלפת, היא עדיין מוציאה 80כ"ס/ליטר שזה יפה ממנוע אטמוספרי לרכב משפחתי ויש לה הנעה כפולה. מבחינת איבזור אני לא יודע, אבל אני מניח שלא רע בהתחשב בזה שזו לא הגרסה הזולה.

טל

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם
הבנתי שהסיטרואן מבחינת עיצוב ונוחות כמה רמות מעל כולם

הנוחות נסיעה של ה-C4 לא בשום רמה מעל כולם, היא לא כמו הסיטרואנים של פעם, הנוחות מהכיסאות והנסיעה בינוניות.

נוחות נסיעה תמצא בפוקוס או במגאן.

אבל עדיין, היא מרגישה מאוד ייחודית. אין הרבה משפחתיות שתיתן את המיוחדות שיש בעיצוב הפנימי של ה-C4.

אולי סיוויק האצ'בק, אבל היא יקרה.

פורסם

לגבי ה- C4:

מנועה מרגיש פחות נמרץ משל הפוקוס או הסובארו (הכל - 2.0). הגיר פשוט הורס את כל החוויה. הכסאות פחות נוחים לטעמי משל האמורות לעיל גם כן. אבל, העיצוב מקסים, מבפנים ומבחוץ.

אבל מה כל זה עוזר לך?

אתה צריך נסיעת מבחן - על פי המלצות שלנו לבדן לא תוכל להחליט.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
מישהו יכול אולי להסביר למה? אני שומע את זה הרבה לאחרונה ועוד לא הבנתי למה...

טל

בסיס גלגלים קצר (משמע מרווח פנים מצומצם)

רמת בטיחות נמוכה יחסית (כנגזרת של תכנון שלדה מיושן בלי איזורים סופגי אנרגיה כפי שיש ברכב שתכנונו מודרני)

עיצוב פנים ארכאי.

אבל

עדיין הסובארו מהווה בחירה סבירה למי שרוצה לנסוע הרבה עם שקט נפשי. לטעמי הסובארו איננה נפילה, אולם ישנם בחירות טובות יותר.

פורסם
בסיס גלגלים קצר (משמע מרווח פנים מצומצם)

רמת בטיחות נמוכה יחסית (כנגזרת של תכנון שלדה מיושן בלי איזורים סופגי אנרגיה כפי שיש ברכב שתכנונו מודרני)

עיצוב פנים ארכאי.

אבל

עדיין הסובארו מהווה בחירה סבירה למי שרוצה לנסוע הרבה עם שקט נפשי. לטעמי הסובארו איננה נפילה, אולם ישנם בחירות טובות יותר.

בסיס גלגלים קטן? נכון, קצר מאוד ולא ניתן להתווכח על זה. אגב, למרות בסיס גלגלים קטן, עדיין המאזדה פחות מרווחת מאחור אז כנראה יש עוד פרמטרים חוץ מנתונים על הנייר.

לגבי תוצאות מבחני ריסוק, אזי במבחנים של IIHS המחמירים יותר (65 קמ"ש קידמי, 40 קמ"ש צידי ו-20 קמ"ש אחורי) , השיגה האימפרזה את התוצאה המקסימאלית. תוכל לראות בבירור שלאימפרזה תוצאה זהה לסיויק החדשה שנבחנה עם יותר כריות אויר. הסובארו עולה משמעותית על המאזדה, טויטה ועוד שלל מכוניות שהוצגו אחריה. במבחן אגב, ניתן לראות שלמרות שיש לאימפרזה פחות כריות אויר, דווקא בגלל אזורי ספיגה אנרגיה עדיפים, היא מקבלת ציונים טובים יותר.

גם במבחן של הNCAP האוסטרלי-שזו השולחה האוסטרלית של אירגון NCAP העולמי, השיגה האימפרזה בשנת 2001, תוך כדי שהיא מצוידת רק ב-2 כריות אויר, 4 כוכבי בטיחות ואת הציון של 81%. תשווה את זה למכוניות שהיו בזמנו (גולף דור 4, פוקוס, מודל T:wink: ) ותראה שלאימפרזה ציונים עדיפים. גם למול המאזדה, טויטה ואף ההונדה שהם כאמור חדשות יותר, לאימפרזה ציונים עדיפים. לגבי גיל הרכב ושאר הטענות, מסכים.

קישור למבחני הריסוק:-

http://www.iihs.org/ratings/summary.aspx?class=40

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

מציע לך, לראות את טויוטה "אוריס" ( 5 דלתות )-ישבתי בה היום ומאד נהנתי , אף הופתעתי לטובה מהרבה דברים , הגיעה היום לסוכנויות טויוטה.

הצעה זאת תקיפה לכל המתקיפים פה את הקורולה - אולי תהיה קצת רגיעה "בחזית" הזאת.

אנו משוכנע שדעתכם השלילית (שמבוססת על הדגמים נישנים - ובצדק) - תתמתן קצת.

המרווח הפנימי שלה יותר גדול משמעותית מהקורולה הישנה(2007) ויותר גדול מהראניקס 2007 -יותר רחבה והעיקר יותר גבוהה.

המרווח הפנימי שלה גם יותר גדול מאשר הקורולה החדשה (4 דלתות) , רוחב זהה, אך יותר גבוהה באופן מורגש-אני קרוב ל1.90 וישבתי בנוחיות רבה בכיסא הנהג וגם מאחור,

הישיבה מאחור נוחה ל- 3 מבוגרים מעל הגובה המומוצע. בנוסף אין מאחור הגבהה ברצפה באמצע (הציר האחורי כמו ברוב המכוניות ישנה הגבהה שמפריע לנוסע באמצע לשבת או לעבור מצד אחד לצד שני)- ממש מעולה לעומת אלו שאני מכיר ( כולל הניסאן שלי).

פורסם

גם במבחן של הNCAP האוסטרלי-שזו השולחה האוסטרלית של אירגון NCAP העולמי, השיגה האימפרזה בשנת 2001, תוך כדי שהיא מצוידת רק ב-2 כריות אויר, 4 כוכבי בטיחות ואת הציון של 81%. http://www.iihs.org/ratings/summary.aspx?class=40

שכנעת אותי בעניין הבטיחות.

כנראה שהערכתי בפרמטר הזה את הרכב בהערכת חסר :oops:

אגב ב- WWW.EURONCAP.COM הרכב לא מוזכר (בדקתי).

• תוכן חדש...