Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6990 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה היום התקנתי מגבר JBL 75.4.

לפני כן היה לי מגבר SUPER SOUND 720W

4 ערוצים (נחשב יחסית לזבל)

ולא שמעו טוב איתו לא כיף לשמוע זה עבד על קומפוננט לייטנינג אודיו+טוויטרים של JBL

בקיצור היום שהלכתי למתקין עם המגבר של ה JBL הוא ראה שהחיבורים של RCA לא מחוברים נכון אחד לשני..

ואז הבנתי שזאת הייתה הבעיה שבגללה לא שמעו טוב,אחרי זה שהוא חיבר הכל עם הRCA הנכון והפעיל הכל הבחנתי ששומעים כמעט אותו דבר רק שעכשיו שומעים יותר מידים אז היו שומעים יותר טוויטרים ובאסים עכשיו הכל בסדר רק האיכות כאילו נשארה אותו דבר..איך זה ייתכן עם מגבר שהוא מעל הסופר סאונד כמה רמות ושומעים בערך אותו דבר..

אני חשבתי שזאת יכולה להיות הבעיה שהרדיו דיסק יישן (בן 5 שנים כככה של פיונר דגם 3550)

ובגללו האיכות נשארה אותו דבר..

ורציתי לשאול אותכם עם ייתכן וזאת הבעיה או שפשוט לא ברחתי קומפוננט נכון לאוזן שלי וצראיך להחליף קומפוננט?

תודה לעונים!

Scan Speak

פורסם

הבעיה יכולה לנבוע מכמה סיבות : חיבור לא טוב, כיוון לא טוב , רדיו דיסק לא טוב , רמקולים לא טובים , מגבר לא טוב .

אם המתקין התעסק עם המערכת שלך הוא היה אמור להבין מה הבעיה.

תיגש למתקין אחר או תגיע לאחד המפגשים, יש שם אנשים עם ידע קצת יותר רחב מלרוב ( לא כולם) המתקינים בארץ.

מהיכן אתה בארץ ? ננסה לכוון אותך למקום.

פורסם

אני מאשדוד...

לגבי החיבורים הוא הראה את הבעיה הקודמת שהייתה שהחיבורים לא היו מחוברים נכון..הוא שינה את זה ובאמת הרגישו בההבדל אבל עדיין חסר משהו..

Scan Speak

פורסם

מה זאת אומרת החיבורים לא היו טובים? הוא עשה כיוון או רק חיבר?

בכל מקרה יש מפגש מרכז בשבת הקרובה .

תגיע לשם ואני בטוח שימצאו לך פתרון !

פורסם

זה קצת בעיה..יש לי עוד מלווה שבועיים...

חשבתי תוכלו לפתור את הבעיה כאן בגלל זה שאלתי:?

בכל מקרה אם מישהו אולי יכול לעזור לי אני מאוד אודה לו

תודה!

Scan Speak

פורסם

יש בפורום מעין מאמר מעוגן משנת 1994 שמראה שעשו השוואה בין מגבר של 1000$ לבין של 8K$ ו15K$ וגם שם לא הבדילו המהנדסים שהם מבינים מאוד ויש להם ידע נרחב מעל השומע הממוצע .

הנה לינק,תקרא אולי זה יענה לך על השאלה .

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=918260#post918260

פורסם
יש בפורום מעין מאמר מעוגן משנת 1994 שמראה שעשו השוואה בין מגבר של 1000$ לבין של 8K$ ו15K$ וגם שם לא הבדילו המהנדסים

כן, אבל בין מגבר של 400 שקל למגבר של 1000$ יהיה הבדל.

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

ע"מ לשמוע הבדלים בין מגברים , צריך כמה תנאים :

1 להאמין שיש הבדל שמיעתי בינהם (לא כולם מאמינים , אני אישית כן )

2 חומר מוסיקלי מתאים לבדיקה , אם זה דיסקים של בדיקה (אמה או אחרים) או מוסיקה שהיא לא אלקטרונית , וכמובן איכות הכי מעולה שיש וזה אומר לא MP3

3 מערכת ברמה שיכולה לבדוק (לא כול מערכת טובה מספיק ע"מ לספק איכות כזו שתבחין בהבדלי סאונד של מגברים). כי ההבדל השמיעתי של מגברים הוא די קטן יחסית

ולכן מאוד יתכן שבמערכת שלך לא תשמע הבדלים , ובוודאי לא בין מגברים די זולים כמו אלו

בברכה יהודה

פורסם
אז ככה היום התקנתי מגבר JBL 75.4.

לפני כן היה לי מגבר SUPER SOUND 720W

4 ערוצים (נחשב יחסית לזבל)

ולא שמעו טוב איתו לא כיף לשמוע זה עבד על קומפוננט לייטנינג אודיו+טוויטרים של JBL

בקיצור היום שהלכתי למתקין עם המגבר של ה JBL הוא ראה שהחיבורים של RCA לא מחוברים נכון אחד לשני..

ואז הבנתי שזאת הייתה הבעיה שבגללה לא שמעו טוב,אחרי זה שהוא חיבר הכל עם הRCA הנכון והפעיל הכל הבחנתי ששומעים כמעט אותו דבר רק שעכשיו שומעים יותר מידים אז היו שומעים יותר טוויטרים ובאסים עכשיו הכל בסדר רק האיכות כאילו נשארה אותו דבר..איך זה ייתכן עם מגבר שהוא מעל הסופר סאונד כמה רמות ושומעים בערך אותו דבר..

אני חשבתי שזאת יכולה להיות הבעיה שהרדיו דיסק יישן (בן 5 שנים כככה של פיונר דגם 3550)

ובגללו האיכות נשארה אותו דבר..

ורציתי לשאול אותכם עם ייתכן וזאת הבעיה או שפשוט לא ברחתי קומפוננט נכון לאוזן שלי וצראיך להחליף קומפוננט?

תודה לעונים!

הסיבה היא כפולה= הקומפוננט והHU, תחליף את שנים ותהנה משמעותית מהכח הנוסף שיש לJBL מול המגבר הסיני הקודם שהיה לך.

אם יש סט שאני ממש לא מסוגל לשמוע זה הלייטנינג אודיו מסדרת BOLT.

היום שאפשר לרכוש סטים כמו הדיסקוס של MBQUART ב650-700 ש"ח, או את הטמפו של מורל ב700-800ש"ח הסטים הזולים כבר פשוט לא משתלמים.

ניר,

under construction..

פורסם
הסיבה היא כפולה= הקומפוננט והHU, תחליף את שנים ותהנה משמעותית מהכח הנוסף שיש לJBL מול המגבר הסיני הקודם שהיה לך.

אם יש סט שאני ממש לא מסוגל לשמוע זה הלייטנינג אודיו מסדרת BOLT.

היום שאפשר לרכוש סטים כמו הדיסקוס של MBQUART ב650-700 ש"ח, או את הטמפו של מורל ב700-800ש"ח הסטים הזולים כבר פשוט לא משתלמים.

ניר,

דווקא הסט של לייטנינג אודיו עולה 600-650 שקל הוא לא כזה זול:?

אני מתכנן עכשיו להחליף את ה HU לאלפיין...

היה לחבר של אבא שלי פיונר גם ישן כמו שלנו עם רמקולים ב 200 שקל 6X9 רגילים לא חברה לא כלום..

הוא שם מגבר (יחסית מעפן) סאאב של פיונר ורדיו של אלפיין ושומעים בכלל עולם אחר לגמרי..אני מדבר על האיכות צליל לא באס וכו'..

אתמול הוא ישב אצלנו באוטו ואמר ששומעים יותר מדי צלילים גבוההים ושזה מפריע לשמוע צליל נקי..

מה יכולה להיות הבעיה ששומעים יותר את הגבוהים מאשר המידים..יכול להיות בגלל ששמתי טוויטרים של JBL ? וזה משנה את כל הצליל..?

או שזה יכול להיות גם הרדיו שהוא ישן ולא איכותי אז הוא נותן מה שבא לו (כאילו צלילים גבוהים ולא איכותיים)

מה אתם אומרים בשביל המערכת שלי איזה רדיו דיסק יתאים? ולא יקר (של אלפיין ,או קלריון)

תודה

Scan Speak

פורסם
דווקא הסט של לייטנינג אודיו עולה 600-650 שקל הוא לא כזה זול:?זול זה לא תמיד שאלה של מחיר

אני מתכנן עכשיו להחליף את ה HU לאלפיין...

אתמול הוא ישב אצלנו באוטו ואמר ששומעים יותר מדי צלילים גבוההים ושזה מפריע לשמוע צליל נקי..

מה יכולה להיות הבעיה ששומעים יותר את הגבוהים מאשר המידים..יכול להיות בגלל ששמתי טוויטרים של JBL ? וזה משנה את כל הצליל..?האם שמת טוויטרים של JBL בנוסף לטוויטרים שהיו לך או שהחלפת ? כי אם שמת שניים אזי בטוח שזו הבעיה אם לא , אז אני לא יודע כי אני לא מכיר את הJBL

או שזה יכול להיות גם הרדיו שהוא ישן ולא איכותי אז הוא נותן מה שבא לו (כאילו צלילים גבוהים ולא איכותיים)

מה אתם אומרים בשביל המערכת שלי איזה רדיו דיסק יתאים? ולא יקר (של אלפיין ,או קלריון)

תודה

צליל לא מאוזן יכול לנבוע ממספר סיבות , זה יכול לבוא מהר"ד מהמגבר (לא סביר במערכות כאלו) או מהרמקולים , מערכת היא שרשרת שכול רכיב משפיע על שאר הרכיבים .

אלפיין יש צליל יחסית חם וכך שיתכן וזה יעשה את הבאלאנס בעקומת הצליל שתהיה מאוזנת , ויתכן שצריך להחליף גם קומפוננט .

מכול מקום האלפיינים הטובים וגם הקלריונים מדובר על מעל 1500 ויותר לכיוון ה2000 ומעלה , אז אם זה בתקציב לך על זה , אם לא לך או על פאנסוניק או על פיוניר יותר חדש

בברכה יהודה

פורסם

לגבי הטוויטרים החלפתי אותם..כי אחד נשרף.

מה אתם אומרים על הרדיו הזה?

http://www.al-galgalim.co.il/index.php?action=product&productid=289

אני לא ממש בקטע של יופי..אלה באיכות!

או זה:

http://www.autos-sound.net/shop/index.php?p=productMore&iProduct=245

ראיתי שאחד פה מוכר את זה ב 1200

Scan Speak

פורסם
לגבי הטוויטרים החלפתי אותם..כי אחד נשרף.

מה אתם אומרים על הרדיו הזה?

http://www.al-galgalim.co.il/index.php?action=product&productid=289

אני לא ממש בקטע של יופי..אלה באיכות!

או זה:

http://www.autos-sound.net/shop/index.php?p=productMore&iProduct=245

ראיתי שאחד פה מוכר את זה ב 1200

מישהו?:?

Scan Speak

פורסם

MaZDa MaN,

גם קלריון וגם אלפיין הם חברות טובות ומכובדות. בסופו של דבר אתה צריך לקבל את ההחלטה בעצמך.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

• תוכן חדש...