Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 216
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי

צריך פשוט לראות/לקרוא את מה שאומרים כתבי הרכב בעולם כולו או יותר נכון באירופה (וישראל כמובן).

כתבות רבות נכתבו/צולמו על שני הדגמים (קליאו ואיביזה) על כל גילגוליהם ותקנו אותי אם אני טועה, המסכנה היא אחת ברורה!

אני קורא, קראתי וראיתי כתבות ב: top-gear (מגזין ותוכנית), אוטו, הגה, fifth gear וכולם אמרו את אותו דבר.

ברור שהכל אינדיבידואלי אבל לפי קריטריונים מסוימים של עיתונות הרכב להנאה מרכב ספורטיבי יש אחת שידה על העליונה בוויכוח הזה (למרות החסרונות, ויש כאלו) - ראו תמונה...

לסלי

"There's one arena of motor sport where everyone's a hero. One where the skill is not in the deftness of steering, nor the late application of brakes. Nor that intuitive feel for a car's limits. This a sport where the real display of talent is just turning up on race day." TOP-GEAR on drag racing.

פורסם

אני חושב שכולם פה שכחו שמודבר ב-MK1 שמת 2001 (אם זכור לי נכון) שיש לה 6 שנים על הכביש וירידת הספק נורמלית

לעומת איביזה FR שנת 2005 (!!!!) חדשה! עם ירידת הספק מיניאטורית!

היה מעניין אותי יותר להעמיד איביזה 20VT שנת 2001 עם צמיגים הכי טובים שיש מול קליאו 172 MK1 שנת 2001 עם צמיגים

טובים. שניהם סטנדרטיות וטופלו כהלכה. עכשיו מעניין אותי מי לוקח?!?!

זה מבחן שיתן תשובות לכולם.

לסיאט יש כוח בקו ישר ואיכות חומרים אך היא אדישה מדי. לעומת זאת הלקיאו "חייה" (מלשון חיים ולא יצור חי) יותר את הכביש ואת הסיבובים.

אני יחכה למבחן הקרוב... בין בלקיאו ספורט החדשה שתנחת כאן (200 סוסים באורותה) לבין האיביזה CUPRA.

זה יהיה מעניין!

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם
1. גם אם נסעת עם הרכב שלך על המסלול, ואפילו עם הקליאו (שהייתה לך לשבוע), קשה לי לקחת את הדברים שלך בנוגע לנהיגה ספורטיבית ברצינות. אחת הסיבות היא למשל הציטוט הזה, שמתי בכותרת שלו את מי שכתב אותו, כדי שלא תתקשה לזהות:

"אנחנו", דרך אגב, הם אלו שמדברים פה לטובת הקליאו מבחינת התנהגות כביש (ומסלול, לצורך העניין). "אתם" אלו חובבי האיביזות, שמתקשים להבין שאמנם הרכב שלכם הוא בעל פוטנציאל "לתת רכבות" לקליאו בקו ישר, הוא פשוט פחות מהנה לנהיגה ספורטיבית בידי נהג מנוסה.

2. אני משוכנע, כיוון שלי יש ניסיון על השתיים במצבים קיצוניים, ואני מאמין שגם אתה תוכל לשבת לידי בזמן נהיגה בשתיים ולהבין את ההבדלים.

3. יופי.

4. גם אתה כנראה לוקה בחוסרים בהבנת הנקרא. בדיוק כמו שאביעד קורא שכתבתי משהו בסגנון "הקליאו מהנה יותר לנהיגה ספורטיבית" ומבין מזה, איכשהוא, שכתבתי נניח "הקליאו יותר טובה כי היא גוזרת את האיביזה בקו ישר", או משהו מטופש כזה. גם אתה החלטת משום מה שאני מנסה לשכנע אותך שהקליאו עדיפה עבורך, כשבעצם בשרשור אחר כבר כתבתי לך שהאיביזה היא כנראה המכונית העדיפה בשבילך.

רוני

אתה פונה אלי ישירות כתגובה ומספר לי את כל הסיפור ש"אנחנו" הם חובבי האיביזות וחובבי האיביזות לא מכירים מספיק את הקליאו ושהם יגיעו למסלול \ למפגש אתה משוכנע (100%) שהם ישנו את דעתם בנוגע אליה. רק אופס - בדיעבד אתה טוען שכל הסיפור הזה לא תופס אצלי?

מעולם לא טענתי שהקליאו זה רכב לא מהנה. אני לא צריך יום מסלול או שניים בשביל לדעת את זה. אם זה אין לי שום וויכוח.

אני לא יכנס איתך ישירות לוויכוח מטופש - אני יודע שזה מה שאתה רוצה, וזה לא בגלל שאין לי מה להגיד, זה רק בגלל שאין לי נכונות לבזבז זמן יקר לשווא.

פורסם
אני חושב שכולם פה שכחו שמודבר ב-MK1 שמת 2001 (אם זכור לי נכון) שיש לה 6 שנים על הכביש וירידת הספק נורמלית

לעומת איביזה FR שנת 2005 (!!!!) חדשה! עם ירידת הספק מיניאטורית!

היה מעניין אותי יותר להעמיד איביזה 20VT שנת 2001 עם צמיגים הכי טובים שיש מול קליאו 172 MK1 שנת 2001 עם צמיגים

טובים. שניהם סטנדרטיות וטופלו כהלכה. עכשיו מעניין אותי מי לוקח?!?!

זה מבחן שיתן תשובות לכולם.

לסיאט יש כוח בקו ישר ואיכות חומרים אך היא אדישה מדי. לעומת זאת הלקיאו "חייה" (מלשון חיים ולא יצור חי) יותר את הכביש ואת הסיבובים.

לא רק שהסיאט לא יותר מהירה ,היא גם יותר איטית בקו ישר מהקליאו ...

כסטנדרט -האיביזה נמצאת בנחיתות ברורה מבחינת הספק וביצועים .

יש פה אנשים שנלחמים לטובת האיביזה כאילו הקליאו היא זבל עופות .

בפועל ,אותם "לוחמים" חיפשו קליאו ,

לא מצאו (כי יש מעט והם נמכרות הרבה מעל המחירון-מניסיון של חצי שנה חיפוש)

ומהסיבה הזאת (ואולי מעוד שלל סיבות שלא קשורות בכלל למהירות ,ספורט או הנאה)

בסוף בחרו באיביזה ...

אותי האיביזה לא מעניינת .

אולי רק המנוע (בגלל אופציית השיפורים) ואת המנוע הזה אפשר לקבל גם ברכבים אחרים מהקונצרן.

ושלא יהיו אי הבנות גם את המנוע של הקליאו (שוב,כסטנדרט)אני מעדיף בהרבה .

מבחינה ספורטיבית (סיבובים,ישורות,תחושות) האיביזה פשוט נחותה.

סביר להניח (וזאת היא דעתי האישית ) שהקליאו תהיה מהירה יותר בידי הנהג המיומן(כששניהן באותו מצב תחזוקתי ומקוריות)

ב-90% מהמקרים מהאיביזה .

לא צריך להתבאס.

פשוט לקבל את זה .

אלו הם עובדות.

הגלוז.

wrx 2001 8)

פורסם

יש משהו בדברים שלך. רכב של 8.5 שניות מול רכב של 7.2 שניות- זה כן נחשב קו ישר.

אני פשוט לא רגיל לרכבי VAG סטנדרתיים כבר... כמעט ולא נשארו כאלה.

אחרי מעבר מ-VAG ל-RENAULT, אני כלל לא משמיץ את הגרמניות, אבל אין בהן את ה-FUN.

לעומת זאת, אין מה להשוות מבחינת אכויות הגימור והטורבו שכל כך חסר לי בסל"ד נמוך. צריך להתרגל :wink:

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם
אתה פונה אלי ישירות כתגובה ומספר לי את כל הסיפור ש"אנחנו" הם חובבי האיביזות וחובבי האיביזות לא מכירים מספיק את הקליאו ושהם יגיעו למסלול \ למפגש אתה משוכנע (100%) שהם ישנו את דעתם בנוגע אליה. רק אופס - בדיעבד אתה טוען שכל הסיפור הזה לא תופס אצלי?

מעולם לא טענתי שהקליאו זה רכב לא מהנה. אני לא צריך יום מסלול או שניים בשביל לדעת את זה. אם זה אין לי שום וויכוח.

אני לא יכנס איתך ישירות לוויכוח מטופש - אני יודע שזה מה שאתה רוצה, וזה לא בגלל שאין לי מה להגיד, זה רק בגלל שאין לי נכונות לבזבז זמן יקר לשווא.

מה?

לא, אני באמת לא מבין מה אתה רוצה.

בסה"כ טענתי שכל אותם המתעקשים כי האיביזה מהנה לא פחות מהקליאו לנהג הספורטיבי (או מהירה יותר), ישכילו מכמה סיבובים על המסלול עם השתיים. גם אתה תשכיל, אבל אם תעדיף אח"כ את האיביזה - זה בסדר גמור.

אני בפירוש לא רוצה להכנס לויכוח מטופש (אנחנו כבר בעיצומו), אני בסה"כ רוצה לשים דברים על דיוקם.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
החלק האחרון - סובארו WRX:

http://www.motocar.co.il/news/new.aspx?0r9VQ=KMDH&pn6Vq=E

אין מה לעשות... זאת לא STI! (ובטוח שלא EVO!!!)

נכון.

אבל מצד שני היא הרבה יותר נוחה ופרקטית מה STI.

וחשוב לזכור-ה WRX שלי הגיעה למבחן נעולה בצמיגים מחרידים ובולם זעזועים ימני אחורי שבור(!)שלא תיפקד כלל.

לאחר יום המסלול הוחלפו הבולמים האחוריים(במסגרת האחריות,אגב)והתנהגות המכונית הישתפרה פלאים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
דבר אחד לא הבנתי - ממתי איביזה סטנרדטית נותנת לקליאו סטנדרטית בראש?

ממתי שתקרא את כל הטקסט של הכתבה ולא רק חצי שורה, ואחרי שתעבור על כל השרשור הזה ותבין את הסיבה המדויקת. אח"כ אתה מוזמן לשאול שאלות קונקרטיות.

ולחן - כמו ברשד אתה, מביא רכב לא תקין למבחן, נו נו נו :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

סרוניס, תחשוב כמה משעמם היה יכול להיות......

בנוכחי פורום VAG פורח, כולם על טורים, מתקיני הפיש & צ'יפס מרוויחים, לוי יצחק מעלה החל ממאי את המחירונים של ה- VAGינות.

תתחיל לחשוב חיובי :-D

בלי קשר, הרכב תקין סוף הדרך, רק חסרה לו קצת אחיזה באספלט.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

ברשד, תגיד להם את האמת !!! שלא יתקמצנו כמוך ויתבכיינו:

אני חושב, שבשביל שהמחירון של הקליאו יעלה, כל "חבריך" הצרפתים צריכים להרים מגבית, ולפנק אותך בסט צמיגים רציני יותר מזבל העופות הנוכחי, ההוצאה שלהם תחזור אליהם בדמות מחירון גבוה יותר :idea:

אני הייתי מזמין מהם F1D3, או P_ZERO ROSSO כמו שלי :-P

טל, סרוניס, אייל, וכל מי ששכחתי, תרומות ניתן להעביר לחשבון של אברגיל החל ממחר.

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

בנאי, אני חושב שאתה כבר מבין שלי מספיק בנוכחי זבל עופות :roll:

אני לא אצליח לנצל צמיג מדהים, אימתני......(נגמרו לי הסופרלטיבים) כמו ה- P ZERO ROSSO בבלטיסימו.

C U BAADEN

Never drive faster than your guardian angel can fly

• תוכן חדש...