Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7032 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חששותיי התבררו כנכונות , לפני כשבוע כשנסעתי שמעתי רעש שמגיע מאזור מכסה המנוע והייתה לי הרגשה שזו רצועה כלשהי או שמשהו נתפס

היום באור יום פתחתי את מכסה המנוע וגילית שרצועת המזגן(?) קרועה .

אז ככה :

1.הרצועה הוחלפה לפני שנתיים בחדשה,במזגן אני לא משתמש הרבה , ממה יכול להיות שהיא נקרעה ?

2.עוד דבר שכבר לא קשור לרצועה, לפני חודש עשיתי 10 אלף לאוטו והחלפתי שמן ונוזל קירור היום נדהמתי לגלות שכל האיזור שמתחת למנוע מלא שמן ,ממה זה יכול להיות ,אולי מילויי עודף של שמן ???

האם כדאי לעשות שטיפת מנוע ולבדוק שוב אם יש נזילה , המדיד שמן מראה על כמות תקינה של שמן .

3.פתחתי את הרדיאטור ונדהמתי לגלות שכל הנוזל ה"ירוק" שמילאתי הפך להיות חום כזה עם שאריות של חלודה (נדמה לי ) והנוזל במיכל האיבויי הוא מיים???:?

4.אפשר לשטוף את הרדיאטור במיים בלחץ ? ינקה אותו כמו שצריך ?

טוב הרבה שאלתי כתבתי .

תודה

ויש תמונות להמחשה

PIC_0038.JPG

PIC_0039.JPG

PIC_0040.JPG

PIC_0041.JPG

PIC_0042.JPG

PIC_0043.JPG

מיצ'ובישי לנסר ידנית מנוע 1300 12 שסתומים .

פורסם

לגבי הרצועה בדוק ויזואלית שכל הפולים יושבים באותו המישור. יכול להיות שהחליפו לטרנטור או מדחס מזגן לאחד שהפולי שלו יותר רחוק או יותר קרוב לאוזני החיבור שלו.

לגבי הרדיאטור, שטוף אותו טוב, רוקן אותו מולא נוזל קירור מתאים.

לגבי ההזעה, תבדוק שזה לא מהטיימינג. אם זה לא משם והנזילה לא ברמה שהכביש במקום החנייה הקבוע שלך רטוב משמן תעזוב אותה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ייתכן שהרצועה נקרעה עקב מתיחת יתר או איכות הרצועה, למיציבושיי לדגמים הישנים לצערי כול הרצועות הם תוצרת סין וקשה להשיג רצועה איכותיית תוצרת GATES או CONTI.

איזה כייף לי :)

פורסם

ירדתי עכשיו למטה והחלפתי את הרצועה לרצועה של דיקו , מה ששמתי לב שהיא לא כל כל כך מתוחה , האם זה תקין ואם לא איך למתוח אותה , ראיתי את המותחן אבל אין לי מושג איך הוא עובד .

בקשר להזעה יכול להיות שזה ממילויי עודף של שמן מנוע , בקשר לטיימינג אני עבדוק למרות שהחולף לפני שנתיים הטיימינג וביחד הוחלפו גם מחזירי השמן ....

פורסם

שנתיים לטיימינג זה סביר למרות שלפי מה שהבנתי יש רכבים שמחזיקים 3 שנים או 90000 ק"מ

גש למוסך לבדוק את מצב הרצועה ועל הדרך בקש שיבדוק לך את הנזילה.

Seat Ibiza Cupra 07:twisted:

פורסם

אני מנסה כמה שיותר להמנע מביקורים במוסכים ורוצה לברר את פשר הבעיה לבד

פורסם

אני לא הורדתי אותה

שמתי את רצועת המזגן על הגלגל של המנוע צד אחד וצד שני על הגלגל של המדחס של המזגן ואז מתחתי אותה על המותחן , היא לא יכולה לברוח אבל לא נראה לי שהיא מתוח המספיק , איך מותחים או שזה בסדר שזה ככה ?

מה עוד ששמתי לב , הרצועה הקרועה הייתה יותר רחבה בשטח פנים שלה מהרצועה החדשה ששמתי היום, הרצועה ששמתי היום בידיוק נכנסת במרווח של הגלגלים , יכול להיות בגלל שהקודמת לא ישבה טוב או משהו בגלל זה היא נקרעה ?

פורסם

ידידי היקר,

אל תתפלא שהרצועה תעוף לך או תחליק בקרוב מה שעשית לא מספיק.

לפני שאני המשיך להסביר לך כיצד למתוח את הרצועה בצורה נכונה, אנא ציין את קוד המנוע ושנת הייצור כפי שמופיע ברישיון הרכב בכדי שאוכל לבדוק שהרצועה שהרכבת נכונה.

פורסם

4G13NY1119 שנת 92

אני לא מכונאי רכב אבל לפחות אין לי שתיי ידיים שמאליות .

פורסם

הרצועה שמתאימה לרכב שלך היא 4PK875 כלומר אורך כללי 875 מילימטר.

בכדי למתוח את הרצועה בהנחה שמנגנון המתיחה דומה למנוע 1.5L שהשבוע החלפתי לו רצועה:

לפני הרכבת הרצועה בדוק שהפולים במצב תקין ומומלץ לנקות אותם בעזרת סמרטוט ייבש לפני התקנת רצועה חדשה.

1. שחרר מעט את הבורג התחתון של האלטרנטור וגם את אום האבטחה של מותח הרצועה בחלק העליון.

2. סובב את בורג המתיחה עם כיוון השעון בכדי למתוח את הרצועה.

3. הדק את הבורג התחתון וגם את אום האבטחה של בורג ההידוק.

4. בדיקה של מתיחות הרצועה: לחץ על הרצועה בכוח של 10 קילוגרם בערך במרכז הרצועה ומדוד שהרצועה שוקעת מכסימום 10 מילימטר.

בדוק סופית שכול הברגים מחוזקים כראוי.

אחרי נסיעה של 100 קילומטר מומלץ למתוח שוב פעם את הרצועה.

פורסם

מרק אני קצת חלש במונחים טכניים אבל בערך נראה לי הבנתי את הסברך רק כמה שאלות נוספות

הפוליים זה הגלגלים שעליהם יושבת הרצועה ?

המותחן לא משפיע על המתיחה של רצועת הטיימינג ?

לפתוח תבורג של האלטרנטור

לפתוח בורג של המותחן ולסובב אותו עם כיון השעון שימתח נכון

אחרי זה לסגור בסדר הפוך ולבדוק מתיחה

האם נכון הבנתי

אני מצרף תמונה.

תודה על העזרה.PIC_00402.JPG

פורסם

כנראה אצלך המותחן שונה ייתכן שיש מוותחן אוטומטי, תמתין למישהו שמכיר את הדגם של הרכב שלך.

פולי=הגלגל שיושבת עליו הרצועה=גלגלת.

האם בדקת שהרצועה מתאימה למק"ט שכתבתי ?

פורסם

כן זו בידיוק אותה רצועה היו לי במחסן כמה רצועות ספר שקניתי בטיפול טיימינג האחרון .

יש לך גם כן לאנסר?

על הדרך איך הכי מומלץ וכדאי להוריד את כל השמן שרואים בתמונות ?

• תוכן חדש...