Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לילה טוב,

דודתי היא אם חד הורית אשר זקוקה לרכב משפחתי קטן, בתקציב של 15-20 אלף ש"ח.

בראש סדר העדיפויות , חשובים לה אמינות , וצריכת דלק.

כמו כן רכב שהוא פשוט וזול לטיפול, כלומר שתיקונים וטיפולים יתבצעו במחירים סבירים.

רכבים קומפקטיים כמו 205 הם קטנים מדי עבורה כי יש לה 3 ילדים.

אין עדיפות מיוחדת לתיבת הילוכים- אולי תוכלו לתת דעתכם גם על זה.

הרכב אמור לשמש לנסיעות ימיומיות עירוניות, וגם לטיולים ארוכים מידי פעם.

הרכבים שהיא חשבה עליהם עד עתה הם, יונדאי אקסנט מודל 96 עם 127 אלף ק"מ אוטומט.(מאילו מודלים יש להם בעיות מתלה-שילדה?)

או על דייהו סופר רייסר מנוע 1500.

אודה לכם אם תוכלו להציע רכבים נוספים, כאלו שלא קשה מידי למצוא שמורים ומטופלים(אולי רכבים שבעליהם מבוגרים בדרך כלל).

תודה רבה .

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

במקרה כזה אני יכול להמליץ לך בחום על האסקורט ממגוון השנים.

בגאז' ענקי, צריכה דלק הגיונית, תיקונים במחירים שפויים (ממה שראית היה רק בלאי טיבעי בשנה וחצי שהרכב אצלנו), זמין גם "מיד ראשונה מרופאה", כמו כן אימי שהיא לא בדיוק שומכר הסתדרה מצוין עם האוטו.

קלאצ' + ברקסים (רפידות + צלחות) עלו 1700 ש"ח, שניהם חדשים ומחברות מעולות, טיימיניג+משאבת מים כ 1000 ש"ח.

תא המנוע מרווח ונגיש כך שנוח לעבוד על הרכב.

היא יכולה למצוא אחד ב 18-19 (והוא גם יהיה משנתון מתקדם יחסית) מה שישאיר לה כמה גרושים לישור קו.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

חשוב מאד - לא להתעלם מבטיחות.

רק מדאגה ל3 הילדים לא הייתי הולך על יונדאי.

אגב, 3 ילדים יסתדרו אחלה במושב האחורי של 205 (מצד שני, 205 לא בטוחה גם כן).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

פולקסווגן ונטו - שנים 94-97

אמינות ובטיחות של טנק מרכבה.:snipersmi

אם יתמזל מזלכם למצוא אחת שמורה עם מנוע בנזין (הדיזלים היו בד"כ מוניות), תוכלו לעשות את עסקת השנה.

רנו מגאן - שנים 96-97.

נכנס לייצור לפני שרנו הפכה למעצמת בטיחות, אבל עדיין נחשב לרכב בטוח למדי ( בכל מקרה יותר מכל דייהו או יונדאי מאותן שנים).

אמינות ממוצעת, חלפים ושירות זולים יחסית, כיאה לרנו.

חשוב מאד!!! להתרחק מרכבי דיזל בצבע לבן, רובם עשו שירות ארוך בצה"ל.

יונדאי לנטרה - שנים 94-96

אחת הקניות השוות ביותר בשנתונים אלו, מנסיון.

גרסאות 94-95 מבוססות על מיצובישי לנסר של תחילת שנות ה-90 ומציעות אמינות גבוהה ונוחות גבוהה מאד.

אם תמצאו אקזמפלר שמור ומטופל מדגם 1800GT, אז בכלל יופי. 125 כ"ס וצריכת דלק של פיאט אונו. סבבה אגוזים. 8)

גרסת 96 הרבה יותר ידידותית למשתמש. ושוב, מומלצת בחום.

אופל אסטרה - שנים 94-97

אני לא אוהב את הדגם הזה, וגם לא נראה לי שהוא אמין במיוחד.

אע"פ כן, זה אופל, וזה גרמני, ונשארו יחסית הרבה כאלה בכבישים.

בגדול, לא הייתי ממליץ, אבל בטח ישנם כאלה שיחלקו עליי. שווה לקחת בחשבון.

לגבי האקסנט: בחלק מהדגמים בשנים אלה ישנם קטעים מעצבנים, כמו העובדה שאי אפשר לפתוח את תא המטען מתוך תא הנהג.

אם נוחות ואבזור מדורגים גבוה בסדר העדיפויות שלכם, כדאי לתת על כך את הדעת.

ויש גם את הקטע עם הפאנל הקדמי שמתפרק ב-90% מהמכוניות. לא לבעלי אוזניים רגישות (שוב, מנסיון).

לגבי הרייסר: לעניות דעתי, עדיף לקנות את האופל קאדט עליו הרייסר מבוסס.

החלפים זהים בחלק גדול מהמקרים, ולכן אין בעיית זמינות למרות שהרכב ישן. מבחינת אמינות, קאדט 88-91 שתוחזק וטופל כראוי

יהיה אמין לא פחות מרייסר, גם כשזה חדש מהניילונים.

אם למישהו יש הערות/הארות על דבריי, אתם מוזמנים להגיב.

ולרוכשים הפוטנציאליים, בהצלחה! :rolleyes:

פורסם

הי תודה רבה על תשובתך המושקעת!

האם חלק מהרכבים שהזכרת פה לא נדירים? כמו הפולקסואגן?

לגבי יונדאי לנטרה מודל 94 מנוע 1800, יש לחבר שלי אחת כזו , הוא מקלל את הרגע שרכש אותה, טיימינג יקר מאד ברכב הזה ,לא מזמן נפל לו החלון, הלכה משאבת מים, ובכלל הוא לא מצליח להיפטר ממנה.

האם כל הרכבים שהזכרת נכנסים בוודאות לתקציב?

לגבי מי שהזכיר את הבטיחות של יונדאי אקסנט, האם ניתן למצוא בכלל רכב בטיחותי בתקציב הזה?

אם למישהו יש עוד הצעות הן יתקבלו בברכה.

תודה רבה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

האם חלק מהרכבים שהזכרת פה לא נדירים? כמו הפולקסואגן?

זהו אכן דגם נדיר, אבל הוא מבוסס על גולף, כך שאין בעיה של שירות או חלפים.

רק הסחירות נמוכה, מה שעשוי לעבוד לטובתכם במידה ותמצאו אקזמפלר מוצלח.

לפני כמה חודשים כאשר אחותי חיפשה רכב לפי אותם פרמטרים בדיוק (רק עם תקציב של 30K), ראינו ונטו 97 שנמכרה ב-18 אלף ש"ח.

רגע לפני הקניה, הבעלים התחרטו והחליטו לא למכור. בקיצור, נדיר אבל שווה ביותר. :mm_yeah:

לגבי יונדאי לנטרה מודל 94 מנוע 1800, יש לחבר שלי אחת כזו , הוא מקלל את הרגע שרכש אותה, טיימינג יקר מאד ברכב הזה ,לא מזמן נפל לו החלון, הלכה משאבת מים, ובכלל הוא לא מצליח להיפטר ממנה.

כנראה שחבר שלך נפל על לנטרה בעייתית באופן ספציפי.

את הלנטרה שלנו מצאתי בזמנו בגבעתיים, עם קילומטרז' נמוך והיסטוריית טיפולים מלאה עם קבלות.

זה גם מה שאתם צריכים לחפש, ולא משנה על איזה דגם מדובר. אין תחליף להיסטוריית טיפולים. ואם אפשר יד ראשונה, עדיף.

מבחינת מוסכים, בתקופה של שלוש שנים היא ביקרה פעמיים במוסך שלא לצורך טיפול. פעם אחת עם תקלת חשמל

(סוויץ' של החלונות, 90 ש"ח) ופעם שניה לתיקוני צבע קלים. הלנטרה 1800 שווקה בארץ כדגם עם קריצה למנהלים,

ולכן התאפיינה בכל סוגי החישמולים (למעט סאנרוף) וגם בציפוי עור להגה ולידית ההילוכים. התקלות האופייניות בהתאם.

דרך אגב, טיימינג לעולם יהיה עסק יקר, במיוחד אם לא מחליפים אותו בזמן. דווקא בלנטרה הגישה אליו קלה יחסית.

האם כל הרכבים שהזכרת נכנסים בוודאות לתקציב?

נכנסים בוודאות, גם אם חלק מהם נדירים.

לגבי מי שהזכיר את הבטיחות של יונדאי אקסנט, האם ניתן למצוא בכלל רכב בטיחותי בתקציב הזה?

מפאת הבטיחות אינני ממליץ, לדוגמא, על דייהטסו אפלאוז, או מכוניות נוספות שיכנסו לתקציב, אך יסכנו את הנוסעים.

האקסנט והלנטרה די מצטיינות בתחום הפסיבי, הגם שברוב המקרים אין להן ABS. קורות חיזוק בדלתות הותקנו בכל הדגמים.

כריות אוויר גם נראה לי שהיו בכל הדגמים. באקסנט - רק כרית אחת, אצל הנהג. בלנטרה 96 ואילך נדמה לי שהיה כבר ABS.

אם למישהו יש עוד הצעות הן יתקבלו בברכה.

התלבטתי אם לציין את המיצובישי סופר לנסר 93-96 ואת המאזדה 323 מאותן שנים.

הבעיה היא שיש אלפי מודעות רלוונטיות וקשה מאד למצוא יחידות שמורות ומטופלות כראוי.

אם יש לכם הרבה זמן פנוי וגישה לאוטו ליסינג עם דלק חינם, שווה להתעכב על שני הדגמים הנ"ל.

וכמו תמיד, תיזהרו מסוחרים ותדרשו בדיקה לפני קניה. :wink:

פורסם

האקסנט בטוחה כמו פחית שימורים.

אם בטיחות חשובה בעיניך - יש עדיפות לרכבים אירופאים, כי מה שיצא מקוריאה בזמנו היה בעיקר קופסאות סרדינים.

בסביבות ה20K אפשר למצוא סיאט קורדובה (בעלת הבגאז' הענק) או פורד אסקורט למשל.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
האקסנט בטוחה כמו פחית שימורים.

של, אני מסכים שהאירופאיות בטוחות יותר, אבל לא צריך להיסחף. :2gunfire:

הבטיחות של יונדאי היא במקום טוב באמצע, הרבה מעל כמה יפניות שאני מכיר.

בכל מקרה, תוך יום אחד הצלחנו להרים את מספר הקוראים בשרשור מ-53 ל-125.

אולי אחד מהם יציע משהו נוסף שטרם חשבנו עליו, או לפחות יתרום כמה מילות חכמה.

עמית, בסך כל הדברים ובהתאם למה שפירטת, אני הייתי הולך על המגאן.

נכון להיום, זהו השילוב האופטימלי בין מרחב פנים, בטיחות, אמינות, סחירות ועלות אחזקה.

• תוכן חדש...