Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7080 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי טוויטרים שקיבלתי במתנה מחנות שמכרה לי את המגבר שלי.

ההספק של הטויטרים לפי הMANUAL שלהם הוא 80W ו200W MAX ,תדירות אופטימלית היא 5KHZ-20KHZ ו4OHM

נכון לעכשיו הם מחוברים לרדיו דיסק עם סתם קבלים שאין לי מושג אם הם מתאימים בכלל.אני רוצה לחבר אותם עם קבל שיחתוך אותם עד 5khz או אפילו 4.5khz ,איזה קבל אני צריך?

ועוד שאלה,האם אני יכול לחבר אותם למגבר? ביציאות של הרמקולים? (המגבר מוציא 50RMS לערוץ)

פורסם

אם זה טוויטרים שקיבלת מתנה והם לא של חברה מוכרת וזולים אז אל תשקיע בכבלים עבים בכלל

ואני במקומך מוריד אותם מהאוטו שלא יעשו אותך חרש מרוב טרבל

evo 8

אךךךךךך תענוג של מפלצת

פורסם

לא ביקשתי ייעוץ אם לשים אותם או לא..את זה אני אחליט בעצמי

ביקשתי לדעת איזה ערך קבל לשים להם? תודה לעונים.

פורסם

כבל של רמקולים סטנדרטי אעשה את העבודה מצוין במידה ואתם מחבר אותם למגבר אז תשים כבל עבה יותר למרות שלא בטוח שתרגיש בהבדל

בהצלחה

evo 8

אךךךךךך תענוג של מפלצת

פורסם

או שאני לא יודע לכתוב או שאתה לא יודע לקרוא..התכונתי לקבל(מן דוד שמש כזה) ולא כבל(חוט חשמל).ולענייננו,הטוויטר נראה פשוט,חברת voyager,אין לי אפשרות לצלם כרגע.נראה שזה 80rms כי הספק מקסימלי רשום 200w.

פורסם

לפי הספק "מקסימלי" של 200 החלטת שהוא 80 RMS? :roll:

למרות שביקשת לא להתערב, טוויטרים מהסוג הזה יותר יעילים כזמזמי תזכורת לאורות או כצפצפת רוורס.

אני בטוח שאם תעשה חיפוש בפורום תמצא ערך לקבל שאתה מעוניין לשים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תיראה בגדול אתה מדבר פה על מעגל קבל נגד, כאשר הנגד הוא הרמקול והקבל הוא הנעלם שלנו.

תדר חיתוך של מעגל כשזה הוא w= 1/R*C כאשר w=2pi*f. תדר החיתוך הוא למשל f=5Khz

והנגד הוא 4 אום (רמקול) ולכן C= 8uF

תקנו אותי אם טעיתי.

סיאט איביזה FR טורבו 2005 צהובה 8-)

פורסם

תודה רבה,עזרת מאוד..בהנחה שהחישוב הוא נכון.

רק שיש עוד ערך לקבלים.כשאני מסתכל על קבלים שונים אני רואה שהwatt שלהם משתנה,לדוגמא 25w ,50w,105w

על מה זה משפיע וכמה אני צריך?

פורסם

צר לי לאכזב אתכם,

טוויטר הוא רמקול, ומה לעשות רמקול מתנהג כסליל ולא כנגד. העכבה שלו נמצאת ביחס ישר לתדר לפי הנוסחא: XL=2*pi*f*L

אם תחבר קבל, תקבל רשת קבל סליל , מה שנקרא בשפת העם מעגל LC.

תריץ חיפוש בגוגל לגבי תדרי קיטעון , רוחב פס, גורם טיב ושאר עניינים במעגלי LC.

שים לב, אחת התופעות במעגלי LC נקראת תהודה והיא מתרחשת בתדר שניתן לחישוב עפ"י ערכי הקבל והסליל.

בהצלחה.

פורסם
צר לי לאכזב אתכם,

טוויטר הוא רמקול, ומה לעשות רמקול מתנהג כסליל ולא כנגד. העכבה שלו נמצאת ביחס ישר לתדר לפי הנוסחא: XL=2*pi*f*L

אם תחבר קבל, תקבל רשת קבל סליל , מה שנקרא בשפת העם מעגל LC.

תריץ חיפוש בגוגל לגבי תדרי קיטעון , רוחב פס, גורם טיב ושאר עניינים במעגלי LC.

שים לב, אחת התופעות במעגלי LC נקראת תהודה והיא מתרחשת בתדר שניתן לחישוב עפ"י ערכי הקבל והסליל.

בהצלחה.

לא הבנתי כמעט כלום ממה שכתבת,אני לא מבין בכל החרטבונה של הנוסחאות והמושגים האלה,אני כולה מחפש ערך של קבל,שאותו אני יוציא מכרטיסים או לוחות שונים שזרוקים לי במחסן,במקרה שאין אני יקנה.אני עושה את כל זה כדי שאני לא אשרוף את הטויטר.

אז בבקשה מי שמוכן לחשב בשבילי אני אשמח.

• תוכן חדש...