Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7093 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם !

יש לי שאלה שיותר תתריד אותי בקיץ אך יש זמן כרגע.

בפונטו SX90 יש לי בעיה (קטנה) שברגע שמפעילים מזגן יש צניחת טורים קלה לאזור ה 750 ורעידות נלוות.

המזגן של "רסקור" מהתקנה מקומית ובקיץ האחרון החלפתי רדיאטור (של מזגן) ,מייבש ומילוי גז. מאז המזגן עובד מצויין אך הופיעה הבעיה הנ"ל, לפני זה המזגן לא היה עובד טוב אך לא היתה גם בעיה.

בלי מזגן הסרק יציב.

יש לציין שכאשר קניתי את הרכב לפני שנתיים היתה בעיה של צניחת טורים בעת עזיבת דוושת התאוצה בזמן נסיעה עד כדי כיבוי מנוע הבעיה נפתרה על ידי ניקוי מנוע צעדים.

לא נראה לי שאפשרי להרים טורים ברכב זה מכיוון שהבקרה היא ממוחשבת, לכן חשבתי יותר בכיוון איזשהו חיישן (אולי MAP) שאמור לבדוק את העומס על המנוע ובהתאם לכך לתת "הוראה" להרים טורים.

אני אציין גם שאם מדליקים הרבה צרכנים ביחד (מגבים, מפשיר אדים,וישרים ואורות מרגישים גם שיש נפילה קטנה של טורים),המצבר ברכב חדש כך שהוא לא אשם ומתח טעינה נורמלי (נבדק) .

איזה פתרון יש לבעיה (הקטנה) לדעתכם ?

לילה טוב ותודה מראש.

פורסם

מכיון שהתופעה החלה לאחר תיקון המזגן אז גש למזגניסט שיש לו מכונת מיחזור לגז ושישאב את הגז וראו מה משקלו. הכמות צריכה להיות, במזגן "רסקור" בפונטו 90 (מנוע 1.6), 620 גרם.

כמות גז גדולה יותר עלולה קצת "לעצור" את סבובי המנוע כשהמזגן פועל.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

בהתקנת מזגן מקומית אמור גם להיות מותקן חווט הפעלת מדחס דרך מחשב בקרת המנוע.

בצורה זו סל"ד המנוע אינו נופל כאשר הנהג בוחר להדליק את המזגן.

יש לבדוק את החווט הנ"ל שלא התנתק או שחובר באופן לא תקין.

פורסם

תודה על התגובה!

האם יכול להיות עוד גורמים שעושים את התופעה הנ"ל כי כמו שציינתי גם כאשר מעמיסים על האלטרנטור מורגשת ירידה קלה בסל"ד.

את התיקונים בקיץ עשיתי אצל המזגניסת מבני ברק.

ובגלל שעל המזגניסטים של ירושלים אני יותר לא סומך(כולל שאול יוניסי ששילח אותי בטענה שהרצוע שלי מלוכלכת ולכן לא מסובב את המדחס ) ודי רחוק לי לנסוע עוד פעם למרכז.

האם יש עוד רכיבים ברכב שאמורים לווסט את הסל"ד.

אני אומר כי לפעמים הטורים כן נשארים ב900 סל"ד בערך גם עם מזגן אך זה נדיר ובדרך גלל הם יורדים מטה. כמו כן על ידי לחיצה על מצערת ועזיבתה מספר פעמים גורמת לטורים להשאר גם כן בסל"ד נורמלי.

פורסם

האם אין לאף אחד עוד רעיונות?

הרי צריכה להיות בקרה לגובה הטורים ברכב וברגע שהם נמוכים מדי בגלל סיבה זו או אחרת המחשב אמור לייצבם חזרה ואף להרימם כמו שקורה בזמן בלימה בניוטרל למשל כאשר המחשב מרים טורים מעל 1000 כדי לייצר מספיק וואקום בסעפת.או עזיבת הקלאץ בזמן עמידה בלי ללחוץ גז(הרכב מתחיל לנסוע ולא נכבה).

כמו כן האם זה יכול להגרם ממפל זרם. שמתי לב שבאיתותים, בהדלקות אור ברקס, הפעלת המאוורר הפנימי על מקסימום או הפעלת המזגן יש החלשה קטנה בשאר אורות הרכב

(לוח מכוונים אורות פנימים אורות קדמיים)

ובעת הפעלת מאוורר פנימי על מק"ס יש גם ירידה קלילה בסיבובי מנוע.

אני צריך עוד כיוונים לפני שאני מחפש פיתרון להבעיה.

תודה.

• תוכן חדש...