Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7121 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום

לפני כמה דקות הופיעה לי ההודעה "cataylic convertor fault" על הצג של מחשב הדרך.

מכיוון שהייתי קרוב לבית המשכתי במעט אטיות ובפניה אחת לפני הרחוב שלי האוטו התחיל לגמגם והרגיש חלש.

הכנסתי את האוטו במהירותלצד הכביש וכיבתי את המנוע.

כעבור כמה שניות הנעתי שוב והטורים עלו וירדו במהירות.

פתחתי מכסה מנוע וראיתי שהמנוע רועד כמו אני לא יודע מה.

ניסיתי לחנות אותו והמנוע מיד כבה.

החנתי אותו בדחיפה והלכתי הביתה.

יש לציין שהאוטו נוסע עם תושבת מנוע תחתונה בלויה שתכננתי להחליף במהלך השבוע

והעברתי אותו טסט לפני כחודש.

הרכב הוא פג'ו 206 XS

שנת 2003

מה קרה לדעתכם?

"I teach the fools some basic rules"

פורסם

כבה, תדליק, וסע לשלום.

בהזדמנות גש למוסך להתחבר לסורק.

האם תדלקת בתחנה לא מוכרת? מתי החלפת פלאגים לאחרונה?

פורסם
שבת שלום

לפני כמה דקות הופיעה לי ההודעה "cataylic convertor fault" על הצג של מחשב הדרך.

הרכב הוא פג'ו 206 XS

שנת 2003

מה קרה לדעתכם?

מערכת ההזרקה זיהתה, מן הסתם, תקלה במערכת הניהול של המנוע והיא מציגה הודעה הקשורה לעניין (לרוב בדגמים אלו ההודעה היא "כשל בממיר קטליטי" כפי שקורה אצלך).

אם הרכב מניע ונוסע - גש ביום א' בבוקר למוסך מורשה ושיבדקו לך מה התקלה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אתמול תדלקתי ב"דור" צומת סגולה.

עשיתי טיפול לפני כ 1000 קילומטרים ובעל המוסך שהוא קרוב משפחה שלי אמר שהפלאגים נראים טוב ולדעתו הם יחזיקו עד הטיפול הבא לכן הוא לא החליף אותם.

ואני לא יודע אם אני יכול ליסוע לשלום בגלל שהסל"ד סרק נע בין 1000 ל500 ואני בספק אם אוכל להתקדם איתו מבלי שיכבה.

פורסם
עוד מעט 50K

לפי הוראות היצרן צריך להחליף כל 60K, אבל בהתחשב בעובדה ששעות המנוע ברכב שנוסע הרבה בעיר הן, לעיתים, כפולות ומכופלות מרכב שעובר 60K בתנאי זמן סבירים - יש סיכוי ש"גמרת" את הסליל הצתה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

זאת אומרת שהתערובת לא נשרפת כמו שצריך ובגלל זה ההודעה בנוגע לממיר?

בכל מקרה,

אם אוכל לגרום לאוטו ליסוע, האם זה יזיק ליסוע איתו מרחק של כשלושה קילומטרים?

פורסם

אף אחד לא יוכל לענות לך על השאלה הזאת משום שפשוט קשה לדעת איפה הבעיה דרך מסך המחשב.

שים את הרכב על גרר ושיגררו אותו למוסך שבו הרכב מטופל.

למה לקחת סיכון כלשהו כש אפשר לא לקחת אותו?

בהצלחה ומקווה שזה לא משהו רציני:arrow:

פורסם
אתמול תדלקתי ב"דור" צומת סגולה.

.

ידידי דור צומת סגולה (אני תושב פ"ת) ידועה כתחנת הדלק הכי גרועה בעיר. הם נתפסו מספר פעמים מוהלים דלק. יתרה מזו שמעתי ממתדלקים שעבדו שם שיש תלונות רבות לגבי איכות הדלק. מאידך חבר שלי מתדלק שם כבר שנים וללא בעיות מיוחדות.

לא אומר לך שהם בוודאות האשמים אבל ממליץ לך לבדוק עניין הדלק ברצינות. אם הבעיה בדלק יש לגשת למכון התקנים, לבצע בדיקת דלק ובהתאם לממצאים לתבוע אותם בגין הנזקים אם אכן הדלק מהול.

פורסם
ידידי דור צומת סגולה (אני תושב פ"ת) ידועה כתחנת הדלק הכי גרועה בעיר.

אני מתדלק שם כמעט כל הזמן ולא נתקלתי באף בעיה דומה לזאת.

גם אני תושב פתח תקווה ואם יש תחנה שנתקלתי בהבדלים עקב התדלוק בה, זאת אולי "פז" (נדמה לי) מול מרכז יכין.

במידה ואכן מדובר בדלק מהול, מה הנזק האפשרי ובכלליות,

מה הפרוצדורה של הגשת תלונה ותביעה?

פורסם
לפי הוראות היצרן צריך להחליף כל 60K, אבל בהתחשב בעובדה ששעות המנוע ברכב שנוסע הרבה בעיר הן, לעיתים, כפולות ומכופלות מרכב שעובר 60K בתנאי זמן סבירים - יש סיכוי ש"גמרת" את הסליל הצתה.

איציק

אצלי ברכב זהה (גם כן XS 2003, 53000KM) החלפתי פלאגים לפני הזמן (סתם כי נראה לי מיותר למשוך פלאגים שעולים 80 ש"ח לרביעיה כל כך הרבה זמן- וגם בהמלצת כמה יודעי דבר). הפלאגים אכן נראו במצב מצויין- אבל המרווח עלה באופן משמעותי (1.1~1.15 במקום 0.9, הוחלפו ב50000 ק"מ). המרווח שגדל ללא ספק יכול לגרום להתפגרות של מכלול הסלילים בטרם עת. מקווה שלא זאת הבעיה.

פורסם

אכן היה מדובר בסליל הצתה תקול.

החשמלאי החליף ארבעה כויילים בטענה כי שניים תקולים ושניים תקינים אך מחליפים את כולם ביחד.

על כל פנים הרכיב המפוקפק עלה כ1040 שקלים

בתוספת לבערך שעת עבודה שתורגמה לכמעט 400 שקלים(?!WTF) אצל "שמש" בצומת סגולה.

תודה לכל המגיבים.

נ.ב

האוטו מרגיש מעט עייף פתאום:shock:

פורסם
החשמלאי החליף ארבעה כויילים בטענה כי שניים תקולים ושניים תקינים אך מחליפים את כולם ביחד.

בוא נדייק: מדובר במכלול אחד יצוק. בתוך המכלול קיימים 2 סלילים. אי אפשר להחליף רק אחד אחד מהם ולכן אתה מחליף את כל המכלול. אין פה עניין של משהו בסגנון "רק 2 תקולים אבל מחליפים את כולם יחד כי ככה תמיד עושים".

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...