Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4214 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

לאחרונה רכשתי רכב סיטרואן GSA שנת 81 סטיישן - מכונית בעלת אופי.

הייתי קצת רוצה להכיר את המערכת הפניאומטית.

האם מישהו יכול לכוון אותי לחומר מקצועי או לאתר בו קיים חומר לימודי בנושא?

רב תודות, מראש

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם תצטרך חלקים כלשהם, נראה לי שעדיין יש לי GS במצב לא משהו, זרוקה במגרש שלי ברמת הגולן (אבל זה מצריך בדיקה, כשלא יהיה בוץ)

עריכה ****

עכשיו נזכרתי שאתה שלחת לי הודעה לגבי הGS, סליחה, אני אבדוק את זה בהקדם.

פורסם

בדקתי, הGS עדיין שם, GS CLUB שנת 80, מצב חיצוני בכלל לא משהו, אבל עם מנוע ועדיין עם מפתח בסוויץ', אם אתה צריך חלקים מכניים, אתה מוזמן, היא ברמת הגולן, כמובן שבחינם, לא מחפש לעשות על זה כסף. רק לתאם מראש, בימי שבת.

פורסם
רכב סיטרואן GSA שנת 81 סטיישן - מכונית בעלת אופי

איפה הרדיאטור??

זהו,שאין.

מאז ומתמיד הסיטרואן GS וה GSA שהחליפה אותה היו מקוררות אוויר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לפני 10 דקות נזכרתי בGSA פאלס שהייתה לי לפני שנים....

הגיר היה סימטיק הילוכים ללא מצמד!

לפני כחצי שעה לקחתי לסבוב את הפורד פוקוס של אחד הילדים...יש לו בגיר האוטומט פונקציה

דומה - אז הזכרתי לו שבGSA כבר היה כזה "פטנט"

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

גם לי היו שתיים כרלה מודל 84, מנוע 1300 עם קירור אויר, נוסע בכל מקום ואף פעם לא נתקע אצלי, גם הנוחות היתה לא רעה בכלל.

קניתי אחת ב 1000 ש"ח ואז את השניה ב3000 ש"ח ממשפחה. וואללה נסעו עד שהשבתתי אותן - הראשונה נלקחה בידי מנוף לפח והשנייה נמכרה אפילו לא זוכר איך ולמי.

בריאות לכולם!

פורסם
לפני 10 דקות נזכרתי בGSA פאלס שהייתה לי לפני שנים....

הגיר היה סימטיק הילוכים ללא מצמד!

לפני כחצי שעה לקחתי לסבוב את הפורד פוקוס של אחד הילדים...יש לו בגיר האוטומט פונקציה

דומה - אז הזכרתי לו שבGSA כבר היה כזה "פטנט"

לסיטרואן GSA סימטיק היה גיר חצי אוטומטי,כלומר ידני 3 הילוכים,אך ללא מצמד.

במקום מצמד היה ממיר מומנט(טורק)כמו של תיבה אוטומטית רגילה.

לפורד פוקוס אין כזו תיבה-או ידנית מלאה או אוטומטית מלאה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן, הוא כנראה התכוון לטיפטרוניק , שידית ההפעלה שלה עשוייה להראות דומה לידית בסימטיק.

ל-GSA היה רדיאטור. לפחות לחלקן. מתחת לתא המטען.

אבל הוא היה שייך למזגן. לא למנוע (מקורר האוויר).

פורסם
גם לי היו שתיים כרלה מודל 84, מנוע 1300 עם קירור אויר, נוסע בכל מקום ואף פעם לא נתקע אצלי, גם הנוחות היתה לא רעה בכלל.

קניתי אחת ב 1000 ש"ח ואז את השניה ב3000 ש"ח ממשפחה. וואללה נסעו עד שהשבתתי אותן - הראשונה נלקחה בידי מנוף לפח והשנייה נמכרה אפילו לא זוכר איך ולמי.

תודה על העזרה.

עקבתי אחר השרשורים והתרשמתי מאוד מההתמצאות שלך.

יש מעט דיונים על רכבי הGSA באתר.

הרכב שרכשתי עמדבחצר בית במשך 8 שנים. ביום שישי האחרון ניסיתי להניעו ואכן הצלחתי ל 5 דקות רציפות ואח"כ ללא הצלחה. אמרו לי שיתכן שיש צורך להחליף פלטינות. על כל פנים בזמן שהרכב עבד נפלטו ענני עשן לבנים. אני מקווה שהתופעה תיעלם עם ביצוע "פלאש למנוע". אני מקווה שלא אצטרך לעשות רינגים.

האם תוכלו להנחות אותי כיצד :

1. כיצד לרוקן את השמן ההידראולי שגילו כאמור8 שנים?

2.כיצד בודקים את לחץ האוויר בבומבות (אם יש, האם צריך להחליפן, האם אפשר רק למלא גז)?

3. יש פעולות נוספות שצריך לעשות ע"מ להחיות את האוטו, ולהביאו למצב נסיעה?

אשמח מאוד לתגובתכם

פורסם

לא הייתי מציע לך לעשות פלאשינג למנוע כזה עתיק.

רוב הסיכויים שעם הפלאשינג תלך כל האטימה שקיימת כרגע (אם בכלל)

כדי לרוקן את השמן ההידראולי , פשוט תוריד את הרכב למצב הנמוך ביותר,וליד הבומבה המרכזית יש בורג שחרור לחץ שיש לפתוח מעט.

לאחר מכן,פשוט שפוך את כל השמן ממיכל השמן ההידראולי,שטוף אותו ומלא חדש.

(כל השמן ימצא שם)

לגבי בדיקת הבומבות.

מאד פשוט.

כשהרכב מונע ובגובה הנכון,פשוט נדנד אותו על הבולמים (מעלה/מטה)

אם הבומבות תקינות,האוטו ינוע מעדנות למעלה ולמטה ,כמו אוניה

אם הן גמורות,לא תצליח להזיז את האוטו סנטימטר.כאילו הבולמים מרותכים לרצפה.

עוד הייתי מציע לך: להחליף שמן מנוע,פילטרים למיניהם,לרוקן את מיכל הדלק ולנקות אותו,להחליף צמיגים,לבדוק את מצב התמנון,(למרות שלדעתי אם אני לא טועה הוא עשוי ממתכת),לבדוק מצב כל צינורות הגומי (כולל דלק),ובטח עוד הרבה דברים ששכחתי וירשמו כאן אחרי.

פורסם

במקרה של רכב שעמד 8 שנים,הייתי מקפיד על ניקוז מלא של הנוזל, כמו במקרה של ארזארז (הייתה הפנייה של ארנון לפרוצדורה בהודעה 38,אבל הלינק מת).

את עניין העשן הלבן הייתי משאיר לאח"כ. תן למנוע לעבוד קצת. אני מניח שמילאת שמן חדש.

לגבי הנעת הרכב מחדש- יש הרבה שרשורים על רכב שלא הונע הרבה זמן. קרא בהם קצת.

• תוכן חדש...