Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7087 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

החלטתי לפנות אליכם בקבלת עזרה כי אין לי רעיונות נוספים איך לפתור את הבעיות שיש לי עם אופי הניגון של המערכת.

אז ככה, אני יתחיל מהרכיבים: רדיו דיסק 6850, מגבר 75.4, 4 רמקולים קואקסיאלים, וסאב קיקר ES בתיבה מקורית.

כעיקרון הבעיות עם הסאונד לא התחילו מאתמול, פשוט החלטתי לפנות לעזרה רק עכשיו כי ניסיתי לפתור אותן בעצמי בהתחלה אבל שום דבר לא עזר.

כאשר אני שומע מוסיקה כמו טראנס, האוס או דנס הבס שמגיע מהסאב מגיע לאוזניים שלי בדיליי עצום ביחס לרמקולים, מה שקורה הוא שבמקום לשמוע דפיקה אחת, אני שומעה בהתחלה דפיקה מהרמקולים ואז דפיקה מהסאב. זה ממש מטריף אותי בגלל שכל השיר נהרס כשהסאב דופק בלי קשר לשום דבר, וזה לא נגמר בזה, הבאס הוא מרוח ולא מדויק ונשמע כמו נהמה של איזה פרה גוססת.

ניסיתי כבר לשנות פאזות גם דרך הרדיו דיסק וגם בכבלים, חיתוכים שונים של תדרים, עם באס בוסט וגם בלי, פשוט שום דבר לא עוזר.

הנה גם כמה פרטים לגבי איך הכל יושב בתא מטען: המגבר מותקן על לוח עבה של MDF שמכסה את כל החלק האחורי של המשענת של הסבסל האחורי, הסאב צמוד ללוח הMDF ומופנה כלפי חוץ התא מטען.

אני מבין שיכול להיות שהדרך היחידה ליפתור את הבעיה היא להחליף את הסאב אבל לפני הכל אני רוצה להיות בטוח שעשיתי הכל לפני החלפתו.

תודה מראש.

SUZUKI Ignis Sport

פורסם

התיבה המקורית של הקיקר ES היא תיבה פתוחה אם אני זוכר נכון

תעשה ניסוי קטן , תסתום את הפורט של התיבה עם חולצה או מגבת , או ארנב או משהו שלא יתן לאויר לצאת מהפורט.

תראה אם זמן התגובה של הסאב משתנה.

סביר להניח שכן

אבל זה רק בגלל שאני זוכר שהתיבה פתוחה :)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

באופן כללי יש בעייה עם סאבים. המיקום שלהם בבגאז' הוא גרוע.

מעטים האנשים ש"דיליי" כזה מפריע להם. זאת בדיוק הסיבה שבמכשירים מתקדמים הוסיפו את ה"טיים אליימנט" כדי שיהיה אפשר לפצות על מיקום הסאב הבעייתי.

לעניין שלך - הייתי מציע לנסות ולמקם את הסאב במקומות אחרים בבגאז'. יכול להיות שברגע שתסובב אותו לאיזשהו כיוון הוא ישמע יותר חזק \ מדוייק \ בזמן.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
התיבה המקורית של הקיקר ES היא תיבה פתוחה אם אני זוכר נכון

תעשה ניסוי קטן , תסתום את הפורט של התיבה עם חולצה או מגבת , או ארנב או משהו שלא יתן לאויר לצאת מהפורט.

תראה אם זמן התגובה של הסאב משתנה.

סביר להניח שכן

אבל זה רק בגלל שאני זוכר שהתיבה פתוחה :)

לא יותר פשוט לבדוק עם סאב של חבר שאתה יודע שהוא מתפקד כמו שצריך?

פורסם

לא , יותר פשוט לדחוף חולצה לפורט ולבדוק אם זה משפיע :)

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם

להפוך את הכיוון של הסאב כבר ניסיתי, חסר טועלת.

מחר אני באמת ינסה לחסום את הפורט של התיבה ולראות מה יהיה.

באופן כללי מה באמת משפיעה על המהירות התפשטות התדרים מלבד המרחק שלהם מהמקור ליעד?

SUZUKI Ignis Sport

פורסם

שקניתי את הוימקס קניתי אותו עם תיבה פתוחה והייתה לי את אותה "בעיה" מעצבנת.

גם שסתמתי את הפורט ההבדל לא היה משמעותי. רק שהחלפתי לאטומה שהיא גם יותר קטנה

(28 ליטר) ה"בעיה" נפתרה.

יכול להיות שגודל התיבה זה הגורם שהכי משפיע?

Good guy goes to HEAVEN

Bad guy goes to PATTAYA :twisted:

.PATTAYA ADDICT / REBEL

פורסם

יכול להיות שגודל התיבה זה הגורם שהכי משפיע?

בבדאי!

התיבה עושה את כל העבודה :)

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם
מעטים האנשים ש"דיליי" כזה מפריע להם. זאת בדיוק הסיבה שבמכשירים מתקדמים הוסיפו את ה"טיים אליימנט" כדי שיהיה אפשר לפצות על מיקום הסאב הבעייתי.

לי לדוגמה זה ממש מפריע! מחרפן לשמוע קיק דרך האלמנטים של המיד, ולהרגיש אותו מאחורה בדיליי.

כיוונתי אצלי Delay Compensation לסאבוופר, וכמו כן לאלמנט הימני של הקומפוננט (במטרה שהגל יבשיל בערך מולי). לא יאומן עד כמה זה שיפר את הסאונד.

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

יצא לי עכשיו ליסוע ולשמוע את הסאב דופק כאשר הפורט סטום בברווז מספוג, חוץ מהנזק שנגרם לברווז המיסכן לא שמתי לך לשינוי כלשהו, עדיין היה דיליי והבס עדיין מרוח.

מה השלב הבא? לנסות תיבות אחרות?

SUZUKI Ignis Sport

פורסם

באיזה תדר אתה חותך את הסאב?

ככל שהסאב עובד בתדר נמוך יותר כך קשה יותק לגלות את הסאב וכתוצאה מכך הדיליי הוא פחות.

תנסה 50 הרץ מול 80 הרץ, או אפילו 100 הרץ כדי להבין את משמעות הדבר.

חוץ מזה, אתה מרגיש נפילה באיזור ה60-80 הרץ מהרמקולים, הסאב משלים לך את התחום הזה, אבל כמו שאמרתי בתחום הזה, תשמע את הסאב מאחורה וגם בדיליי..... פתרון הבעיה הוא פרונט חזק, שיתן לך את התדרים ה"קריטיים" כמו שצריך ואז הסאב רק משלים את התדרים הנמוכים, עד 60 הרץ.... בתדרים האלה לא יהיה לך דיליי...

פורסם
באיזה תדר אתה חותך את הסאב?

ככל שהסאב עובד בתדר נמוך יותר כך קשה יותק לגלות את הסאב וכתוצאה מכך הדיליי הוא פחות.

תנסה 50 הרץ מול 80 הרץ, או אפילו 100 הרץ כדי להבין את משמעות הדבר.

פרונט חזק, שיתן לך את התדרים ה"קריטיים" כמו שצריך ואז הסאב רק משלים את התדרים הנמוכים, עד 60 הרץ תקרא למעלה הוא אמר שיש לו רמקולים קואקס אפילו לא קומפוננט .... בתדרים האלה לא יהיה לך דיליי...

אנדרוחה צודק במה שהוא אומר כי אפילו המגנט יכול לרדת די טוב ל60-70 הרץ (לא הכי רצוי אבל אפשרי )

ולגבי הסאב זה שאתה סותם אותו כמו שאליקו אמר זה אומר שיש לך תיבה אטומה אבל גדולה מידי לסאב . הרעיון בתיבה אטומה , שהאוויר שבה משמש כבולם זעזועים ועוזר למגבר לשלוט על תנועות הממברנה . אי לכך ובהתאם לזאת לשים משהו על הפורט לא יעזור כי התיבה גדולה .

אם אתה רוצה סאב מדוייק אתה חייב לבנות תיבה אטומה בגודל המומלץ או שתיתן את פרטי הסאב ואנשים יעזרו לך לתכנן לו תיבה מתאימה

קח בחשבון שהקיקר הוא סאב לא נציל , אתה משתמש בJBL בגישור ובתיבה פתוחה , אין כמעט שום סיכוי בעולם שתקבל סאב מדוייק במקרה הזה

אם אתה רוצה תחליף את הסאב לפניקס גולד קסנון בתיבה אטומה ואז תראה מה זה סאב . או לחילופין תקנה מונו חזק מאוד ותבנה תיבה אטומה לקיקר שלך

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

יהודה אם אנשים היו טורחים לקרוא את ההודעות שלך הם היו מזדעזעים.

הסאב לא נציל ולכן לא מדוייק?

תיבה אטומה לא תגרום לו לדיליי כמו הפתוחה?

הוא משתמש ב JBL בגישור ולכן אין לו דיוק?

נהיית גם יבואן של הפניקס גולד קסנון שאתה ממליץ עליו בכל תר'ד אפשרי?

פורסם
יהודה אם אנשים היו טורחים לקרוא את ההודעות שלך הם היו מזדעזעים.

הסאב לא נציל ולכן לא מדוייק? תסכים איתי שסאב שאינו נציל זקוק למגבר חזק עם דאמפינג פקטור גדול כדי לשלוט בו היטב או שאתה חושב שלא ? מה שהתכוונתי שבשביל שסאב יהיה מדוייק הוא צריך הן שליטה מהמגבר והן תיבה אטומה קטנה ע"ם שהאוויר יעזור ללשליטה בממברנה .תגיד לי מה בזה לא נכון ?

נהיית גם יבואן של הפניקס גולד קסנון שאתה ממליץ עליו בכל תר'ד אפשרי? מה נראה לך ?

בברכה יהודה

בברכה יהודה

• תוכן חדש...