Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחרטה תוצרת בית.... (CNC)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

OK, בעבר עלו כאן מיספר שאלות ותהיות, בינהן גם שלי, על שימושים במחרטות לסוגיהן.

בחיפוש אחר האושר, ניתקלתי בכמה קישורים שיכולים למלא לאנשים טכנולוגיים כמה ימים בנבירה בחומר הטכני המצוי שם. אז תהנו...

אם לא הבנתם עד עכשיו על מה מדובר ועל מה ההיתלהבות, אז ככה, בניה של מחרטה בבית, תוך כדי שימוש במחשב האישי שלכם!

אתר שמיתעסק בבניה של המחרטה

תוכנה שמפעילה את כל העסק

מקום שקונים בו את המנועים (מנועי צעד + בקר)

מקום טוב להתחיל ליקרוא חומר...

זהו, אני מחכה לתגובות ולתמונות של המכונות CNC שלכם...;)

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בתמונה שבקישור זו כרסומת CNC עם מנוע חלש שמכסימום תוכל לעבד עם כרסום 4 מילימטר והסרת שבבים קטנים.

הכרסומת יכולה לעבד כנראה רק ב-2.5 צירים.

במידה ותרצה לבנות איתי כרסומת 3D פנה אלי בפרטי יש לי קיט לבניה הכולל את כול החלקים הדרושים.

מנוע+מנועי צד+שולחן+תוכנה.

איזה כייף לי :)

פורסם

גם אני עכשיו בתהליכי חיפוש של מחרטת CNC מיניאטורית.

עוד לא עברתי על החומר שבקישורים אבל נשמע מעניין מאד.

מרק- לגבי ההצעה שלך, אם היא רלוונטית אני מעוניין לקחת חלק בעניין.

פורסם

קודם כל CNC סביר לא עובד על מנועי צעד אלא על מנועי סרוו וברגים כדוריים (מבטיח דיוק ויציבות).

מה שהם עשו בקיעשור השני זה לקחת כרסומת קונבנציונאלית עם קריאה דיגיטלית ולהלביש עליה בקרה מבוססת PC (בדומה לאיך ששרנוע התחילו את העסק שלהם לייצור כרסומות CNC).

עלות כל הציוד כולל הכרסומת/מחרטה (לפי הצורך) תהיה יותר גבוהה ממציאת מכונה משומשת במצב סביר. לפני פחות משנה קניתי כרסומת CNC משומשת 4 צירים בתוספת ראש הוריזונטלי וורטיקלי עם שולחן מסתובב בגודל 1000 על 1000 מ"מ ב 10,000$. מחרטה צריכה לעלות הרבה פחות (חדשה קטנה עולה פחות מ 30,000$ כשהמכונה שקניתי עולה כחדשה מעל ל 400,000 יורו).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

חדשה עולה 400000 יורו, ואותו קנית משומשת ב 10000 דולר ?

אתה בטוח שמה שעולה כמו 5 פרארי זה אותה פרארי משומשת שקנית במחיר של משקפיים משומשות של פרארי ?

בקיצור זה 2% מהמחיר שלה ?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

יש יותר מידי חומר על זה ברשת - אפשר להתפוצץ מרוב מידע על בניית CNC בבית( ומחרטות - רתכת נקודות - ומכופפות ונוצ'רים ) - הבעיה היא שלכל אחד יש משהו אחר בבית שהופך את זה למאוד כלכלי ופשוט.

עזוב נמאס לי להסתכל מה הולך שם בחו"ל - רק הציוד שיש......זה סתם עינוי.

פורסם

אם כבר אתם בנושא, יש לי מחשב ישן של שרנוע שינתן כצדקה לכל המעוניין.

יניב

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם
חדשה עולה 400000 יורו, ואותו קנית משומשת ב 10000 דולר ?

אתה בטוח שמה שעולה כמו 5 פרארי זה אותה פרארי משומשת שקנית במחיר של משקפיים משומשות של פרארי ?

בקיצור זה 2% מהמחיר שלה ?

קודם כל מדובר במכונה בת 20 (MAHO 1000) ומאהו חדשות בנויות כבר בצורה לגמרי אחרת (מנועים לינאריים למשל במקום ברגי הנעה).

אל תשכח שציוד תעשייתי מתישן בשונה מרכבים כי פה מה שקובע הוא הצורך. אתה יכול לנות כרסומת CNC ידשה גם ב 30,000$ תוצרת סין אבל הכל תלוי מה אתה צריך. ציוד ישן מן הסתם הוא גם יותר איטי (גם מהירות ספינדל וגם מהירוויות תנועה של הצירים) וזה מתבטא בעלויות ייצור. אצלי הבאתי את המכונה לא כמכונת ייצור כי כאלה כבר יש לי אלא כמכונה לייצור מודלים, תבניות ואבות טיפוס. לייצור שוטף לא הייתי לוקח אותה.

פורסם

ללא ספק.

אחד הדברים שבטוח יכנסו אלי לחדר השינה.

אני מעריך שמיד לאחר מכן,יש כמה חלקים בגוף שלי שיספקו כר נסויים לאשתי ולמכונה.

sample 1.jpg

פורסם

שלום שי ז.,

מאהו כמו שלך היתה גם לאשתי בעסק (המכונה פליטת אלישרא) ואכן הוחלפה בשל איטיות מזעזעת ב EXTRON חדשה. האם אתה בעסקי המודלים לואקום פורמינג וכו' (כי אם כן זה כבר השלישי בפורום...)

ותחכימו אותו בבקשה מה עוזר CNC לחובבי רכב, אני עד היום לא הבנתי. הרי בוקסות לא נוח לחרוט איתו (יותר קל עם מחרטה), אז למה זה טוב לנו ?

היום בכלל יש שכלולים בתחום יצירת הדגמים כמו מכונות STL שמקשות נוזל באולטרה-סגול, מדפסות תלת מימד וכד'. תחום מרתק.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
שלום שי ז.,

מאהו כמו שלך היתה גם לאשתי בעסק (המכונה פליטת אלישרא) ואכן הוחלפה בשל איטיות מזעזעת ב EXTRON חדשה. האם אתה בעסקי המודלים לואקום פורמינג וכו' (כי אם כן זה כבר השלישי בפורום...)

ותחכימו אותו בבקשה מה עוזר CNC לחובבי רכב, אני עד היום לא הבנתי. הרי בוקסות לא נוח לחרוט איתו (יותר קל עם מחרטה), אז למה זה טוב לנו ?

.

אני לא בעסקי הואקום פורמינג אלא יצרן שסתומים ומגופים לביוב ולמים. כשאני מפתח מוצר חדש אני גם מייצר את המודל (התחלתי לייצר לבד אחרי שרצו ממני עבור מודל עץ לברז כיבוי אש בקוטר "2 יותר מ 20,000$. התעצבנתי מהמחיר ועשיתי את המודל לבד מאלומיניום תוך שעה עבודה של מחרטת CNC ועוד שעתיים עבודת כרסם קונבנציונאלי).

המאהו שלי פליטת התעשייה האוירית ולמרות האיטיות שלה הראש המתהפך והשולחן המסתובב נותנים המון אפשרויות שהיות תמצא רק במכונות מאוד יקרות וגדולות.

לייצור שוטף אני מחזיק מרכז עיבוד של דייהו (הראשון שלהם בארץ) ומחרטה שלהם וכמובן גם ציוד קונבנציונאלי.

היתרון של כרסומת CNC לחובב רכב הוא היכולת לייצר חלקים חזקים ומדוייקים (כל פעם שגנבו לחרט שלי את הסמל מהפולו שהיתה לו היינו עושים אחד חדש מאלומיניום).

פורסם

בהחלט שרשור מעניין.

אני לומד דברים חדשים :-)

(יש פה מהנדסי מכונות או מה? :oops: )

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
התעצבנתי מהמחיר ועשיתי לבד מאלומיניום תוך שעה עבודה של מחרטת CNC ועוד שעתיים עבודת כרסם קונבנציונאלי).

כל כך ישראלי...:lol::lol::lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...