Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אתיקה עיתונאית לאן ??

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אפשר גם להבין את המפרסם "המתנקם" וגם את העיתונאי המתכופף... בקיצור, ככה זה בחיים. אין פה רשעים גדולים או צדיקים גמורים...

לא, לא הבנת - אפילו לא את הבסיס: המפרסם הוא סוחר, שחוקי האתיקה אינם חלים עליו (אם כי ציבור צרכנים תבוני היה אמור להחרים סוחר מושחת, שחותר תחת אושיות הדמוקרטיה על-ידי פגיעה בחופש הדיבור).

לעומת הסוחר, על עיתונאי חלים כללי אתיקה מקצועית ברורים - שאסור לו "להתכופף" ולהתעלם מהם.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לעומת הסוחר, על עיתונאי חלים כללי אתיקה מקצועית ברורים - שאסור לו "להתכופף" ולהתעלם מהם.

הכללים לא ברורים. איך אתה מסביר את זה שאין לך סיכוי היום להכניס ידיעה לעיתון בלי משרד יחסי-ציבור?

אני מכיר ממקור ראשון שלל סיפורים על מיטב העיתונאים. לדוגמה, מה צריך לעשות כדי שמוצר שלך ייחשף אצל אודטה. אולי לא עיתונאית מוערכת על-ידי מועצת העיתונות, אבל בעלת חשיפה משמעותית.

ואחד הדברים המדהימים הוא שעוד לפני עשרים שנה כאשר בעיתון היו משווים בין סלי קניות ברשתות השיווק, היוזמה היתה לא-פעם של הרשת הזוכה. זה אני אומר באחריות, שוב ממקור ראשון שהיה עמוק בתוך זה. לכאורה מדור כלכלי לטובת הצרכן המבולבל, אך למעשה פרסומת לכל עניין ודבר. וזה עוד היה כשהיינו תמימים.

ובתור קורא של מגזין "רכב", שמשלם עשרה שקלים לגיליון, ברור לי מאיפה הכסף מגיע. בטוח לא מהמנוי שלי. כתבות "סקירת המוצרים" ממש דוחפות את הקורא לקנות דברים שמופיעים בעמוד הבא בפרסומת מסודרת. נו באמת...

אז איפה בדיוק אני אמור למצוא כתבים עם אתיקה מפותחת? אפילו המקומון התמים ביישוב שלי מלא מונקי-ביזנס.

פורסם

קשה, אם לא בלתי אפשרי, לקיים דיון על אתיקה עם מי שכבר אינו מבחין בין טוב לרע, שקונה וקורא מגזין רכב בידיעה שהוא פרסומון, ושזה בסדר מבחינתו כי "ככה עושים כולם".

הכללים לא ברורים.
הכללים ברורים מאוד ומופיעים בתקנון האתיקה של העיתונות.

אז איפה בדיוק אני אמור למצוא כתבים עם אתיקה מפותחת?
נסה כאן.
פורסם

אתה מעיד על עצמך כעיתונאי בעל אתיקה ואף מפנה לאתר שלך כדוגמה. מעבר לכך שזה לא צנוע, רק לפני יומיים שאלה אותך קוראת שאלה תמימה ונענתה בתשובה שגובלת בהטרדה מינית. הזאת אתיקה ?

פורסם

לא היית צריך לטרוח לסמן - סדרת הכתבות נקראת בריש גלי The CAR/Harmann Kardon world tour. הם כנראה לא חושבים שהם צריכים להסתיר משהו.

ובתור קורא של מגזין "רכב", שמשלם עשרה שקלים לגיליון, ברור לי מאיפה הכסף מגיע. בטוח לא מהמנוי שלי.
קצת מהמנוי שלך. הרוב מפרסומות. כמו ברוב העולם. אז מה? מה מקור ההכנסה של אתרי אינטרנט, לדעתך?

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
נסה כאן.
רוני, עם כל הכבוד (ועוד נשאר קצת כזה), קשה לקרוא לנטקר אתר של כתבות רכב. מספר שורות שמתרכזות בעיקר בנתונים טכניים ובהארות כלליות אינן נחשבות כתבה. אחת לכמה שבועות אתה מפרסם כתבה ארוכה ומפורטת יותר, וכשהיא מתייחסת לרכב ולא לסקירה כלשהי - לא תמיד אתה הכותב.

את סקירת הקבוצות במדריך שלך (שמאוד אהבתי) זנחת לפני שנים.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם
את סקירת הקבוצות במדריך שלך (שמאוד אהבתי) זנחת לפני שנים.
זנחתי אותה רק אחרי שתעשיית הרכב נטשה אותי ואותך. התהליך החל עם החלפת ה-306 ב-307 וזלג משם לכל רוחב התעשייה. קשה לכתוב סקירה השוואתית על 20 מכוניות כשאתה נרדם בשלישית...

בשביל לספור תופסני כוסות בקאיה לא צריך אותי.

ברור שמכוניות מעניינות כן זוכות לכתבה מיוחדת - ע"ע 407 ו-330 (כל אחת מהסיבות שלה). ולא, אני לא חושב שכתבות של עיתונאי הרכב מס' 1 באירופה, ג'ורג' כשר, או של בוחן הרכב הראשי בקונסיומר ריפורטס, גבי שנהר, אינן ראויות לפרסום בנטקאר רק מאחר שלא אני כתבתי אותן.

תחקירים בלעדיים בהיקף גלובאלי (NCAP, הגה חשמלי) אינם בדיוק דבר שכיח בעיתונות הרכב, המודפסת או המרושתת, המקומית או הזרה.

הטורים האישיים שלי הם הטורים האישיים שלי, ובאשר לכתבות הקצרות מדי לטעמך - כל כותב יספר לך שהרבה יותר קשה לתמצת מאשר להאריך. מעבר לזה, מדור החדשות של נטקאר הוא הטוב מסוגו בעולם.

• תוכן חדש...