Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7176 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש סאב מדוייק SQ אבל שיהיה חזק ( אני אוהב את הבעיטות בגב )

שיהיה פאנג'י.

אחרי חיפוש בפורום יש לי רשימה של כמה סאבים, איזה סאב מבין הסאבים הבאים

הוא הכי פאנצ'י ומדוייק:

1. Phonics Gold Xenon 12D4 500RMS

2. Phase Evolution Multi ohms 400RMS

3. Infinity Kappa Perfect 12.1 350RMS

4. Focal 33A 400RMS

5. MAXINUS 300 500RMS

אני מתכוון להגביר את הסאב עם מונו - 600RMS ב- 4 אוהם.

תודה.

פורסם

, איזה סאב מבין הסאבים הבאים

הוא הכי פאנצ'י ומדוייק:

.

זה שיישמע לך הכי טוב ברכב שלך.

אם קראת את כל השירשורים, לא ראית המלצה לשמוע את הסאבים ?

תסתכל מה ש-shalevo רושם כל פעם מחדש ,

וזה נכון היום כפי שזה היה נכון אתמול ושלשום:

. אם היית במפגשים של הפורום ושמעת מיגוון רחב של סאבים, תקבל החלטה איזה סאב היה הכי לטעמך, ואז תפנה לחנות שמוכרת ציוד אודיו לרכב ותקנה את הסאב הנבחר.

שלו.

לך לשמוע, נתת 3 אפשרויות טובות.

(השניים הנותרים : הפוקל והפייז - לא נשמעים טוב לדעתי)

ZZR

פורסם
זה שיישמע לך הכי טוב ברכב שלך.

אם קראת את כל השירשורים, לא ראית המלצה לשמוע את הסאבים ?

תסתכל מה ש-shalevo רושם כל פעם מחדש ,

וזה נכון היום כפי שזה היה נכון אתמול ושלשום:

לך לשמוע, נתת 3 אפשרויות טובות.

(השניים הנותרים : הפוקל והפייז - לא נשמעים טוב לדעתי)

אני דווקא חושב שהפייז הוא אחד הסאבים היותר טובים מבין הרשימה, לפחות יותר טוב מהקאפה פרפקט

לפותח הת'רד: זה רק מראה לך שעדיף לשמוע בעצמך כי כל אחד אוהב משהו אחר, לך לחנות שאתה מתכוון לקנות ממנה ותבדוק את הסאבים הנ"ל ברכב, מה שיישמע הטוב ביותר,- קנה אותו

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם
אני מחפש סאב מדוייק SQ אבל שיהיה חזק ( אני אוהב את הבעיטות בגב )

שיהיה פאנג'י.

אחרי חיפוש בפורום יש לי רשימה של כמה סאבים, איזה סאב מבין הסאבים הבאים

הוא הכי פאנצ'י ומדוייק:

1. Phonics Gold Xenon 12D4 500RMS

2. Phase Evolution Multi ohms 400RMS

3. Infinity Kappa Perfect 12.1 350RMS

4. Focal 33A 400RMS

5. MAXINUS 300 500RMS

אני מתכוון להגביר את הסאב עם מונו - 600RMS ב- 4 אוהם.

תודה.

אם אתה באמת מתכוון ל 600 וואט ב 4 אוהם ולא ב 2 אוהם (כי ניראה לי שהתבלבלת...) אז:

א) אתה עלול לצלות את ה XENNON כי הוא בהתנגדות סופית של 2 אוהם (DVC) ובהנחה והמגבר שלך מוציא 600 ב-4 אז ב 2 אוהם יוצא יותר (אלא אם מדובר בספק כח מיוצב...) - איזה מגבר? תפרט!

ב) המולטיאום נשמע מצויין ואפשר להגיע לכל התנגדות

ג) ה KAPPA לא ברמה שלהם וגם לא הפוקל - לדעתי. כמו כן הפוקל חלש משמעותית לעומת ה XENNON.

"אני לא יודע אם יש מספיק מגברים בבית..."

פורסם

זה נכון מה שאתם אומרים, ואת זה גם אני יודע!

יש רק בעיה אחת, אני לא יודע אם יש חנות שיש שם את רשימת הסאבים הנ"ל

מה שאומר שאני לא יוכל לשמוע את כולם, לכן אני רוצה לנפות מהרשימה כמה סאבים

כך שישארו לי מספר מצומצם שאוכל לשמוע ולבחור.

אם תוכלו כל אחד ששמע כמה מהסאבים להמליץ לי איזה אחד לדעתו נשמע הכי פאנצ' חזק ומדוייק

אשמח מאוד.

מגבר מונו עדיין לא קניתי, אני יקנה מונו בהתאם לסאבים אחרי הניפוי הראשוני.

קחו בחשבון שהסאב מוגבר בהגברה מתאימה.

תודה.

פורסם

את "הבעיטה בגב" משיגים רק בסאב שיורד נמוך מאוד ל35HZ ומטה , ע"מ שסאב ירד לכך צריכה להיות לו יכולת לכך ,וגם הוא צריך מגבר שיש לו גם עוצמת RMS וגם דמפינג פקטור גבוה . כי רק אז המגבר יכול לדחוף את הסאב להרצים הנמוכים האלו .

אז תבדוק את הסאבים עם המגבר שלך

בנוסף לכך אם אתה רוצה "בעיטה בריאה" עדיף מגבר עם התנגדות מיוצבת שיכול לעבוד גם ב1 OHM (בהרצים נמוכים הבאס יכול לתת למגבר התנגדות כזו) ושיש לו דמפינג פקטור גבוה

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

יהודה - אתה טועה.

תדרים נמוכים לא נותנים פאנץ' ("בעיטה") אלא בדיוק ההיפך, את הסאונד הנמווווווווך העמום כמו

ששומעים רעידת אדמה במרחק כמה קילומטרים.

הפאנץ' יותר מסווג בתדרים הגבוהים של כ 45HZ ומעלה, וגם לאופן הדיוק של הסאב והתיבה שבה

הוא נמצא.

אם יהיה בתיבה קטנה, הוא יהיה פאנצ'י ובועט.

אם יהיה בתיבה גדולה, הוא יהיה עמום יותר.

(תשאל פה כמה חברים שקיבלו ממני תכנון לתיבות אטומות קטנות, ההבדלים גדולים מאוד)

המשפט הזה:

"בנוסף לכך אם אתה רוצה "בעיטה בריאה" עדיף מגבר עם התנגדות מיוצבת שיכול לעבוד גם ב1 OHM (בהרצים נמוכים הבאס יכול לתת למגבר התנגדות כזו)"

לא הבנתי אפילו מה זה אומר.

פורסם

blackmazdaF אתה צודק טעיתי . הבאס הנמוך הוא עמום יותר אבל הוא נותן "בעיטה" בבטן.

לגבי המשפט שלא הבנת הכוונה היא שככול שהסאב יורד בתדר כך ההתנגדות הדינמית שלו יורדת (לפעמים) , ואם המגבר אינו יכול לעמוד בהתנגדויות נמוכות זה יכול לגרום לבעיות.

למשל יש רמקולים ביתיים (ריבונים בד"כ עם סאב ) שיורדים לעיתים להתנגדות של 0.5 OHM , והרבה מגברים לא יכולים להניע אותם

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם
את "הבעיטה בגב" משיגים רק בסאב שיורד נמוך מאוד ל35HZ ומטה , ע"מ שסאב ירד לכך צריכה להיות לו יכולת לכך ,וגם הוא צריך מגבר שיש לו גם עוצמת RMS וגם דמפינג פקטור גבוה . כי רק אז המגבר יכול לדחוף את הסאב להרצים הנמוכים האלו .

אז תבדוק את הסאבים עם המגבר שלך

בנוסף לכך אם אתה רוצה "בעיטה בריאה" עדיף מגבר עם התנגדות מיוצבת שיכול לעבוד גם ב1 OHM (בהרצים נמוכים הבאס יכול לתת למגבר התנגדות כזו) ושיש לו דמפינג פקטור גבוה

בברכה יהודה

זה נכון שיש קשר בין התדר המנוגן להתנגדות הסאב, אבל ממה שאני מכיר, אבל זה קורה בדיוק להיפך. בניגון תדרים נמוכים מאוד, הסאב מתנהג כצרכן בעל התנגדות גבוהה יותר. זו הסיבה מדוע קשה לקבל עוצמה גבוהה בניגון תדרים נמוכים.

לגבי ה"בעיטות" למיניהן - מסכים עם גל.

דאמפינג פאקטור חשוב יותר לווקאליות של הסאב (SQ) - הוא משפיע על יכולת המגבר להפעיל ולשלוט בסאב. יש לו משמעות נמוכה בהיבט העוצמה.

פורסם

תדרים יותר נמוכים - הסאב צריך לזוז הרבה יותר כדי להפיק גל קול שהאורך הפיזי שלו הרבה יותר ארוך מהתדרים הגבוהים יותר - מן הסתם תידרש הרבה יותר עוצמה יציבה מהמגבר.

לגבי הסאבים שכתבת עליהם - את הפייז מולטיאוהם אני לא מכיר אז אני לא יכול להתייחס.

הפוקל לדעתי הוא הרבה יותר SQL מאשר SQ.

לגבי האינפיני קאפה פרפקט - סאב שעושה שני דברים במכה אחת - הוא גם רך ועדין מאוד - מאוד טונאלי ומשתלב יפה עם שאר הרכיבים של המערכת - והוא גם מספק מכה נהדרת שמשאירה אותך עם כאבי ראש ליום שלם. הבעיה איתו זה שהוא פחות מדוייק מהקסנון.

הקסנון לעומת זאת - ברוב הפעמים שיצא לי לשמוע את הסאב הזה - קשה להגביר אותו בצורה כזאת שבעוצמות ממש גבוהות הוא לא ישמע כאילו שהוא מחרחר או נמצא בתיבה שלא מתאימה לו.

ישבתי בכמה רכבים עם הסאב הזה ובעוצמות הגבוהות הרבה פעמים הוא היה נשמע לי "מלוכלך"

אני חושב שזאת תוצאה של כוון לא נכון ואולי אפילו תיבה לא מתאימה. אבל זה סאב טוב והוא ברמה יותר גבוה מהסדרות של אינפיניטי - חיה שונה לגמרי.

תלוי מה אתה אוהב - אני למשל - לא אוהב סאבים ממש מדוייקים - המריחה הזאת שאתה מקבל מסאב וופר רך מאוד נעימה לי ואני פשוט חולה על הליטוף הזה. אני לא אוהב לקבל פאנצ' נקי וחד - עד כמה שמערכת כזאת נשמעת טוב - חזקה ונקיה, החוויה פחות מהנה בשבילי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
תדרים יותר נמוכים - הסאב צריך לזוז הרבה יותר כדי להפיק גל קול שהאורך הפיזי שלו הרבה יותר ארוך מהתדרים הגבוהים יותר - מן הסתם תידרש הרבה יותר עוצמה יציבה מהמגבר.

.......

זה בא לידי ביטוי באופן מדיד מבחינה חשמלית, יש שינוי בהתנגדות.

מסכים עם מה שאמרת לגבי ההבדלים בין ה XENNON ל KAPPA. לטעמי ה XENNON ברמה הרבה יותר גבוהה ואני חובב באס מדוייק לכן אעדיף אותו או את הmultiohm.

פורסם

הסאב הכי טוב ממה שכתבת הוא המקסימוס.

העניים שתזדקק ללפחות 500 וואט להגברתו.

אני הייתי ממליץ על ההי גרייד של פייז דווקא או איזה רוקפורד .

פורסם

אני רוצה להוסיף משהו לגבי האינפיניטי

זה סאב פשוט אדיר - ביחס למחיר שלו - לקבל סאב שמכניס שני ציפורים במכה אחת שהן רכות וטונאליות ביחד עם מכת פטיש חזקה בתג מחיר נמוך מ2000 שקל כולל תיבה מקורית - נדיר!

אבל הוא לא צריך להיות מוזכר באותה הרשימה שפותח הת'רד רשם בהתחלה הוא ליגה אחת מתחת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...