Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7196 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לידידי המלומדים שלום!

קודם כל ממצעים יבשים:

אני עומד לרכוש רכב מסוג פיג'ו 306, שנת יצור 97, נפח 1.6, יד ראשונה, 130 אלף ק"מ, גיר רגיל, הבעלים אישה מבוגרת.

עלי לציין שהרכב נראה מצויין גם חיצונית וגם פנימית ובעלת הרכב יוצרת רושם של בן אדם מאוד ישר והגון.

אציין בנוסף שערכתי חיפוש מעמיק בפורום בכל הנושאים הנוגעים בדבר בדיקת רכב אך עדיין יש לי כמה שאלות בהתחשב במקרה הפרטי שלי.

1.באחד התרדים בנושא אחד החברים (בפורום) ממליץ לא ללכת למכון בדיקה כלשהו אלא להגיע למוסך מורשה ולהבהיר להם שברצונך להיות לקוח במוסך זה ואתה מעוניין בבדיקת הרכב טרם רכישה, ולדבריו של החבר המכונאים כל כך ישמחו שיבצעו את הבדיקה ממש "חצי חינם" (משפט ישראלי טיפוסי שתמיד הצחיק אותי) :-D . אך לצערי ברגע שפניתי למוסך מורשה ברחובות קיבלתי נייט אחד גדול בנושא הבדיקה אף על פי שציינתי פעמים שאני מעוניין להיות הלקוח שלהם ושיהיו להם 1000 הזדמנויית למצוץ את כספי. שאלתי היא מה לא עשיתי נכון?

2.במידה וסעיף 1 יורד מהפרק ובכל זאת אצטרך לבחור מכון בדיקה הקולות בפורום התחלקו שווה בשווה בין קומפיוטסט (ראשלץ משום מה) ו"המומחה" (ממש שם של איזה סרט של סטיבן סיגל שבו הוא מגלם גנן ידידותי בשגרירות קזחסטן שבמהלך הסרט מותקפת ע"י טרוריסטים רוסים המדברים אנגלית שותפת ושובר לפחות 10 ידיים בכל סצנה).

אוקי ולעינינינו...

לדברי חברי הפורום הקומפיוטסט מעמיק יותר, קפדני יותר, יקר יותר(פעם אחרונה שבדקתי רכב המחיר היה 400 שקלים חדשים).

"המומחה" לעומת זאת יותר זמין, יותר נוח לשימוש, מסביר ממצעי בדיקה,*יש הטוענים לא בודק שסי מחוסר ציוד הרמה, זול יותר (250 שקלים חדשים לפי חברי פורום).

א.מה נבדק בקומפיוטסט ש"המומחה" לא בודק (הבנתי שיש גם תוספת תשלום של 50 ש"ח על איזה מערכת)?

ב.איזה סוג בדיקה כדי לי לבחור במידה ואני מאמין לנהגת הדראג רייסינג שבבעלותה הרכב ש"אין לרכב שסי"?

ותודה מראש.

פורסם

אתה אומר שזה יד ראשונה? היית במוסך שמטפל באוטו עבור הגברת? הכל אמור להיות שם, בקש שידפיסו לך היסטורית טיפולים (באישור המוכרת כמובן), ושב עם המכונאי שמטפל באוטו כבר 10 שנים. אין יותר טוב מזה. יש לו אינטרס לעזור כי הוא מכיר את הגברת ורוצה לשמור אותה כלקוחה בעתיד ורוצה שאתה תשאר עם הרכב אצלו.

וגם אם לא - קח את תדפיס ההיסטוריה של הרכב ותן למישהו מבין עניין לקרוא, זה שווה יותר מאלף בדיקות.

אם הרכב לא מטופל באופן קבוע באותו מוסך או שמכל סיבה אתה לא מקבל היסטוריה מסודרת - נורה אדומה.

Jeepolog.com

פורסם

יאפ, 00 ברשיון. אז אתה אומר פשוט להגיע איתה למוסך המורשה (שבו היא טופלה כל השנים) ושם לעשות את כל הבדיקות?

אה ועוד שאלה יש לרכב טסט עוד כחודשיים, האם נהוג לבקש מהבעלים איזושהי הוצאה כספית המתיחסת לנושא זה?

פורסם

עניין הטסט המתקרב פתוח למשא ומתן כמו כל עניין ברכישת רכב. כמובן שאתה תזכיר את זה ואת עלות האגרה ותבקש להפחית מהמחיר. קרוב לודאי שהגברת תסרב ואולי תגיעו למשהו באמצע (אם היא מסכימה, אז בכלל טוב). בכל אופן כמה שווה להתעקש נגזר מעד כמה אתה רוצה את המכונית שעל פניו נראית עם נתוני פתיחה מבטיחים. בהצלחה.

פורסם

כן. אם אתה יכול ללכת למוסך שמטפל באותו שנים ולראות את כל מה שעבר על האוטו - לא צריך שום בדיקה מעבר לזה. מכונים זה בזבוז זמן וכסף.

Jeepolog.com

פורסם

אגרת רישוי שצריך לשלם בכל שנה לפני שניגשים לטסט. עלותה בסביבות 1000-1200 ש"ח. תבדוק ברשיון הרכב הקיים כמה בעלת הרכב שילמה בעת חידוש הרשיון בפעם האחרונה.

עלות הטסט השנתי מורכבת מעלות האגרה שהיא ידועה מראש, וממרכיבים משתנים אשר קשורים לליקויים אותם יש לתקן כדי שהרכב יעבור טסט, את חלקם ניתן להעריך מראש ולעיתים קרובות יש "הפתעות". אתה יכול לבדוק את מצב הצמיגים, בבדיקה במכון תבקש לדעת האם הבלמים תקינים, האם יש חופשים בהגה, ציריות פגומות וכל אותם דברים שניבדקים בטסט. מה שבד"כ לא בודקים במכון (למיטב ידיעתי) זה את מצב גזי הפליטה, במידה ויש בעיה זה יעלה בטסט ויחייב את התייחסותך.

• תוכן חדש...