Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זיהוי החלפת כנף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7184 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

כנף שמגיעה מקורית עם הרכב, באה כאשר יש איזה חומר שנראה כמו מרק או משהו כזה המרוח בנקודות

מסויימות והחומר עובר צביעה כך שהוא צבוע בצבע הרכב.

כאשר מחליפים כנף, לא מורחים את החומר הזה וכך ניתן לזהות בקלות אם כנף הוחלפה.

עד כאן נכון?

שאלתי - מה הוא החומר הזה ומדוע פחחים לא מיישמים אותו?

תודה.

פורסם

החומר הזה קרוי בעגת הפחחים "בוסטיק" על שום החברה שמייצרת מין אחד שלו.

זה מעין גומי/זפת/דמוי סיליקון דביק שסוגר רווח בין חלקי פח.

הוא לא נצבע בד"כ בצבע הרכב אלא נותר שחור. הפחחים לא מיישמים אותו מאותה סיבה שמכונאים מבטלים טרמוסטט לרכב מתחמם - "לא צריך את זה".

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

בנוסף לדבריו המלומדים של קודמי ,אכן מדובר במרק על בסיס פוליאוריטני (חומר הנשאר גמיש לשנים רבות ,אשר אינו מכיל דטרגנטים חומציים ,לא תוקף מתכות)תפקידיו בין היתר להדביק פאנלים ,להשתיק רעשי פח,איטום ,בידוד רעשי רוח

לגבי שאלתך מדוע אינו מיושם ,זהו נושא לשירשור שיתחיל היום ויגמר ב2010 ,כמו כל בעלי המקצוע יש כאלה המיישמים מתוך בחירה ויש כאלה שלא, ישנם עדיין פחחים שמיישמים איטום וזיפות (אגב זוהי עבודתו של צבעי הרכב מכיון שפס הבוסטיק מיושם כשלב האחרון לפני הצביעה )

החומר יקר, בין 80 ל180 שח לתרמיל המוכנס לתוך מכשיר מיוחד אשר בעזרתו ניתן להתחקות אחר תצורת ישום הבוסטיק המקורי ברכב,היישום בהרבה מקרים הוא מהיר וקל אך יש מקרים שהיישום ארוך (כמה שעות) ומעכב את תהליך סיום העבודה

יגאל

פורסם

כלומר, רכב שבעליו התעקש על יישום הבוסטיק, ייקשה עד מאוד לזהות שהוחלפה כנף. נכון?

כמובן שאני יוצא מנק' הנחה שרק כנף הוחלפה במהלך כל חיי הרכב. אף לא פגיעה אחת בשום חלק אחר.

פורסם

הדרך הכי קלה לזהות היא בד"כ דהייה לא אחידה של הצבע : גוף הרכב דהוי יותר, הכנף החדשה דהויה פחות. צבעים אומנים יודעים לפצות על כך בצביעה ומראש לצבוע את הכנף לא בצבע המקורי אלא בצבע מעט דהוי יותר, אם זה נעשה טוב אין כמעט דרך להבדיל.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

עוד טיפ:

בחלק מהרכבים (כגון פיג'ו-סיטרואן) הכנף מחוברת עם "פלומבה" שהיא חד פעמית כמובן, וכאשר היא מוחלפת, מחברים אותה עם ברגים.

במידה והוחלפה לכנף לא מקורית, קל מאוד לראות שאין את לוגו/שם יצרן הרכב מוטבע עליה.

תהיה בטוח שבמכון בדיקה שמכבד את עצמו, ימצאו זאת מיידית, באמצעות המכשיר שבודק את עובי הצבע.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

העניין הוא שאני מחפש כמה שיותר מבחנים שאעשה לבד כך שאוכל לזהות נוכלים לפני שאני לוקח רכב לבדיקה. כבר קרה לי שראיתי בראבו והבעלים טוען שיש יופי של חימום ברכב אך הצינורות של הרדיאטור חימום מנותקים... רכב כזה ספק אם אקח לבדיקה.

תודה למגיבים.

פורסם

בדוק את הברגים שמחברים את הכנף ותשווה לצד השני. אותם ברגים ? באותו צבע ? האם הברגים על הכנף החשודה "חבולים" כתוצאה מהוצאה והחזרה ?

מעבר לזה צריך עין מקצועית או לפחות חדה בכדי להבחין בצביעה וב-CUT IN (צביעת פנים הכנף) שנעשה לכנף.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

אני מציע לך ,כדי שלא תפספס רכבים טובים עקב אבחנה לקויה ,או פשוט בעל רכב זועם אשר יסרב להוריד לך שקל ,מצא לך פחח אמין שיעיף מבט לפני הבדיקה תן לו חמש דקות והוא יתן לך מידע שלא יסולא בפז.(תציע אפילו תשלום סמלי ללא התחייבות מצד הפחח)

יגאל

• תוכן חדש...