Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לשם מה את צריכה שרטוט של גיר ? להעשרה כללית ? לתחזוקה ? אין קשר בין מעבר מנהיגה ברכב ידני לרכב אוטומטי ולשרטוט שביקשת.

הסבר טכני על גיר בכלליות תמצאי פה:

http://auto.howstuffworks.com/gear.htm

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אם אין לך בעייה עם אנגלית אז תהני:

http://auto.howstuffworks.com/automatic-transmission.htm (רז הקדים אותי)

פעם ראשונה שנהגתי על אוטומט הייתי ממש מופתע מזה שהאוטו מתקדם לבד ב D. לקח לי עוד 2 דקות להתרגל לתת לרגל שמאל לנוח (ולא לתת ברקס עם שמאל).

פורסם
(רז הקדים אותי)
הקישור שהוא הביא הוא לערך אחר באנציקלופדיה מאשר זה שהבאת אתה.

בקישור שרז הביא הסעיף הרלוונטי בעיקר הוא: planetary gearsets & gear ratios ויש שם גם אנימציה יפה.

• בכל מקרה, אם אף פעם לא נהגת באוטומטי, נסיעה קדימה מתבצעת בהילוך D ואל תוטרדי בשלב זה משאר האותיות והמספרים (חוץ מאשר R כמובן).
  • כמו כולם בטח תשאלי את עצמך מה ההבדל בין P ו N. ההבדל הוא ש P מוסיף נעילה מסויימת לגלגלים מפני הדרדרות, כמו שנהוג להשאיר רכב עם הילוכים ידניים בהילוך כאשר חונים במדרון כי זה נועל את הגלגלים מפני הידרדרות.
    כמו כן הנעת הרכב אפשרית רק כשהגיר במצב P או N.
  • בהרבה מהמכוניות אין אפשרות להעביר למצב P או להוציא ממנו אם המפתח לא מסובב בסוויץ' ודוושת הבלם לא לחוצה.
  • יש מכוניות שלא יתנו לך להוציא המפתח מהסוויץ' אם לא העברת למצב P.
  • הגיר האוטומטי מחליף הילוכים לפי מהירות הנסיעה, אבל גם לפי מידת הלחיצה שלך על הדוושה. אם תלחצי חזק על הדוושה הרכב יצטרך להגיע למהירות גבוהה יותר לפני שההילוך יתחלף כלפי מעלה.
  • אם בזמן נסיעה רגילה תלחצי פתאום על דוושת הגז עד הסוף, רוב הסיכויים שהגיר יוריד הילוך והמנוע יסתובב במהירות גבוהה יותר וגם ירעיש. תכונה זו ידועה בשם "קיקדאון" והיא שימושית כאשר נדרשת האצה חזקה כגון בזמן עקיפה. ברגע שתרפי מהלחיצה על הדוושה הגיר יעלה הילוך בחזרה.

פורסם
בכל מקרה, אם אף פעם לא נהגת באוטומטי, נסיעה קדימה מתבצעת בהילוך D ואל תוטרדי בשלב זה משאר האותיות והמספרים (חוץ מאשר R כמובן).

לפי השם של השואלת היא כנראה חיפאית, ונראה לי מאוד לא נכון לומר לה להתעלם משאר האופציות בגיר, בירידות הארוכות שהיא נוסעת בהן.

• תוכן חדש...