Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7208 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין שום בעייה עם התקנת המגבר על תיבת הסאב.

שים לב שהסאב מקובע היטב למקומו בכדי שעודף המשקל לא יתחיל להפוך אותו בסיבובים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא יקרה כלום, כל עוד התיבה לא תסתובב חופשי בבגאז' ותידפק בדפנות...

"אני לא יודע אם יש מספיק מגברים בבית..."

פורסם

וגם אם אתה מתקין כבר את המגבר על התיבה של הסאב

ואם זה סאב חזק

הייתי ממליץ על תושבות גומי שירככו את הרטט ממכות הבאס

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אני פחות ממליץ, משום שהרעידות יכולות לגרום לנזק עתידי עם ההלחמות במעגל.

תמיר

פורסם

הריעדות של הרכב זה דבר זניח לגמרי. אין מה להשוות בכלל.

תמיר

פורסם

מרבית, אם לא הרוב המוחלט, של הסאבים לשימוש ביתי בנויים עם מגבר PLATE משולב בתיבה. בתוך אלה נכללים סאבים בהספקים נכבדים למדי של חברות כמו Velodyne, Kef, B&W, Rel, Earthquake ועוד. אם הם שורדים מעולה את ה"רעידות" אין סיבה שסאבים "עממיים" בהספקים 200-500 וואט יזיקו למגברים שתוכננו להתקנה בסביבה מוטורית.

כל עוד לא מדובר על תיבה בעובי דיקט לא צריכה להיות בעיית "רעידות". תפעיל את הסאב שלך בווליום גבוה ותניח יד על התיבה, אם אתה מרגיש את התיבה רועדת אתה פשוט צריך להשתמש בMDF עבה יותר.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

ולמרבית, אם לא הרוב המוחלט, של הסאבים לשימוש ביתי הבנויים עם מגבר פנימי ישנו גם בולם זעזועים למגבר שבדרך כלל בנוי מגומי רך שמותקן מסביב לתושבות של המגבר מ2 סיבות:

1.למנוע את הזעזועים למגבר אשר עם הזמן ברגיו עלולים להיפתח והלחמות עדינות יכולות להיפרץ. בעיקר בטרמינלים שמתחברים ללוח המגבר כמו כניסות RCA, פוטוציומטרים, וכניסות הHI-Power שמימנו נכנס סאונד למגבר דרך יציאות הרמקולים.

2. למנוע רעשים של חלקים, ואיטום הפנל של המגבר האחורי למניעת בריחת אוויר, רעשים טרמודינמיים וכו..

תמיר

פורסם

מגברי PLATE לסאבים ביתים לא מגיעים ללא שום דבר שדומה ל- "רגלי גומי" והם מוברגים ולדופן התיבה אמנם, יש כאלו "המהדרין" שימרחו שיכבת סיליקון מתחת למגבר.

בתור מי שבונה לשימוש עצמי מזה יותר מעשר שנים סאבים אקטיביים לשימוש ביתי אני יכול לומר לך שעד היום לא נתקלתי בקיט שבהוראות ההתקנה נרשמה המלצה כלשהי למגן את המגבר והכל הקיטים שקניתי עד כה הגיעו ממקור מהימן - MADISOUND

כמו הקיטים הללו

http://www.madisound.com/cgi-bin/index.cgi?exact_match=yes&product=KSU&cart_id=3093712.21747

בהוראות ההתקנה של המגברים שאני נתקלתי בהם; DAYTON, KEIGA,Adire - ada, stealth acoustics, North Creek, Redgum מעולם לא נרשם או הומלץ שימוש באמצעי מבודד למגבר.

הנה למשל המניאל של המגבר האחרון שהשתמשיתי בו Adire ADA300

http://www.adireaudio.com/Files/ADAManual.pdf

לא רשום עליו דבר וחצי דבר על בידוד רעידות לפני התקנה.

מגבר לרכב בסביבתו הטבעית עובר טלטלות, רעידות, מכות, שינוי טמפרטורה קיצוניים ועוד. לי אין כל חששות להתקין מגבר מ"בית טוב" לתיבת סאב הבנויה כהלכה. אם היה לי מגבר שהייתי מפחד להתקין אותו על תיבת סאב סימן שמקומו אינו ברכב.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

מחזק את דבריו של oogee .

כל שאוכל להוסיף , אני מתעסק עם רמקולים אקטיביים (מוגברים , המגבר הספק מובנה בתיבה) זמן מה , מהיקרים ביותר לזולים ביותר - נדיר להתקל במקרה של נזק כתוצאה מהויברציות ואף מזעזועים טראומתיים כגון מכות ונפילות (אם כי ראוי לציין שכן היו מקרים של נזק כתוצאה מנפילה או פגיעה קשה , בעיקר קבלים קרמיים מרוסקים) .

בברכת שנה טובה ,

גלעד מנע .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

• תוכן חדש...