Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7224 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, צהריים טובים!

בזמן האחרון יוצא לי לאסוף די הרבה פעמים חברים/משפחה שאני נאלץ לחכות להם מספר דקות ברכב, לעיתים דקה או שתיים ולעיתים 9-10 דקות. יכול להיות שזה לא ממש משנה, אבל האם כדאי להשאר עם המנוע דלוק או לכבות ולהניע שוב אחרי כן?

האם פעולת ההתנעה עושה שימוש במשאב מסוים שעדיף לתת לו לנוח כמה שיותר? (סטרטר וכדומה...)

הכל ברוח טובה :grin:

פורסם

באיזה רכב מדובר?

בכל מקרה, לפי דעתי עדיף לא לכבות, שכן שלי מכונאי ותיק, והוא סיפר לי פעם ,שהוא שם לב שרכבים שמניעים אותם פעמיים ביום , מהבית לעבודה , ולהפך, ולא משמשים מונית של בני נוער או משהו מהסוג הזה, מגיעים לקלומטרז' גדול יותר.

כששאלתי למה, הוא אמר לי שפעולת ההנעה גורמת לשחיקה גדולה, מכיוון שמשאבת השמן לא עובדת בה, ושאר הסברים שאני לא ממש זוכר.

שיכנע אותי.

חוץ מזה שהחסכון בדלק עם כיבוי המנוע הוא זעום ,כמה אגורות, ולא בטוח שבפעולת ההנעה לא תבזבז יותר, אצלי למשל בפיזו, הוראות היצרן מסבירות כי יש ללחוץ על דוושת הגז במלואה בעת התנעת מנוע חם(קרברטור), אם לא -ההנעה ארוכה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

שאלה מצויינת אני שואל את עצמי את אותה שאלה לפחות פעם פעמיים ביום..

האם זה קשור לנפח מנוע או שאר דברים? או שהתשובה מתייחסת לכל כלי רכב שהוא?

never drive faster than your guardian angel can fly..

פורסם

אם העמידה צפויה להיות יותר מ5 דקות+- ואין חום אימים בחוץ - אני מכבה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בספר הרכב של פולקסווגן כתוב שההתנעה שווה מבחינת תצרוכת הדלק לכ-30 שניות עבודה של המנוע בסרק, ומכאן שאם העצירה מתוכננת להיות לפרק זמן העולה על חצי דקה, כדאי לכבות את המנוע.

באופן אישי כשיוצא לי לעמוד ברמזור ארוך אני נוהג לכבות את המנוע. גם טוב יותר לסביבה, גם טוב יותר לכיס :)

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
בספר הרכב של פולקסווגן כתוב שההתנעה שווה מבחינת תצרוכת הדלק לכ-30 שניות עבודה של המנוע בסרק, ומכאן שאם העצירה מתוכננת להיות לפרק זמן העולה על חצי דקה, כדאי לכבות את המנוע.

באופן אישי כשיוצא לי לעמוד ברמזור ארוך אני נוהג לכבות את המנוע. גם טוב יותר לסביבה, גם טוב יותר לכיס :)

מבחינת הדלק, אולי תחסוך לעצמך 30 שניות של סרק, אך אם תתחשב גם בהערות של עמית, מספר הודעות למעלה- אני חושב שהכיבויים שלך אינם מוצדקים. לא כן?

הכל ברוח טובה :grin:

פורסם

נושא זה עלה באחרונה בקשר לעמידה בפקקים באנגליה(האם לכבות את המנוע בשעת עמידה בפקק או כל עמידה מעל מס דקות מסוים) ,הנושא עורר דיון בין המומחים ובין הנהגים וכל זאת כדי לשמור על ההתחממות הגלובלית וחיסכון בדלק עשה חיפוש בynet ותקבל הרבה אינפורמציה

יגאל

פורסם

מעבר לנושא תצרוכת הדלק וזיהום האויר, זמן התנעה הוא קריטי מבחינת שימון החלקים הנעים במנוע.

התנעות מרובות יאיצו את הבלאי למייסבי המנוע וגל הארכובה.

פורסם
ומה לגבי שילוב לסרק בירידה?
אתה פותח תיבת פנדורה.

לא תאמין כמה מידע יעיל בנושא תוכל למצוא באמצעות מנוע החיפוש.

פורסם
תכבה.
צודק

בכל מקרה, לפי דעתי עדיף לא לכבות, שכן שלי מכונאי ותיק, והוא סיפר לי פעם ,שהוא שם לב שרכבים שמניעים אותם פעמיים ביום , מהבית לעבודה , ולהפך, ולא משמשים מונית של בני נוער או משהו מהסוג הזה, מגיעים לקלומטרז' גדול יותר. הוא עשה סטטיסטיקה ? הסטטיסטיקה הפרטית שלי היא של כיבוי בכל עצירה של יותר ב 20 שניות כולל ברמזור, ובמקביל עבודה קשה של המנוע (חילוצים, גרירות וכיו"ב). המנוע עם 438,000 ק"מ מאז שיפוץ וכוחו במתניו

כששאלתי למה, הוא אמר לי שפעולת ההנעה גורמת לשחיקה גדולה, מכיוון שמשאבת השמן לא עובדת בה, זה נכן רק אחרי שהמנוע עמד פרק זמן יותר ארוך ממספר דקות מועט. השמן עוד קיים בחלקים הפנימיים של המנוע ושאר הסברים שאני לא ממש זוכר. לא זוכר, אל תכתוב

שיכנע אותי.

מעבר לנושא תצרוכת הדלק וזיהום האויר, זמן התנעה הוא קריטי מבחינת שימון החלקים הנעים במנוע.

התנעות מרובות יאיצו את הבלאי למייסבי המנוע וגל הארכובה.

קרא את ההתיחסות שלי מספר שורות למעלה, במיוחד על גיל המנוע

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

אורן, שאלה לי אליך:

בתור זה שתרגם את ספר הרכב של פולקסווגן (ככה לפחות קראתי באחת ההודעות שלך לאחרונה), אני מניח שבוודאי ידוע לך על כך שההתנעה שווה מבחינת תצרוכת הדלק ל-30 שניות עבודה של המנוע.

האם הדבר נכון רק למנועי פולקסווגן או לכל מנוע באשר הוא?

תודה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אני דווקא שמעתי על מחקרים שדובר בהם על 40 שניות, אבל לא דובר על פולקסווגן אלה על מכונית יפניות

יום טוב גם לך

פורסם

שניה לפה או 10 לשם לא משנה שום דבר.

אם עצרת לדקה\שתיים לדעתי אין טעם לכבות מנוע עקב העומס והבלאי שנוצרים על המערכת בזמן התנעה!

סך הכל תחסוך חצי שקל דלק אולי מקסימום!!!

אם אתה עוצר ל5 דקות + אז, יש טעם לכבות!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...