Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורוזיה במצבר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7037 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם.

בימים האחרונים ראיתי קורוזיה באחד מחיבורי החשמל אל המצבר.

היום ראיתי שעל המצבר למעלה יש משהו דמוי קצף אפור-שחור בקוטר כחמישה סנטימטר.

מה זה יכול להיות?

מהיכן זה יכול לבוא?

והעיקר - מה אני צריך לעשות נגד זה, ומה רמת הדחיפות.

כמו כן, כבר אי אפשר לזהות את סימון הפלוס-מינוס במצבר. לפני מס' ימים השארתי נורה דולקת והמצבר פרק, ופחדתי להניע בכבלים שמא אחבר את הכבלים הפוך (הנעתי בדחיפה). מה קורה אם מחברים את הכבלים הפוך, ואיך מזהים מה הפלוס ומה המינוס בלי מד מתח ?

בתודה

עיט.

פורסם

הקורוזיה היא לא דבר חריג. זה קורה בהרבה מכוניות וצריך לנקות טוב טוב ולצבוע את הקטבים.

לגבי הקוטביות- ממה שאני מכיר הסימנים מוטבעים על המצבר. יכול להיות שאתה לא רואה, תחפש טוב בתנאי תאורה נוחים. במידה ותחבר הפוך אתה תפוצץ את אחד המצברים, תגרום נזג גדול לשניהם ובמקרה הגרוע תגרום לשריפה באיזור המצבר. אני מכיר מישהי ששרפה חצי פרונט ככה.

אם בכל זאת לא ראית סימון תשתמש במד מתח זה הכי בטוח למי שלא מיומן. דרך אחרת היא לעקוב אחרי החוטים ואתה תגלה מהר מאד איזה מהם מתחבר בנקודה כל שהיא לגוף הרכב- דרך זאת איננה מומלצת למי שלא מיומן. דרך שלישית היא לקחת מנורת רכב כלשהי, לחבר מגע אחד לנקודת מתכת בגוף הרכב או במנוע (נקודה נקייה ולא צבועה או מצופה) ואת המגע השני לאחד הקטבים של המצבר. זה שכאשר תיגע בו עם המגע השני ידליק את הנורה הוא הפלוס.

בנוסף בעניין קורוזיה. שמתי לב לתופעה, אני לא מבין מספיק בכימיה כדי לדעת את התשובה ואוליי מומחים ממני יענו על זה- במצב תקין הקלמפה של המינוס אמורה להיות עשויה מעופרת ואילו הקלמפה של הפלוס מברזל. בתצורה כזאת אין קורוזיה. כאשר משנים את סוגי החומרים או (שנייהם מעופרת או שנייהם מברזל או הפוך) מתחילה קורוזיה.

תמדוד את המתח של המצבר. עם הוא נפרק לפחות מ- 10 וחצי אתה יכול לזרוק את המצבר, זה אומר שהוא לא שווה הרבה.

בהצלחה

בהצלה.

פורסם

תשפוך מי ברז על הקוטב שבו יש קורוזיה(הקצף שדיברת עליו)..

זו הדרך לנקות אותו גם לי הייתה קורוזיה במצבר לא מזמן..

ליום יום: Alfa Romeo 147 2.0 TS 2002 with 4 Koni & 30mm MAD lowering springs

לאישה: Alfa Romeo Mito Multiair 135HP 2014

לנשמה: Lancia Delta GTi.e 2.0 16v

פורסם
תשפוך מי ברז על הקוטב שבו יש קורוזיה(הקצף שדיברת עליו).
אני שופך מים רותחים מהקומקום, וזה עושה עבודה נפלאה.

פורסם
אני שופך מים רותחים מהקומקום, וזה עושה עבודה נפלאה.
צבי העבודה הנפלאה היא לזמן קצר מאד, לכן יש למרוח שכבה דקה של גריז, או ווזלין, ותיוכח שהדבר עושה פלאים, ומונע קורוזייה עתידית.

טיפ:למי שמתלבט היכן הקוטב החיובי , והיכן השלילי, יש סימן היכר בין לאומי, קוטר הקוטב

החיובי. הוא גדול יותר מהשלילי, וזאת בנוסף לעובדה שהזכיר קודמי, שהקוטב השלילי מחובר לשלדה וישירות לבלוק המנוע, ואילו צבע הכבל המוליך אליו הוא שחור, ואילו הקוטב החיובי, הכבל המוביל אליו הוא ברוב המקרים אדום, והוא מחובר ישירות לסטרטר.

חיבור לא נכון, עלול לגרום לאחד מהמקרים הבאים, שריפת מחשב הרכב, שריפת האלטרנטור של אחד מהמכוניות המעורבות בעזרה בהתנעה, התפוצצות מצבר וחומצה שתעוף לכל הכוונים , ועלולה לגרום לעוורון, וכוויה, ראו הוזהרתם.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

גריז יפתור בעית קורוזיה אחת ולתמיד.

דרך אגב היום ראיתי גולף חדשה שמתחילה לעלות באש מול העיניים שלי.

לא מחזה נעים

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

סליחה על ההקפצה, יש לי גם רכב עם קורוזיה בשני הקטבים - אני אמור לנקות טוב ולאחר החיבור מחדש למרוח גריז על הקטבים?

בריאות לכולם!

פורסם

אני לא תומך במריחת גריז על הקטבים. יוצר לכלוך, נמס עם הזמן ומקלקל את המגע בין הקוטב לנעל הכבל. יש ספריי צבע ייעודי. לאחר הניקוי רסס את הטקבים בצבע ושלום על ישראל.

• תוכן חדש...