Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי בגמר רד בול

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7264 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם אני יהיה שם...

אבל שופט אז תזהרו לעשות פאולים אהה?? :wink:

שיהיה לכולם בהצלחה מחר ותזכרו שזה רק ספורט!

Peugeot 107 2012 :-D

• תגובות 98
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתם יודעים אם מישהו עלה מאלפא קארטינג חיפה? ואם כן מה הייתה התוצאה שלו?

תודה,אלון.

מנהל תחום אופנועי שטח בחברת HM-MOTO, יבואנית אופנועי SHERCO, AJP וRIEJU

פורסם

לא עליתי אבל אני חייב להגיד לרד בול שהם מרימים אירוע גדול ומושקע וכל הכבוד להם על כך.

חוץ מזה שלשום הגיע אליי איזה שליח עם שישיה של רדבולים ארוזים בתוך קופסא בתור פרס ניחומים, יפה מצידם.

פורסם

משדרים בטלוויזיה?

מינימן: "זה פשוט משמח לעבור טסט כל פעם מחדש , יש הרגשה כאילו נצחתי את המכון טסטים." :hihi:

"בחורה זה כמו אימיול, לאט לאט אבל בסוף יורדת."

פורסם

היה אירוע ברמה מאוד גבוה ,תודות ענקיות על כל הפאן שעבר עלינו לאון ולליאור מדרייב ארט = תותחי על ,מקצוענים !

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם

יום מתיש

יום שהתחיל בהתייצבות ב-7:30 בבוקר על האי מול מסגד חסן בק :smile:. זה אמיתי! מסלול מירוצים בתוך רחוב על הטיילת בתל אביב, הבטן מתחילה להתערבב טוב טוב - פעם ראשונה בארץ, מירוץ רחובות!!

מקבלים סרבל (בנינו, רק בשבילו התייצבתי לתחרות :wink: ), כובע וחולצה - אחרי התדרוך ביום רביעי בלילה והחלוקה למקצים, מתחילים להכיר טוב יותר את שאר החבר'ה, חלקם ותיקים עם הרבה ניסיון ואלופי הארץ בעבר, חלקם מהעבר היותר קרוב (שהתחרו עימי) ומספר מועט יותר של חבר'ה חדשים. מכיוון שהמארגנים רצו לעשות חלוקת משקל זהה - הם קבעו משקל מינימלי של 75 ק"ג, מי שמתחת - נוהג עם משקולות, מי שמעל - זבש"לו.

קצת הסבר על התחרות: 60 המתחרים התחלקו ל-4 קבוצות (A/B/C/D) שוות בגודלן. כשלכל קבוצה יש 2 מקצים - הראשונה למדידת זמנים ומיקום על הגריד (סדר זינוק) ו-מקצה רבע גמר. 8 המתחרים המהירים ביותר מכל רבע גמר עולים למקצה חצי גמר שמורכב מקבוצות A-B בחצי גמר אחד וקבוצות C-D בחצי השני. לאחר מכן 8 המהירים ביותר מכל חצי גמר עולים לגמר. הפרס למנצח - התארחות במירוץ פורמולה 1 בטורקיה בתוך קבוצת רד בול הרשמית. ההגרלה שנערכה ביום רביעי בתדריך הגרילה אותי בקבוצה B החלשה יותר מה שנתנה לי סיכוי טוב יותר לעלות לחצי הגמר.

המסלול באורך של 680 מטר היה מהיר מאוד (רובו בפול גז) אבל האחיזה הייתה די נמוכה כך שהבלימה הייתה צריכה להיות מאוד מחושבת ומדויקת בכדי לא להיכנס בקש ובצמיגים וכמובן לצאת מהר יותר מהפניה.

לאחר עיקוב של כמעט שעתיים - המקצה הראשון עולה ב-10:45 - ההתרגשות בשיאה. לאחר סיום המקצה, תורי לעלות ומודיעים לנו שאת מקצה מדידת הזמנים ורבע הגמר נעשה אחד אחרי השני בכדי לצמצם זמנים, כך שההתבשלות בתוך הסרבל ביחד עם הקסדה כפפות רק תהיה ארוכה יותר אבל בקטנה.. נתגבר על זה.

במדידת הזמנים הייתי רביעי על הגריד (מתוך 15) - הרגשתי שהקארט שלי טיפה חלש יותר אבל עם התנהגות וברקסים טובים - כך שננסה להוציא ממנו את המקסימום. הדגל מורד ואנחנו מזנקים למקצה רבע הגמר , מצליח לזנק טוב יותר מהמתחרה השלישי בדירוג ומתמקם במקום השלישי, על פניית ההירפיין (180) הראשונה יש הרבה עפר בקו הפנימי, כך שצריך להאט קצת יותר כדי לא להיכנס לתת היגוי ועם זאת בקש שבצידי המסלול.. ולצערי בהקפה השלישית בעודי נכנס לפניית ההיירפין הזו, נכנס הקארט לתת היגוי והנהג שהיה מאחורי לא שמר מספיק מרחק ממני , נתן לי קטנה, הכניס אותי בקש והמשיך הלאה.. (ללא תגובה מהשופט) כך שאת המקום השלישי כבר איבדתי, אך התעשתות מהירה וממשיכים במירוץ - שומר על המיקום שלי עד סוף המקצה - מסיים רביעי, עליתי לחצי הגמר.

ההפנינג הענק שהיה (מירוץ סלבריטאים ועיתונאי רכב, סופר מוטו ועוד) די עיקב (והתיש) אותנו המתחרים ולמקצה חצי הגמר עליתי רק בשעה 16:30 בערך כשאני רק חושב על המיטה ומת לתפוס תנומה. במקצה חצי הגמר זינקתי מהמקום השביעי על הגריד והרגשתי שיש לי קארט חזק אך הייתה לו נטייה חזקה ימינה בהיגוי - לא משהו שאי אפשר להתגבר עליו. ההתעכבות הרבה על הגריד החישה אותי להשתין ולהרטיב את הגרון והפנים (חם בטירוף) אך זה אסור ואני נאלץ לנסות ולהתמקד במירוץ שלפני. זינוק - ושוב אני מזנק מצוין ומצליח לעקוף ומתמקם במקום השישי.. לאחר מספר הקפות אני מצליח לעקוף עוד 2 מתחרים בזכות הקארט החזק, ממשיכים ופתיחת דלת קטנה שלי מותירה מעט מקום לעקיפה, וזה שמאחורי מנצל זאת לעקיפה על גבול הנקי.. יורד מקום אחד לחמישי.. אותו מתחרה עושה טעות כמה פניות מאוחר יותר ושנינו צמודים ומקבילים אחד לשני כשאני על הקו החיצוני הפחות טוב, אך מכיוון ששנינו מקבילים הוא חייב לתת לי מקום לקראת פניית ה-90 מעלות הקרובה.. לקראת הפניה אני חייב להאט טיפה כי אני לא יכול להיכנס לקו הפנימי והקש שגלש לצידי המסלול (לא על קו המירוץ) די מאט אותי והמתחרה שצמוד אלינו מאחורה מנצל זאת ונוגש אותי הצידה בחוסר ספורטיביות.. אני במקום השישי. התעשתות מהירה ואני נצמד שוב ל-2 המתחרים שהיה לי עימם לא מעט אקשן במקצה זה - אך לצערי אני רואה את שלט ה'הקפה האחרונה' מונף - הנהגים שמלפני לא עושים טעויות ואני מסיים במקום השישי.

חוזרים חזרה לפיטס - ואני טס להשתין , יאשה והחברים באים ומברכים, אחי השיכור מנסה לדחוף לי בירה - ואני רק רוצה שהיום הזה יגמר וללכת הביתה לישון (העייפות התחילה לדבר). חישוב מהיר של מארגני המירוץ שם אותי שוב במיקום השביעי על גריד, מה שאומר שסיימתי רביעי במקצה חצי הגמר (לאחר שקלול הענישות למתחרים) אין הרבה זמן לנבור בתוצאות (אנחנו חורגים מהזמן שהמשטרה הקצתה לנו לתחרות) ואני מתיישב על קארט מס' 19 (בגלל קוצר הזמן - לא היו הגרלות לקארטים ואת הקארטים הושיבו בסדר אקראי על הגריד ). מניעים אותנו ואנחנו יוצאים להקפת חימום מאחורי מכונית הסיאט ליאון ואני מרגיש שיש לי קארט חלש מאוד עם ברקס חלש עוד יותר (ודוושת גז קשה בטירוף) - לא נורא, עלינו לגמר לפחות ננסה להוציא את המקסימום.

זינוק - והקארט החלש עושה טובה שהוא יוצא מהמקום, אני מאבד 2 מקומות ובפנית ההירפין הראשונה הקארט לא עוצר ואני נאלץ לקחת את הקו הכי חיצוני בכדי לא לגרום לתאונה כי אני יודע ומרגיש בזנב שאני מעכב את כולם מאחורי.. וכך אני יורד למקום האחרון. כולי מתוסכל מההגרלה שנחתה עלי, אבל המסלול היה כל כך כיפי לנהיגה שאני לא מוותר וממשיך הלאה בכדי לנסות להוציא משהו - להיות אחרון במקצה אין מצב שאהיה! הקארט מתחיל להתחמם ולזוז מהר יותר (עם ההסתגלות שלי לחסרונות שלו) ואני מתקרב למקום 15.. תאונה קטנה ואני מרוויח ועוקף שני מתחרים.. ממשיך הלאה, נצמד לשאר המתחרים, נזהר לא להתקרב יותר מדי במקומות הקריטיים בכדי לנצל טעויות של מתחרים אחרים ומצליח לעקוף בין 2-4 מתחרים נוספים עד לסוף המקצה (אני ממש לא יודע את המיקום הסופי שלי - כי לא פרסמו את הדירוג הסופי המלא של הגמר?!).

המקומות הראשונים הוכרעו בפוטו פיניש עת יוהן פרטוש (חבר קבוצת יאשה) הצליח להתגבר על אלי סאיג ואיציק מנשה המנוסים ולזכות במקום הראשון במירוץ הראשון בחיים שלו - כל הכבוד!!

לסיכום: מבחינתי נתתי את המקסימום (על אף התשישות שגבתה ממני 13 שעות שינה היום 8-) ) .זו הייתה חוויה שאני אקח איתי לכל החיים. יש לא מעט ביקורת מוצדקת מצד המתחרים שלא כל כך הלך להם (בחצי הגמר ובגמר לא נסענו עם משקולות, השיפוט היה בחלק מהמקרים לא הוגן, אי עמידה בתקנון הנוקשה מצד המארגנים בדמות חוסר הגרלת קארטים למתחרים ועוד) אבל זה חלק ממירוצים ואנחנו עדיין בחיתולים. און יעקבסון וליאור לוי מארגני התחרות היו תשושים לגמרי כמונו המתחרים (אם לא יותר!) והארגון שלהם היה מצוין על אף העיכוב בזמן שלא כל כך היה תלוי בהם.

ברצוני להודות לכל השופטים , מארגנים, שוטרים, סדרנים וכל מי שהיה שותף ליום המדהים הזה - כן ירבו!! תודה גדולה לרד בול שהפיקו לנו את האירוע המדהים הזה ופינקו אותנו בכל טוב!! אני מקווה שהאירוע הזה יפתח מסורת ודלת לשאר ענפי הספורט המוטורי בארץ - רבים מאיתנו צמאים לזה.

אלון

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

קודם כל אני רוצה להודות לרדבול על הניסיון שלהם לעשות משהו טוב.

היוזמה הזו ברוכה, וכולי תקווה שיהיו עוד יוזמות כאלה (למרות שאחרי מה שהיה אתמול, לא בטוח שאני רוצה להיות שותף לזה).

ועכשיו, לסיכום שלי.

ביום רביעי (יומיים לפני האירוע), מתבצע תדריך נהגים הכולל מעבר די נרחב על התקנון ובו מוצגות כל הנקודות המשמעותיות בתקנון זה. ההתרשמות שלי מהתקנון היתה שהולך להיות לנו אירוע ברמה שלא הכרתי קודם לכן בארץ, עם תקנון שלא משאיר קטעים אפורים או שחור או לבן. חבל רק שבמהלך יום המירוץ, התבדתי, וראיתי איך זורקים את התקנון הזה לכל הרוחות, ולא מתייחסים לשום סעיף שכתוב בתקנון. אחד הסעיפים ששמו עליהם דגש רב היה סעיף העמידה בזמנים. האירוע מוגבל בזמן, עקב החסימה של הציר הראשי בתל אביב, ולכן חייבים לדייק בזמנים. נהג שיאחר לבוא למקצה שבו הוא משתתף, יפסל לאלתר ולא יוכל לערער על פסיקה זו!!! עוד סעיף חשוב (במיוחד בשבילי) הוא שמשקל המינמום של כל נהג הוא 75 ק"ג, ומי שיהיה מתחת למשקל זה, יוספו לו משקולות. הללויה אמרתי לעצמי. סוף סוף יהיה לי מעט סיכוי נגד נהגים שוקלים חצי מהמשקל שלי (והיו כאלה באירוע).

היום התחיל בהתייצבות נהגים ב-7:30, על מנת שנתרכז במסלול, נכיר אותו ונספיק גם לעשות תדריך רענון קצר.

התדריך היה אמור להתחיל ב-8:30, אבל כרגיל בישראל (המילה עמידה בזמנים לא מוכרת בארץ) התדריך התאחר והתחיל ב-8:45. לא נורא.

במהלך התדריך מוציא יעקב טרפוצ'ניק 2 דגלים שחורים למראה, ותוך כדי שאלה לנהגים מסביר שמי שהכין את הדגלים עיוור צבעים, ולכן יסמנו X בצבע לבן על הדגל השחור שיוצא רק בעמדת השופט הראשי. לאחר כמה שאלות בנושא מתברר שה-X יהיה על הדגל הכחול (ולא השחור). כבר פה עולה לי בראש סימן שאלה בקשר לרצינות המארגנים. האם עבור אירוע כזה שמתוכנן כמה חודשים קודם, מזמינים דגלים (שהם חלק חשוב מאוד מהחוקים) ולא בודקים אותם לפני, אלא רק בדקה ה-90?????

לא נורא, אולי זה איזה משהו קטן ולא רציני? אפשר לחיות עם זה.

בשעה 9 מבקשים מכל הנהגים שבקבוצה A להתייצב ליד הקארטים מכיוון שעוד כמה דקות עולים (אני ההיתי בין הנהגים בקבוצה זו), אך לא כך הדבר. בינתיים ממשיכים להשוות קארטים, מתחילים להתווכח איפה לשים משקולות ובאיזו צורה על הקארט וכו'. האם לה היה מספיק זמן לבדוק איך מחברים את המשקולות אפילו יום קודם לכן (שלא לדבר על חודש קודם)? האם הקארטים לא צריכים להיות שווים לפני שקוראים לנהגים לבוא? התייבשנו מעל שעה וחצי עד שלבסוף עלינו למקצה מדידת הזמנים שלנו. להזכירכם - לאירוע יש זמן מוקצב שאסור לחרוג ממנו, וכל נהג שיאחר לבוא, יפסל ללא זכות ערעור! בגלל הלחץ בזמן, קוצרו מקצי מדידת הזמנים מרבע שעה, ל-10 דקות (ע"פ התקנון - 15 דקות מקצה הכרת מסלול + מדידת זמנים). אני מבין את המצב וחושב לעצמי כמו מקודם - לא נורא.

לאחר סיום המקצה שלי, עוברים לקבוצה B, ואנו מקבלים הודעה שבגלל קוצר הזמן, כל קבוצה תבצע מקצה מדידת זמנים ולאחריו ישר מקצה רבע גמר (השעה כבר אחרי 11, וכמו שאתם יודעים, מאוד חם). אוקיי, עדיין אני מנסה להבין את המצב, למרות הזלזול בתקנון ע"י האנשים שכתבו אותו.

בין המקצים מעלים מקצה של סלבריטאים ומקצה של אנשי תקשורת (לא ברצף), כאשר המנצח בכל אחד מהמקצים זוכה ב-2500 ש"ח שהוא יתרום כאוות נפשו. שוב פעם, היוזמה של רדבול מצויינת, וכרגיל הביצוע כושל. אין ארגון, אין עמידה בזמנים, בזמן שהסלבריטאים/אנשי התקשורת נוהגים, לא מרכיבים משקולות על הקארטים שבפיטס - יש זמן, אף אחד לא חושב אפילו חצי צעד קדימה.

בינתיים מושכים זמן ואנחנו "מתייבשים" מחוסר מעשה ובציפיה להמשך המירוץ.

כאשר מגיעים למקצה רבע הגמר של קבוצה A (שלא בוצע ברצף עם הזמנים כמו כל שאר הקבוצות), פתאום מתגלה לי, ללא שום הודעה מסודרת מצד המארגנים לנהגים, שמעכשיו מתחרים ללא הגרלות כלים וללא משקולות!!! כי אין זמן. זהו כבר זלזול מוחלט בנהגים המשתתפים ובתקנון! לא יתכן שאני (ששוקל 95 ק"ג אאלץ להתמודד עם נהג שבכל הקפה נתקע בחציר אך שוקל 65 ק"ג ולא אוכל לעקוף אותו גם כשאנחנו מגיעים למצב של קארטים מקבילים).

במקצה זה הבנתי את כל מה שהיה ביום זה. דברים שלא ייחסתי להם חשיבות שעה קודם לכן, התבהרו לי לחלוטין.

כאשר יושבים אנשים על הגריד בשמש הקופחת ובחום הרב, ואדם מבקש להוריד קסדה ולשתות, נאמר לו שאם יעשה כן, יפסל! מצד שני, נהג שאביו שותף לארגון האירוע בצורה זו או אחרת, מקבל אישור שיעמוד לידו מישהו עם שמשיה שיעשה לו צל, והוא מקבל אישור להוריד קסדה ולשתות. במה הנהג ההוא טוב יותר מכל אחד אחר?

למה אני, או כל אחד אחר, צריכים להתמודד עם אנשים השוקלים מתחת למשקל המינימום הכתוב בתקנון? הרי כולם מבינים שאין שום סיכוי שאני אעקוף נהג כאשר יש בינינו הפרש משקל של 30 ק"ג (אלא אם הוא יעצר).

למה כאשר אני במהלך ביצוע הפניה, נכנס בי נהג בפראות ללא קיום חוק החצי ומעיף אותי כ-2 מטר ללא שום התייחסות של השופט באוה עמדה?

למה נהג שנכנס בקביעות בחציר ומעיף אותו על המסלול, לא מקבל שום התייחסות (דבר שע"פ התקנון אסור)?

למה אין אפילו הגרלת קארטים (המינימום שאני יכול לבקש למירוץ שוויוני), ותמיד בעמדת הפול פוזישן מתייצב קארט 18 או 8 (2 הקארטים החזקים ביותר באותו יום)?

ויש לי עוד המון שאלות קשות, אבל אני יודע שאף אחד לא יהיה מוכן להתייחס אליהן, כי אבא שלי לא בעל מסלול קארטינג, ואינו בעל השפעה בתחום.

לסיכום:

היוזמה של רדבול מצויינת לכשעצמה וכל הכבוד להם ולכל עובדי ועובדות רד בול על ההשקעה הרבה שלהם. תודה לכם.

באשר למארגני האירוע, כשלתם כשלון חרוץ!!!

לא קיימתם שום סעיף שכתבתם בעצמכם מהתקנון. אפילו הדברים הקטנים ביותר של שלטי ה-10 דקות וכו' לא קיימתם. השיפוט לא היה קיים בכלל, ונעשו מעט מאוד החלטות, יחסית לכמות האירועים שאני ראיתי (ואני יודע שראיתי רק חלק קטן מהמקום בו עמדתי). המרשלים לא ידעו את התפקיד שלהם ואת משמעות הדגלים (במקרה אחד לאחר תאונה בפניה מהירה, המרשל נעמד עם הדגל הצהוב אחרי!!! מקום התאונה ובמקום שהשופט שהיה שם יקרא לו, בועז היה צריך לצעוק על מהרשל ולהסביר לו איפה לעמוד, כאשר כל הצופים שומעים), ועוד.

יצאתי מאוכזב מאוד מכל האירוע וחבל שבזבזתי את זמני על אירוע לא ספורטיבי שמתיימר להעלות את רמת הספורט בארץ.

ושוב פעם, תודה לרדבול על כל הארגון שהיה באחריותם, הוא היה מצויין.

ותודה על הסרבלים לירון ויובל. :-)

רוברט

פורסם

המקומות הראשונים הוכרעו בפוטו פיניש עת יוהן פרטוש (חבר קבוצת יאשה) הצליח להתגבר על אלי סאיג ואיציק מנשה המנוסים ולזכות במקום הראשון במירוץ הראשון בחיים שלו - כל הכבוד!!

איציק מנשה זינק בגמר רביעי אם אני לא טועה והתעכב מרבית הגמר עם קארט קצת איטי מאחורי הנהג שזינק שלישי (אם אני לא טועה זה היה גידי קרונין שסגר טוב). ערימת קש גדולה שנחתה על המסלול בדיוק לפניו ונצמדה לקארט שלו מלפנים גרמה לו לעיקוב נוסף (היה נראה יותר כמו רכב חקלאי מאשר קארט במרוץ..).

בסופו של דבר הוא הצליח לעקוף אבל הפער שנפתח מקדימה היה גדול מידי והוא לא הספיק להגיע לשני הראשונים מספיק קרוב כדי לעקוף.

ממה שאני ראיתי (עמדתי על קו הסיום) אלי סאיג ראה את הדגל שחמט מרחוק והניף ידיים למעלה (נראה כמו התרגשות של ניצחון) ותוך כדי האט מעט את המהירות,יוהן פרטוש שהיה צמוד אליו כל הגמר ניצל את זה ועקף מטרים בודדים מקו הסיום. הבנתי שהיתה טענה של אלי סאיג שהקארט פישל ברגעים האחרונים.

אגב לגבי ההערה שרשמת על השיפוט,אני מקווה שבקרוב יועלה לרשת סירטון עם מקרה מצער מאד שקרה לאיציק שחר בחצי הגמר כשהנהג מאחוריו (יוהן פרטוש אם אני לא טועה) דחף אותו לתוך החבילת קש (לא רכב מקביל ולא קרוב אפילו) וגמר לו את המרוץ ותוך כדי כך קיבל את המקום הראשון (איציק שחר היה ראשון לפני הדחיפה הזו). לצערי לפי מה שהבנתי השופט שעמד שם טען שהם היו מקבילים. הסירטון המדובר מראה בבירור שצריך דמיון מפותח כדי להגיד שהם היו מקבילים...ברגע שיהיה ברשת אני אתן קישור.

אני,מאיה ודוד מפרוקארטינג תיפעלנו את המערכת מדידת זמנים ,עבדנו בלחץ אטומי כל היום מרגע שהתחיל ועוד לפני והיה בהחלט יום מתיש מאד.

שוב ברכות לכל המארגנים ולרד בול, הפקתם אירוע צבעוני ,מרשים ויפה מאד.

רפי.

שואל ועונה, ירוחם

פורסם
איציק מנשה זינק בגמר רביעי אם אני לא טועה והתעכב מרבית הגמר עם קארט קצת איטי מאחורי הנהג שזינק שלישי (אם אני לא טועה זה היה גידי קרונין שסגר טוב). ערימת קש גדולה שנחתה על המסלול בדיוק לפניו ונצמדה לקארט שלו מלפנים גרמה לו לעיקוב נוסף (היה נראה יותר כמו רכב חקלאי מאשר קארט במרוץ..).

רפי.

ערימת הקש ש"נחתה" עליו הייתה תוצאה של נהג על קארט 12 שהיה מאחורי ודחף אותי לקש.

זינקתי לגמר שישי, עקפתי די מהר והגעתי לאיציק, גידי שהאט משמעותית גם אותי וגם את איציק פספס את ההירפין הראשון( אחרי הישורת)בכל הקפה, כשהוא מעלה חבילות קש על המסלול, בהקפה שלישית אחרי ההירפין החלטתי לדחוף את איציק עם הקארט שלי(קדימה) מתוך מחשבה שברגע שהוא יעקוף את גידי אולי גם אני אוכל להתקדם, להפתעתי הרבה בפניה מספר שלוש (מייד אחרי הפרבולה שמאלה) הגיע קארט 12 וזרק אותי לתוך שש חבילות קש ושלושה קארטים נוספים עקפו אותי בתהליך, משם עוד הספקתי להתקדם אבל לא מספיק.

השעה המאוחרת ועצם העובדה שלא הייתי בן השלושה הראשונים גרמה להתעלמות מצד השופטים אפילו ששני מרשלים שונים דיווחו על העברה הגסה - על אף אכזבתי אני יכול להבין את הרצון חהתמקד באותו הרגע במובילים :sad:.

למרות השעות הארוכות היה יום נהדר, אוירה חיובית שכמותה עוד לא ראיתי באף תחרות קארטינג עד היום, כל בעלי המסלולים, עשרות נהגים, צוות שיפוטי גדול - ואף לא קללה, לא צעקה, ללא אלימות.

כל הכבוד לכל המשתתפים ממורמרים יותר ופחות, כולם התנהגו למופת (גם אני איבדתי קצת את קור הרוח שלי כשמייקל נכנס בי בחצי הגמר - אך שמרתי על שפיותי), הארוע הזה הוכיח שענף הקארטינג מתבגר ומתמסד ובהחלט יש מקום לתחרויות מעניינות ברמה ארצית.

כבוד גדול לכל המארגנים, במיוחד לאון וליאור שבילו לילה שלם בבניית המסלול, ויום חם במיוחד בשמש כדי להריץ את הארוע, לכל המרשלים, שוטרים לכל נציגי רד-בול בלי יוצא מן הכלל שנתנו תשומת לב לפרטים ולא החסירו דבר (אם רק אפשר במרוץ הבא להרחיק את הרמקולים מאזור הנהגים, לא הייתי עד היום באף מועדון שהווליום בו היה כל כך חזק שאי אפשר לנשום), תודה מיוחדת לשי מרד-בול שדאג להרים ארוע יוצא מן הכלל - כל הכבוד.

ברכות לזוכים: איציק מנשה, יוהן פרטוש ולאלי סאיג שנתן נהיגה מדהימה ושלט כל היום ללא עוררין, תוך נהיגה נקייה ומהירה - קלאסה.

נהנתי מכל רגע.

חגי

פורסם

רוברט,

ראיתי רק עכשיו את התגובה שלך (אגב שכחת לפרסם אותה גם בפורום הודו והמזרח הרחוק באתר למטייל).

יש לי הרבה דברים להגיד לך אבל אני אסכם את זה ממש בקצרה-

בשורה התחתונה ואת זה כולנו צריכים לזכור,זה היה אירוע של רד בול קודם כל. הם השקיעו את הכסף והם רוצים להפיק את המיטב מההאירוע הזה מבחינתם (ובצדק).

ומה לעשות שמפורסמים מביאים כתבות על האירוע יותר ממה שאני ואתה וכל הנהגים שם נביא יחד...

חלק מאירוע שיווקי בכזה סדר גודל זה להביא מפורסמים שיחייכו יפה וישתו רד בול.

להבא תביא איתך חבר שיחזיק לך מטריה אם זה מה שיעשה לך טוב ולא תרגיש מקופח.

אני מבין את התיסכול שלך בתור נהג אבל כדאי שתנסה לראות את הדברים מזוית אחרת. יכול להיות שהיו כמה באגים פה ושם באירגון אבל כשמפיקים ארוע בסדר גודל כזה טיבעי שגם דברים כאלה עלולים לקרות. כישלון חרוץ כהגדרתך אני לא חושב שהיה פה.האנשים מסביב עבדו קשה מאד כדי שאתה תוכל לעלות לקארט ולנהוג. און ליאור וכל הצוות אם לא אמרתי את זה קודם אז זה הזמן-כל הכבוד.

בסופו של יום היה פה אירוע גדול מושקע ויפה מאד שתרם גם לעוסקים בענף. אני במקומך הייתי מנסה להנות מחוויה חד פעמית במקום לקטר.

אני מקווה בשביל כולנו שירבו אירועים כאלו גם אם יהיו משולבים בתקלות מינוריות.

שבוע טוב,

רפי.

שואל ועונה, ירוחם

• תוכן חדש...