Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7317 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אח העלית לי חיוך על הפנים ,

היו לי שניים ,האחד מנוע 1000 שלוש דלתות והשני מנוע 1300 ,רכב מגניב ,דיי חסכוני אבל עם 4 הילוכים ,

חשבתי לנסות לשדרג את האחרון (1300) אבל בסוף ירדתי מזה כי קשה להשיג חלקים ,

יש תמונות מחו"ל לגבי הרכב הנ"ל ,תחפש ותהנה.

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בכייף מתי שנוח לך (מי זה?)

austin metro 1.3hl אהבה הכי גדול ברכב הכי קטן :grin: ,

כול החיים שבניתה יוכולם להרס בשנייה אז תוריד את הרגל מהגז ותן לי לחתוך אותה בשקט, http://aviadsolomon.hevre.co.il

פורסם

היתה לי כזו מודל 90' 1300 במשך שנה.

המנוע - נהדר

צריכת דלק - מעולה(לאחר ניקוי קרבורטור)

איכות נסיעה - מחפירה. האוטו הכי לא נוח שנסעתי בו אי פעם. כל פיפס בכביש עובר ישר לגב ופעם גם עפו לי המשקפי ראיה (!).

איכות בניה - מעולה. למרות כל הקפיצות שום דבר לא התפרק.

מחירי בולמים - גבוהים מאוד. לפני שש שנים רצו ממני 700 ש"ח על משופץ. "ניפוח" ארבעת הבולמים עלה 350 ש"ח (אלו בולמי נוזל ולא גז - באוסטין ניסו להמציא את הגלגל...)

לסיכום, ברטרופרספקטיבה נוסטלגית האוטו נהדר. אבל בחיים לא הייתי קונה כזה שוב.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

בעלי הניסיון כאן מיצו את הדעה על הרכב וגם לי היתה כזו,מודל 1987 חדשה מהסוכנות בצבע בורדו מיטלי. הרכב היה מרווח יחסית לגודלו,זריז כמו שד (אך מרעיש),חסכוני מאד ועם הגה "עירוני" קל ונעים.

איכות הייצור מרשימה וסביבת נהג ונוסעים נעימה מאד. אחיזת הכביש בכביש לא משובש היתה מפתיעה לטובה,רכב עירוני מצויין. אבל לא הכל טוב, נוחות הנסיעה היא אכן קטסטרופלית,במיוחד בנסיעה מהירה,המנוע אמין אך הגיר פשוט מחורבן,התפרק אחרי 15000 ק"מ והטיפול שנדרש היה יקר להחריד ורכבנו לא היה היחיד שסבל מתקלות מוקדמות מדי בגיר. גם הקלאץ סיים את חייו מוקדם מדי ואחרי שלוש שנים,הרכב הרגיש זקן למדי.

יכול להיות שדגם ה MG מתאים יותר אך ספק אם שווה להשקיע בשיפור מטרו,עדיף לשפר מיני רגילה ועוד יותר,להשקיע בייבוא קופר.

מצד שני,יכול להיות נחמד לשפץ ולתחזק מטרו (לא שיפורים יקרים) אך לא יותר מכך,מטרו לא תהיה אקזוטית או קלאסית או ספורטיבית,היא מקסימום תהיה נחמדה ובמקרים מסויימים גם חמודה...

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

הרכב נראה כאילו עבר הגבהה מאחור.

בכל מקרה רצוי לטפל בבולמים הקדמיים/קפיצים באופן דחוף. הרכב נראה ממש "יושב" מקדימה ,ורצוי

להזהר עם הקרטר.

יש עוד תמונות של פנים הרכב ? :-)

בברכה

מוטי.

פורסם

לי אישית יש רק זיכרונות טובים מהמכונית המצויינת הזו.

בשנת 82' סבא שלי קנה מטרו 1.3 חדשה,ובשנת 85' היא הוחלפה במטרו חדשה,וכשהוצאתי רישיון שנה לאחר מכן נהגתי עליה לא מעט,ואני זוכר מכונית זריזה מאד בעלת התנהגות כביש מעולה ומהנה לא פחות משל המיני המקורית,אך עם איכות חיים גבוהה בהרבה-מושבים נוחים,לוח מחוונים "נורמאלי" ותא מטען אמיתי.

המטרו הוצגה בספטמבר 80',ותוכננה להחליף את המיני שהיתה כבר כמעט בת 20.

באותה תקופה בריטיש ליילנד היתה במצב כספי גרוע למדי(מתי לא בעצם?..),כשההיצע כלל דגמים מכוערים ומיושנים כאוסטין אלגרו ומוריס מרינה.

בשלהי שנות ה 70' הוחלט על פיתוח מכונית סופר מיני חדשה שתיתבסס על מיכללי המיני המוכחים,אך תעשה שימוש במיתלי ההידראגז של האלגרו,וכל זאת על מנת לחסוך בעלויות.

התוצאה היתה מכונית סופר מיני נאה למראה שניקראה מטרו(השם ניבחר ע"י העובדים שבחרו בו ברוב קולות מתוך כמה שמות פוטנציאליים)וצויידה במנועי 1.0 בעלי 44-47 כ"ס ומנועי 1.3 עם 63 כ"ס.

המנועים היו כמובן מסידרת A המפורסמת,כשמנוע ה 1.3 ניקרא A+.מאחר ויחידות הכוח נילקחו מהמיני,תיבת ההילוכים כללה 4 הילוכים בלבד.

הביצועים בדגם ה 1.3 היו טובים יחסית,ובוודאי ביחס למכוניות הסופר מיני בנות תקופתה שהיסתפקו במנועי 0.9-1.1 סמ"ק.

גם העיצוב הפנימי היה נאה ושימושי,ובניגוד לדגמים רבים של בריטיש ליילנד,המטרו היתה מאובזרת כיאות,והציוד התקני כלל מד סל"ד,שעון דיגיטלי,מראות בעלות כיוון פנימי ועוד.

ההצלחה היתה מיידית,והמטרו נימכרה מצויין למן הרגע בו הוצגה,ולמעשה(ביחד עם יגואר)החזיקה את את כל בריטיש ליילנד כמעט לבדה!

בחודש מאי 82' החליטו בריטיש ליילנד לנצל את המומנטום,והחליטו להחיות את המותג ההיסטורי MG שחדלה לייצר מכוניות שנתיים לפני כן,והציגו את ה MG מטרו,שצויידה במנוע 1.3 בעל יחס דחיסה גבוה יותר ובמאייד(SU כמובן)גדול יותר,וההספק עמד על 72 כ"ס.

ההבדל העיקרי בין ה MG למטרו הרגילה היה בעיקר קוסמטי,ועל כן באוקטובר 82' הוחלט על ייצורה של ה MG טורבו שהיתה בעלת הספק מכובד יותר של 94 כ"ס.

בספטמבר 84' עברה המטרו מתיחת פנים די משמעותית,לוח המחוונים שונה ואוחד עם דגמי המאסטרו והמונטגו-והחשוב מכל-נוספו דגמי 5 דלתות.

המטרו יוצרה ללא שינוי עד סוף 90',ואז הוחלפה ברובר 100,שלא היתה אלא מתיחת פנים מאד משמעותית של המטרו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני יודע במקרה של הבול הקידמי כמה ניראה לכם אני צריך להשקיה, על זה ובנוגע לטסט מה הדרישות בבקשה?

כול החיים שבניתה יוכולם להרס בשנייה אז תוריד את הרגל מהגז ותן לי לחתוך אותה בשקט, http://aviadsolomon.hevre.co.il

פורסם
הרכב נראה כאילו עבר הגבהה מאחור.

לא, לא, זה הגובה הנורמאלי שהרכב צריך להיות, ואולי אפילו קצת יותר גבוהה. הגובה של החלק הקדמי מטעה, וכמובן רצוי לא לנסוע כך. ככלל אצבע שאני זוכר, אם המרחק בין הצמיג לכנף יורד מתחת ל 8-10 ס"מ, גש למילוי חומר בבולמים.

סיפור החלפה של הבולמים כאמור הוא לא זול, בזמנו טיפלתי ברכב אצל מוסך רם ברח' שונצינו, לא יודע אם עוד קיים, אבל הוא מכיר את הרכבים האילו מצויין. גש אליו להתייעצות והצעת מחיר.

פורסם

לא אתכה טועה אני ראיתי את זה קוראה כול הנוזל של הבולם נישפך החוץה פשוט כך

פורסם
לא אתכה טועה אני ראיתי את זה קוראה כול הנוזל של הבולם נישפך החוץה פשוט כך
אם כל הנוזל נשפך החוצה ולא "נעלם" לאורך זמן סביר להניח שהבולם תקול ויש להחליפו.

אם אני לא טועה רצוי להחליף אותם בזוגות ע"מ שהרכב ישאר מאוזן. לגבי מחיר אם אני לא טועה זה סביב 1500 ש"ח לבולם.

שגיא

לנשמה מיני 1979 -

קישור

לחוויה טנדר סובארו 4X4

פורסם

במחיר הזה עדיף לקנות בולמי קוני :razz:

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אני רק עכשיו ניכנס לכול העסק של זה אז כמה בערך זה אמור לעלות הבולמים קוני ?

• תוכן חדש...