Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7013 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

העניין הוא כזה יש לי רנו 5 GT קרבוטור עם הצתה אלקטרונית,מה שאומר מודול הצתה אלקטרוני שמקבל קריאת ואקום מסעפת היניקה ומחיישן גלגל פה.

כאשר אני מחבר את מודול ההצתה לואקום ,ההצתה משתבשת,כאשר אני מנתק אותה, ההצתה מסתדרת יופי עד 7000 סל"ד,אבל אני לא חאפר אני רוצה לנסוע כמו שצריך עם קריאת ואקום תקינה.

נ.ב. אני בטוח לוקח ואקום ממקום נכון,המודול נבדק ונמצא שמחזיק לחץ כמו שצריך ביחידת דיאפרגמה.

אני אובד עצות,למי שיש נסיון עם מערכת ההצתה הזאת אולי יוכל ליעץ לי ,מה לדעתכם יכולה להיות הסיבה למצב הזה?

תודה מראש.

פורסם

אתה לא לוקח וואקום ממקום נכון...אמרת את זה בעצמך , תחפור עד שתמצא כל מקום שוואקום יכול לצאת ממנו ולעבודה.

פורסם

בדקתי, אין מקום לטעויות,המקום שממנו אני לוקח ואקום ,נמצא מתחת לקרבוטור ומעל לסעפת היניקה,היציאה הזאת שואבת בסרק וכאשר היא לא סתומה הרכב כבה.

פורסם
בדקתי, אין מקום לטעויות,המקום שממנו אני לוקח ואקום ,נמצא מתחת לקרבוטור ומעל לסעפת היניקה,היציאה הזאת שואבת בסרק וכאשר היא לא סתומה הרכב כבה.

שלום.

יש מקום לטעות ואפילו טעות גדולה.

שים לב החיבור ואקום שהיתחברתה הוא לא הואקום הנכון. לחיבור הזה אמור לצאת צינור ואקום אם דיזה בתוך הצינור שמקטינה את קוטר הצינור ,והוא אמור להיתחבר למפצל שמורכב על הקרבורטור למעלה.

בדרך כלל מה שקורה זה שהרבה חברה מחלפים את הצינור כי הוא יבש או סדוק ולא יודעים שבתוך הצינור ממוקם דיזה מקטין נחיר וזורקים אותו לפח, ואחרי זה אוכלים חרה ולא מבנים למה המנוע מזייף ולא ניתן לכון את המנוע.

לגבי הואקום קידום הצתה, הצינורית מיתחברת לבסיס הקרבורטור עצמו. אופן פעולה שים לב טוב טוב.

בסרק איין יניקת ואקום רק כאשר מרמים את הסל"ד מעל כ 1000 סל"ד יש ואקום ביציעה מהקרבורטור ואת הצינור הזה חבר למודול ואקום.

אגב קשה לזהות את הצינורית בקרבורטור היא דקה +- 4 מ"מ והיא תקועה באלכסון בבסיס הקרבורטור.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

בני תודה על התגובה,אני קיבלתי את האוטו מפורק,עם מנוע שפוך,הכל בניתי מחדש,אז אין לי מושג על איזה צינורית אתה מדבר.

עוד דבר,היציאה שעליה אני מדבר,אם היא פתוחה היא גורמת למנוע להתכבה בסרק,זה לא מעיד על זה שהיא היציאה הנכונה?

צירפתי תמונה על מה שהולך אצלי,הסרק אצלי 1000 סל"ד לא יודע למה אבל נטפל בזה בהמשך,האם הצינורית הזאת אונבירסלית ואפשר לרכוש אותה בכל חנות חלפים? יש לה שם מסויים?

הקרבורטור מסוג סולקס 32DIS ,אז לפי מה שאתה אומר אני צריך לחבר את הצינורית שדיברת עליה ולהוסיף לו מפצל מהקרבורטור למעלה?

נ.ב. אני יודע שזה לא אסטתי אבל אני בשלב ניסויים,אחרי שהכל ידפוק כמו שעון נסדר את הצינורות יפה.

הנה התמונה.

111.JPG

פורסם
בני תודה על התגובה,אני קיבלתי את האוטו מפורק,עם מנוע שפוך,הכל בניתי מחדש,אז אין לי מושג על איזה צינורית אתה מדבר.

עוד דבר,היציאה שעליה אני מדבר,אם היא פתוחה היא גורמת למנוע להתכבה בסרק,זה לא מעיד על זה שהיא היציאה הנכונה?

צירפתי תמונה על מה שהולך אצלי,הסרק אצלי 1000 סל"ד לא יודע למה אבל נטפל בזה בהמשך,האם הצינורית הזאת אונבירסלית ואפשר לרכוש אותה בכל חנות חלפים? יש לה שם מסויים?

הקרבורטור מסוג סולקס 32DIS ,אז לפי מה שאתה אומר אני צריך לחבר את הצינורית שדיברת עליה ולהוסיף לו מפצל מהקרבורטור למעלה?

נ.ב. אני יודע שזה לא אסטתי אבל אני בשלב ניסויים,אחרי שהכל ידפוק כמו שעון נסדר את הצינורות יפה.

הנה התמונה.

שלום.

הצינורית המבוטלת בבסיס ליד החיבור של הצינור לבוסטר צריכה להיות מחוברת לצינור של הפילטר אויר היכן שיש פקק ובתוך הצינור חייב להיות נחיר מקטין כמו שהסברתי מקודם.

לגבי ואקום של המפלג אני חייב שתצרף צילום של הקרבורטור מהצד השני ומכול הכיונים.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

בסדר,מחר אני אצלם לך תמונות מפורטות מכל צד אפשרי.

בקשר ליציאה המבוטלת,ככה קיבלתי את הקרבוטור עם היציאה המבוטלת אין לי מושג למה היא משמשת,מה שכן יום אחד פירקתי אותה לראות מה הסיפור,וראיתי שאריות של דלק,אז חששתי שהיציאה הזאת זורקת איכשהו דלק וסתמתי אותה חזרה.

נ.ב. בני אתה מודע לכך שאנחנו מדברים על רנו 5 1400 טורבו (GT),ולא רנו 5 רגילה?

צירפתי כמה מסמכים.

hoses9sl.jpg

22.JPG

פורסם
שלום.

יש מקום לטעות ואפילו טעות גדולה.

שים לב החיבור ואקום שהיתחברתה הוא לא הואקום הנכון. לחיבור הזה אמור לצאת צינור ואקום אם דיזה בתוך הצינור שמקטינה את קוטר הצינור ,והוא אמור להיתחבר למפצל שמורכב על הקרבורטור למעלה.

בדרך כלל מה שקורה זה שהרבה חברה מחלפים את הצינור כי הוא יבש או סדוק ולא יודעים שבתוך הצינור ממוקם דיזה מקטין נחיר וזורקים אותו לפח, ואחרי זה אוכלים חרה ולא מבנים למה המנוע מזייף ולא ניתן לכון את המנוע.

לגבי הואקום קידום הצתה, הצינורית מיתחברת לבסיס הקרבורטור עצמו. אופן פעולה שים לב טוב טוב.

בסרק איין יניקת ואקום רק כאשר מרמים את הסל"ד מעל כ 1000 סל"ד יש ואקום ביציעה מהקרבורטור ואת הצינור הזה חבר למודול ואקום.

אגב קשה לזהות את הצינורית בקרבורטור היא דקה +- 4 מ"מ והיא תקועה באלכסון בבסיס הקרבורטור.

בברכה בני ל.

בני, שיחקת אותה. עם התשובה.

איציק, את אותה פעולה של צמצום היניקה אפשר לבצע גם באמצעות ברז שמולבש על הצינור, אתה פשוט סוגר אותו לגמרי ומשחרר טיפה.

וכמו שבני ציין - אין יניקה בסל"ד סרק.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

רון,סופסוף אתה כאן,תן לי להבין רון אני צריך לשים ברז בצינור שהולך למודול הצתה? (כמו ברז גדישה?)

עוד דבר הסל"ד סרק שלי הוא 1000 משום מה, גם במצב הזה לא צריכה להיות יניקה?

ורון בקשר למה שאמרתי על זה שאותה יציאה שממנה אני לוקח אם היא פתוחה הרכב לא מחזיק סל"ד סרק וכבה,זה לא מעיד שזו היציאה הנכונה?

נ.ב. חבל שלא ביררתי קודם,במו ידי זרקתי לפח שתי מודולי הצתה מקוריים של רנו טורבו כי חשבתי שהם תקולים,בשלישי רק הבנתי שכנראה הבעיה בחיבורים.

אוף.

פורסם
רון,סופסוף אתה כאן,תן לי להבין רון אני צריך לשים ברז בצינור שהולך למודול הצתה? (כמו ברז גדישה?)

עוד דבר הסל"ד סרק שלי הוא 1000 משום מה, גם במצב הזה לא צריכה להיות יניקה?

ורון בקשר למה שאמרתי על זה שאותה יציאה שממנה אני לוקח אם היא פתוחה הרכב לא מחזיק סל"ד סרק וכבה,זה לא מעיד שזו היציאה הנכונה?

נ.ב. חבל שלא ביררתי קודם,במו ידי זרקתי לפח שתי מודולי הצתה מקוריים של רנו טורבו כי חשבתי שהם תקולים,בשלישי רק הבנתי שכנראה הבעיה בחיבורים.

אוף.

היי איציק

1. אין לי מושג מהו ברז גדישה, אני מדבר על ברז שמווסת זרימה של אוויר, אם לשאול מעולם האקווריומים - כמו אלה שבעזרתם מווסתים את זרימת האוויר של משאבות האקווריום

2. בסל"ד סרק - 850-1000 סל"ד אין יניקה [אצלי פיצול של הואקום הזה היה מחובר למיכל המתאנול והיה אפשר לראות בבירור שאין יניקה של אדים בסל"ד סרק]

3. לא, זה מעיד שזו יציאה שצריכה שתהיה לה התנגדות או סירקולציה, לרוב זו שליטה על דיאפרגמה נוספת בקרב,' [יש מעין לופ של ואקומים ]

בקיצור - אני רואה שתי אפשרויות להמשיך

1. ניסוי וטעיה

2. נבירה רצינית בפורומים של R5 GT, יש המון כאלה ויש שם ה-מ-ו-ן ידע.

רק צריך לשאול

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אצלי ישנו רכיב עם דיזה עליו שברגע שהוא מנותק הרכב נכבה בסרק, אני לא יודע אולי אצלך ישנו גם רכיב כזה שאחראי על סיבובי סרק (קרבורטור בכל אופן). אל הרכיב מחובר חוט חשמלי, אני בטוח שצביקה ידע על מה אני מדבר (הרכב בסמלון). אולי משם הבעיה, בהצלחה.

פורסם

סוג של "דיזה חשמלית", זה מה שיש אצלך.

כנראה אחת ששולטת על תערובת בסרק.

יש גם בפורד ועוד קרבורטורים.

פורסם

טוב אנשים קצת דיווחים:

-החלפתי חיישן לגלגל תנופה (המגנטי הזה),זה לא עזר.

-הרכבתי את המודול הצתה המדובר על רנו 5 רגילה,הרנו הרגילה נסעה הרבה יותר טוב מהמודול הקיים שלה ללא בעיות,כך שהמודול תקין.

-היציאה שאליה אני מחבר את המודול ,יושבת על סעפת היניקה ולא על הקרבורטור,אני כמובן אעשה מה שבני אמר עם צימצום היניקה,אבל הבעיה שבלי שום קשר היציאה כל הזמן יונקת,ולפי מה שאומרים זה לא תקין.

השאלות:

- הבנתי שיש "כיוון" לחיישן גלגל תנופה המגנטי,האם יתכן שאצלי הוא לא "מכוון"?

-האם יתכן ששיפוץ הקרבורטור נעשה בצורה לקויה, ובגלל זה אותה יציאה יוצרת ואקום לקוי? (הוזמן קיט אוברול מקורי מאנגליה,ברגעים אלו הוא עושה את דרכו לארץ הקודש).

תודה מראש חבר'ה.

פורסם
טוב אנשים קצת דיווחים:

-החלפתי חיישן לגלגל תנופה (המגנטי הזה),זה לא עזר.

-הרכבתי את המודול הצתה המדובר על רנו 5 רגילה,הרנו הרגילה נסעה הרבה יותר טוב מהמודול הקיים שלה ללא בעיות,כך שהמודול תקין.

-היציאה שאליה אני מחבר את המודול ,יושבת על סעפת היניקה ולא על הקרבטור,אני כמובן אעשה מה שבני אמר עם צימצום היניקה,אבל הבעיה שבלי שום קשר היציאה כל הזמן יונקת,ולפי מה שאומרים זה לא תקין.

השאלות:

- הבנתי שיש "כיוון" לחיישן גלגל תנופה המגנטי,האם יתכן שאצלי הוא לא "מכוון"? כן!

-האם יתכן ששיפוץ הקרבורטור נעשה בצורה לקויה, ובגלל זה אותה יציאה יוצרת ואקום לקוי? כן!(הוזמן קיט אוברול מקורי מאנגליה,ברגעים אלו הוא עושה את דרכו לארץ הקודש).

תודה מראש חבר'ה.

היציאה אליה אתה מחבר את המודול, אמורה להתחבר לקרבורטור מתחת למצערת, ולא לסעפת יניקה ישירות!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

זהו צביקה,היא מחוברת ישירות!

יתכן שהקרבורטור עבר "קומבינה" עם הזמן והיציאה המדוברת הוסרה?

צירפתי תמונה מפורום בחו"ל,בתמונה מסומנת בלבן הכניסה אלה אמור המודול להתחבר,הכניסה שאצלי המודול מחובר מסומנת באדום.

היציאה שמסומנת בלבן ,שאליה המודול אמור להתחבר ,איפה שהבחור מקוראטיה סימן כ"ECU HERE" לא קיימת אצלי בכלל.

1122.JPG

• תוכן חדש...