Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7305 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במהלך חיפושים לצמיגים טובים שמיובאים לארץ החלטתי שיהיו לי שני סטים - סט רגיל להנות מהחלקות ביומיום וסט נוסף שישמש לגימקנות ותחרויות.

חלק גדול מהצמיגים הסופר ספורטיביים או סמי סליקס אינם מיובאים לארץ, מה שכן מיובאים והיום המליצו לי עליהם מ "פיט ספוט" הם צמיגי הנקוק Z211.

למישהו יש ניסיון איתם :?: האם האחיזה שלהם טובה משמעותית מצמיגים רגילים כמו הגודייר F1 :?:

ואם כבר מדברים על ההנקוק, חשבתי לקחת כצמיגים ליום יום את הדגם 212 שלהם שהוא זול מאוד יחסית וזכה לציונים טובים במבחן שנעשה בחו"ל.

מישהו מכיר אותם :?:

אשמח לתגובה של מכירי הצמיג ...

פורסם

אני עדיין מנסה לברר מה בדיוק מגיע לארץ ומה אפשר לקנות

המוכר בחנות טען שהמומחה שלהם לצמיגים נמצא כרגע בחו"ל והמידה הסטנדרטית שהן מביאים זה 195/50/15.

לטענתו למרות השינוי במידה (205 כיום) ה 195 עדיין יאחוז הרבה יותר טוב וכמובן יתרון של זריזות, כוח ועלות ...

דרך אגקב מבחן הדרכים שנעשה ל 212 הינו :

http://www.caranddriver.com/article.asp?section_id=4&article_id=10252

כרגע בדקתי באינטרנט ואני רואה שיש גם צמיד 211 במידה 205/45/15 לפי הפרטים שפה:

http://www.ventustire.com/pdf/uploads/Z211.pdf

בעיה שיש לי כרגע זה שהגאנטים 15 שקיבלתי הם 6.5 במקום ה 7 שאמרו לי שהם (מוכר אידיוט - אחרי שהגעתי והוא נתן לי אותם הוא טען שהן בולטים קצת החוצה אז זה אותו הדבר ...) ואז ה 205 קצת לא נכנס ...

מוטי, אתה ממליץ על משהו אחר :?:

מישהו מכיר צמיגים כאלו מחברות שונות שמיובאים לארץ :?:

נ.ב שמתי לב שהצמיגים 195/50/15 יכולים גם להגיע בתרכובת C70 - יענו סופט - רך. יכול להיות שהן יותר יתאימו למטרה :?:

פורסם

רגע, יש לך כרגע 16X7 וקנית 15X6.5 בשביל ג'ימקאנות?

הייתי מחזיר לו את הג'אנטים ואומר תודה ושלום.. שום דבר מתחת ל-15X7.

כנ"ל לגבי צמיגים... 195 לג'ימקאנה?!

איש, הצמיגים המקוריים שלך הם 205 ויש לך אישור משרד התחבורה מן הסתם להתנייד עליהם.

עדיף כבר לקנות סט חישוקים 16X7.5 שגם ככה אף אחד לא יעלה על זה בשום בדיקה ולהרכיב עליהם צמיגים במידה המקורית שלך.

הבחור שאתה מדבר איתו שם הוא יותר בקטע של מכירות מאשר בכיוונון מכוניות לג'ימקאנה :?..

הבעיה הרצינית של ההנקוק היא שהם סובלים מ-Heat cycling מהיר מאוד, הם לא רעים בתור צמיגי מסלול בפעמים הראשונות שאתה משתמש בהם אבל אח"כ מאבדים את האחיזה במהירות.

ג'ימקאנה - הכי טוב צמיג שמתחמם מהר מאוד, ממש בשתי הפניות הראשונות, אין צורך לשמור על רמת אחיזה גבוהה לאורך זמן כי גם ככה כל מקצה אורך דקה (פלוס מינוס).

מסלול - יש הקפת חימום בד"כ, לצמיגים לוקח יותר זמן להתחמם אבל לאחר מכן הם מציגים רמת אחיזה גבוהה לפרק זמן ארוך יותר.

סיכום -

15X6.5 לא טוב.

15X7 כן טוב.

15X7.5 עוד יותר טוב.

16X7.5 גם בסדר.

195 לג'ימקאנה לא.

205 לג'ימקאנה כן.

225 מצוין.

הנקוק לא במיוחד.

אני מניח שאופציה של הזמנה מיוחדת קיימת, יש צמיגים יותר טובים.

מוטי

פורסם

מוטי, אז אתה אומר שכדאי, ואף מומלץ לשים חישוקי 7.5" לצמיג ברוחב 205 מ"מ?

לי יש 6.5" (זמנים), וזה נראה חישוק רחב מספיק ל-205 מ"מ.

senda, אני אשמח אם תוכל לצרף עלויות לסקרי השוק שלך.

ובהצלחה.

אביחי

פורסם
מוטי, אז אתה אומר שכדאי, ואף מומלץ לשים חישוקי 7.5" לצמיג ברוחב 205 מ"מ?
כן.

205 נכנס על 6.5, ברור, אבל בהתקנה על 7 או 7.5 הדפנות של הצמיג יקרסו פחות בפניות חזקות.

מוטי

פורסם

לקחתי לתשומת ליבי!

רציתי כבר אז לשים 7.5", אבל הרבה אנשים המליצו שלא כדאי, כי יש סכנה שהצמיג "יברח" מהחישוק בפניות חזקות.

(מה שקורה לעיתים אצלי)

אביחי

פורסם

הגאנטים 15/6.5 נרכשו לצרכי אימון דריפטים, והם פשוט היו גם במחיר נמוך במיוחד ועם צמיגים עליהם. אני מתכווטן בכל מקרה להחזיק לפחות שני סטים של גאנטים, ככה שה 15/6.5 ישמש רק למסלולים ואימונים ואין בעיה של חוקיות.

לפי מה שאתה אומר נצטרך לחפש עוד סט של 15/7 + שזה מידות שקשה קצת להשיג בארצנו ...

ואיזה צמיגים מהסוג הנ"ל מומלצים למטרותנו :?:

פורסם
לקחתי לתשומת ליבי!

רציתי כבר אז לשים 7.5", אבל הרבה אנשים המליצו שלא כדאי, כי יש סכנה שהצמיג "יברח" מהחישוק בפניות חזקות.

(מה שקורה לעיתים אצלי)

אביחי

נהגתי כמה שנים על צמיגי 205 מוחזקים בתוך 7.5 אינצ'ים.. לא ברח משום מה, למרות השתתפות בכמה עשרות ג'ימקאנות וימי מסלול...

15X7 היא מידה מעולה ולא ברור לי למה כל כך קשה להשיג אותה, יש גלגלים כאלו כמו זבל בחו"ל, זו מידה סופר נפוצה.

שים לב שאתה רוכש גלגלים באופסט הנכון!

עריכה -

ניב.

אימוני דריפטים בלי קשת התהפכות זה טמטום לשמו.

וזה עוד בעדינות.

שים קשת התהפכות שלמה, גבוהה ומדופנת בחומר ריפוד לפני שאתה מנסה כל דבר מסוג זה.

מוטי

פורסם

מוטי, אני מאמין שאתה יודע על מה אתה מדבר.

ככל הנראה ארכוש חישוקים 7.5"*16", אם לא אחליט לבחור מידה אחרת לגמרי.

אחרי שהת'רד הזה ירגע, אפתח משלי.

אביחי

פורסם

הבעיה עם הגאנטים האלו זה שהן לא נפוצים ברכבים חדשים. גורם לכך שניתן לרכוש גאנט כזה חדש בלבד. במחיר של 2800 ש"ח אני יכול לקנות 15 על 8 אינטש.

בינתיים ההוצאה על הרכב שלי בחודשיים הקרובים כוללת:

רול בר ב 1000דולר שאמור להגיע אלי תוך שבועיים +- - אני עוד אתייעץ איתך פה בפורום על ההתקנה אם יהיו בעיות, או שפשוט אחפש מתקין מקצועי. המחיר הגבוה מגיע מ - 450 רכישה, קרוב ל 200 העברה ומס על הכל 325 ...

בנוסף 400 דולר על קפיצים שיגיעו חודש הבא עם חבר מחו"ל.

הגענו כבר למשהו שמאוד קרוב למשכורת החודשית שלי, וזה לפני שאני מוסיף הוצאות ביטוח טיפול וכו ...

צמיגים נוספים יעלו לי סביבות ה 4K ש"ח לשני סטים שאני מתכוון לרכוש - סופר ספורטיביים ופשוטים ליום יום.

ככה שלהוציא 3000 ש"ח על גאנטים חדשים אומר שהם ימתינו כמה חודשים טובים ...

קיויתי שאוכל להתחיל עם מה שיש בינתיים ...

עריכה - אם יש כאלו כמו זבל בארה"ב כמה צריכים לעלות רבעיית גאנטים משומשים כאלו אצלכם :?: אולי יהיה שווה לי לקנות ולהביא לארץ אפילו שאני בספק מסויים אם ההובלה והמכס ישאירו לי איזה שהוא רווח.

ומה האופסט שאני צריך :?:

פורסם

אין שום חובה לקנות 15X8.. אתה ממש לא צריך את כל הגומי שחישוק ברוחב כזה יכול לאכלס.

15X7 חישוק נפוץ מאוד ויש להשיג הרבה מאוד כאלה במחיר זול כאן, שאני בטוח שגם אחרי משלוח וביטוח עדיין ייצא פחות מ-2800 ש"ח.

מוטי

פורסם

מוטי, אנא עזרתך לנהגי ישראל דלי האפשרויות.

ברשותי מיאטה NB ואני מעוניין להחליף את ה-GY הותיקים (F1 GS-D2) לצמיג ספורטיבי ברמה מקבילה פחות או יותר. התעניינתי ב-Hankook Ventus R-S2 Z212 במידה 16 אינטש, אך במלאי יש רק צמיגים בני 15 חודשים ואין כוונה כרגע ליבא משהו טרי יותר. קראתי את המלצתך לגבי GY Eagle F1 GS D3 ו- Toyo, אך לא מביאים כרגע לארץ.

האפשרויות שנראות לי כרגע רלבנטיות מבחינת עלות תועלת הן:

Bridgestone Potenza RE050A

Dunlop SP Sport Maxx

Pirelli P Zero Rosso Asimmetrico

ואולי Goodyear Excellence.

הצמיג צריך להיות ליום יום + נהיגת כביש ספורטיבית (דגש על האחרון).

תודה על עזרתך למיעוטי האפשרויות השוכנים בציון. שחר

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אחרי הגימקנה של היום חשבתי שוב על נושא הצמיגים ורציתי לדעת איזה צמיגי מרוץ חוקיים לכביש כן מתאימים לגימקנות של הארץ. דהיינו מתחממים מהר מאוד ולא מושפעים מה Heat cycling

אם אפשר לפחות שני סוגים שאוכל לבדוק מה אפשר לייבא לארץ ...

פורסם
אחרי הגימקנה של היום חשבתי שוב על נושא הצמיגים ורציתי לדעת איזה צמיגי מרוץ חוקיים לכביש כן מתאימים לגימקנות של הארץ. דהיינו מתחממים מהר מאוד ולא מושפעים מה Heat cycling

אם אפשר לפחות שני סוגים שאוכל לבדוק מה אפשר לייבא לארץ ...

אדם שכמעט סעדתי בחברתו ארוחת ערב לפני כשבוע, ושכינה אותי "פרובוקטור אדיוט" ידוע לכל כנהג-על, ואת מיומנותו הוא נוהג להפגין [כשקורה] על מכוניות גם אם אינן מצויידות במיטב הגומי שיש לתוצרת להציע.

מה אני אומר למעשה?

שניכר שמשקיעים בשרשור הזה אי אילו משאבים לשיפור הכלים עצמם, אך אולי יהיה זה כלכלי יותר להשקיע את המשאבים בשיפור של המיומנויות הדרושות, ובכך להתגבר על נחיתות החומר.

זה רק חומר למחשבה כמובן, ולא בא להמעיט מערך חשיבות צמיגי סמי-סליקס או צמיגי מירוץ חוקיים לכביש עבור הג'ימיקנות בארץ.

רון.

-אגב, כשזה לא עבור ג'ימיקנות אבל כן לשיפור מיומנויות נהיגה אני הייתי הולך דווקא על הקצה השני - כמה שפחות אחיזה וכמה שפחות גומי, כך שיהיה קל יותר לתרגל מצבי נהיגה קיצוניים מבלי להדרש למהירות גבוהה ו\או לפרובוקציות על הרכב-

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

• תוכן חדש...