Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7352 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

האם זה נורמלי שבמהלך שיוט על 100 קמ"ש ללא עומס מיוחד על המנוע ובמזג אוויר לא קר יחסית, המחוג חום נופל לשליש?(הנורמלי זה באמצע)

מעבר לכך בירידות אני מגיע למצב שהמנוע קר.(מחוג חום בקרקעית)

מאידך אני די בטוח שהוא סגור בעת התנעה כי המנוע מתחמם במהירות נורמלית.

התרמוסטט לא אמור לשמור על טמפ' קבועה יחסית?

יתכן שתרמוסטט סגור והרוח כל כך יעילה בקרור הבלוק מנוע?

התופעה מתרחשת בשני רכבים שונים - טויוטה ומיצובישי.

לדעתכם, יש טעם להחליף תרמוסטט?

תודה, רונן

פורסם

נראה לי (מה שקרה אצלי), שהטרמוסטט לא סוגר לגמרי...

למרות שהמנוע קר יותר, אם הכל תקין, לא תראה שינוי על המחוג.

מעניין דבר נוסף, כשאתה מעביר לניוטרל, בשיוט "קר" האם סל"ד הסרק גבוהה מהרגיל ?

פורסם

זה לא נשמע לי לגמרי נורמלי, באף רכב לא היה לי מצב שמחוג החום יורד למטה לאחר שכבר התחמם.

דבר ראשון תודא שיש מספיק נוזל קירור - גם במיכל עודפים וגם ברדיאטור, אם ניתן לבדוק (כאשר הרכב קר! לא אחרי נסיעה). גם אם הרכב לא מתחמם, עדיף לשים על זה V.

יכול להיות שהתרמוסטט לא נסגר עד הסוף.

ברוב המכוניות - חלק+עבודה באיזור 200-300 ש"ח, הייתי מחליף בשביל השקט הנפשי.

אורי

פורסם

מנסיון עם הרבה טויוטות - מד החום אף פעם לא עוזב את האמצע.

יש משהו לא תקין. אולי זה המחוון, היוניט, תרמוסטט שהוסר או וונטות שפועלות קבוע.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

שלום רב

סביר שהטרמוסטט תקוע במצב פתוח

תפקיד הטרמוסטט הוא לחמם את המנוע בזמן הקצר ביותר לטמפ" עבודה ולשמור על טווח טמפ" עבודה

כאשר שהטמפ" יורדת והמנוע מגיע לטווח טמפ" נמוך אז הטרמוסטט נסגר ושומר על טמפ" עבודה מנימלית

סגירת הטרמו" שומרת ומעלה את הטמפ" עד טווח טמפ" מקסי"

בברכה זיסו יוסי

פורסם

מעניין דבר נוסף, כשאתה מעביר לניוטרל, בשיוט "קר" האם סל"ד הסרק גבוהה מהרגיל ?

מה אתה מסיק מכך?

אני שואל זאת מכיון ששמתי לב שאצל אבי ברכב כאשר אני יורד ירידה ארוכה והגיר בניוטרל הסל"ד עולה ביחס למהירות.

השאלה שלי היא למה? הרי עקרונית אני לא מאמץ את המנוע או לפחות פחות אז למה הסל"ד עולה?.

או שאולי זאת עוד הוכחה בהמשך לשירשורים קודמים שהוכיחו שנסיעה בהילוך בירידה עדיפה על ניוטרל מבחינת תצרוכת דלק.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

כבר אמרו כמה פעמים, אין סיבה לנסוע בניוטרל כי יש נטרול של כניסת הדלק למנוע כאשר אתה בהילוך בירידה, ובעצם אין שום בזבוז של דלק (חוץ מהצד הבטיחותי).

...Carpe Diem

פורסם

לא באתי לפתוח דיון על החיסכון, השאלה שלי הייתה מדוע סל"ד המנוע עולה בירידה בניוטרל? ואז אמרתי שאולי זאת הוכחה לכך שהמנוע מרים טורים בשביל לשמור על מנוע עובד ובכך הוא פחות חסכוני בניוטרל.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
התופעה מתרחשת בשני רכבים שונים - טויוטה ומיצובישי.

לדעתכם, יש טעם להחליף תרמוסטט?

תודה, רונן

איזה מודלים ?

כמה ק"מ ?

(אנחנו לא אמורים לנחש את זה)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בפג'ו 306 SR 1600 מודל 1995, בפקק הטמפרטורה היא מעט פחות מ-100, אך בנסיעה על 90, הטמפ' יורדת לאיזור ה-90 מעלות.

האם תקין?

פורסם
איזה מודלים ?

כמה ק"מ ?

(אנחנו לא אמורים לנחש את זה)

איציק

הסיבה שלא פירטתי היא מכיוון שלא ראיתי קשר המודלים לתופעה.

הרכבים הם:

טויוטה קורולה 1.6 98 אוטומטית, 130K

מיצובישי קולט 1.6 97 אוטומטית, 130K

אני לא מאמין שהתרמוסטט תקוע במצב פתוח מכיוון שהרכב מתחמם מהר חימום ראשוני.

בנוגע לשיוט כשהמנוע קר, גם בניוטרל המנוע לא יורד לסל"ד סרק לגמרי, אלא רק בעצירה מלאה.

אני חושב שזה קשור לקטע בטיחותי.

לנושא אחר לגמרי, משהו שקרה לי אתמול. (בטויוטה)

אני שומע רעשים משונים מהמנוע, פותח מכסה ורואה שאחד הפלגים טיפה בולט !

אחרי ההלם הראשוני סוגר אותו בחזרה ומגלה שכולם לא סגורים לגמרי!!!

הרכב מטופל בחברה והטיפול האחרון היה לפני 7K.

הזוי לחלוטין.

פורסם

לגבי הנסיעה בניוטרל, הכוונה היתה לבדוק האם טמפ' המנוע ירדה לערך כזה שמחשב ההזרקה

"חושב" כמו לאחר הנעה ומעלה את הסל"ד.

אם ה-ECT והשעון שניהם מראים טמפ' נמוכה, כנראה שהטרמוסטט פתוח.

ולא לשם חיסכון בדלק...:-D

• תוכן חדש...