Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7348 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני צריך מע' הפעלה XP במקום 98 הקיימת אצלי.

האם ניתן להתקין XP על מחשב פנטיום 3 בסהכ עם נתונים מינמיליים?

ואם כן היכן יש אותה הכי זול (עם רשיון בלבד) בחיפה, וכמה זה אמור לעלות?

האם המחיר משתנה בין מחיר לצרכן פרטי, ובין מחיר לכך שזה צריך להיות מותקן בבית עסק?

סליחה על השאלות ה"דביליות" , אני ממש לא מבין במחשבים מעבר להפעלתם ושימוש בתוכנות (והקלדה עיוורת..)

תודה

דני

.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פנטיום 3 יכול "לסחוב" באופן עקרוני ווינדוס XP, השאלה היא באיזה פנטיום 3 מדובר (כמה מגה-הרץ) וכמה זיכרון יש עליו.

מה שכן, קח בחשבון שמערכת ההפעלה תיהיה איטית משמעותית. זה לא כל כך קריטי כשעובדים על תוכנות משרדיות, אבל זמן העליה של המחשב יעלה משמעותית, וגם זמן המעבר בין תוכנה לתוכנה.

לדעתי לא צריך להיות הפרש מחירים בין צרכן פרטי לבית עסק, כל עוד אתה קונה גרסא "פשוטה" של מערכת ההפעלה, למחשב בודד. המחירים, וכבר הרבה זמן שלא ביררתי, דומים בכל החנויות. הכי זול שאפשר למצוא ברשת זה סביב ה400 ש"ח.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

פנטיום 3 לא אומר הרבה

תלוי גודל המעבד

גודל הזיכרון RAM

צריך קשיח בנפח מכובד לדעתי 40 ומעלה

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

P3 600 ומעלה ,אפשר איכשהו לעבוד על XP עם 256 זיכרון.

כמובן שעדיף יותר זיכרון (וגם יותר מעבד...)

הרדיסק גם 5 גיגה יספיק, התקנה של וינדוס ואופיס זה לא יותר מ 1.5 גיגה, + 1 גיגה שמור לקובץ החלפה, נישאר לך עוד 1.5 להתקנות של תוכנות.

ממשחקים תשכח.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

XP יעבוד לא רע בכלל על פנטיום 733 ומעלה, מתחת לזה הוא יעבוד אבל לא יהיה הכי מהיר בעולם, אם אין לך תוכנות 'כבדות' אלא רק אופיס אינטרנט ומוזיקה אז לא צריכה להיות בעיה.

צריך לדאוג למינימום 256MB זכרון לפעולה תקינה ועדיף 512MB, יותר מזה יהיה די מיותר - פנטיום 3 גם ככה לא יכול לסחוב את המשחקים החדשים או תוכנות תלת מימד כבדות עם XP מותקן עליו. סביר להניח שגם כרטיס המסך שלך די ישן, נכון?

לגודל הדיסק הקשיח אין שום משמעות ובלבד שיהיה גדול מ 8GB כדי שיכיל את מערכת ההפעלה ויישאר מקום לאופיס, מעבר לכך זוהי בחירה שלך שתלויה בכמות החומר שיש לך על המחשב (סרטים, שירים, מסמכים וכו').

XP HOME EDITION מיועד לבית ועולה בין 400 ל 450 ש"ח, המערכת מיועדת לבית ובעלת אפשרויות אבטחה מעטות יותר וברמה נמוכה יותר ממערכת XP PROFESSIONAL אשר מיועדת יותר לרשתות ולכן האבטחה שם גבוהה יותר ובעלת אפשרויות רבות יותר. זו עולה כ 900 ש"ח.

מקווה שעניתי לך על כל השאלות.

אלעד.

בריאות לכולם!

פורסם

XP לא צריך 8 גיגה.

אצלי היה מותקן על 4.5. וגם על 6.5 וגם על מחיצה בגודל 5

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

עוד דבר: אל תישאר עם 98, זו עברה מן העולם, אין לה עדכונים וכל מיני תוכנות חדשות אינן תומכות בה.

בכמות של רשיון בודד או שניים המחיר אינו משתנה בין בית פרטי לעסק אלא רק כמו שציינתי בין סוגי מערכת ההפעלה.

בריאות לכולם!

פורסם

איזה התנפלות על השאלה של דני :smile:

משהו שנזכרתי - כשהייתי אצלך ראיתי שאתה עובד על אפליקציית DOS. יש אפשרות סבירה ביותר שהיא לא תרוץ על XP בצורה מושלמת. אם אתה מתכנן מעבר למערכת ההפעלה החדשה, כדאי לבדוק לפני המעבר שהתוכנה רצה על מחשב אחר בצורה טובה וחלקה.

לגבי הזיכרון - אם אין לך 256 מגה ומעלה, שלח לי ה"פ. יש לי ארון הפתעות בבית :wink:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
XP לא צריך 8 גיגה.

אצלי היה מותקן על 4.5. וגם על 6.5 וגם על מחיצה בגודל 5

נכון, אבל למען שקט נפשי ולמען יכולת להתקין אופיס ועוד כמה דברים קטנים וכדי שיישאר מקום לזכרון וירטואלי ולצרכים נוספים של מערכת ההפעלה עדיף שיישאר לפחות 500MB מקום פנוי שלא ייסתם לעולם.

דרך אגב, אצלי המערכת גם היתה מותקנת על מחיצה של 4GB מתוך קמצנות, ואת כל התוכנות העודפות התקנתי על D, ובכל זאת היו לי לא מעט בעיות עד שלבסוף נשברתי ופתחתי 7GB לכונן C.

בריאות לכולם!

פורסם
איזה התנפלות על השאלה של דני :smile:

דני בחור טוב שעוזר לכולם ולכן שמחים לעזור לו בפעמים המעטות שאפשר.

משהו שנזכרתי - כשהייתי אצלך ראיתי שאתה עובד על אפליקציית DOS. יש אפשרות סבירה ביותר שהיא לא תרוץ על XP בצורה מושלמת. אם אתה מתכנן מעבר למערכת ההפעלה החדשה, כדאי לבדוק לפני המעבר שהתוכנה רצה על מחשב אחר בצורה טובה וחלקה.

לגבי הזיכרון - אם אין לך 256 מגה ומעלה, שלח לי ה"פ. יש לי ארון הפתעות בבית :wink:

הבעיה עם אפליקציות הדוס די מוכרת וידועה אבל מנסיון אפשר לפתור הכל.

בריאות לכולם!

פורסם

לי יש מחשב אינטל פנטיום 3 עם 800 HRZ

וזיכרון 192 MB

מקום 20 GIGA

יש לי WINDOWS XP והמחשב סוחב בסדר גמור. אני לא מעמיס עליו משחקים או דברים כבדים אחרים.

אני משתמש בו לגלישה באינטרנט.

שימוש בתוכנות WORD, PHOTOSHOP, ICQ, MESSENGER... בלי בעיות מיוחדות. רק הכניסה הראשונית לפוטושופ קצת ארוקה כ 30 שניות.

רואה סרטים ומישתמש ב EMULE.

פורסם

היה לי מחשב די דומה

עם נתונים די דומים ומערכת הפעלה XP

שמותקנת עליו..

זה היה בלתי נסבל

5 דק' עד שהמערכת נטענת.

לא ניתן להפעיל יותר מ2 אפליקציות במקביל.

כשקניתי את המחשב הנוכחי- הבנתי עד כמה החוויה הזו היית מעצבנת..

כיום אני לא מחכה יותר מחצי דקה עד לטעינה מלאה של המערכת!

ודובר על כך שאתה מריץ אפליקציות של DOS

אני הייתי נשאר עם ווינדוס 98 שהוא לא הכי גרוע.

אם לא XP

הייתי מריץ עכשיו 98..

• תוכן חדש...