Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7378 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי אלפא רומאו ספרינט שנת 88, מנוע 1.7 קרבורטורים

יום ראשון אני כנראה הולך להחליף רפידות ועלה בדעתי להחליף דיסקים על מנת לשפר קצת את הבלימה.

הדיסקים נראה לי מקוריים (אני אבדוק היום עם מישהו שמבין) וברצוני להחליף לדיסקים של 33 מדגם 16v אז השאלות הן האם הם 100% מתאימים לרכב? ואם מישהו יודע מה מחירם בערך?

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
ברשותי אלפא רומאו ספרינט שנת 88, מנוע 1.7 קרבורטורים

יום ראשון אני כנראה הולך להחליף רפידות ועלה בדעתי להחליף דיסקים על מנת לשפר קצת את הבלימה.

מחשבה נכונה!

הדיסקים נראה לי מקוריים (אני אבדוק היום עם מישהו שמבין) וברצוני להחליף לדיסקים של 33 מדגם 16v אז השאלות הן האם הם 100% מתאימים לרכב? כן

ואם מישהו יודע מה מחירם בערך? הדיסקים לבד זה לא סיפור נורא יקר, אבל קח בחשבון שתצטרך להחליף יחד איתם גם את הקליפרים. הסיפור קומפלט אמור לצאת לך באיזור ה-1,000 ש"ח עם סטיה קלה לפה או לפה.

עמית.

תבוא היום להראות אותה בהרצליה :)

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אם הדיסקים בסדר - לא עקומים, חרוצים או פסולים, אז החלפתם לא תשפר לך את הבלימה באופן שתוכל להרגיש בו.

או היית אומר שאתה עובד לדיסקים מאווררים, אז גם לא היתה משתפרת לך הבלימה, אלא ההתאוששות של הבלמים מהתחממות.

עד כמה שידוע לי דיסקי הבלימה לא שונו בין דגמי ה 33, אבל כדי להיות בטוח תתקשר לסודאי או מ.י.ר חלפים (בצע חיפוש בפורום) ותשאל, אם תהיה להם סבלנות הם גם יענו :-)

רפידות טובות : ATE, Remsa, Brembo וכו' יעשו את העבודה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• אחראי פורום
פורסם

מתעלק...

אני מתכנן החלפת רפידות בקרוב, האם החברות שאלי ציין מייצרות לכל סוגי הקאליפרים?

לא נראה לי שכולם לפי אותו גודל , ובכלל לדיסקים האחוריים בסוד.

אם כבר החלפה - אני מעוניין בשיפור הבלימה , למרות שגם המקוריות עושות עבודה טובה.

בטיול האחרון היתה בעיה בעוצמת הבלימה (שסביר להניח שהאשם הוא ברפידות משומשות מדי),

אבל בכ"ז הבלימה היתה די חזקה והפתיעה בדעיכה כמעט לא מורגשת, גם

אחרי בלימות ארוכות וחזקות.

תודה , איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אלעד איזה להראות את הרכב בהרצליה... שלשום נסיע לפ''ת נגמרה בכך שנלחצתי קשות... באמת או הרפידות שחוקות או הדיסקים עקומים... אני נוטה יותר לכיוון הרפידות שלגמרי מתו ולכן אני נמנע מלנסוע כרגע על הרכב, היום מישהו אמור לראות את האוטו ולומר לי מה בדיוק לא בסדר שם.

בעת בלימה יש רעש חזק של שפשוף ואפילו רעידות קלות... לרוב זה קורה רק בעת בלימה אך יצא לי לשמוע את זה כמה פעמים בלי בלימה. העצירות נראות לי בסדר אבל אני עדיין לא מכיר מספיק את הרכב בשביל לומר אם הם באמת בסדר.

אז יום ראשון במקרה שאלה הרפידות אני נוסע עם מישהו שיתקין לי אותם לקנות רפידות + כל מה שדרוש לטיפול 10K (הגיר מרגיש כאילו חסר לו שמן).

סיפור קטן על טיפשות וחוסר הבנה: אז נסענו שלשום בערב אני וחבר לפ''ת... התחלתי להרגיש את הרעשים והשפשופים ואז עצרנו בחניה של קניון סירקין לראות או לנסות להבין מה יש שם... לא הבנו הרבה את האמת ואמרתי שחוזרים הביתה ישר... התחלנו לנסוע הביתה ופתאום דוושת הגז נתקעת לי + אני מתקשה להתניע את הרכב בגלל זה, כאילו יש מחסום בדוושה שלא נותן לה להלחץ מעבר לשלב מסוים, אני כולי חוטף כריזה ומתחילות לעבור לי מחשבות בראש ''אלפא, הנה התחלנו עם ה...'' ממש לפני שיוצאים לדרך לאריאל אני פונה שמאלה לסגולה לראות ממה זה נוסע... שעת הערב המאוחרת ובחניה של טיב טעם לא ניתן לראות דבר! עשינו סיבוב ומי שיודע ממול יש מוסכים אז ליד אחד מהם היה אור וחניתי ככה שנראה הכל מתחת למכסה מנוע... פותחים את מכסה המנוע ומסתכלים אולי יש משהו שמפריע לדוושה... קיצר כמה דק' של אי הבנה ועצבים ואז אני מגלה שהשטיח ''אלומיניום'' שהיו באוטו (ככה קניתי) השטיח של הנהג עלה בצורה קיצונית למעלה וחסם את תפקודה המלא של הדוושה... כשאני מגלה את זה נשמעים מפי כמה דברים לא יפים מאוד, סוגרים מכסה מנוע וטסים הביתה...

זה היה עצוב כ''כ :neutral:

אגב אם זכור לך קניתי את הרכב בלי חלון, עכשיו כבר יש ואני מאושר :)

האוטו צריך כיוון קרבורטור (לא אזכיר את צריכת הדלק), אני מקווה מאוד שלא ניקוי... בכל מקרה דרוש ביקור אצל איציק אבל למשהו אני דוחה את זה ודוחה... יש לי מישהו שמבין ממש ליד הבית אבל רמת המכשור לא מספקת...

בכל מקרה כשלוחצים על הדוושה שוכחים מהכל, כולל הדלק...

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
מתעלק...

אני מתכנן החלפת רפידות בקרוב, האם החברות שאלי ציין מייצרות לכל סוגי הקאליפרים?

לא נראה לי שכולם לפי אותו גודל , ובכלל לדיסקים האחוריים בסוד.

אם כבר החלפה - אני מעוניין בשיפור הבלימה , למרות שגם המקוריות עושות עבודה טובה.

בטיול האחרון היתה בעיה בעוצמת הבלימה (שסביר להניח שהאשם הוא ברפידות משומשות מדי),

אבל בכ"ז הבלימה היתה די חזקה והפתיעה בדעיכה כמעט לא מורגשת, גם

אחרי בלימות ארוכות וחזקות.

תודה , איתי.

איתי יש לך דיסקים מאחורה??? גם אני רוצה!

אמורים להתאים לי לא (הסרן)?

למה פיאט היו חייבים להחליף את הדיסקים בספרינט לתוף?!

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• אחראי פורום
פורסם

זה רק מראה כמה התוספות המזעזעות האלה הן סכנה בטיחותית ממדרגה ראשונה.

כל הדוושות הרופפות האלה , כיסויי הגה ב-20 ש"ח שנתלשים בדקה...

תאר לך אם חס וחלילה זה היה קורה לך בזמן נהיגה!

אגב הרעידות בבלימה, יש סיכוי שמדובר בדיסקים עקומים, היה לי את אותו

סימפטום ברכב אחר.

אבל באמת, לך לבן אדם שמכיר את הרכבים האלה ואת המחלות שלהן ושמורשה לטפל ,

ולא למישהו מהשכונה שגם יעשה עבודה שכונתית, במיוחד על מכלולי בטיחות !

אישית על איציק אני לא מוותר, אותי הוא מפתיע כל פעם מחדש במקצוענות ובהגינות שלו.

איתי.

עריכה : כן, בסוד יש דיסקים מאחור, אבל אני האחרון שיכול להגיד אם ההחלפה היא ברת ביצוע.

פורסם

הגיע הזמן לכמה תגובות:

1. elibaba: אני עברתי מדיסק רגיל לדיסק מאוורר, כך המעבר אפשרי. בטיול הנהיגה האחרון (זה שאיתי הזכיר), הדבר באמת בא לידי ביטוי בכך שהדעיכה כלל לא הורגשה (ולמען ההגינות עלי לציין שגם נוזל הבלמים אצלי חדש ומסוג DOT 4, כאשר לפני כן היה לי DOT 3).
  2. עמית: הרעידות בבלימה בד"כ מצביעות על דיסק/תוף א-סימטרי. תוף לפעמים אפשר לחרוט מחדש, דיסק (עד כמה שידוע לי ויתכן שאני טועה) נהוג להחליף.
  3. ממשיכים עם עמית: כדי להתקין דיסקים מאחור תצטרך לעבור לסרן דיסק. אני יודע של-33 זה בעייתי מאוד להשיג אחד ואני בספק אם של 33 בכלל יתאים לספרינט. בכל אופן, דיסק אחורי היה בספרינט עד שנת 85 אאל"ט.
  4. איתי: כל מילה בסלע. יאללה, שים כבר תמונות מהטיול!

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

אז כנראה שזה הדיסקים... בכל מקרה אני אדע בוודאות מאוחר יותר

ומה עם בן אדם שמכיר את הרכב גר ממש מול הבית שלי?!

הבן אדם מוסכניק מורשה כמו כן יש לו ספרינט בשלבי שיפוץ ועוד ועוש והוא מכיר כל חלקיק ברכב... אחלה בן אדם של ממש!

החלון גם ממנו...

נראה מה זה, אני מקווה שזה לא הדיסקים!

איתי אולי ניסע פעם לאיציק ביחד? אני אגיע לפ''ת ומשם תוביל?

אלעד דיסקים מ 33 יש רק בדגם עם ABS שלא הגיעו לישראל ד''א קשה מאוד למצוא

חלקים מ 33 שמתאימים לאלפא ספרינט אלה חלקים אך ורק מאלפא 33 דור ראשון כפי שהבנתי ובדור ראשון בטח ובטח לא היו דיסקים מאחור ככה שזה נראה בלתי אפשרי חוץ מלבדוק אם סרן אחורי של סוד מתאים או לחפש ספרינת מתה מתחת לשנת 85 שזה נראה לי הזוי מאוד!

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• אחראי פורום
פורסם
איתי: כל מילה בסלע. יאללה, שים כבר תמונות מהטיול!

רעות שמה את כל התמונות המעניינות...:cry:

אפשר לפתוח פה שרשור להוציא קצת עיניים :twisted:

ומה עם בן אדם שמכיר את הרכב גר ממש מול הבית שלי?!

הבן אדם מוסכניק מורשה כמו כן יש לו ספרינט בשלבי שיפוץ ועוד ועוש והוא מכיר כל חלקיק ברכב... אחלה בן אדם של ממש!

......

איתי אולי ניסע פעם לאיציק ביחד? אני אגיע לפ''ת ומשם תוביל?

אפשרי. ולגבי המוסכניק, אני לא מכיר אותו כך שאי אפשר להביע דעה.

אבל משהו לגבי תיקוני "חצר" לא נותן לי שקט.

אם זה במוסך שלו - זה משהו אחר.

פורסם

עצה ידידותית - אל תתחיל עם החלפות לדיסקים מאחורה.

זה לא יתן לך הרבה מבחינת בלימה, וכדאי שתשמור את הכסף לדברים אחרים יותר חשובים (בולמים, פרונט, רדיאטור וכו' שמתישהו תצטרך)

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
אלעד דיסקים מ 33 יש רק בדגם עם ABS שלא הגיעו לישראל ד''א קשה מאוד למצוא חלקים מ 33 שמתאימים לאלפא ספרינט אלה חלקים אך ורק מאלפא 33 דור ראשון כפי שהבנתי ובדור ראשון בטח ובטח לא היו דיסקים מאחור ככה שזה נראה בלתי אפשרי חוץ מלבדוק אם סרן אחורי של סוד מתאים או לחפש ספרינת מתה מתחת לשנת 85 שזה נראה לי הזוי מאוד!

עמית.

לא בדיוק. כמו שכתבתי מקודם, דווקא כן הגיעו כמה אקזמפלרים עם ABS וסרני דיסק מאחור, אבל מספרם מועט ביותר ולכן מציאת סרן דיסק אינה דבר פשוט בכלל.

ספרינט ו-33 חולקות בעיקר מכללים מכאניים (כולן בנות של אותה אמא - סוד).

בקשר לקוסמטיקה - ממש לא (יכול להיות שאולי יש משהו בדור הראשון שזהה למשהו שקיים בספרינט אבל אישית אני לא מכיר).

לגבי החלק האחרון של הדברים שלך, הכי טוב שתתיעץ עם איציק.

פורסם

אם אתה כל כך מעוניין בשיפור בלימה-למה שלא תשקיע בסט דיסקים מחורצים של חברה מוכרת ורפידות תואמות? באותה הזדמנות,מומלץ לרענן ולשדרג נוזל בלמים.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

• תוכן חדש...