Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7388 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שהכותרת מרמזת, המנוע שלי עבר לעבוד על שלושה צילינדרים.

את האפשרות של פלאג דפוק שללתי ע"י זה שהחלפתי את ארבעת הפלאגים.

לפני שאני מתחיל לפרק את המנוע לגורמים (כדי להחליף רינגים) איזה עוד דברים עלולים לגרום לתופעה הזאת?

התופעה החלה אתמול באמצע נסיעה.

מחכה לעזרתכם :)

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ראשית יש לבדוק אם יש ניצוץ תקין אל המצת (פלאג) כי יתכן והחוט פגום או מכסה המפלג פגום.

אם כל זה תקין אז צריך לבצע בדיקת מנוע, דחיסה (קומפרסיה) ובדיקת לחץ הפוך (ליקייג') וביחוד בצילינדר החשוד (אם כבר יודעים איזהוא). יניקת אויר מסעפת היניקה או בריחת ואקום גם עלולה לגרום לזיוף בפעולת המנוע כמו צילינדר אחד שלא פועל. שסתום שרוף גם יגרום לתקלה כזאת.

כל מה שכתבתי זה כדי להדגיש לא מייד לפרק ראש מנוע מבלי לבצע בדיקות מוקדמות.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

ניצוץ מגיע אל הפלאג (לקחתי פלאג אחר, חיברתי אליו את חוט ההצתה מצד אחד, ולהארקה של ראש המנוע מצד שני, ונוצר ניצוץ. בגלל זה החלטתי להחליף את הפלאגים דבר ראשון) אז אני חושב שהבעיה היא כנראה לא חשמלית.

הצילינדר שהפסיק לתרום למנוע הוא השמאלי ביותר (זה שבצד של הנוסע) אם זה עוזר בצורה כלשהיא.

שעון קומפרסיה אני אקנה ביום ראשון בבוקר. (לא רוצה להזיז את האוטו).

פורסם

אתמול בלילה נסעתי, והרגשתי לפתע שהאוטו רועד באופן מוזר למדי כשאני עומד. הגעתי הביתה והיום התחלתי לבדוק את העניין.

תושבות המנוע נראו תקינות, אז עברתי לבדוק ניצוץ כמו שהסברתי. כל צילינדר שבדקתי גרם למנוע לקרטע הרבה יותר, ורק הצילינדר האמור כשבדקתי ניצוץ לא השפיע על עבודת המנוע בכלל, מה שאומר שהוא לא תורם בכלום.

אז חשבתי שאולי הפלאג בצילינדר ההוא דפוק, בגלל זה החלפתי כבר את כל ארבעת הפלאגים, והתופעה עדיין קיימת - מה שאומר שהם תקינים.

פורסם

בדקת את החוט הצתה של אותו הצילינדר ?

ניסית להחליף את החוט הצתה של אותו הצילינדר ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, חיברתי את חוט ההצתה של אותו צילינדר לפלאג אחר שהיה בחוץ, והיה ניצוץ.

אחר כל חיברתי את חוט ההצתה של אותו צילינדר לצילינדר אחר (כמובן שהחלפתי גם את החיבור במפלג) והצילינדר האחר עבד בסדר גמור.

:(

תודה על העיצה.

פורסם

ארילו ידידי שלום רב!

האם תופעת הלוואי היא:מצת מספר 4 לא מגיב, למרות החלפת המצת, חוט ההצתה שלו, ובדיקת הניצוץ,

נמצאו תקינים, אך יש רעידה בסרק, האם כשאתה מאיץ בסרק, האם העלייה בסלד תקינה, והאם סחיבת הרכב תקינה, האם הרעד בסרק כשהרכב חם או גם כשהא קר?

באם סחיבת הרכב נשארת תקינה, הבעייה היא לא בעיית קומפרסייה או בעייה חשמלית, אלא בריחת וואקום .או מתושבת גומי, מתחת למכלול ההזרקה.(זוכר, יניקת אוויר מתושבת גומי באונו השני שלך עם הקרבורטור?...),אנא עדכן ודווח על בנושא סחיבת הרכב, שהוא פרט חשוב מאוד לאבחון!

בברכה

צביקה

**** האם זה האונו שראש המנוע פורק בו על ידך בגלל פלג שנשבר?!

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
ארילו ידידי שלום רב!

האם תופעת הלוואי היא:מצת מספר 4 לא מגיב, למרות החלפת המצת, חוט ההצתה שלו, ובדיקת הניצוץ,

נמצאו תקינים, אך יש רעידה בסרק, האם כשאתה מאיץ בסרק, האם העלייה בסלד תקינה, והאם סחיבת הרכב תקינה, האם הרעד בסרק כשהרכב חם או גם כשהא קר?

באם סחיבת הרכב נשארת תקינה, הבעייה היא לא בעיית קומפרסייה או בעייה חשמלית, אלא בריחת וואקום .או מתושבת גומי, מתחת למכלול ההזרקה.(זוכר, יניקת אוויר מתושבת גומי באונו השני שלך עם הקרבורטור?...),אנא עדכן ודווח על בנושא סחיבת הרכב, שהוא פרט חשוב מאוד לאבחון!

בברכה

צביקה

**** האם זה האונו שראש המנוע פורק בו על ידך בגלל פלג שנשבר?!

צביקה,

כן, סחיבת הרכב מרגישה תקינה, ועליית הסל"ד מרגישה תקינה אף היא. את הרעד בסרק אני הרגשתי לראשונה כשהאוטו חם, וגם כשהוא קר (אחרי לילה).

את תושבת הגומי אני יורד לבדוק (עד כמה שאפשר).

כן, זה האונו שהראש בו פורק על ידי בגלל פלאג שנשבר.

יש לך רעיונות איפה עוד יכולה להיות בריחת וואקום?

פורסם

ארילו עבור על הצינורות וואקום הבאים: צינור וואקום למגבר בלם , המגיע ממגבר בלם לסעפת יניקה, בדוק את צינורות הוואקום, הקטנים המתפצלים, למפלג, מחשב דיגיפלקס,ולסעפת היניקה.

בהצלחה.. אתה בוודאי תעלה על זה!

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה, אני אתקן את עצמי.

מדובר בצילינדר מס' 1 לפי הכיתוב על הבלוק.

ראש ההזרקה יושב על יחידה מאלומיניום (שדומה בצורתה לתושבת קרבורטור).

עברתי על צנרת הוואקום, והיא נראית תקינה (אם כי קצת יבשה, תכננתי להחליף אותה בכל מקרה).

אני מתכנן לקנות שעון קומפרסיה בכל מקרה.

אני אמשיך לחפש דליפות וואקום, ואעדכן :)

אשמח לשמוע עוד רעיונות בכל מקרה.

פורסם

כל רעיון בנוסף למה שכתב צביקה,לא יעזור לפני בדיקת קומפרסיה.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

דוד ידידי אני מהמר שהקומפרסייה תקינה, אחרת היתה פגיעה בסחיבה הלא כך הדבר?!

במידה וגם היתה בריחת קומפרסייה למים, בגלל אטם ראש שרוף, זה לא היה מתבטא בפלג רטוב במים?

בברכה

וחג שמח

צביקה

פורסם

המאוורר נכנס לעבוד בטמפרטורה תקינה, אין בועות ברדיאטור, ואין איבוד של מים. אני לא חושב שמדובר בבריחת קומפרסיה דרך האטם ראש.

מחר אני ארכוש שעון קומפרסיה, ואעדכן הלאה...

פורסם
המאוורר נכנס לעבוד בטמפרטורה תקינה, אין בועות ברדיאטור, ואין איבוד של מים. אני לא חושב שמדובר בבריחת קומפרסיה דרך האטם ראש.

מחר אני ארכוש שעון קומפרסיה, ואעדכן הלאה...

אני יכול לחסוך לך קניית שעון אם תקפוץ אלי לבדיקה, ללא תשלום!

בברכת חג שמח

צביקה

• תוכן חדש...