Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7390 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר'ה חשבתי לעצמי להוסיף ל-2 המגברים שיש לי עוד מגבר קטן של 2 ערוצים

בשביל שאני יוכל להגביר סט בעל 3 אלמנטים

השאלה שלי האם זה משמעותי מבחינת צריכת החשמל או שאני יצטרך עוד שדרוג?

המגברים שברשותי הם מונו בלוק של מריאולה שנותן 750 אר אמ אס ב-1 אוהם

ומגבר של לאנזר וייב דגם 438 (1400 וואט)

ברשותי קבל 1 פארד ומצבר 65 אמפר (והשקעתי גם על חיווט ברמה)

גם אני אוהב ללחוץ Ctrl+W

:twisted:

פורסם

לא ניתן לומר לך במדוייק כי לא ניתן לדעת צריכה מדוייקת של הרכיבים הקיימים, גם אם היינו יודעים

בדיוק למה מסוגלת המערכת הקיימת.

לכן, על בסיס של קצת נסיון - לדעתי אתה יכול לעשות זאת ללא שום בעיה.

חוץ מזה, במקרה הכי קרוע - תשדרג אחרי, אבל לא לשדרג לפני...

פורסם
קח בחשבון שגם תצטרך RELAY.

טל

מה זה?

מפצל אר סי אי אני יודע...

אני רק בשלבים של תכנון

כשזה יכנס לפועל אני אתייעץ יותר אינטנסיבית...

בינתיים עוד חודש יומולדת לחברה ככה שכסף זה לא הצד החזק שלי עכשיו...

גם אני אוהב ללחוץ Ctrl+W

:twisted:

פורסם

קודם כל - אני מבין שאתה מדבר על מגבר לטוויטרים - סטייל פרוטון שהיו מוכרים פעם או שרווד 25*2 וואט? או מגבר פשוט של 50 * 2 שזה כבר לא כל כך "קטן"

תבדוק מה צריכת הזרם הכללית של הרכב שלך - תוסיף לזה את צריכת הזרם הכללית של המערכת (סיכום של הפיוזים של כל המגברים והHU) ותבדוק לעומת הסכום שמצטבר לך - כמה האלטרנטור שלך מספק...

אבל אל תשדרג ללא צורך - קודם תרכיב, רוב הסיכויים שממש לא תצטרך לשדרג משהו בשלושת הגדולים.

לגבי הRELAY - לא, הכוונה כאן היא לא למפצל RCA אלא לממסר חשמלי עבור כבל הרימוט שלך - אתה מכניס עוד רכיב למערכת וכבל הרימוט לא מעביר עליו הרבה זרם - התוצאה שעלול להשרף לך הממסר שאחראי על הרימוט בHU - לכן מוסיפים ממסר לכבל הרימוט לפני כל המגברים ככה שהוא יעביר במקום זרם זניח, זרם של בין 5 עד 30 אמפר (תלוי בסוג הממסר).

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ריליי נועד לשימוש ["תיקשור"]בין יציאת רימוט בודדת לכניסות מרובות של מעל 2 מגברים בשימוש.

עוצמת הרימוט היא קבועה[12V מסוגלת להעביר 200mA לכל היותר] וכשאתה מחבר כמה מגברים אשר בין היתר משתמשים בחוט הרימוט,היציאת רימוט המקורית מהפאנל לא מסוגלת להזין יחדיו את כל המגברים בשימוש אצלייך ברכב ולכן משתמשים ברליי[ממסר] אשר פותר את הבעיה הזו.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

Guest תמיר .א.
פורסם

אתה לא זקוק לשום ריליי. על היציאה של REMOTE אפשר להפעיל גם 10 מגברים.

תמיר

Guest תמיר .א.
פורסם

בבקשה הסבר:

רדיו דיסק בעל יציאת REMOTE הוא מפיק מתח, וזרם מינימלי של 200mA, למה מינימלי? כי יש רדיו דיסקים שמוציאים גם 0.5A, הכניסה של הREMOTE של המגבר זה בעצם כניסה שעוברת עד לרכיב המיתוג של מעגל הPWM, בעברית הרדיו דיסק מזין מתח למכלול שמפעיל את המגבר, המכלול הזה צורך זרם מקסימלי של 20-30mA לא יותר וזה דבר קבוע (כי זה בסהך הכול רגל שמפעילה את הרכיב מעיין מפסק זה לא מזין את הרכיב עצמו שהוא עצמו צורך יותר זרם), לכן כאשר נחבר כמה מגברים זה עדיין לא עובר את הזרם המקסימלי שיציאת השליטה מסוגלת להעביר.

אם נחבר צרכנים נוספים כמו מאוורים למיניהם, שצורכים כ100mA -150mA (מאוורים מאוד פשוטים של מחשבים) אז העומס באמת יהיה גבוה יותר ואז נזדקק לריליי כדי להולך זרם גבוה יותר, במקרה שזה רק כמה מגברים בודדים, כמו אצל פותח התרד 3, לא תהייה בעייה להפעיל אותם.

תמיר

פורסם

סליחה, אבל אני לא מתרשם מהמתמטיקה הזו, והיא גם לא החלטית/אבסולוטית.

כראייה - תחרות ה SPL הראשונה בחיפה, לא יכולתי להשתתף כי על הרדיו דיסק

שלי היו: שני מגברים וקרוס.

הרמוט לא החזיק את הכל.

הפלא ופלא שלאחר חיבור RELAY של בוש, נגמרו הבעיות בנושא.

אז נכון, מספרים זה יפה, אבל בשטח יש עובדות אחרות.

אז יכול מאוד להיות שהוא יסתדר ללא RELAY, ויכול מאוד להיות שגם לא.

אפשר תמיד לחבר, זה כמה שקלים וחיבור פשוט.

גל

פורסם
בבקשה הסבר:

רדיו דיסק בעל יציאת REMOTE הוא מפיק מתח, וזרם מינימלי של 200mA, למה מינימלי? כי יש רדיו דיסקים שמוציאים גם 0.5A, הכניסה של הREMOTE של המגבר זה בעצם כניסה שעוברת עד לרכיב המיתוג של מעגל הPWM, בעברית הרדיו דיסק מזין מתח למכלול שמפעיל את המגבר, המכלול הזה צורך זרם מקסימלי של 20-30mA לא יותר וזה דבר קבוע (כי זה בסהך הכול רגל שמפעילה את הרכיב מעיין מפסק זה לא מזין את הרכיב עצמו שהוא עצמו צורך יותר זרם), לכן כאשר נחבר כמה מגברים זה עדיין לא עובר את הזרם המקסימלי שיציאת השליטה מסוגלת להעביר.

אם נחבר צרכנים נוספים כמו מאוורים למיניהם, שצורכים כ100mA -150mA (מאוורים מאוד פשוטים של מחשבים) אז העומס באמת יהיה גבוה יותר ואז נזדקק לריליי כדי להולך זרם גבוה יותר, במקרה שזה רק כמה מגברים בודדים, כמו אצל פותח התרד 3, לא תהייה בעייה להפעיל אותם.

תמיר

קשה לי להבין איך החלטת שיציאת REMOTE של רדיו דיסק מפיקה זרם של 200mA באופן מינימאלי ואיך מגבר צורך זרם בין 20-30mA להפעלה.

בכל מקרה ריליי עולה בין 10-20 ש"ח ולכן לפי דעתי זה לא שווה את הסיכון.

טל

• תוכן חדש...