Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר החלפת נוזל הקירור בהונדה סיוויק 97 האם יש צורך לנקז אוויר מהמערכת? אם כן אשמח

להסבר קצר כיצד לבצע זאת ואיזה ברזים עליי לפתוח ע"מ להוציא את האוויר שיש בתוך המערכת

יש למישהו רעיון איך אפשר לשטוף ולנקות טוב את מיכל העיבוי הפלסטיק מליכלוך ובוץ בצורה יסודית?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

שלום,

בכל רכב יש לנקז אוויר ממערכת הקירור. אינני בקיא ברכב הספציפי, אך בכל רכב צריך להיות ברז ניקוז אחד על הצינור המוביל למשאבה/בלוק מנוע, ואחד על הצינור שהולך לרדיאטור החימום. יש לפתוח את בורר החום לחימום, לפתוח את הברזים, ולהניע את הרכב ולחכות שמן הברזים לניקוז יחל לנזול נוזל הקירור (אפשר לעזור לתהליך ע"י נשיפה הגונה לתוך מיכל העיבוי). ברגע שנוזל מפקק מסוים, לסגור אותו ולחכות שינזל בהבא. וכך אחרי שסוגרים את כולם, אין אוויר במערכת.

לגבי ניקיון מיכל העיבוי, זה אפשרי רק על ידי פירוקו ונקיון יסודי עם חומרים תוקפי אבנית.

בהצלחה.

משכנתא זה קל

פורסם

בוקר,

בכדי לנקז אוויר בדגמי הונדה משנתון 2001-2002 ,יש להשאיר את מכסה מיכל העיבוי פתוח ולהניע את הרכב ולהמתין שהמאוורר יכנס לפעולה לפחות פעמיים.

איזה כייף לי :)

פורסם
בוקר,

בכדי לנקז אוויר בדגמי הונדה משנתון 2001-2002 ,יש להשאיר את מכסה מיכל העיבוי פתוח ולהניע את הרכב ולהמתין שהמאוורר יכנס לפעולה לפחות פעמיים.

מרק יכול להיות שאצלי בשנתון 97 התהליך דומה?

אם זה באמת ככה אז התהליך ממש קל ופשוט לא?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

ייתכן שכן לא בדקתי.

בהרבה רכבים התהליך פשוט כפי שאצלי בגולף.

בזמן הניקוז אני ממליץ לך לכווץ בעדינות מספר פעמיים את הצינורות של הרדיאטור.

תוכל ממש להבחין שאוויר מתנקז ממיכל העיבוי בזמן הלחיצות.

פורסם

אז למעשה לא צריך לפתוח שום ברזים נוספים אלא רק את המיכסה של המיכל עיבוי הפלסטיק?

שהאוויר ייצא מהמערכת אני ממש יראה בועות יוצאות בתוך המיכל עיבוי?

אז כל התהליך מתבצע שהמנוע פועל מספר דקות עד שרואים בעין שלא יוצא יותר אוויר במיכל עיבוי ואז ניתן לסגור אותו וזהו?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

היי,

בדקתי שוב פעם וגם צירפתי לך שרטוטים עבור הונדה משנתון 1992-1996.

בדוק האם המערכת דומה לזו שברכב שלך.

מתוך המידע בקבצים הבנתי שיש לפתוח בורג ניקוז שנמצא מעל הטרמוסטט ולהמתין שיזרום נוזל ללא בועות.

שים לב לדאוג שגובה הנוזל במיכל העיבוי לא ירד מתחת למינמום בזמן הניקוז.

לסיום הניקוז בצע את התהליך שכתבתי קודם.

בהצלחה.

ספר לי עם זה דומה למה שקיים ברכב שלך.

Helms Manual-1992-1996 Honda Prelude 239.pdf

Helms Manual-1992-1996 Honda Prelude 243.pdf

פורסם

לפי השרטוטים נראה שזה בדיוק כמו בדגמים 97-2000

אוקיי תודה רבה לך אני יעשה כמו שאמרת לי

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

1.שים לב היצרן כותב במפורש להחליף את האטם של בורג ניקוז האוויר וגם ניקוז המים.

2.אל תשכח לסובב את כפתור החימום למצב חום מכסימלי בזמן הניקוז.

תוכל לקנות אטמים במוסכים המורשים של הונדה.

פורסם

את מיכל העיבוי תוכל לפרק ע"י פתיחת הבורג \ ברגים שתופסים אותו.

קח את המיכל הביתה, רוקן אותו ושטוף אותו עם מים וסבון.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בנמלצת בני.ל באחד התרדים- ניתן לשטוף את המיכל עם אבקת כביסה של אמא.

מניסיון עובד מדהים.

פירקתי את המיכל הרבצתי שטיפה טובה עם אבקת כביסה כל הגיפה יצאה מאז עברו חודשיים- הכל עדיין נקי.

מומלץ.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

שלום.

ניקוז אויר.

יש שני ניפלים בסיויק לניקוז.

האחד על בית הטרמוסטט ואין לא שום שיבה כי הוא קונוס.

השני מורכב על מעבר המים בחזית המנוע היכן שמיתחבר צינור המים.( הוא גם קונוס).

לפעמים הם סתומים ויש לפרק אותם החוצה ולנקות.

הוצאת אויר דבר ראשון מנוע מכובה!!! ברז חימום במצב חימום.

ממלאים נוזל קרור בראדיאטור ופותחים את הניפל הרחוק ביותר (על בית הטרמוסטט)

לאחר הניקוז בוגרים אותו ואז ניגשים לשני הקרוב יותר.

לאחר מיכן מנעים את הרכב אם מכסה ראדיאטור פתוח (אסור לתת גז) ומחקים בסבלנות שהמאורר יכנס לפעולה לפחות פעמים. לאחר מיכן משלמים נוזל קרור ולהתראות.

חשוב מאוד לבדוק מים לאחר יום כי בטוח יחסר קצת עקב התפשטות והתכוצות המים.

ניקוי מיכל איבוי קודם מפרקים מהרכב . אם יש הרבה ליכלוך לוקחים קצת אומים וברגים קטנים

מכנסים למיכל אם מים ומנערים היטב ושוטפים עז שהליכלוך הכבד יוצא. לאחר ניכן סמים סבון של מכונת כביסה (סוחבים מאימא הכי זול :-) ) ושוטפים ובסוף המיכל יוצא נקי כמו חדש.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• תוכן חדש...