Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7436 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה: לפני כשבועיים התחדשתי לי במגבר של XETEC, וחיברתי אליו את הסאב הישן שמישהו פעם הביא לי (של B52)...

לפני כשבוע נסעתי לכוון אותו אצל מתקין (השמות שמורים במערכת :wink:)... והצלחנו להביא את הסאונד באוטו לרמה מאוד איכותית... רק מה... בסוף ההתקנה פתאום הפסקתי לשמוע את הבאס!

פתחתי את הבגאז', ונחרדתי לגלות שהסאב "נתקע" בסוף המהלך שלו פנימה!

אני חייב לציין שלא היה שום ריח של שרוף, וגם המגבר לא נכנס לפרוטקשן...

אני הגעתי הבייתה וניסיתי לשחרר אותו... אבל שום מאמצים לא עזרו לי, והוא ממש "נדבק" לדופן האחורית... (ניסיתי אפילו לדחוף אותו בכוח חזרה למרכז המהלך שלו...)

לצורך המחשה צירפתי תמונות:....

למישהו יש מושג, מה בדיוק התקלקל שם? והאם יש טעם לנסות לתקן את זה?? (מה בדיוק צריך לתקן?) וכמה זה יעלה?

21022006 (960 x 720).jpg

21022006(001) (960 x 720).jpg

בברכה!

יונתן.

פורסם

בגדול "הלך" הסליל של הסאב

לדעתי לא שווה תיקון אבל תבדוק מחירים של תיקון

אל תשכח שמחירים של סאבים ברמה הזאת הם לא בשמיים..

בהצלחה עופר

HU-Alpine 9887R FRONT-rainbow profi line265cs SUB-critical mass ss122 AMP1-zapco refernce 360.4

AMP2-MONO-zapco reference 500.1

פורסם

אבל אם הסליל היה נשרף - זה לא היה אמור להסריח מעשן, או לפחות להכניס את המגבר לפרוטקשן?

בברכה!

יונתן.

פורסם

אוקיי.... אז אני מניח שזה כבר לא יהיה שווה לתקן אותו.

2 אנשים אגב, אמרו לי שיש לי מזל גדול שהסאב לא שרף את המגבר על הדרך!!

זה נכון??? מה הסיכוי שסאב יגרום לשריפת מגבר?? כי אני חושב לקחת מהבן אדם (שהביא לי את הסאב הראשון) סאב בדיוק כזה חלופי (בחינם כמובן), ועכשיו אני פוחד להתקין אותו - שלא ישרוף לי משהו!...

עד כמה זה שכיח שסאב יגרום לשריפת מגבר? (ואני מדבר על מגבר מאוד איכותי עם כל הפרוטקשנים והכל)

בברכה!

יונתן.

פורסם

2 מצבים, או שהמגנט שוחרר וזז מהמיקום המרכזי שלו וגרם לסליל להיתקע, זה תיקון זול, קרה לי בסאב אחד.

השני שהסליל התנפח ונתקע, ואז היה צריך להיות גם ריח שרוף.

תמיר

פורסם

אין לך ממה לחשוש- תחליף סאב, רק לעשות נכון.

יש לוודא שהסאב שתתקין במקום השרוף , יהיה מתאים לנתוני המגבר מבחינת הספקים.

בכלל, סאב שרוף משמעו הסליל שרוף, סליל שרוף, זה שהסליל המיוצר מתייל (כבל דקיק)מצופה לכה באורך מסויים , מקצר בין שכבות הלקה,מה שיוצר לכאורה תיל קצר בהרבה מהמקורי, ההתנגדות יורדת.

הדבר עלול להווצר מכמה סיבות

בינהם חוסר מירכוז הממברנה וכל רכיב אחר מהותי שבסאב.

גם מסאב שעבד "קשה" ו/או הרבה ובעומס מצטבר והגיע "שעתו"

גם מהספק חזק של המגבר ביחס למה שהסאב מסוגל לקבל,

ועכשיו כל צירוף של אחד מהשלושה , רק מזרז.

עכשיו ובנוסף תוסיף ותגביר ווליום, וזהו סופו (גם בלי הווליום, אבל עם הווליום יותר מהר..)

במצב כזה יש לנתק את חיבורי הסאב מהמגבר.

בקיצור, צריך סאב אחר ומתאים, אתה תהנה ואל תחשוש.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
אין לך ממה לחשוש- תחליף סאב, רק לעשות נכון.

יש לוודא שהסאב שתתקין במקום השרוף , יהיה מתאים לנתוני המגבר מבחינת הספקים.

בכלל, סאב שרוף משמעו הסליל שרוף, סליל שרוף, זה שהסליל המיוצר מתייל (כבל דקיק)מצופה לכה באורך מסויים , מקצר בין שכבות הלקה,מה שיוצר לכאורה תיל קצר בהרבה מהמקורי, ההתנגדות יורדת.

הדבר עלול להווצר מכמה סיבות

בינהם חוסר מירכוז הממברנה וכל רכיב אחר מהותי שבסאב.

גם מסאב שעבד "קשה" ו/או הרבה ובעומס מצטבר והגיע "שעתו"

גם מהספק חזק של המגבר ביחס למה שהסאב מסוגל לקבל,

ועכשיו כל צירוף של אחד מהשלושה , רק מזרז.

עכשיו ובנוסף תוסיף ותגביר ווליום, וזהו סופו (גם בלי הווליום, אבל עם הווליום יותר מהר..)

במצב כזה יש לנתק את חיבורי הסאב מהמגבר.

בקיצור, צריך סאב אחר ומתאים, אתה תהנה ואל תחשוש.

בברכה

דני

אז זהו, שאני כנראה (אם בכלל), אוכל להחליף רק לבדיוק אותו סאב... כי פשוט לבן אדם היו שתיים כאלה בבית, ואני לא חושב שהוא יחליף לי למשהו יותר עצבני...

פשוט החלפתי איתו פעם (לפני כשלוש חודשים), על הסאב הזה בתמורה לזוג פיוניר 6*9... (כשעוד בכלל לא שיחק לי תפקיד איכות הסאונד ועוד בכלל לא היה תכנון לסאב באוטו).

והסאב דיי שכב אצלי במחסן, וחיכה למגבר... וכשסוף סוף הבאתי לו מגבר - אז הוא "פרש" לגמלאות.

אני אנסה לשים סאב נורמלי, או להוציא ממנו סאב נורמלי או כסף בתמורה ל6*9... אבל נראה כבר...

מקסימום נקנה כבר איזה משהו עצבני באמת, בהמשך...

תמיר - אמרת שיכול להיות שהסאב זז מהמרכז שלו... ואז זה תיקון זול: כמה זול?? והאם זה שווה את ההשקעה? (בייחוד על סאב שהחלפתי ראש בראש בזוג רמקולים)?

בברכה!

יונתן.

• תוכן חדש...