Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול 10,000 לג'סטי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6726 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לעשות את הטיפול בעצמי, ולפי מה שראיתי מההסבר המצוין של איציק זה נראה די פשוט, אבל אין לי מושג איזה חלקים כדאי לי לקנות , אז אם מישהו יכול לתת לי המלצה לסוג שמן, איזה פלגים , איזה מסנן אויר, מסנן דלק , ומסנן שמן כדאי אני ממש אודה לכם.

יש לי ג'סטי 92 מנוע 1000 .

ג'סטי 92 מנוע 1000 העונה לשם "אלפרד"

פורסם

איזה מסננים לקנות? מסננים לג'אסטי כמובן!

מסנני שמן ואויר הם לא אוניברסליים. לכל רכב יש את המסנן שמתאים לו. אמנם יש רכבים שחולקים את אותו מבנה, אז אולי מסנן שמתאים לג'אסטי מתאים לשורה של רכבים אחרים - אבל אתה צריך לחפש ולבקש מסננים לג'אסטי.

לי מעולם לא הייתה בעיה עם מסננים תחליפיים (לא מתוצרת החברה שייצרה את הרכב), והם יותר זולים.

אז מסנן אויר - פשוט תבקש מסנן לג'אסטי.

מסנן שמן - כנ"ל, אבל אם הוא תחליפי שווה לוודא שיש לו שסתום חד כיווני לשמירה על הלחץ. יש תחליפיים ממש מעפנים שאין להם את זה.

מסנן דלק - תסתכל על הצורה של המסנן אצלך ותקנה אחד שנראה אותו דבר.

לגבי סוג השמן שאתה צריך לשים - אני לא יודע מה המלצת היצרן לגבי ג'אסטי (20/50 לדעתי, אבל תבדוק). אני קונה שמן חצי סינתטי של ACDELCO, שהוא זול יחסית ואני מרוצה ממנו.

המסננים צריכים לעלות כמה עשרות שקלים כל אחד, והמסנן דלק אפילו פחות. השמן עולה במקומות נורמליים 55-65 ש"ח לגלון.

תוודא שיש לך מפתחות מתאימים לניקוז השמן. ותשתדל לא לשפוך אותו לביוב, זה מזהם. אני שם את השמן הישן במיכל של השמן החדש ושופך אותו לצובר של מוסך של חבר.

מקומות מומלצים לקנות את החלקים:

הפרסי (פרוחזאד) ביצחק שדה בתל אביב.

ציון חלפים באזה"ת מזרחי יהוד.

גם אלוף החלפים באזה"ת הישן של ראשון נחמד.

אל תשכח לחזק את הפילטר דלק לצינורות טוב, ולא לחזק את הפילטר שמן יותר מדי!בהצלחה!

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם

קח עצה בחינם-

עם אתה לא יודע איך עושים גש למוסך שיטפל לך באוטו, אתה תעמוד לידו ,ותלמד ממנו מה להחליף ואיך.

בהצלחה!

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
למה לא לחזק את מסנן השמן יותר מדי?

לא ניתן לחזק את מסנן השמן , יותר מדי, משום שאת מסנן השמן מחזקים בידים בלבד, ולא בעזרת המכשיר שפירקת,

ולכן איני מכיר מישהו שבעזרת ידיו בלבד, הצליח לחזק יותר מדי ולגרום לנזק.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

סליחה שאני מתעלק על השרשור אבל יש לי שאלה בקשר לפלאגים, בזמן שמרכיבים פלאגים חדשים צריך לשים על ההברגה של הפלאג טיפה של שמן מכונות/גריז?

חשבתי לשים טיפה שמן אבל אני חושש שהשמן יתייבש וידביק חזק את הפלאג ובפעם הבאה יהיה קשה להוציא את הפלאג כי השמן ניקרש או משהו כזה..

לאנטיס 97.

• תוכן חדש...