Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7472 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הראשון שהצליח לסנכרן ביו המנוע וסיבובי הפרופלור היה אנתוני פוקר שפעל בשירות הצבא הגרמני במלחמת העולם הראשונה. ועוד משהו: מודי אלון ז"ל נהרג בשדה התעופה בהרצליה כשהתרסק בנחיתה, כנראה כתוצאה מתקלה טכנית...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הראשון שהצליח לסנכרן ביו המנוע וסיבובי הפרופלור היה אנתוני פוקר שפעל בשירות הצבא הגרמני במלחמת העולם הראשונה.

והמטוס היה Fokker E, שדווקא היה, באופן לא מקובל לתקופה, חד כנפי. רק תסתכלו באילו מכונות אנשים היום פעם ממריאים. גם בתור בימבה לתינוק בין שנתיים זה נראה רעוע...

Fokker e.jpg

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

רגע !

מטוס יכול לידאות בלי מנוע, והיו מיתשמשים בזה כמעיין החרשה ליפני התקפה, אז עם מנוע מכובה איך זה יורה ?

על בטריות ?

על LM ?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
רגע !

מטוס יכול לידאות בלי מנוע, והיו מיתשמשים בזה כמעיין החרשה ליפני התקפה, אז עם מנוע מכובה איך זה יורה ?

על בטריות ?

על LM ?

המדחף יכול להמשיך להסתובב גם כאשר המנוע כבוי.

אבל אני לא בטוח בנוגע למטוסים שהוצגו כאן.

למכירה - פולריס ריינג'ר. 2002. פרטים בה"פ או כאן:http://carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=129096

פורסם

כשהמנוע מכובה, הוא עדיין יכול להסתובב כתוצאה מהרוח על המדחף, ואז אותו פיתרון יעבוד.

במידה והוא לא מסתובב, המדחף צריך להיות מחוץ לטווח הירי, ואז גם הרצועה במקום הנכון, ואפשר יהיה לירות.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

כשיש מדחף הוא לרוב רוב רוב לא מיסתובב כשהמנוע מכובה (זה לא טיסן..)

ונאמר שהמנוע הוא זה שמפעיל את מנגנון הירי עפ פולי כלשהו מיבחינת הנעת הכדורים וכל מה שזז שם

איפה יאשה ?

מי שלא יודע יאשה כתב את ספר המטוסים :?

(וגם את ספר הג'ונגל וגם כמה פרקים מחסמבה חסמבה חסמבה והיה למעשה ידה השמאלית של גלילה רון פדר אבל זה כבר לת'רד אחר שקשור לידיים)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

היתה אכן שרשרת טיימינג שאפשרה לירות בין המרווחים של הפרופלור.

השאלה אם יש אפשרות להניץ את הפרופלור במנוע כוכבי - תצטרך לחכות עוד שבוע וחצי.

בכל מקרה, כל הסיפור הזה של כיבוי מנוע בתור החרשה נשמע לי לא ממש הגיוני. לא מכבים מנוע, מקסימום מורידים לסרק, לא מכבים, בסל"ד סרק המדחף ימשיך להסתובב.

פורסם

עד כמה שזכור לי. כן היו מדמימים מנועים. וכאשר המנוע היה מודמם הוא אף פעם לא היה בליין אחד עם הקנים. במטוסים במלה"ע היה ניתן כבר להניעם ללא עזרה ממגע אדם, היה סטארטר.

פורסם

במנוע מודמם לא יורים כשלמטוס יש תותחים בקו הפרופלור, כי אז הסינכרון לא עובד ואתה מתרסק חיש קל.

לפני שהמציאו את הסינכרון, היו גם נסיונות לשים לוחיות פלדה להסטת קליעים מהפרופלור, אבל האלה שפגעו דפקו את האיזון וגרמו להרבה התרסקויות.

ומי שלא מאמין שהיו תוקפים עם מנועים כבויים מוזמן לקרוא את זה

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
...להניץ...
אז ככה אומרים to feather... תמיד כשניסיתי להסביר לחברים שאפשר "להניץ" מצאתי את עצמי אומר אפשר "to feather the props"... :smile:

עכשיו אני יכול לדבר עברית, תודה.

פורסם

הנצה היא פעולה שבעצם מנתקת את הפרופלור מציר המנוע, וגורמת לו להסתובב בחופשיות ללא התנגדות מצד המנוע.

מלשון נוצה.(Feather=נוצה)

זהו בערך.

• תוכן חדש...