טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,213 נושאים בפורום הזה
-
[205GR]בעיה בהצתה
מאת gs- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש לי בעיה בהצתה בעיקר בשעות הבוקר והערב. משהו שנשמע כמו מצבר גמור אבל בשעות הצוהוריים הכל מסתדר. החלפתי חוטי הצתה,בדקתי מצבר והכל בסדר , אבל עדיין בכל בוקר וערב אני נלחם עם האוטו שיניע. יש למישהו רעיון?
הודעה אחרונה מאת ariel-s, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לפעמים שאני נוסע ככה רגוע הילוך שני 2800-3000 סל"ד ופתאום אני רוצה ללחוץ פול דוושה האוטו נחנק ולא מגיב כמו שצריך.... מקווה שתעזרו לי....מה הבעיה??
הודעה אחרונה מאת Herman, -
-
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
לחבר שלי הציעו צמיגי גודייר GT3 (משום מה אני לא זוכר את המידה של האונו ) 2 צמיגים במחיר 600 ש"ח עכשיו מה אתם אומרים על הצמיגים עצמם ועל המחיר? האם במחיר הנ"ל יש צמיגים טובים יותר? תודה על ההמלצות.
הודעה אחרונה מאת רועי.א, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הרכב שנת 94, מוזרק, נפח 1400. קניתי משאבת מים, נאמר לי כי לדגם המוזרק יש משאבת מים קצת שונה מכל שאר הדגמים ולכן היא גם קצת יקרה (220 שקל בערך) - המשאבת הגיעה בלי אטם ונאמר לי בחנות החלפים שמשאבה זו מגיעה ללא אטם וכי אין לה אטם תואם ועל כן אצטרך לבצע אטימה באמצעות סיליקון לאחר ההחלפה. האם אכן לא קיים אטם ויש צורך להשתמש בסיליקון ? המשאבה הנוכחית המותקנת על האוטו אף היא נאטמה באמצעות סיליקון שחור. דרור.
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 19 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
אתמול בלילה נתקלתי ברעש מוזר מכיוון המנוע, הרעש בא והולך ונשמע כמו שסתום מתקתק רק שהמהירות תיקתוק עולה עם הטורים. התיקתוקים האלה באים והולכים ולרוב מגיעים ב 2000 סל"ד בנסיעה ובסרק. בנוסף גם יש רעש של שני קליקים כשנותנים גז בסרק ואז עוזבים. שני התיקתוקים האלה מגיעים כאשר הסל"ד יורד ומגיע לאיזור 1500 סל"ד. הרכב עבר ביום חמישי האחרון אטימה במנוע של המכסה שסתומים ואטם אחד למטה יותר שדרש פרוק טיימינג וקאמשפט (אולי עוד דברים שאני לא יודע עליהם), מה לדעתכם יכול להיות התיקתוקים והקליקים האלה? ביום שישי גם תדלקתי 98 אוקטן בפעם הראשונה.
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לכולם , קיבלתי הבייתה את האגרה לחידוש רשיון , הרכב מודל 88 זה אומר ב 2004 צריך לעשות לו בדיקת בלמים ת השאלה איך מתי הגיע הזמן בדיוק להראות את הרישיון בדיקת בלימה הכוונה היא שאם לדוגמא אני אגיע למכון רישוי עוד שבוע זה עדיין לא יהיה 2004 ואז אני לא אצטרך להביא אישור בלמים ?? (הרישיון הנוכחי תקף עד 8/1/04) שאלה נוספת אם ואכן אני צריך אישור בלמים , האם החלפת/חריטה בלמים במוסך מורשה במסגרת טיפול לפני הטסט היא אישור בלמים כלומר האם המוסכניק אמור לחייב אותי בנפרד על האישור או שזה עצם ההחלפה/חריטה מובילה לכך שיש לי אישור והוא פשוט צריך לרשום את זה מצטער על הסירבול לא מצאתי דרך טובה יותר לכתוב זאת
הודעה אחרונה מאת BigMan, -
-
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
קניתי היום את הקרם (זה נראה לי דליל מידי בשביל קרם) של סימוניז בהמלצתו של David A לניקוי הפנסים המתקלפים של פיג'ו 106, עכשיו השאלה היא איך להשתמש בחומר הזה. האם באמת למרוח אותו כמו פוליש רגיל או שיש דרך אחרת להורדה של הקילוף? וצריך לפרק את הפנס או שלעשות את זה כשהוא על האוטו?
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם! השאלה שלי היא האם אני יכול להתקין על הפולו ו/או על כל רכב אחר קפיצי הנמכה בלבד, הכוונה היא בלי לההחליף את הבולמים לקשיחים?
הודעה אחרונה מאת ssc, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 860 צפיות
איזה שמן גיר כדאי לשים בראלי 1.3 ?? עשיתי חיפוש ולא מצאתי תשובה...טוב נו,היו 36,689 עמודים והתחיל לי כאב עיניים בסביבות העמוד ה-20... תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת E.L, -
-
- 0 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מערכת בלמים-עם קישורים ל-HSW. http://www.amalnet.k12.il/schools/tvtech/breaks.ppt מערכת הצתה- http://www.amalnet.k12.il/schools/kfarsaba/car.ppt מערכת קירור- http://www.tilda.edu-negev.gov.il/mad/elionork/atarim2/shmuel/mazeget/index.htm עמית
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 0 תגובות
- 2 אלף צפיות
מערכת בלמים-עם קישורים ל-HSW. http://www.amalnet.k12.il/schools/tvtech/breaks.ppt מערכת הצתה- http://www.amalnet.k12.il/schools/kfarsaba/car.ppt מערכת קירור- http://www.tilda.edu-negev.gov.il/mad/elionork/atarim2/shmuel/mazeget/index.htm עמית
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני מעוניין לדעת מה ההדבל בין turbo charging לבין super charging תודה לעונים!!!
הודעה אחרונה מאת fiesta rsi, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
הייתי היום באוטו דיפו, ביקשתי עזרה בקשר לצמיגים. המידה שאני מחפש היא: 165/70-13, לפיז'ו 205 GR. שהבחור בא הוא המליץ לי על צמיגי YOKOHOMA במידה זו, אך לא ציין לי את הדגם של הצמיג, הוא אמר לי :"יוקוהומה... יוקוהומה.. זה טוב, זה ידוע..." הדבר הטוב בכל הקטע הוא שזוג צמיגים עולים 440 ש"ח, כך שאני מתכוון להחליף את כל הרביעיה. מישהו יכול לשפוך עוד טיפה של אור על הצמיגים הנ"ל, אם הם מומלצים וכדאיים? תודה רבה. נועם.
הודעה אחרונה מאת noameshel, -
-
כיוון פלאגים
מאת Jeka- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
מבקש לדעת איך מכוונים את הפלאגים?
הודעה אחרונה מאת dannyboy, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני יודע שכיוון פרונט נעשה מקדימה, השאלה שלי היא האם עושים גם באחורה? ומה העלות בערך של כיוון כזה (שמעתי שזה באיזור 200 שקל), כי לקחו לי 400 שקל בטענה שהיו לי זויות (זה היה בפונטו). אני צריך המלצה למישהו שיודע לכוון פרונט טוב ולא במחיר שחיטה, באיזור המרכז כמובן.
הודעה אחרונה מאת K&N, -
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מישהו יודע איזה מידות צמיגים ניתן לאשר ל 309? אם כן,אני אשמח לדעת (חשבתי על 185/60R14) תודה מראש, איציק.
הודעה אחרונה מאת BLUE-R, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
ב S16 106 איזה מפתח צריך כדי לרוקן שמן והאם צריך לשים שייבה נכושת או כל דבר אחר בסגירה?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מי מבעלי מכוניות רנו מגאן הרגיש על עצמו את התקלה הנפוצה בלוח בקרה של מזגן....? אני מאמין שלא מעט אנשים...... אני מדבר על המצב שבו מזגן ברכב לא נכנס לפעולה לאחר לחיצה על כפתור A.C וזה אחרי שיודעים בוודאות שפיוזים והחיישנים של מערכת מיזוג האויר תקינים
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני זקוק לפתרונות יצירתיים, בעיקר לפתרונות שעמדו במבחן המציאות, לקיבוע חפצים התא מטען של האוטו. בתא מטען יש מספר פריטים (כל ערכת החלפת גלגל ארוזה ביחד, מיכל מים) שיש צורך לעגן אותם בצורה כלשהי כדי שלא יעופו מצד לצד בסיבובים "האיטיים" שאני לוקח. חשבתי על רשת גומי כמו שאופנועים משתמשים בהן אבל אין לי לאן לחבר אותה בתא מטען (קדיחת חורים ברצפה לא באה בחשבון) ואני לא בטוח אם כדי לחבר אותה לגב המושבים האחוריים. האוטו הוא ZX. אני פתוח לרעיונות, תודה.
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שנת 2001 (שנתיים וחצי על הכביש) ק"מ - 63000 תקלת מנגנון חלון נהג - הוחלף במסגרת אחריות משאבת הגה כח סיימה את חייה - הוחלפה במסגרת אחריות תיקון דליפת גז ממערכת המיזוג מצבר הוחלף לפני כחודש קלאץ קומפלט הוחלף ב- 62500 ק"מ דיסקי בילום 3 צמדים קידמיים 1 צמד אחורי. 5 סטים של רפידות בלם. שני סטים של צימיגים = 8 סה"כ סמל WRX נגנב שלושה אזורים שרוטים - מתנה מנפשות טובות תצרוכת דלק ממוצעת לכל התקופה 1:6.5. בנוכחי מסתמנת תצרוכת שמן שולית 1 ק"ג לכל 10000 ק"מ
הודעה אחרונה מאת obarshad, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ציירתי ציור קטן שמדגים מה מצאתי. בחיבור בין הצינור לגוף הדוד, על דופן הדוד, מתפתח סדק, ונראה לי שהזוית שם חדה מדי בגלל שהאגזוז איכשהו "לא יושב טוב", למרות שהוא מקורי, במצב טוב ללא חלודה והתושבות נראות בסדר גמור. ביום שישי סתמתי את הסדק עם נקניק אפוקסי, אבל האפוקסי התפורר ונפל, כנראה בגלל שהסדק מתרחב ומתכווץ עם הטלטולים בנסיעה. יש רעיונות מה אפשר לעשות ? אולי אפוקסי גמיש יותר , אולי ריתוך ?
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
טיפול 15K בוצע בינואר (תיאור התקופה בא בשביל להראות עליה במחירים) תיאור העבודה טיפול 15K לפי שעתון 1315 - 110 ש"ח ערכת רפידות קדמיות (שני צדדים) - 60 ש"ח חלקים אטם פקק שמן מנוע - 2.79 שמן מנוע 15W40 PAZ SUPER לפי 22.21 לליטר בכמות של 3.7 ל' יוצא 82.18 רפידות בלם קדמי קורולה 2003 384 עם הנחה של 50% יוצא 192.22 מסנן שמן - 56.26 סה"כ עבודות: 170 סה"כ חלקים: 333.45 סה"כ כולל מע"מ: 594 טיפול 30K בוצע בדצמבר תיאור העבודה טיפול 30K לפי שעתון 1330 - 220 ש"ח ערכת רפידות אחוריות (שני צדדים) - 120 ש"ח חלקים אטם פקק שמן מנוע - 3.04 שמן מנוע 15W40 PAZ SUPER (API:SJ/CG לפי 24.10 לליטר בכמות של 3.7 ל' יוצא 89.17 רפ…
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- 2 תגובות
- 947 צפיות
איך אני מכוון את גובה אורות הדרך בסיאט איביזה?
הודעה אחרונה מאת sasi M, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
צריך המלצה לפקונג ראש (טבעות נפרדות). האם למי מכם, שיש לו נסיון עם גדישה גבוהה, יש המלצות על חברה המספקת אטם (פאקונג) ראש איכותי? (חוץ מ-SPESSO שאיתם דיברתי) תודה
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן. לפני כמעט 13,000 ק"מ ביצעתי טיפול 80,000 (במוסך טויוטה מורשה, פראייר) לטויוטה סטארלט 97 שלי. בטיפול החליפו גם טיימינג ורצועות. למה עדיין יש לי חריקות? זה בפירוש חריקות מהרצועות (גיר ידני), בעיקר (אבל לא רק!) כשהמנוע קר, וגם לפעמים אחרי הרבה זמן שלא הנעתי אותו (כמה ימים). בימים של הגשם, הוא כמעט כל הזמן חרק... מישהו יכול להגיד לי מאיפה זה מגיע?
הודעה אחרונה מאת ariel-s, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
יש המון סוגים ורציתי הסבר על קבוצות/סוגי שמנים ו....אגב, איזה שמן מנוע הכי מתאים לרכב שלי?
הודעה אחרונה מאת xturbo, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בקשר לעושר התערובת : 1. מה ההשלכות של תערובת עשירה מידי? 2.מה ההשלכות של תערובת עניה מידי? 3. מהי התערובת האופטימלית לרכב מסויים ואיך אפשר לקבוע את זה? (נשים את זיהום האוויר בצד - הכוונה היא רק ביחס לביצועים \ צריכת דלק) ובקשר ל-AX GT \ GTI, עקב ריבוי הAX GT שאופפים את איזור מגוריי לאחרונה עלתה בלי השאלה - מה ההבדל בין הGT ל-GTI מלבד ההזרקה? האם נפח המנוע שלהן זהה? רון. -תודה מראש לעונים-
הודעה אחרונה מאת xturbo, -
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לחבר שלי יש פיאט בראבו מנוע 1600 גיר רגיל שנת 96 והוא מעוניין להחליף שמן מנוע, פילטר שמן, פילטר אויר ופלאגים, עכשיו הוא גר בטבעון והוא לא מכיר חנויות או מותגים כדי לקנות את החלקים. אני מבקש רק המלצה לשמן מתאים למנוע ופלאגים מתאימים וחנויות בהן ניתן להשיג את הפילטר אויר ושמן לרכב שלו.
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לאחורנה בנסיעה לרוב בתוך העיר המנוע מתחמם מעל ה90 מעלות והיום הוא נשאר ברבע שעה על הקו חום מעל ה90. הדבר תקין?... תודה
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
קניתי את האוטו לפני כמה ימים...והדבר שהכי מעצבן אותי בעולם הוא שכשאני מכבה את האוטו והאורות עדיין דולקים לא נשמע שום זימזום ושום כלום ככה שיצא לי כבר לסגור את האוטו ולצאת ואז לראות שלא כיביתי אורות(אני סנילי מה לעשות) קראתי בספר הדרכה של האוטו שאמור להיות זמזם התראה כזה, עכשיו השאלה היא למה הוא לא עובד אצלי ואיפה הוא נמצא בכלל כדי שאני אוכל לתקן אותו! האוטו שרייד שנת 92 עם מנוע 1000 ידנית
הודעה אחרונה מאת David A,
-
מי מחובר 50 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 355 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- איציק נ.
- itaysamurai
- שימי 85
- Igalz
- AviorXD
- yosi554
- ishayk
- אהרן ג
- Olórin the grey
- Night Driver
- zvit
- BoazB11