Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8234 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקשר לעושר התערובת :

1. מה ההשלכות של תערובת עשירה מידי?

2.מה ההשלכות של תערובת עניה מידי?

3. מהי התערובת האופטימלית לרכב מסויים ואיך אפשר לקבוע את זה?

(נשים את זיהום האוויר בצד - הכוונה היא רק ביחס לביצועים \ צריכת דלק)

:idea:

ובקשר ל-AX GT \ GTI, עקב ריבוי הAX GT שאופפים את איזור מגוריי לאחרונה עלתה בלי השאלה - מה ההבדל בין הGT ל-GTI מלבד ההזרקה? האם נפח המנוע שלהן זהה?

רון.

-תודה מראש לעונים-

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
1. מה ההשלכות של תערובת עשירה מידי?

א. תצרוכת דלק מוגברת

ב. הצטברות פיח בבית השריפה

ג. הרעה בביצועים (לא תמיד) כתוצאה מחנק.

ד. קירור יתר של המנוע

ה. זיהום אויר

ו. צילצולים (בטווח הארוך מנוע שצובר יותר מידי פיח מגדיל למעשה את יחס הדחיסה ועלול לגרום לצילצולים במנוע תחת עומס. מדובר בצילצולים שמקורם בהצתה מוקדמת של התערובת).

2. מה ההשלכות של תערובת עניה מידי?

א. ביצועים גרועים (חוסר סחיבה)

ב. נזק פנימי חמור למנוע (חוסר קירור. תפקידה של התערובת הוא גם לקרר את איזור השסתומים והצילינדר).

ג. התחממות יתר של המנוע כתוצאה מחוסר קירור.

ד. צילצולים (התחממות יתר של בית השריפה תגרום להצתה מוקדמת של הדלק).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שתיהן 1.4; ל-GTI עשרה סוסים יותר. 95 לעומת 85 ב-GT.

והיא אמורה להיות מאובזרת יותר..לא יודע מה בדיוק..

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

בקשר לעושר התערובת :

*) אם ככה איך יודעים מהי התערובת האופטימלית למנוע?

(הרי כרגע היא נקבעת לפי רמת זיהום האוויר שהמנוע פולט, אבל מי אמר שהרמה הנדרשת היא זו שהמנוע תוכנן לעבוד בה?)

ובקשר לAX GT\GTI - אם ככה הGT היא בעלת פוטנציאל "שיפור" גבוה הרבה יותר - מכיון שמדובר במנוע עם קרב'. לא?

רון.

oo==00==00

פורסם
ובקשר לAX GT\GTI - אם ככה הGT היא בעלת פוטנציאל "שיפור" גבוה הרבה יותר - מכיון שמדובר במנוע עם קרב'. לא?

יש גם את הSPORT, שבא עם 2 קרברטורים.

פורסם
בקשר לעושר התערובת :

*) אם ככה איך יודעים מהי התערובת האופטימלית למנוע?

(הרי כרגע היא נקבעת לפי רמת זיהום האוויר שהמנוע פולט, אבל מי אמר שהרמה הנדרשת היא זו שהמנוע תוכנן לעבוד בה?)

רון.

כנס לקישור הזה ובפעם הבאה תשתמש קצת בחיפוש :p

http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?p=183616#183616

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איך אני מחשב \ יודע \ מודד מהו היחס הסויכיומטרי של האוויר \ דלק אצלי בקרב?

הלכתי לבדוק את זה :

עושה רושם שבשנה האחרונה לפחות (וזה כולל ירידה לאילת ונסיעות מאומצות מאוד לירושלים והסביבה בין היתר) האוטו נסע כשמחט עושר התערובת שלו סגורה עד כדי "סגור-לחוץ-מת".

(זה גם מסביר את ענין ה14-15 קילומטר לליטר שהיא היתה עושה לי. וגם את העבודה הלא עגולה של המנוע בסרק).

עכשיו המנוע מתחמם לי - כבדרך קבע - בגבולות של השליש האמצעי של מד החום. (למי שמכיר את מד החום של רנו - יש חמים - חם ו- "הלך-לך-המנוע". אצלי הוא נע להנאתו בין הגבול של חמים-חם (הקו של שליש ראשון ושני) כשנוסעים איתו בירידות של 443 ובשיוטים הגיוניים, המרכז מד החום (אמצע תחום השליש האמצעי) בשיוט מהיר על כביש מס 1 למשל, או בגבול העליון של שליש 2, (בטיפוס של 443 חזרה לירושלים למשל).

אבל המצב כבר מעל שנה ככה, המנוע לא צורך שמן (מילוא בודד כל 10K בעת ההחלפה והטיפול, ובדיקות כל שבוע) ועושה רושם שעובד לא רע...

ומכאן עולה השאלה הנוספת - האם להשאיר את זה ככה?

האם שווה ללכת למכון קרב' שיכוון לי את עושר התערובת? איך הוא ימדוד את עושרה?

והאם שווה לי לוותר על צריכת דלק מופלאה לטובת טמפ' עבודה מעט-קרירה-יותר של המנוע?

מסוקרן מאוד.

-רון.-

ויש נ.ב. לדייוויד A - קראתי בשרשור ההוא את מה שאמרת על השפעת אורך צינור הולכת האוויר מהפילטר לקרב', וממש לא הבנתי כמה זה משמעותי עד שלא בדקתי בעצמי. זה לא יאמן.

:)

oo==00==00

פורסם

באופן כללי תערובת עשירה תתן יותר כח למנוע.

תערובת עניה יכולה להסתים בנזק של חור בבוכנה.

ואני מצתרף לשאר הבעיות שהועלו .

את יחס התערובת קובעים בהילוך סרק ואם רוצים להיות מדויקים

חייבים להצתייד ב 4 גזים.

אגב התערובת בסרק עשירה במקצת יחסית ,אבל היא שקובעת בתכלס.

• תוכן חדש...