טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,207 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכם אנשים..... לפעמים (אפילו פעם בשבוע) קורה מצב שהאוט בפארקינג (לא תמיד שמהנוע קר , נגיד אני מחכה לחבר שיירד , מעביר לP ואחרי 5 דקות מחזיר ל D). בקיצור אני מרגיש קושי מסויים של הידית לצאת מהמצב של P , למרות שאני לוחץ על הכפתור , ואני לוחץ על הברקס , אחרי שאני מפעיל קצת כוח , ושוב לא ברמה חזקה, ממש קצת כוח מופעל , יש מן בום כזה מהגיר , ואם החלון פתוח שומעים את זה מבחוץ , וגם מרגישים מכה כזאת... מה זה יכול להיות? האוטו עשה 150K והוא עדיין על המנוע ועל הגיר המקורי....(לא קרעו תאוטו)... תודה מראש לעוזרים תומר .כ.
הודעה אחרונה מאת civic, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
איך אני יודע אם היא הזרקה או קרבורטור ? שנת 93 עם 2 חלונות חשמל, מראות חשמל וכו
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני צריך המלצה לצבעי טוב מאזור השרון (אני גר בהוד השרון) לתיקון שיפשופים די עמוקים. מישהו יודע בערך מה סדר גודל של המחיר? דניאל
הודעה אחרונה מאת avvvi, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
האם קורבט שנת 96 עשוייה פיבר גלאס? או פח?
הודעה אחרונה מאת mordy, -
-
- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
ראיתי שמוכרים באוטו דיפו הלבשות ספורטיביות לאגזוז. חלקן נראו כאילו הן מיועדות רק ליופי אך אחרות נראו ככאלה שיוסיפו לי רעש מענג (כמו אגזוז לחץ) לנסיעה. לדברי המוכר בחנות (הוא לא נראה לי מבין גדול) לא קיימת תוספת ספורטיבית לאגזוז הנותנת חוץ מיופי, גם רעש ספורטיבי. מה אתם אומרים? נכון או לא? אני לא רוצה להשקיע 700 ש"ח באגזוז שלם אם אני יכול להשיג את אותו הרעש ב-100 ש"ח בלבד. אנא עזרו לי... שאלה שניה, האם ניתן להתגבר על רעשי רוח חיצוניים?
הודעה אחרונה מאת Maserati, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בכל rsi שניתקלתי בה עד היום הפלסטיקים בדלתות דהויים ואכולים קצת. יש צבע שאפשר לצבוע את זה ושהגוון יהיה פחות או יותר זהה לשאר חלקי הפלסטיק? אני רוצה שזה יראה מקצועי ולא יתקלף אחרי כמה זמן. אם למישהו יש רעיון אחר מה אפשר לעשות שם אז בבקשה. תודה. דניאל
הודעה אחרונה מאת daniel-rsi, -
- 25 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אתמול מיליתי דלק, המיכל היה מלא נסעתי קצת (35 ק"מ), והיום אני מסתכל במחוג של הדלק ורואה שהמד על 3\4 . יש למישהו הסבר הגיוני לזה ?! דניאל.
הודעה אחרונה מאת Jeka, -
- 2 תגובות
- 972 צפיות
יש לי 205GR ( כמו שכתוב למטה)ובזמן האחרון יש לי רעשים מוזרים שנשמעים כמו חריקות עדינות (לא הן לא מגיעות מהקפיץ!!) תוך כדי נסיעה לרוב מהירה!(70 ומעלה) אני לא בטוח מאיפה הרעשים אבל פני שבוע החלפתי גומיה לציריה,והרעשים היו לפני זה, והמוסכניק שלי אמר לי שהמסרק שלי משמיע תקתוקים( ) יש קשר בין הדברים או יש סיכוי שהרסתי את הציריה?(אין רעשים בסיבוב!)( ) ומה לכל הרוחות אני אמור לעשות עם זה
הודעה אחרונה מאת gs, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
זו שאלה שמעניינת אותי מזמן. פעם היתה לי אאודי 80, מודל 1979 , שהיה בה מד צריכת דלק, מעין מחוג שעלה למעלה כשנתנו הרבה גז, ובסרק ירד למינימום (נו, משבר האנרגיה ...) אלא מה, אם למשל היייתי מנסה להאיץ בהילוך גבוה מדי, המחוג היה טס לשמיים למרות שהסל"ד היה כאמור, נמוך מדי. ההגיון שלי אומר שמה שמשפיע על צריכת הדלק הוא סל"ד בלבד, בכל סיבוב נכנסת כמות מסוימת של דלק למנוע, ולכן אימוץ המנוע בסל"ד נמוך (למשל עלייה בהילוך גבוה מדי) לא אמור להשפיע על צריכת הדלק, צודק ?
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
-
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם אתמול נדלקה לי נורה בלוח השעונים זו הנורה הכי עליונה בצד שמאל צבע כתום עיגול וסוגריים מקווקוים סביבו מה משמעות נורה זו? היא נדלקת ונכבת לסירוגין. תודה
הודעה אחרונה מאת K&N, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכם, האם לדעתכם יש צורך/כדאיות לעבור לשמן מנוע "סמיך" יותר לאחר שהמנוע עבר מספר רב של ק"מ. כמה זה בעצם מספר רב של ק"מ ? מדובר על מעבר משמן 10W40 ( מומלץ היצרן ) ל 15W40 או 20W50 .
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
תגידו לאחרונה אני קורא יותר ויותר על רכבים שחלקים מהם עשויים פלסטיקים כגון כנפיים, מכסה מנוע ולפעמים גם מכסה תא המטען... עכשיו... הרעיון הוא קצת מטומטם, קצת תמוה, קצת מוזר... הרי בכל מקרה, כל הפח הזה מסביב מיועד רק לכיסוי, הגנה וליופי... והרי פעם ניסו לייצר מכוניות שמורכבות מבחוץ מפלסטיקים, והבעיה (לפי מה שקראתי) זה שהרעיון לא תפס כי לפסטיקים צבועים לא יפים לעין כמו פח צבוע... מה שעושה את השלדה לחזקה או את הרכב למתנהג בצורה כך או אחרת זה השלדה בלבד, הלא כן? הפח הוא סתם יושב על השלדה ולא משמש לצורך חיוני כלשהו... האם אפשר לייצר תחליפים מפלסטיקים ולהחליף את הפח בהם? לדוגמא מכסה מנוע, מכסה תא מטען, כנפיים קדמיות ואחוריות... סאן-רוף (במקום פח, שיהיה פלסטיק)... ה…
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
כמה אמור לעלות טיפול 10,000 למאזדה F שנת 97 ?
הודעה אחרונה מאת NirTzi, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
חשוב לזכור שהאתר מתיחס לשוק האמריקאי כשהוא טוען שלכל הרכבים ממודל 96 ומעלה יש שקע כזה. http://www.davisnet.com/drive/products/carchip_products.asp http://www.techtv.com/news/products/story/0,24195,3410327,00.html
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
- 3 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
גבריםםםם מה זה gear ratio? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת malky, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש לי בעיה במזגן כאשר מפעילים את האוורור בלי ה A\C הוא פועל רק בדרגה 4(הכי חזק). עם מפעילים את הA\C קורה אותו מצב רק שהנורה של הA\C פועלת בשלושת המצבים הראשונים שוב בלי אוורור ובמצב הרביעי הנורה נכבת ויש אוורור. בדקתי פיוזים ומפסק הם תקינים, מה עוד לבדוק? {מדובר בפורד פוקוס} תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ariel-s, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ערב טוב לכולם, אני מעוניין בשמות של חנויות בארץ שמוכרות ידיות הילוכים+שקים\ידיות לבלם יד+שקים וכדומה. גיליתי להפתעתי שהרבה חנויות שחשבתי שקיימות עדיין, סגורות ממזמן. וב- E&A המבחר מצומצם ביותר. ידוע לי רק על יובל מלמד בנוסף. יש הצעות נוספות? סהר.
הודעה אחרונה מאת Q-PiXeL, -
- 13 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
עכשיו יש לימידה 14 אבל עתיד הלא רחוק אני הולך ליקנות ג'נטים במידות 16 או 15 או17.... אבל אני ממש רוצה מידה 17 אז שאלתי היא כזו האם זה חוקי לשים לאסטרה ג'נטים מידה 17? מה ההיתרונות והחסרונות בהתקנת ג'נטים יותר גדולים(במיקרה שלי זה אופל אסטרה02)??
הודעה אחרונה מאת pug 206 xs, -
- 5 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
תגידו בידיעות אחרונות נכתב היום על אחד הרכבים (או אולי זה היה במגזין אוטו)... ש"השימוש באורות מסוג LED מפחית את הבזבוז בדלק"... אני שואל, מה לעז!%@? הדלקת האורות אכן גורמת לצריכת דלק יותר גדולה? והדלקת מערכת השמע ברכב? כולל האפטרמקרט (יעני פיוניר, קנווד עם תוספות של רמקולים ומגברים יגרמו לעלייה יותר חדה בתצרוכת הדלק?)
הודעה אחרונה מאת .tommy g, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=23597&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight= הרכב הוא 206 XS... כדאי לי בכלל ? דניאל.
הודעה אחרונה מאת K&N, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת אם מישהו יכול לעזור לי קצת מה זה מערכת מיגון טוב? מה החברות המובילות? איזה אזעקה אני יכול להביא ב1000
הודעה אחרונה מאת Mickael Meyer, -
- 9 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אני מעוניין לדעת מהם מנועי Sohc ו- Dohc. ידוע לי שגרמניות רבות מצוידות במנוע ה- Dohc ממה שראיתי. כמו כן לאחר דפדוף בפורום הטכני השכלתי לגלות ש: DOHC = Double Overhead Cam מנוע שיש לו ראש מנוע עם צמד קאמשפטים בראש הצילינדר. הראשון מפעיל את שסתומי היניקה ואילו השני את שסתומי הפליטה. (תודה לרועי צוקרמן על ההסבר ) לאור העובדה הזו אני מניח שמנועי ה-Sohc הם: Sohc=Single Overhead Cam או שאני טועה? ונניח ואני צודק, האם כל מנוע בעל גל זיזים יחיד נחשב מנוע Sohc? האם בראלי שלי המנוע הוא Sohc? כנ"ל לבי מנועי Dohc, האם כל מנוע בעל שני גלי זיזים (ע"ע 106 Gti) הוא מנוע Dohc? בתודה, סהר.
הודעה אחרונה מאת Taliko, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכם. לפי הספר של היינס המפלג ברכב שלי הוא בעצם סליל מתחים המספק ניצוץ עפ"י לחץ הדחיסה. פעם בפעימת הדחיסה ופעם בפליטה אין בעצם "רוטור" המחלק את המתחים לפלאגים ( " דיסטרביוטור "... ) אז מה בעצם פה הבלאי ? אורך חייו בעצם אין סופי ? איך בודקים תקינותו ?
הודעה אחרונה מאת saxo_boy, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם בולמים של kyb מיועדים לקפיצי הנמכה? מה תווך המחירים שלהם בערך? והאם יש הבדלים באיכות או בכלל בינם לבין קוני צהובים? תודה. דניאל
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בוקר טוב. אני זקוק להמלצה על מקום שמתקן ספידומטרים/ כבל ספידומטר ולמקום שעוסק בתיקון מכלול מנעול לרכב. שני המקומות צריכים להיות באזור בשרון/ת"א. תודה.
-
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום בפיגו 605 שנת 95 המנוע עשה 250 ומשהו אלף. המנוע 2000 rgx turbo עכשיו המנוע אוכל יותר מדי שמן שכמות שלא תאמן). מה עושים? דרך אגב מישהו יודע מאיפה אני יכול להביא מנוע חדש?
הודעה אחרונה מאת CrazyCar, -
- 2 תגובות
- 987 צפיות
חורים בדש.... הבאתי פאנל של הדש בורד לרכב שלי תאכלס הוא במצב די טוב פשוט יש לו כמה חורים אתם יודעים - מקומות שהיו בהם מנורות או דיבורית מה אני עושה עם זה לעזעזל?? צריך פתרון......
הודעה אחרונה מאת jlavi2002, -
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לילה טוב יש לי בעיית התחממות בדייהטסו 88 מנוע 1000 1) בנסיעה בכביש מהיר ( מהירות 90 ומעלה) אחרי 30 -40 דקות נסיעה המנוע מתחמם לטמפ' מסוכנת 2) וונטה פועלת 3) וסת חום הוסר 4) כאשר עוצרים את הרכב ועומדים בניוטרל הוא מתקרר לאט לאט ( או כאשר נכנסים לשטח עירוני) 5) יש מים אין נזילה 6) מנוע לא 100 אחוז ( גם לא 80) מה זה יכול להיות ?
הודעה אחרונה מאת Charde 88, -
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
בוקר טוב לכולם יש לי קליאו אר אס איי סטנדרטית לחלוטין. הפכתי והפכתי בדבר והחלטתי שאני משקיע באוטו הזה לטווח ארוך(מאוד) לצורך כך אני רוצה להחליף לה את המנוע לקליאו ווליאמס. עכשיו מספר שאלות: כמה כל העסק אמור לעלות(אם אפשר פירוט של כל החלקים שצריך להוסיף)?? האם ניתן להפוך את זה לחוקי וכיצד??? תודה לכל העונים
הודעה אחרונה מאת eyal_ro, -
- 4 תגובות
- 921 צפיות
אנשים היום אני וחבר היתערבנו, על שתי שאלות הוא אמר שיש לו את התשובות, שאלה ראשונה. מה האבדל בין סופר-צ'רגר וטורבו? שאלה שנייה. מה יתרונות של חתך נמוך בצמיג כאילו ספורטבי כאילו מה הוא עוזר? אני חושב שאני יודע את התשובות אבל אני צריך חיזוק ממכם כי אני חייב להשפיל אותו!!! אז חברים מחכה לתשובות
הודעה אחרונה מאת almog,
-
מי מחובר 3 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 343 אורחים (הצג רשימה מלאה)