טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,207 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האם הם מתאימים??
הודעה אחרונה מאת BLUE-R, -
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
השמועות אומרות שהם זולים וטובים-כמו כן כוחות הביטחון נוסעים עליהם-שווה לקנות אותם?... תודה
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
הבוסים שלי קנו 2 פאג'רו קינג וצריכים להתקין במכוניות דיבוריות של סלקום. בגלל שזה אוטו חדש ויקר, הם חוששים להתקין את זה אצל מתקינים שלא התנסו בהתקנה במכונית כזו, כדי שלא יהיו בעיות. האם מומלץ להתקין דיבורית אצל כל מתקין מורשה של סלקום, או שיש לחפש מתקין מיוחד? יש המלצות וטיפים כלשהם לגבי מתקיני דיבוריות? אצלי לדוגמה באוטו התקנתי אצל מתקין מורשה שממש לא ידע לעשות את העבודה, ונאלצתי לחזור אליו מספר פעמים לתיקונים.
הודעה אחרונה מאת shainin, -
-
כונס על הגג
מאת F_B_I- 2 תגובות
- 908 צפיות
לאן הולך הכונס אויר על הגג שיש בדרך כלל למכוניות ראלי?
הודעה אחרונה מאת רועי.א, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אם כן מישהו יודע אולי באיזה פירוקייה יש 106 אקס אס?????
הודעה אחרונה מאת clio-rsi, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
לחבר שלי יש רנו מגאן, הרכב שנת 2001 (די חדש), אבל היה לו קילומטראז גבוה (סביבות 70 אלף), ויום אחד נדפק לו מד סל"ד. הוא בא למוסך מורשה, הרכב עדיין באחריות ושם אומרים לו שצריך להחליף את כל הלוח השעונים. הוא בא אחרי כמה שעות לקחת את האוטו, נוסע הביתה, מסתכל על הקילומטראז ומקבל שוק - 000004 קילומטרים מה אני אגיד ? אבל כבר שבוע הוא מסתובב עם חייוך מאוזן לאוזן
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מעוניין לדעת איך לחבר את האורות ללחצן שיש בתוך הרכב..שמיועד אלהם.. תודה.
הודעה אחרונה מאת Jeka, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני יודע את הסיבה שבהגה עם תיגבור הדראולי לא ממש מומלץ לסובב את ההגה עד הסוף בגלל הלחץ שזה יוצר ותהיתי אם הדבר נוצר גם בהגה חשמלי כדוגמה ההגה שקיים בקורולה? ( איכס... )
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אז ככה התופעה היא במהלך נסיעה בירידה ההילוך (חמישי) בורח ממקומו! ויש צורך לשלבו מחדש התופעה מופיעה רק בירידה. 1. ממה נובעת הבעיה? 2. האם לרוץ למוסך או שאפשר לחכות עם זה? בתודה מראש מיקי
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
היום סוף סוף היה לי קצת זמן לקחת את האלטרנטור לשיפוץ, כלומר, לנסוע עם האוטו ולראות מה הבעיה. כזכור לכם או כלא זכור לכם - האלטרנטור היה מרעיש - רעש חיתוך שדות חשמליים(לפי אבחנה של אחד החבר'ה פה). בכל מקרה, הגעתי למוסך ב8:50, ב-9 החלו לטפל בי, אותו חשמאלי רכב התחיל לספר לי שאותם חברה ששיפצו לי את האלטרנטור לא היו מקצוענים, שהמגבר שלי לא צורך יותר מ-4 או 5 אמפר ... נו טוב, סיפורים... למי יש כוח לסיפורים, סגרתי את אוזניי והוא סיים לבלבל את המוח. לאחר כדקה החליט הוא שבמקום לשפץ לי את האלטרנטור שלי (מגנטי מרלי) הוא נותן לי אלטרנטור יותר טוב של בוש, גם תואם לפיאט אונו - הכל טוב ויפה. הוא מביא את האלטרנטור ואני רואה כי אותו אלטרנטור אינו נקי ואינו נראה כאילו שופץ אלא …
הודעה אחרונה מאת Superdror, -
-
מתיחת קלאצ'
מאת Charde 88- 2 תגובות
- 893 צפיות
ערב טוב מדובר בדייהטסו שרייד 88 הבעיה היא שהקלאצ משוחרר מידיי כלומר בהילוך ראשון לדוגמא צריך לשחרר הרבה קלאצ עד שמגיעים לתנועה ראיתי את הכבל של הקלאצ וגם את הבורג שאני חושב שצריך לסובב ע"מ למתוח השאלה אם יש מתשהו שאני צריך לדעת לפני שאני מתחיל לסובב ( לדוגמא אני לא יודע לאיזה כיוון לסובב
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
כמו שכל מי שיש לו אוטו 2000+ (השנה, לא הנפח) יודע, יש כיסויי פלסטיק מעצבנים שבמקום לראות את המנוע יש פלסטיק שחור ורשום עליו "VW 2.0"... בכל מקרה: איך מוציאים את הכיסוי של המנוע? אני יודע להוציא את שאר הכיסויים אבל לא את זה של המנוע. יש שם משהו שונה?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
אהלן חברה יש לי שאלה אים אני סם הנמכות מיסביב לכול הרכב ויש לי פנצר איך אני מכניס את הגק כדי לא לישבור את ההנמכה בתודה מראש ארתור.
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מעולם לא החליפו לאוטו רצועת טימינג הוא עשה עד היום רק 45000 ק"מ האם צריך להחליף טימינג?
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
-
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
קראתי באתר בחו"ל My China Michelin is 185/70/14 injected by nitro, למה הכוונה?
הודעה אחרונה מאת romer-, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כשאני עובר בשלולית מים האוטו נוטה לקרטע מעט ואז ממשיך כרגיל מה יכולה להיות הסיבה לכך. תודהץ
הודעה אחרונה מאת jlavi2002, -
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מישהו יודע איפה אפשר לקנות לוח שעונים לבן? מישהו יודע מה המחיר בערך?(מישהו ששם כזה) תודה דניאל
הודעה אחרונה מאת element5, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
בעבר הודעתי כאן על חשד לצריכת דלק מוגזמת ברכב שלי וקיבלתי הצעה איך לבדוק. בדקתי, ולהלן התוצאות: צריכת דלק של 1:9.1 (הנסיעות רובן ככולן - עירוניות) האם זה סביר? כדאי לבצע ניקוי קרבורטור? דעות בבקשה...
הודעה אחרונה מאת asiz, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
כל פעם כשאני עומד בצומת עם האוטו, ואני על דרייב, כל האוטו רועד (בייחוד ההגה), ויש רעשי מכות קלות מתא המנוע! יש למישהו רעיון מה הבעיה?
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
-
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
ביום בהיר אחד התחילו לנזול מים מכיוון פתח האוורור של הרגליים ובמקביל האוטו התחיל להתחמם קצת, לאחר בדיקת המים במיכל העיבוי (חוסר) עולה המסקנה שיש חור ברדיאטור החימום שבתוך הדשבורד ,לקחנו את האוטו למוסך והופתענו לגלות שהתיקון יעלה "רק" 1600 ש"ח כולל מע"מ . מכיוון שאבא שלי לא רוטשילד הוצאתי את האוטו מהמוסך... שאלות לכל המנוסים: א. האם חייב לפרק את כל לוח השעונים בשביל לתקן? ב. במקרה שצריך לפרק האם אני יכול לעשות זאת לבד (כמובן בעזרת "היינס") ג . האם חייבים לנתק את את כל החוטים שמחוברים לדשבורד או שאפשר ליצור מרווח קטן שדרכו אפשר לבצע את ההחלפה (יש שתי כריות אוויר). תודה.
הודעה אחרונה מאת mr turbo, -
-
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הוריי אישתי קנו היום את הסיטרואן הראשונה שלהם (קסארה 1.8 אוט') כרגע הם זקוקים למוסך מיקצועי ואמין שיטפל ברכב (טיפול 80000 הולך ומתקרב). כל המלצות על מוסך, מורשה (מלכה) או לא מורשה אך ידידותי לגרוטעות צרפתיות, יתקבלו בברכה. P. נב: אני סה"כ מנסה לחסוך לעצמי את הצורך לטפל ברכב שלהם
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
- 1 תגובות
- 874 צפיות
נרמז לי שבאתר http://www.omskshina.com/default.asp?GroupId=147&ParentID=73 יש צמיגים מיוחדים שאין להשיג בארץ לסובארו 4X4 שלי. מי יכול לומר אם הם שולחים לישראל?
הודעה אחרונה מאת Jeka, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לחבר שלי יש פורד פיאסטה שנת 84. כשיש גשם האוטו לא מתניע! פשוט לא. עצות??
הודעה אחרונה מאת ZiCo, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש לי סיטרואן BX שנת 87. באוטו יש מכוון גובה שמן\לחץ שמן בצד שמאל למעלה בלוח מכוונים. במצב רגיל כאשר מניעים את האוטו תאורת הרקע של המכוון נדלקת והמכוון "קופץ" למקום ומראה את המידה, לאחר כ 20 שניות המכוון יורד ל 0 והתאורה נכבת. בימים האחרונים התאורה והמכוון נשארים דולקים משך כל הנסיעה. מישהו יודע מה הסיבה?
הודעה אחרונה מאת jlavi2002, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
רציתי לדעת מהם כל ההשלכות של הכנסת פנימית לצמיג שהוא TUBELESS במקור. תודה.
הודעה אחרונה מאת Leonid, -
-
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
מישהו כאן יודע מהם החוקים בנוגע להחלפות מנוע? נגיד בקולט 1600, לשים מנוע PERFORMANCE של מיצובישי 1600סמ"ק אבל עם 40 כ"ס יותר או יותר שסתומים? זתומרת אם שומרים על אותו נפח ואותו בלוק הכל סבבה?
הודעה אחרונה מאת xturbo, -
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
כבר כמה פעמים שמעתי שברכב שלי אין תגובת דוושה טובה (בגז כמובן), השאלה שלי ממה זה נובע ואיפה כדאי להתחיל בשביל לתקן את העניין.
הודעה אחרונה מאת QuickSilver, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
אחד מהפסי קישוט שלי מודבק עם סיליקון לאוטו, יש אישהו חומר שאפשר לשים בשביל להמיס את הסיליקון ושיהיה אפשר להוציא את הפס מבלי לפגוע בצבע? תודה. דניאל
הודעה אחרונה מאת xturbo, -
-
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
פילטר של PIPERCROSS שעשוי מספוג בוא פילטר טוב?
הודעה אחרונה מאת YOSY_baleno, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
או-קיי בדקתי השבוע את צריכת הדלק של הרכב.. חכיתי שתדלק הנורה ותדלקתי במאה שקל בערך כ-21 ליטר (בערך) ואיפסתי שעון קילומטרים.. נסעתי גם בדרך עירוני וגם בבין עירוני אבל יותר בבין עירוני. לאחר מסיעה של בערך 240 קילומטרים נדלקה שוב הנורה.(נורת דלק). חישוב מהיר מראה צריכה של ליטר לכל 11.5 קילומטר בערך. לא נראה קצת מוגזם?? או שבשביל צריכה משולבת זה יפה? נ.ב- רכב סיטרואן zx מנוע 1600 שנת 93 דגם אורה.. מנוע חדש שעבר כ-15000 ק"מ.
הודעה אחרונה מאת jlavi2002,