Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8248 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום סוף סוף היה לי קצת זמן לקחת את האלטרנטור לשיפוץ, כלומר, לנסוע עם האוטו ולראות מה הבעיה.

כזכור לכם או כלא זכור לכם - האלטרנטור היה מרעיש - רעש חיתוך שדות חשמליים(לפי אבחנה של אחד החבר'ה פה).

בכל מקרה, הגעתי למוסך ב8:50, ב-9 החלו לטפל בי, אותו חשמאלי רכב התחיל לספר לי שאותם חברה ששיפצו לי את האלטרנטור לא היו מקצוענים, שהמגבר שלי לא צורך יותר מ-4 או 5 אמפר ... נו טוב, סיפורים... למי יש כוח לסיפורים, סגרתי את אוזניי והוא סיים לבלבל את המוח. לאחר כדקה החליט הוא שבמקום לשפץ לי את האלטרנטור שלי (מגנטי מרלי) הוא נותן לי אלטרנטור יותר טוב של בוש, גם תואם לפיאט אונו - הכל טוב ויפה. הוא מביא את האלטרנטור ואני רואה כי אותו אלטרנטור אינו נקי ואינו נראה כאילו שופץ אלא כאילו פורק ממכונית והונח על המדף. המכונאי הבטיח לי שהאלטרנטור תקין והכל טוב ויפה, אני בזמן ההמתנה שלי ובזמן שמורידים את האלטרנטור מרכבי "שיחקתי" קצת באלטרנטור שעתיד למצוא מקומו בתא המנוע שלי ושמתי לב שהמיסב שלו קצת דפוק... מייד זרקתי מילה לאותו חשמלאי והוא הבין שאת האלטרנטור המפורק/דפוק שלו הוא לא ישים לי באוטו.

ב-9:40 אותו מכונאי נזכר שאין לו אלטרנטור אחר בשבילי ושהוא מתכוון לשפץ לי את האלטרנטור ושוב, הבטיח שזה יקח גג 20 דקות, אני אמרתי לעצמי... 20 דקות איחור לבסיס זה לא כזה נוראי, המפקד לא ישים לב בכלל. הדד-ליין כבר הגיע, השעה 10:00 הגיעה והאלטרנטור בדיוק היה לקראת סיום ה"שיפוץ" - כאילו שיפוץ.

בכל מקרה, אני לבסיס שלי הגעתי ב11, האלטרנטור שלי הפסיק להרעיש, אני שילמתי כ450 שקל על השיפוץ... סליחה, ה"שיפוץ".

מה שאותו חשמלאי רכב עשה היה לפרק לי את כל האלטרנטור , להחליף 2 מיסבים קטנים שאני בטוח שעלותם לא מגיעה ל40 שקל, לרסס מין צבע אדום על הסליל(הוא אמר שזה חומר מבודד או משהו כזה) ולאחר מכן להרכיב אותו מחדש. על התענוג הזה שילמתי 450 שקל. (למישהו יש רעיון מה הוא ריסס שם?)

וזהו.

אם תרצו אי פעם לשפץ אלטרנטור ואתם גרים בבאר-שבע, שאלו אותי קודם, אני אגיד לכם לאיזה חאפר לא להכנס.

אה כן, ועוד משהו בטוח - את השיפוץ האלטרנטור ההבא שאני אעשה - אני אעשה לבד.

אגב, במידה וזה לא שייך לפורום זה, העבירו זאת לפורום המתאים.

פורסם

במקומך הייתי מקבל הצעת מחיר נוספת במקום אחר (לפחות אחת, כדאי יותר) - ואם ההפרשים גדולים ללכת ולדרוש החזר.

עלות כל מייסב נעה סביב ה 20-25 שח.

לקחת 400 שח על עבודה של שעה וקצת זו גנבה - במיוחד לאור העובדה שבאותו מחיר הבטיחו לך אלטרנטור משופץ ולא אלטרנטור שעבר החלפה של 2 מייסבים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
במקומך הייתי מקבל הצעת מחיר נוספת במקום אחר (לפחות אחת, כדאי יותר) - ואם ההפרשים גדולים ללכת ולדרוש החזר.

עלות כל מייסב נעה סביב ה 20-25 שח.

לקחת 400 שח על עבודה של שעה וקצת זו גנבה - במיוחד לאור העובדה שבאותו מחיר הבטיחו לך אלטרנטור משופץ ולא אלטרנטור שעבר החלפה של 2 מייסבים.

איציק

דעתי כדעתך, הבעיה היא שאני חייל ואין לי אף אחד בבית שיקח את האוטו למוסך ועד שקיבלתי איזה שעה וחצי פנויות בשעות הבוקר, החלטתי להכנס למוסך ולצאת ממנו עם אלטרנטור שקט ותקין ויהי מה. התענוג עלה לי קצת יותר מהמשכורת הצבאית שלי - חבל, אבל אין מה לעשות.

החזר מבעל המוסך אני בטוח לא אקבל, מחיר זה דבר לגיטימי, הוא דרש, אני שילמתי, זה מה יש, אני פראייר :wink:

תאמין לי שהמחיר לא הפריע לי כמו שהפריעה לי העובדה שהוא בעצם לא עשה לי שום

שיפוץ -המיסבים שהוא החליף היו תקינים לא ב100%, במליארד אחוז - מה שהוא כן החליף היה מחזיק המברשת והמעגל שהיה עליו - כמובן שהוא לא החליף לחדש כי לא היה לו חדש, הוא פירק אחד מאלטרנטור אחר של אונו שהיה לו שם ובדק את תקינותו.

מעבר לכך, האלטרנטור ברכבי די חדש, לפני כ8 חודשים נקנה לאחר שיפוץ מלא, כלומר, ממבט לתוכו, הכל היה נראה עוד חדש, הרוטור היה ממש חדש וגם המיסבים.. אז לא נורא.

אגב, לפני ה"שיפוץ לא" היה אותו צינור קירור לאלטרנטור, לאחר השיפוץ כמובן שהוספתי אותו על מנת להאריך את חיי האלטרנטור. יש עוד משהו שאני יכול לעשות על מנת להאריך את חייו ? אני מניח שהאלטרנטור שלי מת מהר בגלל המגבר שיושב בבגאז'...

ואגב, לא מדובר בשעת עבודה. זה היה 5 דקות של פירוק אלטרנטור, 15 דקות

ל "שיפוץ" אלטרנטור, 5 דקות הרכבת אלטרנטור - סה"כ 25 דקות של קומבינה על אדון דרור ו450 שקל שיחסרו לי בחשבון בנק.

• תוכן חדש...