רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,596 נושאים בפורום הזה
-
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני בברור לגבי קניית שעוני בקרה לרכב (לא שעוני קוקיה, למתחכמים ). האם יש כאן אנשים שמתעניינים בקניה של שעונים? אם כן באיזה וכמה? מדובר על שעונים בגודל "2, "3, 1/8"3. השעונים הם מכל סוג/בקרה, למשל - BOOST - שעון מד גדישה EGT - טמפרטורת גזי פליטה CHT - טמפ' בראש צילינדר CO - ידוע גם כ-AIR FUEL RATIO טמפ' ו/או לחץ מים/שמן יש גם שעונים כפולים ומרובעים (למשל שעון BOOST ו-EGT באותו אחד) ועוד ועוד.... מי מעוניין כמה ולמה... נ.ב. בהמשך ל-XR, לא מדובר על שעונים של AUTOMETER, אלא על חברה אחרת. לגבי המשך פרטים ומחירים, נא לפנות ליאשה ופצפוציו, בהודעה פרטית או ב-051-563711
הודעה אחרונה מאת Roy, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
אהלן אנשים, קוראים לי מוטי ואני חדש מאוד פה בפורום.. זאת הפעם הראשונה שאני כותב משהו.. בכל מקרה, החלום שלי זה (מבחינת מכונית) הוא שתהיה לי פיאט קופה (כבמובן שלמבורגיני מורצילאגו גם הייתה מתקבלת, אבל יש אילוצים כספיים), אז כמו שאמרתי, פיאט קופה. אז רציתי לדעת מה אתם יודעים על האוטו הזה, לא נתונים יבשים כי אותם אני יודע. ד"א מדובר על שנת 96 16V. ראיתי שלפני כמה זמן שאלו פה כבר את השאלה הזו, אבל נראה לי שכל מי שענה לו שם כתב את מה שהוא כתב לפי זה שהוא יודע ש פיאט=מכונית שמתקלקלת הרבה. אז הפעם אני רוצה, אם אפשר, שרק מי שהיה לו נסיון כלשהו עם המכונית הנ"ל, אם זה שהיה לו אותה או לחבר שלו אותה או אפילו חבר של חבר, אבל שיהיה נסיון ממשי, ולא שמועות. תודה מראש על התש…
הודעה אחרונה מאת חן, -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
http://surf.to/klzxclub
הודעה אחרונה מאת beresford, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
זהו.
הודעה אחרונה מאת מנהל המערכת, -
-
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
משחרת לטרף ארוכה מעט... מכובדת משהו, מאחור. פרקטית נותנת פייט טוב למיאטה ספרינט רוסה. זווית גלגול חלבית, הא ג'יאנקרלו, כמה פעמים אמרנו לך" לא לנהוג עם הכיסוי על האוטו" לאחר יותר מעשור שבו אלפא הפסיקה להשתמש בשם "ספרינט", יוצאת היפיפיה הזו לאור. הספרינט הקודמת הייתה מבוססת על הסוד המהוללת אך מעולם לא קיבלה את אותה הערכה. השם הזה יקבל חיזוק משמעותי עם הופעתה של הקופה החדשה מבית אלפא. הקווים מזכירים את קוויה ההצ'באקיים של ה-147 שהוארכו לגירסת קופה, פאסטבק במקרה זה. החרטום דומה אף הוא ל-147 אך השבכה הקדמית בוטה וגדולה יותר. החלק האחורי שונה לחלוטין מכל מה שראינו לאחרונה מאלפא וככל הנראה מרמז על ה…
הודעה אחרונה מאת z-man, -
שאלה טכנית. 1 2
מאת mat@n- 17 תגובות
- 10 אלף צפיות
מישהו יכול להסביר לי בקצרה מה אומרים המושגים הבאים: 1) מתלה רב חיבורי 2) מוט מייצב 3) מה זה לעזאזל מק'פרסון? אם יש למישהו גם שרטוטים שמראים, אני מאוד אודה.
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 3 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת דניאל, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
טויוטה הציגה בתערוכת דטרויט את מכונית התצוגה FJ Cruiser, אשר מהווה מעין הומאז' ללנד קרוזר הוותיק. הדגם נוטל את השבכה הקדמית, על פנסיה העגולים ואת הזווית הכמעט ישרה של קורה A כאזכור לקרוזר המקורי עד ליצירת כלי שטח ברוטאלי למראה, אך יחד עם זאת מצועצע מספיק כדי להדליק את שוכנות בתי הקפה בשינקין. פלסטיקה רבה (יתר על המידה, עבור טיולים בגולן), משטחי אלומיניום (שלאחר טיול במדבר יהודה כבר לא יראו אותו הדבר) וגג-ספארי (טיול בחי-בר?) משלימים את החבילה העיצובית. הפנים מעוצב בפשטות רבה. לצד משטחי המתכת החשופים, ניתן למצוא מושבים שטוחים המסוגלים להתקפל למיטה... Utility deck, כהגדרת טויוטה. לא נראה לי שמישהו בארץ יישן עליהם, לאחר שהוא ייתקע במעלה זיק... הג'יפו…
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
בעניין יבוא אישי מחו"ל רכבים שהם לא שנתיים אחורה או שנה לפי מה שהחוק אומר. חשבתי בגדול אחרי שיחה עם בחור נחמד ממועדון האלפא לייבא כן כן לייבא אלפא 75 כן כן תצחקו עד הסוף,לייבא 75 אבולושן בגדר חלום לבנתיים. הפעולה היא כזאת ופה כל הקסם: 1.למצוא עולה חדש\תושב חוזר (יש לו זכות לייבא את הרכב מכל מדינה פתור ממכס). 2.ללכת איתו לערוך דין. (אל תשאלו הרבה שאלות ) 3.למצוא רכב לייבא אותו ארצה על שם העולה המתנדב שלי שגם בטח יקבל תשלום נאה. 4.אהה זונות ממשל חרא חוקים חרא סידרתי אותכם יש לי אלפא 75 אבולושן 280 כ"ס בגלגלים ושכל העולם יתפוצץ! או במקרה אחר סופרה אבל כאלה צריך למכור חצי בית בישביל זה. איך הרעיון הבנתם בכלליות? ספרו תנו דעות. (כל האמור בהודעה זאת הוא ב…
הודעה אחרונה מאת Romeo, -
-
מישהו נוסע לסיני?
מאת R.C- 0 תגובות
- 893 צפיות
לראות את הסיום של הדאקאר? זה ביום ראשון בצהריים...
הודעה אחרונה מאת R.C, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לפי מה שאני מבין, פה בארץ למכוניות תקן שונה מבאירופה. פה קטליזאטורים יותר קשוחים, ובכלל כל מה שקשור למניעת זיהום אוויר ורעש, בדרגה יותר גבוהה מאירופה, וזה, מפחית מהביצועים... עד כמה הדברים האלו מסרסים את האוטו? עד כמה הם באמת מועילים במניעת זיהום האוויר? (לא ניראה שזה מה שיציל אותנו) בנוסף, מי שקרא את המיבחן של רם סמואל בין הסיוויק לאקורד מחודש שעבר, ראה שהוא השיג זינוקים גרועים בכימעט 2 ש' מנטוניי היצרן, ואני מניח, שוב, רק מניח, שכשהוא בדק, הייה פחות מישקל באוטו ממבחני היצרן. למה זה? זה קשור לכל הפילטרים למיניהם? שווה להיפטר מהם? יהיה אגיוני לאחזירם בצורה סבירה ליפני טסט? נ.ב. רוצה לאירופה...
הודעה אחרונה מאת ak47, -
-
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אם לא, ואתם חושבים שאתם מסוגלים, תנסו ותראו שזה חוויה לא מהעולם הזה! (אבל רק אם אתם נהגים ממש טובים ומכירים את הכביש טוב כי הוא מאוד מסוכן)
הודעה אחרונה מאת Alfa147, -
-
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בתור נהג חדש הייתי מעוניין לדעת מהו הקורס הראשוני והבסיסי שצריך לקחת ועל איזה בית ספר אתם ממליצים!
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
Forza Ferrari בונבון איטלקי קטן וחמוד... צוקרמן, קונה אנג'לינה, למה הכנסת את האוטו לאוהל
הודעה אחרונה מאת דניאל, -
- 10 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
למה כולן בהודעה אחת? כולן מגיליון 82 של אוטו. לפני זמן מה BOXER ביקש שאסרוק משם את הכתבה על האסקורט האפורה. חשבתי שאולי זה עלול לעניין עוד מישהו, ולכן אני מעלה את הכתבה לפורום. תהנו! עמוד ליד היתה כתבה על האסקורט, אבל לא זו האפורה... אלא על ה RS קוזוורט. לא נסרוק? נסרוק! באותו גיליון היתה גם התייחסות קטנה לניבה, אז בשביל הג'יפאי החדש שלנו: ועכשיו לדבר המשעשע, פרסומת ללאדה ! אני חייב לציין שהפרסומת הזו היא הכנה להנחתה לירידות על הלאדה (סליחה דני ) לדוגמא: כולם צחקו שרונן הרן ניגש עם הג'יפ הרוסי שלו לקו הזינוק... עד שהוא התניע. האם התכוון המשורר שכולם צחקו שהוא לא יניע בכלל ואז שהוא הניע הם אכלו א…
הודעה אחרונה מאת -יובל-, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
קראתי את הכתבות שפורסמו באתר של וואי נט לגבי שני בתי הספר לנהיגה מתקדמת בארץ (חוץ ממסלולים), ממה שהבנתי בכתבות צויין שהקורסים נעשו בקבוצות של 10 איש בערך. על מסלולים לא היתה כתבה ולא צויין דבר בעניין פעילות המקום, אבל באתר של מסלולים מצויינים הפרטים לגבי הקורסים. באתר מצויין שקורס בסיס שלב א' נערך ברכב התלמיד, האם זה שיעור פרטי (יש בכלל אפשרות לשיעור "פרטי")? או שהתלמיד מבצע את הנלמד על רכבו בנוסף לתלמידים אחרים אשר מגיעים גם כן עם רכבם? כמו כן האם יש למישהו אפשרות להראות לי מה ההבדלים בין בתי הספר בארץ ומה נותן כל אחד מהם שיתרום לי יותר מבית ספר אחר? תודה מראש על העזרה אני יודע שתגידו לי להתקשר לבתי הספר כדי לקבל מידע אבל חשוב לי לקבל את המידע מאנשים "לא משוחדים" …
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
כמו שאריאל הודיע - 5th Gear. בדיגיטלי - ערוץ אגו. ימי חמישי ושבת.
הודעה אחרונה מאת yairk, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 941 צפיות
יש לנו שתי רכבים (שניהם לא מציאה בורה 1600 2001 וקורסיקה 96 2100 ). אבא שלי שהוא מתעסק עם הביטוחים של הרכב אמר לי שאני יכול ליסוע רק אם האוטו שלו השברולט ולא עם הבורה(עניין הבטוח). אכשיו כמו שאתם יודעים אני נהג חדש ואת אבא שלי(או את הרכב) אני רואה רק ב10:00 בלילה אז זו בעיה כי אני לא יכול לינהוג בשעות כאלו(עיפות לאן?)!!! יש לצין שאחותי גם נהגת חדשה (שנה וקצת) אז משהוא יכול להזביר לי את ענין הביטוח ???? תודה לכול מי שיעזור!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 32 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
האם מיקי חיימוביץ' ועמנואל רוזן פרנקופילים (C5) מי מתנדב להציל את מיכל ינאי ? (מהדייהטסו טיריוס שלה ) ומי מתנדב לעשות סיבוב על האוטו של ה"שרוף" ? (ב.מ.וו סידרה 3) מי נוהג על אלפא, מיצובישי סופר לאנסר, פורד פוקוס, סאאב, 206, ב.מ.וו X5, גולף V5 ועוד - תדעו מייד בתמונות הבאות: הכתבה צולמה מעיתון "רייטינג" משבוע שעבר איציק
הודעה אחרונה מאת R.C, -
-
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
איך שר ההוא שלא עוצר בעצור אבל פוחד ממהירות? "שבת בבוקר,יום יפה...". נשלפים מהמיטה , יש הזמנה לחברים ,יום הולדת לילד וכאלה. יורד אל האוטו , רגוע משהו - והילדה רצה אליי : "אבא,אבא ,האוטו שלך פתוח". הצצה קלה - חלון משולש אחורי מרוסק. DAMN IT ! . פעם שנייה בבית הזה ! מזדה לבנה ! למה לפרוץ דווקא את זאת ? יש עוד אלף (או כמה עשרות אלפים). הערכת נזק מהירה - מכסה מיכל דלק מעוקם כולו. א-הא מישהו חיפש את הדלקן. פותח בגאז' - בינגו. הפלסטיק בצד ,ה"מוח" של הדלקן נעלם. הצטרפתי למועדון (בערך 20 אחוז מהדלקנים אצלנו בחברה נעלמו). טלפון זריז לביטול הנ"ל , מצמיד את הרכב לקיר -שלא יוכלו לפרוץ אותו שוב (עד כמה שניתן) , וספירת חוסרים. HU - יש , מגבר- ישנו , LEATHERMAN,דיבורית…
הודעה אחרונה מאת David, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בשנת 1980 מנהלי הראלי חוקקו חוק שלפיו ניתן ליישם הנעה כפולה ברכבים תחרותיים. הראשונה שהחלה לכניס את ההנעה הכפולה למכוניות שלה הייתה - AUDI. הקוואטרו הוצגה בשלהי שנת 80' והייתה נתונה לביקורת סוחפת ובעיקר פוסלת, כל המבקרים טענו שהניסוי לא יעבוד. אז הקוואטרו ניצחה את המירוץ הראשון שבו השתתפה (אוסטרליה 81') ונחלה הצלחה ישר מההתחלה - המבקרים שתקו. מישל מוטון הפכה להיות האישה הראשונה שניצחה ראלי בשנת 81' בסאן רמו והמכונית - הצליחה. למרות שזה היה ברור שהקוואטרו הייתה הצלחה חסרונות לא היו חסרים לה, בגלל ההנעה הכפולה היא הייתה כבדה. משקלה הרב בשילוב מנוע קדמי ושלדת מונוכרום הקנו לקוואטרו היגוי רעוע ומרושל ועל כל זה הגיע האמינות הגרועה כל זה לא הפריע לה לזכות באליפות היצרנים בשנת 8…
לא מחליק? לא מהנה 1 2
מאת Romeo-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
לאחר מחקר מקיף שערחתי עם עצמי, הגעתי למסקנה המזעזעת ש....... אוטו שלא מחליק, לא מהנה. יצרניי רכב מנסים ליגרום לצמיגים להיות נטועים במקום כמה שיותר, כמה שפחות לחרוק, קכמה שיותר להחזיק. בגלל זה המציאו את בקרות המישכה כמובן, השנואות בעליל על כל כתביי הרכב, למרות הבטיחות שהן מנפקות, ולמרות שאיתן, הרכב אפילו יהיה יותר מהיר גם בנהיגה טכנית. אז מה עדיף: מכונית שרירית עם הנעה אחורית ומאות סוסים שעם בקרת המשיכה לא תיתן לזנב לצאת ממסלולו? או מכונית אפילו בעלת הנאה קידמית ולא מרובת סוסים המאפשרת לנהג להרקיד את זנבה כאבת נפשו ובביטחון מלא? בגלל זה ה STI וגם חברותייה המוחלשות כל כך כובשות, הן מחליקות כמה שרק רוצים, איך שרק רוצים, והכל בביטחון מלא…
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 2 תגובות
- 3 אלף צפיות
האם קיים אופנוע עד 500 סמ"ק אוטומט ? אבל לא קטנוע אלא אופנוע... בנוסף האם קיים אופנוע שטח אוטומט ? ומה לגבי צורת ספורטיבית ?? אשמח לתשובה ישירה ולא שאלות כגון "למה אוטומט" - פשוט ככה... תודה מראש.
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מחפש מבחני דרך ומידע טכני לדגמים החדשים...
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
מה יש בהן ???? 1 2
מאת דניאל- 19 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
כל ה106-ים הספורטיביות למינהם אני חייב להבין מה יש בהם שכל כך טוב כמו שהבנתם לא נהגתי באף אחת מהן
הודעה אחרונה מאת שמר, -
http://impreza.subaru.com/microsites/impreza/wrxsti/wrxsti.jsp STI 2.5 עם 300 כ"ס לשוק האמריקאי .... אחחח איזה כיך להיות אמריקאי....
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
אמאל'ה, מוסטנג 1 2 3
מאת alfa_draco- 36 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
יש מוסטנג חדשה... יפיפיה אמיתית. אני רץ להגדיל את התמונה ולהדביק על כל הקירות. האמת, אני מנסה להיזכר - איזה סוג של כלב בדיוק הפרצוף שלה מזכיר ... ?
הודעה אחרונה מאת Meishar84, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
גם נירא לי יש להם אתר?
הודעה אחרונה מאת Boxer, -
-
החיים יפים 1 2
מאת ערן-S- 22 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
על 2 גלגלים, לפעמים אפילו על 1 התרשמות שלי מהנסיעה עם השדון http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=8&msgid=10947971 תודה ענקית לשדון
הודעה אחרונה מאת TheNightDevil, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לוח שנה מוטורי במזרח התיכון :- 18-19 ינואר - 2 קטעי הסיום של ראלי דאקאר 22-24 ינואר - ראלי בחריין - סיבוב מס'-1 אליפות המזה"ת בראלי 26-28 פברואר ראלי קאטר - סיבוב מס'-2 אליפות המזה"ת בראלי 26 פברואר - 3 מרץ - ראלי טורקיה WRC 15-17 מאי ראלי ירדן - סיבוב מס'- 3 אליפות המזה"ת בראלי 4-11 יוני ראלי אקרופוליס WRC 18-22 יוני ראלי קפריסין WRC 3-6 יולי ראלי לבנון - סיבוב מס'-4 אליפות המזה"ת בראלי 10-12 ספטמבר ראלי סוריה - סיבוב מס'-5 אליפות המזה"ת בראלי 31 אוקטובר -2נובמבר ראלי טרודוס קפריסין סיבוב מס-6 אליפות המזה"ת בראלי 3-5 דצמבר ראלי דובאי - סיבוב מס-7 אליפות המזה"ת בראלי כמו כן יתקיים ראלי עומאן וכן ה-RALLY RAID ב-דובאי במסגרת אל…
הודעה אחרונה מאת עומר,
-
מי מחובר 57 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 1,504 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- ירחמיאל
- AUDIO KING
- swiv
- amit_a
- DENON
- amosbmw
- garicho
- itamar_by
- פיטר גריפין
- Froyne
- yahaga
- hwgeek