רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,599 נושאים בפורום הזה
-
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שנה טובה מרנו, גם בעברית...
הודעה אחרונה מאת dor-17(mk)2, -
אני לא ירבה במילים ... פשוט תראו עד כמה יפה עכשיו להסתכל על זה ...
הודעה אחרונה מאת גלעד 106 ראלי, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
http://motocar.msn.co.il/motocar/news/news.asp?id=2885
הודעה אחרונה מאת ELI172, -
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, מכיוון שלדוד שלי יש קבלת מס על מכס , ובחו"ל מן הסתם הרבה יותר זול לקנות מישהו יודע (אולי אפילו הזמין בעבר או עדיין מזמין) חנות בקנדה \ ארה"ב \ או כל מקום אחר UK של חלקים לרכב או של סאונד והכי חשוב אם אפשר של שיפורים (קיטים, רשתות, פילטרים, וכו) ששולחים לישראל אשמח לכל תשובה
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
(לא אוטו דיפו) אבל משהו גדול יפה לא איזה חנות מגעילה ליד הבית
הודעה אחרונה מאת דניאל, -
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אומנם אני יודע טוב מאוד את ההיסטוריה של פרארי, אבל חברה שלי רוצה פירוט יותר מיקצועי (היא צריכה לעבודה בבית ספר) וחשוב שיהיה באנגלית. אתם יודעם איפה אני יכול לימצוא את ההיסטוריה של פרארי באנגלית?
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
למה הילוך ראשון לא ניכנס מעל 10 קמ"ש? ליפעמים הוא נחוץ, במיוחד במכוניות ספוטיביות עם מנועים קטנים שאין להן מומנט של ממש בסל"ד נמוך. בתייבות ידניות רובוטיות למשל, הוא ניכנס בכל מצב וכול מהירות...
-
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 10.8 אלף צפיות
ה-VTI נכנסה היום לטיפול גדול (מאוד) שכלל בין השאר גם טיימינג. בתור אחד שמתיימר לדעת טיפה (ממש טיפה...) על האוטו שיש לי (והוא אצלי כמעט 3 שנים) דאגתי לקנות את החלקים בסוכנות (רצועת טיימינג ספציפית-ארוכה יותר,מחזירי שמן,פלאגים,פילטר וכו'). תוך כדי הטיפול שמנו (אני והמכונאי שלי) לב ששכחתי לקנות מחזיר שמן לפולי. טוב- מוסך ארז, מורשה הונדה ובעל שם בכל הארץ נמצא ממש ליד. אני ניגש למחסן החלפים עם המחזיר שמן ביד. אני: "אני צריך כזה חלק" מחסנאי:"מה זה?" אני:"מחזיר שמן." מחסנאי:"של מה?" אני:"סיוויק VTI שנת 94" המחסנאי, אדם מבוגר ורציני הולך וחוזר עם החלק. אני משווה למה שיש לי ביד ורואה שהם שונים. אני:"זה שונה ממה שיש לי". מחסנאי:"זה מחזיר שמן של הפו…
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
בקשר למנוע ולגיר שמפורסמים במגזין אוטו של דצמבר... MI16 פורק מרכב... גם הגיר מקורי MI16 (זה מה שהוא אומר).. רוצה 6500 על שניהם... טוען ל 60000 ק"מ של המנוע... האם הגיוני האם שווה?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
למען הסר ספק, אני לא הצלם
הודעה אחרונה מאת David A, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מעניין למה לקח כל כך הרבה זמן :mm_tongu: (ועוד יותר מעניין מתי זה יסתיים :mm_tongu:) מתנצל על האיכות הסבירה (תנו לי קצת זמן להתרגל...) איציק
הודעה אחרונה מאת Boxer, -
-
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2336073,00.html http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2179574,00.html חברת הביטוח AIG לא מפסיקה "לעשות כותרות", היזהרו והישמרו...
הודעה אחרונה מאת Aדי, -
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
להלן פרטי האירוע מצורפת תמונה שציירתי כדי להמחיש. 1) אני מתקרב ליציאה מהחינה במהירות של 20 קמ"ש 2)רואה רכב מסוג טרנזיט עומד נוסע בכביש(השדה ראיה מוגבל כיוון שאני רואה דרך גדר ומאחורי הגדר יש פח 3)הטרנזיט הכחולה עולה על המדרכב במהירות של לפחות 40 קמ"ש במקום שבו נכנסים לחנייה, אני כמעט מתנגש בו.. 4)הטרנזיט נעצרת על המדרכה כדי לאסוף ילדים (לאן הגענו) הוא לא יכל בכביש?? 5)אני עוצר ליד הטרנזיט , צועק עליו ולוקח את הפרטים ומאיים להתקשר למשטרה. ובסוף התקשרתי לא מספיק שכמעט התנגשתי בו, היו לו גם ילדים ברכב.. והוא בשיא חוצפתו אומר לי שלא יצאתי משם, בטח שהוא יאמר לי ככה, כי הוא לא הספיק לראות מרוב המהירות שבה הוא נסע.. אגב הוא היה ערבי
הודעה אחרונה מאת ronen, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מה זה האוטו באיזה שנים הוא הגיע לארץ מה הנתונים שלו והאם יש סדרה 6?!? נ.ב. הוא נראה ערסי כזה אבל אם קצת רצון וקצת יכולת גם ................
הודעה אחרונה מאת volcane, -
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מצרכים: 1. מונית מרצדס C או E קלאס, שנת 97/8. 2. רשימת יבואנים וסדנאות לחלפים. 3. כסף. אופן ההכנה: 1. רוכשים את המונית (שתעלה לאחר המכס כ52K+-). 2. מזמינים מנוע של AMG (מחיר משוער כ60K). 3. עבודה, גיר, בולמים, בלמים וכל טוב (כ50K+, כיד הדמיון). סה"כ כ162K+-. נ.ב. אני בונה על כך שהמנוע יקבל תקינה שכן הוא מנוע מקורי ולא משופר (עלק), ושהמנוע יוזמן דרך היבואן הרשמי כך שאע"פ שזה יצא יקר יותר הם לא יעשו בעיות עם אישורים שונים לתקינת הרכב. לדעתי זה עדיף על לרכוש איזו A3 או קומפקטית חמה, אתם לא חושבים?
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
בעקבות ת'רד מעניין שהיה בפורום אוף טופיק ובו צויינו מבחני הדרכים הטובים ביותר, רציתי לדעת אם מישהו ממכם מחזיק בגליונות ישמים של טורבו או אוטו. אני רוצה להרים פרוייקט שמטרתו לנציח את ההיסטוריה היפה הזו, העיתונים שהפכו אותי לחובב רכב. אז למי שיש גיליון אוטו או טורבו ישנים, מוזמן לציין את זה כאן. מספר הגיליון + סוג (טורבו או אוטו) העיתונים יוחזרו לבעליהם באותו מצב שהם נתנו אותם לאחר סריקה למחשב. אני חושב שכולם יהנו מפרוייקט כזה. תארו לכם איזה יופי זה יכול להיות שמישהו יחפש כתבה, נניח על אלפא סוד, ויהיה אינדקס שיוביל אותו היישר לשם. תחשבו על זה.
הודעה אחרונה מאת dor-17(mk)2, -
MX-2???
מאת Shmulik_Miata- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
תסתכלו בתמונה הייתה MX-2??
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
משהו משעשע: http://motocar.msn.co.il/motocar/news/news.asp?id=2883 אני מנסה לחשוב, איך הלכה ישיבת המנהלים ברובר בה הוחלט על הצעד הזה: סמנכ"ל שיווק (יאפי בעל ג'ל בשיער): "לאחר ניתוח מדוקדק התברר כי לרובר מותג חזק בעל ערך רגשי וספורטיבי. הבעיה שלנו בעיני הציבור היא אמינות מכאנית" מנכ"ל (אריסטוקרט משופם, סבא שלו היה מושל בהודו והוא מת לחזור לשם): "יש לי פתרון מעולה !" סמנכ"ל שיווק (מתחיל להזיע בחליפה, ריח ההוגו-בוס מתחיל להתפוגג): "מה אתה מציע ?" מנכ"ל (חיוך נצחון, תוך שהוא לוחש למזכירה "תארזי לי את רובה הפילים שסבא קיבל מהמהרג'ה"): "הודו !" סמנכ"ל (חיוור מעט, אפילו יותר מבריטי ממוצע): "הודו ? כמו תרנגול-הודו ?" מנכ"ל: "הודו ! בהודו פ…
הודעה אחרונה מאת a®iel, -
- 19 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אתמול חזרתי הביתה, ולמרות הגשם והחושך, כל מה שרציתי זה לנסוע, להרגיש את הרוח בפנים, וללחוץ כמה שיותר חזק על הדוושות. החלטתי להשאיר את האלפא בבית, ולקחתי את הפיג'ו של חבר שלי, שנכנה אותו: "ה'". בכל מקרה אני צריך להחזיר לו אותה. יוצאים לדרך. עירי רחובות ידועה כעיר שרובצת על מאגרי מים רבים, ובורות המים מלאים בה מדי חורף. מדי קיץ הם מתייבשים, ונקראים סתם: "בורות בכביש". עמדתי ראשון ברמזור שנמצא באגם הידוע כ"רחוב הרצל" לכיוון צפון. ירוק. סחיטה פראית של הדוושה מקפיצה את הפג'ו הקלילה קדימה בפרפור אימתני ולחימת הגה מורגשת. מבט לאחור מגלה ששאר הנהגים טרם זינקו. לפני עצר אוטו על מעבר חציה. עקפתי אותו מימין בזהירות, כמובן, והמשכתי לשעוט צפונה ליד תחנת …
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
חשבתי על זה, אמרתי לעצמי שאיך אנחנו מטיפים לכולם לעשות קורסים וכול זה ואיך אלה שמקיימים את הקורסים תמיד מטיפים שזה מה שיעזור להוריד את רמת הנפגעים בתאונות דרכים. יש בזה משהו, אני לא אומר שלא. במהלך התקופה האחרונה אני באופן אישי ביצעתי 3 קורסים של נהיגה מתקדמת ובהחלט אני יכול להגיד שלמדתי המון, בעיקר בקטע של מודעות עצמית למגבלות שלי ושל הרכב. אבל, וזה אבל רציני, מחיר הקורסים האלה הוא כ"כ לא הגיוני שאני חושב שמישהו כאן מנצל את המצב הזה. אני אתן דוגמא. קורס של 4 שעות באימון אישי עם מדריך באוטו שלך , עם הדלק שלך והבלאי שלך עולה בין 700 ל 800 שקל. בחישוב קצר, כ 175 - 200 שקל לשעה. איך שלא תסתכלו על זה, המחיר הזה מטורף, זה שעתון שמעט מאוד אנשים…
הודעה אחרונה מאת Guy, -
איך אתם מפשירים את האדים מהשמשה הקידמית? אוויר חם או קר? אני אישית שם אוויר קר, כי אוויר חם עושה לי יותר אדים במקום להפשיר אותם.... אבל קראתי בכתבה בYNET שצריך לכוון את המזגן על חום... וזה מוזר לי... כי לדוגמא במכוניות בלי מזגן פותחים חלון כדי להפשיר אותם... ואז נכנס אוויר קר והאדים נעלמים. מצד שני בשמשה האחורית מפשירים אם חום שעובר בפסים המגנטיים/ חשמליים האלה..כלומר בעזרת חום. אז חם או קר?
הודעה אחרונה מאת ronen, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
יש לי מיגבלות. מיגבלות בלמידה, את חלקן אתם רואים בשגיאות שלי. עשיתי הרבה קורסים בחיים, את רובם האמת עברתי, אך אין בהם עבודה. בגלל לחץ של האמא והחברה והאמא של החברה אני כניראה ארשם לקורס באוניברסיטה הפתוחה... אני לא יכול לרגילה כי אין לי אפילו 10 שנות לימוד... הייתי בלגניסט בבית-ספר. עבדתי המון במוזייקה, אני נגן, אבל עכשיו כבר לא צריכים נגנים. בינינו האוניברסיטה ועוד הפתוחה זה לא בשבילי בכלל, סתם בזבוז זמן, אך אני לא עומד בלחץ. ועכשיו לשאלה. מישהו יודע איפה אני יכול לעשות קורס נהיגת מסלול, בכל קטגוריה שידוע לכם (מכוניות סלון, מכוניות תיור, פומולה 3000 וכו') שבו אם אעבור אותו אקבל תעודה שאוכל בעזרתה להיות נהג מרוץ, להישתתף במירוצים בחברות שיקחו אותי? …
הודעה אחרונה מאת yaron_z, -
-
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
צדק דני רופ, היה חצי-הוריקן. בעצם הוריקן שלם - חצי ממנו מזג-אוויר, החצי השני נהגים סתומים. החצי הראשון - היה די מפחיד... נסעתי בשישי בערב לאורך הטיילת בתל-אביב, רוח מטורפת, שלוליות עפות באויר... איפשהו בדרך מתנתק פח מאחת הגדרות שמסביב ופוגע במונית שנסעה לפני, איכשהו חמקתי הצידה... אחר כך ישבנו עם חברים ב"סוזנה" (וכל הזמן רעש של ענפים על הגגון, כאילו כל העסק הולך לעוף תיכף), והראשונה שיצאה הביתה חוזרת אחרי דקה ואומרת שהשמשה האחורית של המכונית מרוסקת, נפל עליה מרזב. השאלנו לה מצלמה דיגיטלית בשביל לתעד לביטוח, היא החזירה אחר כך את המצלמה וראינו את הצילום - מפחיד! לא רוצה לחשוב מה קורה אם זה פוגע בך בנסיעה... מזל שהחניתי בכוונה רחוק מעצים ובתים, באמצע מגרש חצץ.…
הודעה אחרונה מאת alfa_draco, -
הגעתי למסקנה שעליי לרכוש כמה שיותר מהר גלאי רדאר עכשיו השאלה שלי היא כזאת תקציב לבל וולנטיין אין לי ! על איזה גלאי אתם ממליצים ? ראיתי כבר כמה ואין לי שמץ בקשר אליהם (ויסטלר,יונידן,קוברה,אסקורט) כל מי שיש לו ניסיון עם גלאים מוזמן לספר שמתי עיניים על הקוברה בנטאקשן (אפשר לקנות אותם ב500 שקל רק) איך הוא ? ואיך שאר החברות שהזכרתי ? (ויסטלר,יונידן,אסקורט)
הודעה אחרונה מאת Shays, -
חידה!!
מאת Shmulik_Miata- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
איזה רכב זה??
הודעה אחרונה מאת Alfa147, -
- 5 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
מושג זה חזר כאן בפורום לא מעט לאחרונה. אין לי שמן של מוסך מה זה אומר. נ.ב. סליחה על הפלגיאת הפרפראזה "שמן של מוסך" גנובה (נדמה לי מאיציק). עם המקור סליחה.
הודעה אחרונה מאת תומR, -
נהיגה תחת השפעת אלכוהול 1 2
מאת Guy- 23 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
מצורף סרטון קשה לצפיה אך מומלץ לכל אלו שרוצים שכנוע למה לא לשתות ולנהוג. כ 3 מגה. כמו כן מצורף שוב הסרטון בנושא חגירת חגורת בטיחות, 6 מגה. (לחצו על הקישור לחיצה ימנית ו-Save As) שניהם מומלצים לצפייה ולהפצה. גיא.
הודעה אחרונה מאת ac cobra, -
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מנכ"ל חוצה ישראל : יהודה וילק,שמזהה את הפרצוף החשדן שלנו, מבהיר כי למערכת אין יכולת למדדוד מהירות של רכב בודד. "לא מדובר במערכת אכיפה. אם המשטרה תרצה היא תוכל לעלות על הכביש ולהקים מכמונות מהירות או מצלמות או כל דבר אחר שמקובל בכבישים אחרים". מה שאומר...שלמרות התחזיות , גם בחוצה ישראל יהיו ניידות...
הודעה אחרונה מאת Tamir_VTR, -
- 14 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אם אמרו שהסדרה 7 של BMW מוזרה ? כמו שאפשר לראות השוני העיקרי הוא בפנסים שלה ומאחורה מזכיר טיפה את המייבאך בנתיים אין לי פרטים על אורך+ מנוע אבל יש תמונות מאחורה הימור שלי היא תעלה הרבה הרבה $$ ותתין פייט לסדרה 7 יש הזמנות מהפורום ??? בטח יש הנחה לקבוצות
הודעה אחרונה מאת ELI172, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
איזה רכב ששמו מתחיל באות W קשור לפרוץ מלחמת העצמאות. מהו סוג הרכב ומה הקשר. התשובה נדחתה לשבת ב 7 בערב.
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
מי מחובר 18 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 1,787 אורחים (הצג רשימה מלאה)