Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8589 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש עוד נקודה שרלוונטית "לנו" במיוחד (נראה לי).

בניגוד לרוב האוכלוסיה, האנשים כאן היו שמחים לעשות יותר מקורס בסיסי אחד או שניים (למשל הקורס הבסיסי + כבישי מפותלים).

אצל שאר האנשים, קורס אחד הוא די והותר מבחינתם.

כאן, בינינו, אני חושב שאנשים היו שמחים להדרכה חמישית שישית ויותר.

אני אנסה להסביר יותר טוב :

אחרי שאני אעשה את שניים-שלושה קורסים בסיסיים שילמדו אותי את כל הבסיס (משקלים, הגה, בלימות וכו'), אני ארצה לקחת ימי הדרכה/אימון ע"מ לשפר ולתרגל את הידע.

הרי הפחד הגדול של אנשים הוא לעשות קורס שלא יעזור לך, והרי כל קורס שלאחריו לא תתרגל הוא קורס שלא שיפר אותך.

כאן אני רואה את ההפסד הגדול של אותם בתי הספר.

אם הם היו מבטיחים לי עלות יום אימון של 400~ ש"ח אני הייתי חותם על מנוי חודשי (באמת).

400 ש"ח מבחינתי (אני מרוויח מעל הממוצע) הוא סכום שאני יכול לגרד כל חודש (פחות 3 יציאות וחולצה אחת).

יותר מזה, עבור קורסים/ימי הדרכה אני אפילו הייתי מוכן לחזור וליסוע לפעמים באוטובוסים ע"מ לצמצם עלויות דלק (שישמשו למימון אותם קורסים).

עכשיו, אם אותם בתי ספר היו באים לקראת אנשים כמוני/כמונו ואומרים "אנחנו נפסיד על הקורסים ונצמצם רווחים על ימי אימון, אך נבטיח לעצמנו הכנסה קבועה+מימוש אידיאולוגיה" אז כבר מזמן היית (דני G) רואה אותי מתנחל אצלכם.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יש עוד נקודה שרלוונטית "לנו" במיוחד (נראה לי).

בניגוד לרוב האוכלוסיה, האנשים כאן היו שמחים לעשות יותר מקורס בסיסי אחד או שניים (למשל הקורס הבסיסי + כבישי מפותלים).

אצל שאר האנשים, קורס אחד הוא די והותר מבחינתם.

כאן, בינינו, אני חושב שאנשים היו שמחים להדרכה חמישית שישית ויותר.

אני אנסה להסביר יותר טוב :

אחרי שאני אעשה את שניים-שלושה קורסים בסיסיים שילמדו אותי את כל הבסיס (משקלים, הגה, בלימות וכו'), אני ארצה לקחת ימי הדרכה/אימון ע"מ לשפר ולתרגל את הידע.

הרי הפחד הגדול של אנשים הוא לעשות קורס שלא יעזור לך, והרי כל קורס שלאחריו לא תתרגל הוא קורס שלא שיפר אותך.

כאן אני רואה את ההפסד הגדול של אותם בתי הספר.

אם הם היו מבטיחים לי עלות יום אימון של 400~ ש"ח אני הייתי חותם על מנוי חודשי (באמת).

400 ש"ח מבחינתי (אני מרוויח מעל הממוצע) הוא סכום שאני יכול לגרד כל חודש (פחות 3 יציאות וחולצה אחת).

יותר מזה, עבור קורסים/ימי הדרכה אני אפילו הייתי מוכן לחזור וליסוע לפעמים באוטובוסים ע"מ לצמצם עלויות דלק (שישמשו למימון אותם קורסים).

עכשיו, אם אותם בתי ספר היו באים לקראת אנשים כמוני/כמונו ואומרים "אנחנו נפסיד על הקורסים ונצמצם רווחים על ימי אימון, אך נבטיח לעצמנו הכנסה קבועה+מימוש אידיאולוגיה" אז כבר מזמן היית (דני G) רואה אותי מתנחל אצלכם.

אני מאוד מסכים עם רועי,והוא בדיוק התכוון למה שאני חושב.

ועוד משהו אני רוצה לשבח את השירשור את הטענות לכל הכיוונים ובאמת שירשור מעניין!

:mm_yeah:

ועוד דבר שהייתי רוצה לראות הוא שהבוס של דני G,והבעלים של "מסלולים" ופרדי יראו את השירשור ואולי יוכלו להגיב גם לטענות או לחשוב ולעשות משהו או לנסות(הלוואי) לבוא לקראתנו.

פורסם

דבר ראשון השירשור הפך לדעתי כבר למילחמה חסרת טעם, וחבל... :(

בתי ספר לנהיגה לא יורידו מחירים, ושחושבים על זה, זה בצדק.

אני לא יכול להרשות לעצמי 911, אז אני אלך ואבקש מיבואן פורשה להורדיד מחירים?

הרי זה אוטו שכל צעיר רוצה אך לא יכול להרשות לעצמו. היבואן יקבל את הנימוק?

מה לעשות, זה אומנם מצער אבל לא כל אחד יכול להשיג מה שהוא רוצה או צריך בגלל מצבו הכלכלי, גם אני עוד לא הלכתי לאף קורס, ליפניי הוצאה כבדה על קורס צריך באמת לברר על קורס טוב באמת.

אלו החיים ואני לא מאמין שמשהו הולך להישתנות, לפחות לא בזמן הקרוב.

פורסם

נתת דוגמא לא טובה.

פורשה 911 לא כל אחד צריך (אף אחד לא צריך כולם רוצים, טוב נו, יאשה צריך 911).

קורס כל אחד צריך.

חוץ מזה, אם תהיה רציני, גם בסוכנות פורשה יתנו לך הנחה מיוחדת (כמו גם ב-BMW ומרצדס).

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם
רבותי, קורסי נהיגה הם עסק לכל דבר, גם אם יש אידיאולוגיה מאחוריהם, מאידאולוגיה לא מרוויחים כסף ואין שום סיבה שהם יהפכו פילונטרופים.

לא מתאים לכם? תמשיכו לעשות מה שעשיתם עד עכשיו: לא לשלם על מוצר שלדעתכם הוא יקר מידי.

לבעלי עסקים יש נטיה מוזרה, הם אוהבים להרוויח כסף, ואם הם יגלו שהורדת המחיר תביא אליהם יותר קליינטים אבל בשקלול הסופי הם ירוויחו יותר, תהיו בטוחים שהם יישמו את השינוי.

אבל אם לפי דעתם זה יפגע בהכנסות, והמצב ישאר, לא נותר לנו אלא להלין על כך שמאחורי האידאולוגיה לא עומדת ממשלה אחראית שדואגת לאזרחיה.

אל תכנסו לאנשים לכיס, אף אחד לא יודע כמה מרוויח מדריך זה או אחר, או בעל מגרש החלקה או בעל בי"ס לנהיגה, וקשה לי להאמין שכולם חיים בוילות בקיסריה.

ולפני שאתם ששים כל כך לקצץ בהכנסותיהם של אחרים, תבדקו מתי בפעם האחרונה קיצצתם בשלכם למען אידאולוגיה שאתם מאמינים בה ותרמתם ממשכורתיכם לגוף זה או אחר שזקוק לכך.

נראה לי שפיספסתם קצת. ..

להגיד שבעלי העסק צריכים להוריד את המחיר בגלל האידיאולגיה לא היתה המטרה.

אבל, בגלל שכולם משתמשים בטיעון שקורס לנהיגה בטיחותית הוא דבר חובה לכול נהג, הייתי מצפה מהם למשהו קצת אחר מהפקעת המחיר הזו.

בלי להיכנס לכיס של אף אחד מלבד הכיס שלי.

המחיר הזה מוגזם, מוגזם ביחס לתמורה, מוגזם ביחס לחו"ל ומוגזם ביחס למקום שאנחנו חיים בו.

אני אומר את זזה כי זה חשוב לי .

יש פה מספר לא קטן של אנשים שהיו רוצים לעשות קורס כזה, אבל בגלל המחיר הגבוה, נמנעים.

אני חושב שיש כאן משהו מפוספס וזה מה שאמרתי מראש.

אולי בעלי נעסק לא מודעים לעובדה שאם הקורס היה עולה חצי, הם היו מרוויחים יותר, אולי !

אולי תפקידנו הוא להאיר את עינהם, אולי .

בכול מקרה, כמו כול צרכן נבון, זכותינו להתלונן על מחיר שהוא גבוה בכול קנה מידה.

פורסם

שיר אז יש עוד הוצאות מהצד של הצרכן שלא לקחת בחשבון:

כדי לתאם אני צריך להתקשר אליהם בטלפון, זה גם עולה לי כסף.

העט שאיתו אני רושם את התאריכים וממלא את הפקס עולה כסף.

הדיו של הפקס, הדף שלו והקו שלו עולים גפ כסף.

ויש עוד הרבה הוצאות אחרות שעולות מעבר ל 950 ש"ח של הקורס, הדלק צמיגים בלאי ועוד ועוד.

ההבדל ביני לבין העסק שלו זה מוכר במס ולי לא, בשבילו זה הוצאה מוכרת ולי לא.

אין לי שום תואר בעסקים אך הגיון פשוט אומר, מחיר שהצרכנים יכולים לעמוד בו יביא יותר צרכנים=רווחים. מחיר גבוהה שלא כל הצרכנים יכולים לעמוד בו יביא צרכנים בודדים שישלמו את המחיר הגבוהה, יכול להיות שהרווח יהיה זהה השאלה היא מה יהיה הרווח לטווח הארוך.

לפי דעתי אם מחיר קורס יהיה זול יותר מה 950 ש"ח (למתקדם 4 שעות) יבואו הרבה יותר אנשים לעשות את הקורס ובטווח הארוך הרווח יהיה הרבה יותר גדול מאשר לעשות רווח על מספר מצומצם של צרכנים.

זו דעתי בלבד.

פורסם

אני מבין את הכעס שלכם על אנשים שמנסים להיכנס לכיס וחשבון הבנק של אחרים, אבל לדעתי כוונתם נכונה אלא שהניסוח מתלהם מדי.

שיהיה ברור-אין כאן עושק (זה לא שמישהו חייב לעשות קורס), ואין לנו את הזכות להכנס לכיס של הבעלים או המדריכים או לכעוס שהמחירים גבוהים מדי או להשוות למחירים בחו"ל, כנראה שיש להם מספיק תלמידים, וכנראה שהרווח טוב, לדעתם, ולכן אין סיבה שיורידו מחירים.

אבל

אנחנו צריכים להעביר את ההרגשה שלנו לנוגעים בדבר (ואני משער שהמסר יעבור) בתור קהל היעד, שסביר שהורדה במחיר לאו דווקא תפגע ברווחים, אלא להיפך, יגיעו יותר תלמידים והסה"כ יגדל. נראה לי גם שהגידול בקהל הלקוחות לא תהיה ליניארית אלא שכל לקוח מרוצה מהמחיר והשירות יביא עימו עוד אחרים.

אני יכול להגיד בוודאות מלאה שהסיבה היחידה שאני עוד לא עשיתי קורס נהיגה מתקדמת מעבר לקורס המגרש באלטרנתיבי הוא המחיר הגבוה.

נכון, אני כבר לא בן 17, ואני מרוויח יותר מהממוצע במשק, ועדיין זה לא קל לי לשלוף אלפייה לקורס כזה.

מצד שני, צודק דני כשהוא מציין שאדם מוציא 20-30K לשנה על האוטו שלו בלי לחשוב פעמיים, אז מה זה עוד אלף?

1000 ש"ח הוצאה חודשית על דלק זה הוצאה אוטומטית אצלי בדיוק כמו המשכנתא שיורדת מהבנק, והשכ"ד שאני משלם כל רבעון.

ויש גם שיקולים יותר ערכיים.

אשתי ואני כבר מזמן קבענו יחד שאנחנו לא עושים דין וחשבון על ההוצאות על העיסוק בתחביבים שלנו (בניגוד לדין וחשבון שאנחנו עושים על יתר ההוצאות שלנו).

לצערי התחביב שלי מאוד יקר, וסט צמיגים כל שנה, 200 ש"ח דלק על כל נסיעת כיף שלי, וכו' וכו' כבר לא מאפשרים לי לבוא ולשלוף עוד אלפייה במצב הנוכחי שלנו.

אני עומד מאחורי ג'רמי, גם אני הייתי שמח לעשות קורס בסיסי באם מחירו היה בסביבות חצי מהיום אבל כאלף שקלים זה כבר חצייה של הגבול.

פורסם

קורס בסיסי אצל פרדי פריהאוף (מחירים מהאתר שלו):

7.5 שעות הדרכה (9- 16:30)

רכב של המרכז

מגרש החלקה+סימולטור

כיבוד, שתייה וסנדביצ'ים

עד שלושה מודרכים לרכב (חיסרון, אבל כנראה מוזיל עלויות)

מחיר-725 ש"ח, ו625ש"ח אם באים בזוג.

פורסם

בוא נתקן כמה טעויות :

קורס בסיסי של ג'ם ראסל המהווה קורס הכרות עם עולם המרוצים שבו אתה נוהג ב מסלול אמיתי עם מכונית מסוג פורמולה 3 שאורכו כ 3 שעות.

The Russell Test Drive consists of more than 3 hours of non-stop

fun from start to finish. After a short classroom session reviewing the concepts of safe high-speed driving, you'll slide behind the wheel of a formula racecar to learn the techniques of threshold braking, heel and toe downshifting and racecar control while being constantly coached by our professional staff of race-seasoned instructors. Next, you'll drive the challenging and beautiful Infineon road course during our lead and follow exercise. We'll show you the "racing line" and teach you the correct gear selection, proper apex and exit of each corner. With some laps under your belt and a quick critique from your instructor, you're back in your racecar spending the remainder of the course lapping the track on your own.

The Russell Test Drive is the most exciting time you'll spend behind the wheel of a car and it makes a fantastic gift. We provide all the necessary equipment - all you have to do is show up and drive!

Russell Test Drive Course Cost: $495

שימו לב, 495 $ !

לא ממש ברור לי מאיפה הבאת את ה"פורמולה 3" ??

פורמולה - כן, אבל - 3 ?

מכונית פורמולה רק לשם העשרת הידע - היא כל מכונית מרוץ חד מושבית. במרבית המקרים גלגליה בולטים מחוץ לרכב וחשופים.

אז בוא נחשוב :

$500 ~ הם כ- 2500 ש"ח.

אתה בטוח שמדובר באותו מחיר ??

(ואל תגיד לי שהשוות את זה לכוח הקניה, כי לא השוות גם את העלויות של חברת ההדרכה שגבוהות יותר בארץ ...)

לארה"ב כרטיס טיסה עולה כ $800 ~ שהם בערך 4000 ש"ח.

שהייה בחו"ל עולה כמה מאות דולרים, נאמר כ- $100 ליום = 500 ש"ח.

אז נגיד שטסתה לקורס כזה בג'ים ראסל בארה"ב רק ליום אחד (בשביל לחסוך), בוא נראה כמה זה עולה לך :

2500 + 4000 + 500 = 7000 ש"ח.

עכשיו בוא נחשוב רגע מה אתה מקבל בקורס שם (נגיד שאין לך את העלויות הללו שבמסביב) :

3 ברוטו של קורס. מתוכם יש הדרכה תאורטית ונהיגה ברכב על המסלול.

כלומר, בהערכה שלי (ומהיכרות עם הדרכות כאלו) מדובר בכ- 2 נטו של נהיגה לכל היותר (ובתוכם גם הפסקות, משום שלא ניתן לנהוג שעתיים רצוף במכונית מרוץ).

בנוסף, את ההדרכה מקבלים לפני הנסיעה ומשוב מקבלים לאחר הנסיעה. ומה קורה בזמן הנהיגה ? הרי מדובר ברכב חד מושבי בו המדריך אינו יכול ללוות אותך במשוב מיידי ולתת טיפים בזמן אמת.

אז מה קיבלת :

תאוריה מזורזת.

מקצי נהיגה בסה"כ זמן של כשעתיים.

משוב לאחר נהיגה ולא בזמן הנהיגה.

עלות 2500 ש"ח.

לעומת :

הדרכה בשלבים - הסבר תאורטי לפני ובזמן כל תרגול.

נהיגה בסה"כ זמן של לפחות - 4 שעות (לרוב זה יותר) נטו !!

משוב בזמן אמת וטיפים ע"י מדריך שיושב לידך ורואה בדיוק את מה שאתה רואה וגם רואה בדיוק מה אתה עושה.

עלות : 950 ש"ח.

אז נכון שאתה מקבל סוכריה טעימה יותר בגלל שהנהיגה היא על מכונית מרוץ ובמסלול (אבל ממש לא בקצב אמיתי של מכונית מרוץ), אבל חשבתי שאנו מנסים להוזיל את הסוכריה ולא לשפר את טעמה, לא ?

אז עכשיו בבקשה בוא תסביר שוב איך הקורסים דומים ואיך בדיוק עלותם זהה.

ולאלו שלא מכירים את הקורסים השונים, נא לא לבלבל בין קורסי נהיגה מתקדמת במגרש ההדרכה שעלותם כ- 749 ש"ח לבין הדרכת נהיגה ספורטיבית בכבישים מפותלים.

נ.ב. - שימו לב לשם הקורס בג'ים ראסל - test drive ולא Racing course.

דני G.

פורסם

דני, עזוב, אתה לוקח את זה אישי מדי.

השוות את המחירים של הארץ למחירים של חו"ל ואמרת ששם זה יקר יותר, הבאתי לך דוגמא קטנה (יש לי עוד המון) שתראה לך כמה המחיר הוא לא אותו דבר בשביל אזרח, החישוב של כרטיס טיסה הוא לא רלוונטי בעליל, בוא אני אחשב לך את ההוצאות שיש לי על שכר דירה, אוכל, ארנונה, גז, מיסים וטלפון ואז תראה שזה יוצא יותר , נו באמת....

הכי אהבתי את הטיעון הזה שלך :

(ואל תגיד לי שהשוות את זה לכוח הקניה, כי לא השוות גם את העלויות של חברת ההדרכה שגבוהות יותר בארץ ...)

הצחקת אותי, עלויות האחזקה של אלטרנטיבי גבוהות מאלו של ג'ים ראסל, שצריך לתחזק מסלול, מכוניות, מרשלים, דלק, מוסכנקים,פקידות,מדריכים.....

ודר"א, אם כבר הזכרת את הנושא של "בארץ הכול יותר קשה", אז הבאתי לך חישוב של שכר ממוצע כאן ושם, תמחרתי את עלות הקורס בשעות עבודה של שכר ממוצע (שדרך אגב, בארה"ב שאתה מרוויח שכר ממוצע, אתה בקושי משלם מס על המשכורת שלך, כאן אתה משלם שלושים אחווז).

הראתי לך שהמחיר כמעט זהה לזה שבארה"ב, אתה בחרת להשוות את זה לדולרים, בחירה שלך.

אם אתה לא מקבל את העובדה שהמחיר מופרז, זכותך.

לפחות תקבל את העובדה שרבים חושבים ככה.

פורסם
החישוב של כרטיס טיסה הוא לא רלוונטי בעליל, בוא אני אחשב לך את ההוצאות שיש לי על שכר דירה, אוכל, ארנונה, גז, מיסים וטלפון ואז תראה שזה יוצא יותר , נו באמת....

על זה אומרים בשפת רחוב :

מה הקשר בין מחט לת#% ???

כרטיס טיסה אתה צריך בשביל להגיע לקורס כזה ולכן זה מייקר את העלויות שלך.

ארנונה ושאר הדבריך שהזכרת טובים בשביל הבית אבל מה לזה ולקורס נהיגה ??????????

הכי אהבתי את הטיעון הזה שלך :

ציטוט:

הצחקת אותי, עלויות האחזקה של אלטרנטיבי גבוהות מאלו של ג'ים ראסל, שצריך לתחזק מסלול, מכוניות, מרשלים, דלק, מוסכנקים,פקידות,מדריכים.....

מאיפה אתה יודע מהם חישובי ההוצאות וההכנסות של ג'ים ראסל ??

מאיפה אתה יודע אם מקורס כזה הם בכלל מרוויחים ? אולי הקורס הזה הוא רק אלמנט פירסומי שהחברה מפסידה עליו כסף אבל מרוויחה פרסום בעולם ?

מהיכן אתה יודע מהם ההוצאות ומי ממן אותם ? שמעת על ספונסרים ? שמעת על משקיעים ?

כמה אנשים משתתפים בקורס כזה בו"ז ? אולי 20 ? עכשיו תכפיל 20 * $500 = $10000 עבור 3 שעות !!!

תריץ 2 קורסים כאלו ביום תקבל $20000 ביום אחד !!!

אתה עדיין רוצה להשוות ????

אם אתה מעוניין בדיון רציני, ענייני ובוגר - סבבה.

אבל זה כבר מרגיש כמו ריב בארגז חול בגן הילדים... (no offence).

• תוכן חדש...