רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,596 נושאים בפורום הזה
-
תפסו אותי...
מאת V8Driver-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
נוהג בלי ביטוח מזה כחודש. נסעתי לי נסיעת כיף- סתם ככה בסביבות 02:30 בלילה, ופניתי מז'בוטינסקי ימינה לכביש רבין. סימנו לי שוטר ושוטרת לעצור. ללא כל חשש עצרתי בצד ביודעי שיש לי את כל המסמכים כנדרש. אפילו את רשין הנהיגה החדש שיש לי לאחר שאיבדתי את הקודם. השוטרת בודקת הכל, ואז פונה אלי ואומרת - "אין לך ביטוח".... תגובתי : מה ?? תראי לי ?! והיא שואלת - יש לך חדש ? כמובן שאין לי, כי לו היה לי כל המצב היה נמנע... למרות תחנוני והסברים שונים, קיבלתי הזמנה לבית משפט ... איזה מצב דרעק.... אז חודש הבא אני בבית משפט השלום בפ"ת... ***ולשאלתי : מישהו יודע מה קורה במצב כזה ? היו לי כל מיני עבירות פעם ליפני שנים ועליהם עשיתי נהיגה מונעת וכו'.…
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
-
- 21 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
על פי הודעת וואיי-נט מהיום, המיאטה האמיתית, 6 הילוכים, בדרך ארצה. 10 יחידות על האונייה וניתן כבר להזמין. המנוע תוגבר ל 145 כ"ס, הצמיגים רחבים יותר 205/45/16 והדיפרנציאל מוגבל החלקה. המחיר זהה לאוטומאטית, 153 אלף ש"ח. בשמי ובשם אוהבי הנהיגה בישראל, אני מודה להנהלת דלק מוטורס מקרב לב!
הודעה אחרונה מאת David, -
- 20 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אני יודע, אני יודע. באיחור מאווווד גדול, אני מביא לכם את התמונות של המפגש של שבוע שעבר. בגלל שהייתי לחוץ מאוד בשבוע שעבר, היה לי גם טיול ג'יפים בשבת שהתפרס על פני ממש כל היום עד הערב, וכשהגעתי רק רציתי ללכת לישון , אז אני מתנצל בפני כל אלה שחיכו, ציפו, לתמונות. אני מבטיח (לא) לעשות את זה שוב .. האמת שאין הרבה תמונות. זה היה מעין מפגש חורף שכזה שלא היה הרבה מה לצלם. הנוכחות במקום לא רק של המפגש עצמו הייתה מאוד דלילה, עד כדי כך שסביב המפגש שלנו הגיעו רכבים שחשבו שזה כל המפגש... אבל מכיוון שחיכיתם שבוע שלם... אני לא אתן לכם לחכות עוד... אוקיי. אז התמונות היום מתמקדות בשתי אלפות. אחת של איתן (BOXER) ואחת שייכת לדני G. שתי היפיפייות האלו דיגמנו לי לאיזה סט צילומים…
הודעה אחרונה מאת Boxer, -
SUBARU SVX
מאת גל סובארו- 13 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
מישהו יכול לתת לי פרטים על הסובארו SVX? אני יודע שהם נמכרו בבודדות בארץ. איך ההתנהגות של הרכב? קראתי באיזה מקום שבגלל שהאוטו כבד אז הביצועים של האוטו לא משהו....האם למישהו ידוע משהו בנידון? ואיך לעזאזל SVX שנתון 92 עולה 88,000 ו-94 עולה 112,000? האם בגלל שהם נדירות אז הן נמכרות מתחת למחירון ושאלה האחרונה, האם ה-SVX של 92 ו-94 היא האימפרזה טורבו של היום?
הודעה אחרונה מאת גל סובארו, -
הכל התחיל ביום שבת... בדרך ליציאה בערב התחיל רעש של דפיקות שנשמע כאילו מגיע מכיוון הפרונט של הרכב... יום אחרי זה כבר הייתי אצל חזי וכריסי בנסיון למצוא את הבעיה - לאחר בדיקות שונות גילינו שהרפידות החדשות לא יושבות טוב על הדיסקים הישנים ולכן הוחלט לבצע חריטת דיסקים , הדבר התבצע היום , לא פתר את הבעיה הנוראית שבסופו של דבר הסתבר שהיא :רעש של דפיקות על פח מכיוון בית הגלגל השמאלי אחורי.... לא ברור מהיכן הדפיקות , הרכב עוצר כמו גדול (נדבקתי פעמיים לשמשה הקדמית...) למרות שהדפיקות מתחילות רק בזמן בלימה איטית מתחת ל50 קמ"ש... ולנקודה - היום שם היום אוסף של רכבים שפשוט גרם לי להזיל ריר ולנטוש את הרכב שלי... זה התחיל בוקר - נכנס בחור בשם צח עם אלפא GTV2000 לא פחות ממדהימה בצב…
הודעה אחרונה מאת a®iel, -
שאלות קלאצ'ים
מאת אורון ג-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שאלות שמעניינות אותי על קלאצ'ים : 1. איך פועל קלאץ' הידראולי (כמו למשל באלפות הישנות)? יתרונות/חסרונות? 2. מה זה קלאץ' קרמי ומה זה חצי קרמי (נדמה לי ששמעתי על חצי קרמי...)? Thank you very clutch!!
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לאחר בהיה בה במפגש אתמול, אני מתקשה להבין מה נכון ומה לא. נכתב עליה 306GTI MI16, אבל כמובן שזו אינה GTI (כי היא 95) והיא גם לא S16 במקור כי אין לה מושבי עור. לכן אני מעריך שזו XSI במקור. אז יש לה, כנראה מנוע MI16. ניתן לראות מבחוץ קודם כל שהיא שמורה ביותר. אין שום פגיעות בפח ושום סימן להחלפת חלקים. עברה פחות מ-100000 ק"מ, כנראה, יד ראשונה (!) ונכתב עליה שהיא מתאימה לגרופ N היחידה בארץ. עכשיו, גרופ N היא לא, אבל השאלה היא מה יש עליה? הבעלים רוצה 66000 שזה הרבה, אם זו במקור XSI, אבל הכל תלוי במצב של הרכב ובשיפורים, מן הסתם. בכל מקרה - נראה לי ששווה לבדוק... רוני
הודעה אחרונה מאת LiranAr, -
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
חבר'ה, אבא נוסע שבוע הבא לכמה ימים לצרפת.. מישהו מכיר חנויות רכב בצרפת??. (כמו אוטודלתא באנגליה?, רק שאני צריך בצרפת..) אני צריך חנות שתוכל לספק: בולמי זעזועים, קפיצים, כסאות, ועוד כמה חלפים טכניים לאלפאסוד.. מישהו אולי יודע אם בכלל כדאי לי לרכוש את המוצרים האלה בצרפת?? (איך המחיר בהשוואה לארץ??) תודה רבה רבה..
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מן הסתם עד לא נערך מבחן בארץ ונהוג לא לצפות הרבה מדייהו,אבל הנובירה החדשה יכולה ללמד כמה יצרניות יפניות גדולות איך נראה תא נוסעים ברכב משפחתי (אז מה אם GM מזרימה כמויות של דולרים? ).נראת לעין העזרה שקבלה דייהו מאופל,גם חיצונית (כנפים של אסטרה\וקטרה)וגם פנימית (דלתות ודיפון של וקטרה). ------------------------------------------------------------------------------------- פיאט מעבירה את הברקטה הדו מושבית מתיחת פנים שאמורה ליישר קו עם הסטריט-קא של פורד וה-206CC של פיז'ו.המנוע נשאר זהה עם נפח של 1.8 ל' המספק 130 כ"ס. בהמשך ההתחדשות של פיאט נשלחות רמיזות מכיוון ה-SIMBA אשר אמורה לצאת במהלך 2003 ולהחליף את הפנדה הוותיקה (20 שנה!).תתכן גם גרסת פנאי מוגבהת …
הודעה אחרונה מאת beresford, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
סתם מתוך סקרנות.. אם לדוגמא אני מנפח את כנפי הגלגלים של הקליאו של סבא שלי ( , להרגע זאת רק דוגמא להמחשה..) האם אני אצטרך לשנות משהו ברשיון? האם זה יהיה חוקי? קיצר מה שאני רוצה לשאול הוא האם שינויי צורת שלדה (רק תוספות, ולא פוגע בשילדה עצמה) הוא חוקי?
הודעה אחרונה מאת HeadSpiN, -
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני מצטער,אני יודע שזה לא הרבה אבל אני חייב לדעת איזה פג'ו זה, אולי מישהו יוכל לזהות לפי התמונה, למרות שקשה להאמין
הודעה אחרונה מאת ראלימן, -
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אם אבא שלי לא מוסכניק ואני לא מתכוון להיות מכונאי רכב בצבא איך בעצם אני יכול לקבל ידע והבנה ברמה כזאת שאני יוכל לטפל ברכב אספנות משלי ? סיטרואן DS לדוגמה ? אבל בכלל גם לא רכב אספנות בכלל איך בימינו אפשר ללמוד ולצבור ידע במכונאות רכב?
הודעה אחרונה מאת falul, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כאילו זה ספרים עם הדרכה על דגמים ? כל ספר על דגם אחר ? ראיתי איזה ספר על ה דש-וואו אבל זה נראה כמו ספר על ההיסטוריה שלה או משהו מה בדיוק קנית ?? כדאי לקנות אוטו מתחילת שנות ה 80 או שבשנים האלה זה כבר לא ממש משנה אם זה 80 או 70 או אמצע 60 מכיוון שמחליפים את המנוע ואת רוב החלקים לחדשים ואין חלפים גם ככה ? ידוע לי על חברים שיש להם קדט סטיישן 83 שההוצאות היחידות שלהם זה ביטוח טסט וטיפולים כל עשרת אלפים זה הגיוני ?? איך אפשר לדעת על מה נופלים ?
הודעה אחרונה מאת paulpro, -
מישהו יכול להסביר לי ב 106 דור 2 מה ההבדלים בין XSI לראלי? אני מדבר מבחינת כוח כי לפי מה שאני רואה יש להם אותם ההספקים ואותו הכוח
הודעה אחרונה מאת kobyiso, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ערן איך ספרתה כמה VTR נוסעות על הכביש? מעניין אותי לקבל פרטים. אני יודע שעל כבישי הארץ עלו ארבע VTR ב-97 וכ-20 VTR+VTS ב-98 אבל אני לא יודע מספרים מדויקים על 98 וכמה מהן ירדו כבר מהכביש (ע"פ השמועות) גם שמעתי על VTR אחת שקבלה מנוע של VTS שירדה מהכביש.
הודעה אחרונה מאת ערןVTR, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש מספיק אנשים ויהיה קונוסים! לפחות משהו שדומה לקונוסים... אם יש מישהו שכתב בפורום זה שהוא בא והוא לא יבוא נא להגיב... כל מי שרוצה מוזמן ונסו להביא קונוסים ואם אין לכם קונוסים תביאו קופסאות קרטון יש מחסור בקונוסים ואיש מע"צ ניסה להרוג אותי... המפגש יהיה בשעה 16:00 ליד קניון חיפה מול הגלובוסיטי ליד קניון חיפה אני מדבר על יום שישי כמובן... יש שם חניון ענק ומלא מקום!! פעם הייה שם כבר מפגש של מועדון רנו ספורט (rsi) כל מי שרוצה מוזמון! רק תנסו להביא קונוסים או קופסאות קרטון... לפרטים איך להגיע אי סי קיו 122214808 msn messanger [email protected] דניאל
הודעה אחרונה מאת תומR, -
דו"חות חנייה 1 2
מאת Noybee-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם, שאלתי היא- אם אני לא תושב ת"א וקיבלתי רפורט כי לא שמתי כרטיסיה, האם אני אכן מחוייב לשלם את זה, או שאין להם איך להעניש אותי וחבל על הכסף. אני יודע שהם שולחים מכתבים רשומים מאיימים, אבל אני יכול לסרב לקבל אותם. איך זה נמשך הלאה משלב המכתבים הרשומים?
הודעה אחרונה מאת MuadiB, -
-
מילחמת הצילינדרים 1 2
מאת Romeo- 19 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
איזה מנוע עדיף לדעתכים? ענק ומרובה צילינדרים, קטן ומוגדש בלחץ גבוהה, ביינוני ומוגדש, קטן המתפס לסל"דים אסטרונומים, או מנועי הזקה ישירה (של בנזין)? ואילי גם מישהו מעדיף דיזל? אני עוד לא גיבשתי דעה.... מנועים קטנים הם יותר קלים, זה ייתרון. מנועים גדולים את מספקים כוח יותר זמין ולינארי ואין טורבו שבועט, יתרון. לכל מנוע יש את שלו. עכשיו, למה לא משלבים מנועים שעובדים על סל"ד גבוהה עם מגדשים? והינה דוגמה למנוע של אחת, אולי הגדולה מכולן. של מי זה לדעתכם?
הודעה אחרונה מאת תומR, -
More of my Mini... 1 2 3
מאת Ranster- 30 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
סוף סוף מצאתי קצת זמן פנוי והחלטתי להוריד את האבק מהמצלמה - התוצאה:
הודעה אחרונה מאת TheNightDevil, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שימו לב למחקר המרתק הזה ... http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2295434,00.html והנה הדיאלוג שקדם לביצוע המחקר: פוליטרוק א': "יש לנו מיליון שקל מיותרים בתקציב, ואוטוטו נגמרת השנה" פוליטרוק ב': "מה אתה מציע?" פוליטרוק א': "אולי נסתום כמה בורות בכבישים, אולי איזה רמזור או שניים, אולי נחדש צביעה של כמה קווי הפרדה..." פוליטרוק ב': "לא בא בחשבון. עוד מעט בחירות, איזה כותרת בעיתון נשיג מסתימת בורות? אני מציע לעשות מחקר שינחש בכמה יסתכמו ההרוגים והתאונות בסוף השנה" פוליטרוק א': "זה ממש טיפשי, הרי אפשר פשוט לחכות עוד חודש ויהיו לנו תוצאות אמיתיות !" פוליטרוק ב': "אתה ממש תמים. נעשה עכשיו את המחקר, ובשנה הבאה נוכל לתקצב 4 מיליון שקל, ככה שבכל רב…
הודעה אחרונה מאת alfa_draco, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שאלפא 147 GTA תגיע ביבוא סדיר לארץ!! ויעמוד על מחיר של 250000 ש"ח
הודעה אחרונה מאת alfa_draco, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בעקבות המעבר מצמרת הWRC לתחתית תוך שנתיים הוחלט שב2003 הקבוצה (ראלי-ארט) תשתתף רק במרוצים נבחרים. לאתר הידיעה: http://rally.racing-live.com/en/
הודעה אחרונה מאת yaron_z, -
מפגש בחיפה!!!
מאת oyway- 2 תגובות
- 948 צפיות
שלום לכולם!!! אני רוצה לארגן מפגש בחיפה (בלי קונוסים למרות שצדתי אחד ואיש מע"צ רץ אחרי...) כל מי שיכול לבוא נא להגיב בגוף השרשור אני אשים הודעה זו בפורומים אחרים וביום חמישי בערב אסכם את מספר האנשים שיבואו. דניאל.
הודעה אחרונה מאת oyway, -
power slides
מאת volcane- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
http://force.chat-jp.com/movie/
הודעה אחרונה מאת volcane, -
- 11 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
מ 0 ל 100 קמ"ש בפחות מ 2 שניות והאוטו חוקי לכביש, באנגליה כמובן האסטון מרטין היחודית הזאת שיכת ל סטיב נימטס, הרכב מורכב מחלקי גוף של אסטון וויראז' ואסטון ווינטג' והכל נשען על שילדה עשויה מצינורות טיטניום. הכוח בא ממנוע של קרייזלר בנפח 9.4 ליטר עם סופר צ'רג'ר. נתונים לגבי ההספק המדויק לא פורסמו אך ביצועים ניתנו בשמחה: המהירות המקסמלית בסוף הרבע מייל עומדת על 258 קמ"ש. הזמן שלוקח לה לעבור את רבע המייל הוא 8.9 שניות שזה 6.9 שניות לאחר שהיא עוברת 100 קמ"ש. כן, זה נכון, 100 קמ"ש מגיע תוך פחות מ 2 שניות! החלק הכי טוב באסטון מרטין הזאת זה שהיא 100% חוקית לכביש כפי שנדרש לפי החוקים ממשתתפי סידר ה Street Eliminator שבה היא משתתפת.
הודעה אחרונה מאת David, -
תמונות מיום שבת 1 2
מאת מתן-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 3 אלף צפיות
ועוד תמונה מהטיול
הודעה אחרונה מאת Yogev, -
-
שאלה:NOS חוקי באמריקה?
הודעה אחרונה מאת חולה~הגה, -
פאסטה עם מנוע 1 2
מאת Romeo- 23 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
פאגאני למייטב ידיעתי פאגאני הוא יצרן פאסטה איטלקי ומאוד מצליח שנהג במכוניות על איטלקיות של מייטב היצרנים האיקזוטים. (הסיפור דומה לזה של מר למבורגיני הגדול רק שלפאגאני לא היה רקה בכליי קכב ביכלל). בוקר בהיר קם והחלית שהוא רוצה ויחול להרשות לעצמו ליבנות מכונית סופר על לפי טעמו האישי (ומיסתבר שלפי טעם כולנו). הזמין ממרצדס מנוע עצום מיימדים המפיק 555 כ"ח שניבנה במיוחד בשבילו (יש גירסא רגילה ואחת S). עם טכנולוגית שילדה ומרכב מיתקדמות יצה לו אוטו קליל יחסית שמעיץ ל 100 בלא יותר מ 3.5 שניות והמהירות המיירבית איכן שהו מעל 340 קמ"ש. מדהים, הייתי רוצה כזו. אם יש לי טעויות בסיפור הינכם מוזמנים לתקן אותי
הודעה אחרונה מאת WebWizard, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היייי אשמח לשמוע חוות דעת שלכם על בתי ספר לנהיגה מתקדמת....אני מעוניין גם על קורסים שמתקיימים בארץ וגם בחול תודה שגיא
הודעה אחרונה מאת taos, -
-
- אחראי פורום
- 41 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
יש למישהו ניסיון/רעיונות/הצעות? הכל יתקבל בברכה זה דחוף!!!!
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
מי מחובר 8 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 1,415 אורחים (הצג רשימה מלאה)