רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,595 נושאים בפורום הזה
-
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מה המצב אחי הפלצן? אתה נוסע עם מראה פנורמית או שזה איזה הלבשה של מראה יותר גדולה..? ראיתי בכמה תמונות ולא הבנתי אם זה פנורמית או רגילה כי אחרי כל הקטילות שרצו פה עליה זה נראה לי תמוהה והפנורמית העגולה במראה הצדדית, זה נוח? אורון
הודעה אחרונה מאת תומR, -
היגוי, אחיזה ועוד 1 2
מאת maxim- 20 תגובות
- 3 אלף צפיות
אני קורא את הפורום כבר דיי הרבה זמן וראיתי תגובות ממש טובות על מכוניות כמו 205GTI, 106 RALLY, 306GTI, XSI וולקן ועוד .... מדברים הרבה על ההתנהגות של המכוניות האלו, אחיזה ועוד ..... אף פעם לא יצא לי לנהוג על אחת מהמכוניות האלו ולא ברור לי מה ההתפעלות הרבה מהן. מישהו יכול לנסות(לדעתי קשה במילים) להסביר לי? עד עכשיו נהגתי סך הכל על סיאט טולדו שעליה למדתי - כבר לא כל כך זוכר. נהגתי בסביבות 300KM על איזה טנדר של שברולט, כבר לא זוכר איזה (עשיתי טובה למישהו) וגם לא ממש זוכר איך היה(היה בימים הראשונים אחרי שנגמר המלווה). נהגתי(לדעתי כמה אלפי ק"מ) על האוטו של הוהורים שלי VW BORA 1.6 AUTOMATIC ועוד פה ושם על מכוניות של חברים(נסיעה של 5-10 דקות ...) מה אתם אומר…
הודעה אחרונה מאת Romeo, -
BMW 1-series 1 2
מאת David A- 21 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
הרעיון משעשע הביצוע לא רע..
הודעה אחרונה מאת ron_mazda323-f, -
מוטוריקה אנגלית
מאת Romeo- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
כימעט כולם, כימעט כל הזמן:"פורשה, פרארי, למבורגיני", ושאר הגדולות, אכן, אלו הטובות ביותר, אך לאנגלים יש מבחר מכוניות נהיגה טהורות, מהנות ומהירות ובסכומים שלא ממש קרובים ל 100,000 (ליש"ט- אירו- דולר). יחסית מכוניות אלו די אנונימיות (לציבור הרחב, לא לנו), גם העיצוב לא הכי.... יפה... אבל יש להן המון מה להציע והכל בסביבות 60,000 (ליש"ט- אירו- דולר). דוגמאות: נובל, מרקוס, אולטימה, TVR ועוד רבות... גם האנגלים מאופיינים במכוניות מדהימות כמו ה: קייטרהם, ווסטפילד, טייגר, וגם ללוטוס יש את ה 340R המדהימה שאלו זולות בהרבה אך הביצועים והכיף? אין לתאר במילים
-
- אחראי פורום
- 37 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
מתוך אוטוקאר מס' 46, 13 לנובמבר: אלפא רומיאו מאשרת את הייצור של הקופה מבוססת ה"בררה" (עצוב ג'יאוג'יארו, ר.צ) עם 400 כ"ס. אוטוקאר חושף כי רכב העל של אלפא עם מנוע קידמי, הנעה אחורית ו290 קמ"ש מירביים יוצג בסוף 2004 או ראשית 2005. גרסה מוגבלת של כ1000 יחידות מתוכננת, כשהמחיר יעמוד על כ50 אלף לירש"ט. למרבה הפליאה, המטרה שאלפא הציבה לעצמה היא... להביס את ה911 של פורשה. ההשראה: הבררה של ג'יאוג'יארו האלפא הספורטיבית הראשונה בעלת הנעה אחורית מאז הSZ/RZ הכעורות של ראשית שנות ה90', שואבת את מרבית סממני העיצוב שלה מדגם התצוגה המרהיב של ג'יאוג'יארו - הבררה, שהיתה כוכבת השנה בתערוכת ג'נבה. הקופה הדו-מושבית עדיין לא נקראת בשם רשמי, אבל שמה לא יהיה…
הודעה אחרונה מאת אוהד, -
-
דרוש מידע
מאת ירין אלקיים- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מישהו יודע היכן ניתן "לנפח" מכוניות זאת אומרת "חצאיות" הנמכות וניפוח כנפיים לרכבי ספורט?
הודעה אחרונה מאת ירין אלקיים, -
- 33 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
אני מביא שרשור זה על משפחות הג'וליה והג'ולייטה של אלפא רומאו בעקבות בקשה מאחד הגולשים בפורום המשפחות הללו נבחרו מכיוון שהן מהענפות ביותר, המסועפות והמשפיעות ביותר על אלפא רומאו ועל תעשיית הרכב בכלל הדגמים שיופיעו כאן, הם לפי סדר כרונולוגי בייצור, ויראו את התפתחות המשפחות הענפות הללו אחד לאחד. יש לציין שדגם ולוצ'ה מתאר בד"כ דגם "חם" יותר מבחינת כיוון מנוע וביצועים בהתאם (ולעיתים משקל מופחת) המשפחה הראשונה היא משפחת הג'ולייטה, שהחלה בשנת 1954 עם דגם הספרינט: ג'ולייטה ספרינט (1954 -1962)/ספרינט ולוצ'ה (1956 - 1959) זה היה דגם קופה יפיפה בעיצובו של ברטונה, בתצורת הנעה אחורית וגיר צמוד למנוע ספרינט מנוע: 1290 סמ"ק כ"ס: 80 ב 6300 סל"ד מהירות …
הודעה אחרונה מאת נמרוד_פוקוס, -
- 11 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם, הייתי רוצה לדון כאן בסוגיה שכבר זמן מה אינני מוצא לה הסבר. אם אתם משועממים לפחות כמוני ברגע זה, stay tuned.... אם לא, דלגו נא להודעה הבאה כיום, אין וויכוח שתעשיית הרכב הצרפתית היא משלוש המובילות באירופה ומהחשובות בעולם. לאורך היסטוריית תעשיית הרכב, היצרנים הצרפתים היו מהמובילים בפיתוח הרכב והצטיינו בחשיבה טכנולוגית מקורית, שלא פעם הקדימה את זמנה (ולא, לא בתחום איכות ההרכבה...). היצרנים מצרפת ידועים לאורך השנים האחרונות בפיתוח רכבים בעלי פוטנציאל דינמי רב, רכבים "לנהג" (היותר ספורטיבי), בעלי כל התכונות המופלאות שכולם פה משננים כמו מנטרה ואין צורך שאני אחזור עליהם (וגם אני חושב כך). למה זה קרה? זה דיון אחר, שקשור באופי הכבישים בצרפת ש…
הודעה אחרונה מאת mat@n, -
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אתמול הייתי אצל E & A ודיברתי עם אלי ואביחי . בין היתר דיברתי איתם על הפורום ועל מקומות מאורגנים שנותנים לנו הנחות . לאחר דיבורים , דיונים , מסקנות ועדת גרנת ומסקנות מאוסלו הגענו לזה שתינתן לחברי הפורום הנחה של 5% . ( יתכן וזה ישתנה , אם כן אני אודיע ! ) עכשיו הבעיה העיקרית היא איך הם יידעו שמי שמבקש את ההנחה הוא מהפורום ולא "מתחזה".... הגענו לזה שמי שירצה ישלח לי ה"פ ואני כבר איידע את אלי וכו'.... האפשרות השנייה היא להשאיר להם ה"פ . ( אתמול הם נרשמו והם צריכים לקבל אישור... לטיפולך עומר... ) יהיה אפשר גם לשאול אותם שאלות לה"פ והם יחזירו תשובה... אם יש למישהו שאלות שישאיר לי ה"פ . או ל E & A 035797386 אבקש להשאיר את זה קצת …
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
התפרסמו התוצאות של NCAP. שוב פעם רנו בצמרת והאמריקאים בתחתית..... http://www.euroncap.com
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם מה שר התחבורה הקודם במשך התקופה שהוא היה לא עשה בפחות משבוע אריאל שרון עשה צעד פוליטי וצעד די חכם ולכן אני צריך לשאול גם את המבינים הוא האלה חוק שכל נהג חדש חייב לעבור השתלמות במגרש החלקה שאלתי אליכם האם לנהג חדש שנוהג היום חייב לעבור או שמי שבעתיד יעבור טסט יהיה מחוייב נשארו לי עוד 5חודשים ורציתי לדעת עם יתפוס אלי החוק????? הכתבה התפרסמה במוטוקאר: http://www.motocar.co.il/motocar/news/news.asp?id=2826 מה דעתכם זה יעזור ההשתלמות הזאת??????? עמית
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 15 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אז מה אם זו הדמייה (ככה נראה הגיהנום של האיטלקים) . אחד מהשיפורים הפחות שפוים,אבל היותר מדהימים ! הדמיית מחשב ל-PORSCHE 911 שאמורה להופיע בסביבות שנת 2004/5.
עם השוואה (בסיסית אמנם ,אבל בכל זאת) של מכוניות ספורט רבות מבחינת נתוני מנוע וביצועים. http://www.205gti.co.uk/205info.asp
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
קשת החפיפה - הקשת התומכת בברזנט בתא מטען של משאית מגן רוח - שימשה קדמית מזוודה - תא מטען ארכבת (לקרוא "ארכובת") התנעה - מנואלה ולשאלה של בוקסר, אבקש את ג'רמי לקבץ את התשובות בארכיון של פורום וינט. בתשובה המקבילה בוינט אנסה (שוב..) להשתיל תמונה של עמוד במילון. תודה לפותרים. החידון הבא, ביום שני.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- 1 תגובות
- 852 צפיות
האם יש אתר ישראלי כלשהו למיני מיינור???
הודעה אחרונה מאת Ranster, -
אלפא ספרינט
מאת Romeo- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
רציתי לדעת אם למישהו יש מיידע על האלפא ספרינט המתוכננת לאמצע 2003?
הודעה אחרונה מאת alfa_draco, -
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מחפש מאמרים על קביעת הגודל הנכון לאינטרקולר לרכב מוגדש... למישהו במקרה אולי יש כבר כזה בפייבוריט שלו ? (כבר חיפשתי ולא ממש מצאתי. ) אנא... (אגב, Ranster ? עדיין צריך שאני אבדוק באוטודיפו ?) תודה מראש לכל העונים
הודעה אחרונה מאת BoazG, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
לאחד מימי הדרכה האחרונים הגעתי עם ה ZX של ההורים שלי. בתום ההדרכה, בצעתי עם חבר שלי (מדריך אחר) מבחן השוואתי בתרגילי התחמקות ממכשול ובלימה תוך התחמקות ממכשול בין ה ZX לבין לאנטיס חדשה. סידור הקונוסים היה אחיד (לפי סימון על המגרש) לשתי המכוניות, הבלימה על רטוב, וכך גם ההתחמקות מהמכשול. הלאנטיס הצליחה לחמוק מהמכשול ללא בלימה (רק עבודת הגה) בכמעט 40 קמ"ש. ה ZX הצליחה לחמוק מהמכשול ללא בלימה בכ- 55 קמ"ש. הלאנטיס הצליחה לחמוק מהמכשול תחת בלימה בכ- 50 קמ"ש. ה ZX הצליחה לחמוק מהמכשול תחת בלימה בכ- 60 קמ"ש (אפילו טיפה יותר). יחד עם זאת, יש להתחשב בנתונים הבאים : 1. ה ZX בת 7, הלאנטיס חדשה. 2. ה ZX אינה מצויידת ב ABS, ללאנטיס יש. 3. הצמיגים על ה ZX אינ…
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
דניאל S (למי שמכיר) נמצא כרגע במזרח. הוא מגיע לגרמניה בעוד שבוע וביקש ממני לברר פרטים על עליה למסלול, או כל פעילות מוטורית אחרת שאפשר לעשות/לעבור קורס/לצפות בה במסלול הנ"ל. אם למישהו יש מידע, או נסיון עם ביקור באתר, אשמח לשמוע פרטים. נ.ב. הוא יהיה בגרמניה עם רכב מקומי (תרתי משמע) שמתאים לפעילות הנ"ל. תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת DanyG, -
-
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יציאה מהבית 08:15 דיסק של U-2 ברקע. נסיעה מינהלתית לעבודה, היציאה מהמקום קשה, רגל מרימה לאט את הקלא"ץ עד לנקודה והשניה ברכות על הגז לא רוצה פרץ כוח חזק מידי. אני רוצה העברת כוח נכונה ויעילה. ואז אני מגיעה לכוח והמהירות הנכונה 1.5 קמ"ש..!! כן כן זה קשה לישמור מהירות כזו. טוב אחרי 10~15 דקות ניגמר הדיסק של U-2 ועובר לדיסק חדש D.J TIESTO אבל ליפני שמתחיל לנגן אני רואה שוטר הולך לפאסט 1.8T אם אגזוז רמוס ענק שתי יציאות חלונות כהים ווילונות שעומד בצד, המיסכן הוא הולך לקבל דוח, אבל לא אני ממשיך כדי ליראות מי המיסכן ותנחשו מה יושבת באוטו? כן כן שוטרת!! מיסתבר שה רכב מישטרתי לרייסים. הם כבר מנסים לעודד אותך לרייס ולתת דוח. עצוב לאן הגענו. טוב ממשיך…
הודעה אחרונה מאת 106RallyeBoy, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לא יודע אם מישהו שם לב אבל בכתבה שולית בידיעות אחרונות היום יש משהו שנוגע לנו ומאוד מכעיס! הכבלים מעוניינים בעוד מקום לרשת הדיגטלית ולכן הם צריכים להוריד ערוצים - הערוץ הנבחר , בגלל שאין לו הרבה רייטינג - BBC WORLD!!! מה שאומר שאין יותר TOP GEAR!!!! אם זה חשוב לכם - הפציצו את חברת הכבלים בטלפונים ומיילים\דואר רגיל!!!! מהר לפני שיעלם!!!
הודעה אחרונה מאת alfa_draco, -
-
נהיגה מתקדמת... 1 2
מאת ido- 22 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
האם הקורסים לנהיגה מתקדמת בארץ הינם מקצועיים דיים או שמא עדיף לחסוך עוד כסף ולהתעניין בחו"ל ? היכן אני יכול למצוא חומר על קורס ברמה גבוהה (ולמתחילים...) והאם מישהו מכיר משהו ספציפי מומלץ ויכול לספק לי מידע כגון מספר טלפון לברורים , מיקום,משך הקורס ועלויותיו ? חוצמזה, עליי להודות שאין לי ניסיון בנהיגה ספורטיבית (ולכן מתעניין בקורס...) וחבל לי לרכוש רכב ספורטיבי בעודי כזה (חבל עליי ועל האוטו) , האם יש משהו נוסף שמומלץ לעבור בכדי להתמקצע בנהיגה ספורטיבית או שקורס כנ"ל מספק את עיקר הדברים שצריך לדעת ? ניתן לשלוח ה"פ.
הודעה אחרונה מאת DanyG, -
- 15 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שימו לב וזו, הרבה יותר מוצלחת, כמה מכם מזדהים איתה ?
הודעה אחרונה מאת ron_mazda323-f, -
יש מצבים שבהם אנשים קונים משהו, נגיד 2 זוגות נעליים. זוג אחד הוא נעלי יוקרה שעולים כ1000 ש"ח ואילו הזוג השני עולה 300 ש"ח. ובסופו של דבר יוצא שאתם מסתובבים יותר עם הנעליים הזולות יותר בגלל אתם מרשים לעצמכם ללכת בשלוליות וכדומה. ולשאלה עצמה: נגיד שהיה לכם מספיק כסף, האם אתם חושבים שאילו היתה לכם M3 הייתם פחות מנצלים אותה "ומסתכנים" איתה מאשר הSTI? אז נכון שהM3 נחשבת גם לפוזה פאר ונוחות, אבל האם בנהיגה נטו הייתם מנצלים אותה בנהיגה נטו יותר מהSTI?
מקום לינהוג בו
מאת Romeo- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
אנחנו, אוהבי הנהיגה, המהירות, ההילוכים ולחיצת השילדה למגבלותיה, חסרי מקום למימוש הפנטזיות, כימעט ואין כבישים ראויים, והספורט המוטורי בקאנטים..... אני גר בערד, אני רואה מידברים שפשוט..... דורשים שיבנו עלייהם מסלולים, מכל הסוגים, המקום מושלם. אז מה אני מנסה לומר בזאת? אולי אם ניתאחד, אם קצת יותר נילחץ, נוכל להשפיעה. ואני מציע את ערד- להפוך לעיר המוטורית של ישראל, זה כל כך מיתבקש....
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני אחרי לילה בעבודה, הטלפון מצלצל, המספר נראה מוכר מאיפשהו אבל עדיין לא נופל האסימון. בקו השני קצין הרכב קורא לי להגיע ולהחליף את הרכב. אני שרק קמתי משינה מקווה שזה עדיין חלום ומתקשה להאמין שהיום ממנו חששתי הגיע ---------------------------------------------------------------------------------- קצת רקע... בשנה האחרונה היה לי הכבוד להיות "בעליה" של פג'ו 306 XN 1.4 שנת 99. את הרכב קיבלתי עם פז"מ של 90K ק"מ לא קלים - אני תרמתי לעניין 50K נוספים שהיו קשים עוד יותר. הרכב, שהשתתף במספר לא מבוטל של ג'ימקנות וקורסים למינהם לא "צייץ" במשך כל תקופת ההתעללות, לא "בכה" בהתחשב שהסל"ד הממוצע היה 5000 והמנתק עבד שעות נוספות, לא הזיזה לו העובדה שהצמיגים דרשו החלפה כ…
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
-
במסגרת שיפור הרכב שברשותי ואחרי שהנהג התחיל בסדרת שיפורים בעצמו החלטתי לרכוש סט בולמים (KONI) וסט קפיצים...את הבולמים רכשתי ישירות מהיבואן במחיר מלא ואת הקפיצים התכוונתי לרכוש במקום שבו אעשה את ההתקנה. טלפון ראשון עשיתי לFAST AUTOSPORT - שם קיבלתי מענה מקצועי ורציני + עלויות אבל וויתרתי מכיוון שהם מחזיקים רק קפיצים של סימוני ולא באלה חשקתי... המקום הבא כצפוי היה FINE TUNING - וכאן הגיעה ההפתעה , בהתחלה כשפרדי לא היה ענה לי אלון וכששאלתי למחיר של הקפיצים הוא פשוט ענה "לא יודע , נראה לי 850 ש"ח..." פשוט קשה לבחור לגשת ולבדוק מה המחיר המדוייק...התקשרתי יותר מאוחר באותו היום ונעניתי ע"י פרדי . בהתחלה הוא נשמע בסדר כששאלתי על הקפיצים ועל המחיר אבל ברגע שאמרתי שת הבולמים אנ…
הודעה אחרונה מאת a®iel, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
באיזה אתר אפשר למצוא תמונות יפות של מכוניות? (חוץ מסופר-קארס)
הודעה אחרונה מאת Mleder, -
פתרון ישראלי
מאת שמר-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
גבי לסט , יו"ר ארגון חברות הנפט ,העלה הצצעה גאונית לפתרון בעיית איכות הסולר בארץ. הבעייה : הרבה תחנות מערבבות את הסולר שלהן עם נפט , ש"נהנה" ממיסוי נמוך בהרבה (ליטר סולר ,כ-2.5 ש"ח ,ליטר נפט ,קצת יותר משקל). הפתרון היצירתי - להעלות את המס על הנפט. כמה גאוני - דופקים את הצרכן ,אז שהצרכן ישלם יותר נכון ,חלף זמן מאז יוצר המנוע מונע הנפט האחרון למכוניות ,אבל עדיין - במקום שהמדינה ,המופקדת על הפיקוח ,תגדיל את רמת וכמות הפיקוח - למה לא לגלגל את הבעייה לפתחו של הלקוח? כ"כ מקורי. מצד שני - האדון הנכבד היה פעם ניצב במשטרה -אז מה יש להתפלא? "מחפשים את המטבע מתחת לפנס" . מוכר מאיפשהו? מניאקים , כל היחידה הזאת , מניאקים
הודעה אחרונה מאת ישי, -
-
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אז הנה אחת שימו לב, כל מתדלקי ה98 שבינינו - לרווחים שעושות "פז" ו"גל" עליכם - שקל ועשרים ושתיים אגורות - כמעט כפול מהרווח על ליטר 95. התחנות הזולות ביותר ל98 הן אלון ודור. זוללי הסולר שבינינו ישמחו לדעת ש"טן" ו"סונול" הן הזולות יותר לכל ליטר סולר.
הודעה אחרונה מאת yaron_z,
-
מי מחובר 43 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 1,511 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- zaf
- daniel.asu
- orankohn
- IsraCar
- FROGIE
- Pavlik
- פריג'י
- נהג חדש תקציב קטן
- David32
- אורון שנער
- רכב זה אני
- shakedi