רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,596 נושאים בפורום הזה
-
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני לא מבין מספיק בשיפורים! סה"כ אני מכיר שיפורים דיי בסיסיים... מישהו יכול לתת לי מידע על שיפורים (רצויי בעברית) דניאל.
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
קנו מאזדה MPV!! נתוני ה-MPV המחודש הם 197 כ"ס ממנוע 3000, על משקל 1700 ונתוני יצרן 12.2 למאה. אבל אדון בני ברק בדק מספר פעמים תוצאה של 9.2 שניות למאה קמ"ש!! כן כן, 3 שניות תמימות פחות מנתון היצרן... לא סתם - גם תאוצת הביניים מ-80 ל-120 היא 5.5 שניות במצב רגיל ו-6.2 שניות במצב ספורט (מה שמעלה תהיות על איכותו של מצב הספורט). על אוטו של 1700 קילו... אם כך, מעתה אמור: מאזדה MPV, מיניואן ספורטיבי. מישהו בא לרייס?? רוני, שראה מודעה על 330CI שנת 2001 ידנית למכירה
הודעה אחרונה מאת sronis, -
שלום חבר שלי הזמין אותי לנסוע איתו לקארטינג נתניה. לפי מה שהבנתי כמה מחברי הפורום ביקרו שם לאחרונה רציתי לקבל פרטים כמו מה המחירים??? מתי כדי ללכת לשם???? אשמח לקבל את תשובתכם עמית
הודעה אחרונה מאת עמית1984, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הנסיעה תאלץ, לצערי, להדחות ליום ראשון... מסתבר שהבוקר, אחד הנהגים שלקחו את הרכב לסיבוב מבחן החליטו לבדוק דווקא את רמת הבטיחות שלו. הנזק לסאאב קל + פתיחת כריות אוויר. טוב נו, נחכה עוד קצת... בינתיים - ידידי ירון סולמי, מגיש את רשמיו: הסאאב הוכיחה כי בטיחותה הפסיבית ירודה ביותר, וההוכחה: היתה תאונה. המסקנה, בעקבות הכרות מעמיקה זו עם הסאאב: רק אלמרה. הציון: 3 בכוכב סולמי אני, כאמור, אחכה ליום ראשון, להתרשמות מעמיקה מעט יותר.
הודעה אחרונה מאת alfa_draco, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 11.7 אלף צפיות
במסגרת חיפושים אחר צמיגים נשמע השם "OHTSU" כצמיג יפאני מומלץ עבור האימפרזה (לא שלי, של אימי...). האמת, לא ממש שמחתי לשמוע על פירמה אלמונית יחסית עד אשר נכנסנו לעובי הקורה, אנוכי ואביעד, ביום שישי האחרון (ותודה למורה למחשבים שבזכותו בוטל השיעור והיה זמן לשוטט ) במסגרת חיפושינו אחר זוג צמיגים זול לסיביק של אביעד. בחלק מהמקומות בהם ביקרנו, לא ממש שמעו על השם FALKEN, למרות שהמקום היה מוצף מאותם הצמיגים משיחה עם אחד מהפנצ'רמעכרים (שגרם לנו לצחוק עז של כמה שעות) התברר שהמותג עצמו אכן נקרא OHTSU - ושם הצמיג (או נאמר: "הדגם") הוא FALKEN (זה בדיוק כמו שתתחילו פתאום לקרוא לצמיג מישלין בשם "אנרג'י"). העניין נשמע תמוה בתחילה - אך מבט על מדבקת הצמיג אישש את החשדות, א…
הודעה אחרונה מאת David A, -
-
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
ראלימן - קצת הומור - בכל זאת היו שני חייכנים אחרי השגיאה שלי. חוץ מזה, יש קשר בין השפה העברית לתאונות דרכים. תרשו לי להעתיק לכאן מאמר שנכתב אחרי תאונת הדרכים המחרידה בה נהרגו 5 נערים מטירת הכרמל בחודש אוגוסט (זה קשור למכוניות - זה בעקבות תאונה!) אני מצאתי את המאמר הזה מאלף. איתן שעשה בגרות בלשון לפני 10 שנים, ומאז רק משתפר...
הודעה אחרונה מאת yaron_z, -
- 2 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
למישהו יש הגדרה מדויקת ואמיתית לגבי המושג כוח-סוס? שמעתי בכל מיני מקומות שכוח-סוס בודד זה היכולת להרים 250 ק"ג בשנייה אחת, במקום אחר שמעתי שזה היכולת להרים 75 ק"ג בשנייה אחת, ובעוד מקום שמעתי שזו היכולת להרים 25 ק"ג בשנייה אחת (אנשים כנראה באמת מבולבלים ) אז......אם למישהו יש , הוא מוזמן
הודעה אחרונה מאת יובל, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שאלה לי אליכם ! אני רוצה להוציא רישיון על אופנוע 50סמ"ק (בגלל איזה עבודה שהוצעה לי...) ואני בדיוק סיימתי את התקופה של ה"נהג חדש" מה שאומר שיש לי רישיון כבר למעלה משנתיים ... עכשיו הבעיה היא שלפי מה שהסבירו לי אם אני כבר לא נהג חדש אני לא צריך לקחת שיעורים רק לעשות מבחן במגרש סגור . האם זה נכון ? מישהו אמר לי עכשיו שזה רק אחרי 3 שנים אני מקווה מאוד שהוא לא צודק ... דוד
הודעה אחרונה מאת WebWizard, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מי רוצה להגיע היום? אני מתכנן להגיע במאוחרת, סביב 11-12, זה יהיה פתוח לדעתכם? מה עם מפגש הפורום החצי שבועי?
הודעה אחרונה מאת ron_mazda323-f, -
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
לפני מלחמת העולם השנייה, הקים איש המסתורין שלנו מפעל מצליח לייצור מקררים שנקרא "איזות'רמוס". בראשית שנות ה40', הוא התחיל לייצר קטנועים ובראשית שנות ה50' ייצר מכונית ראשונה שיידועה בכינוייה "bubble-car". אותה מכונית בועה שנהגתה על ידי איש המיסתורין, השתתפה ב1954 במרוץ המילה-מילה וב1955 העביר איש המיסתורין את זכיון הייצור שלה לידי ב.מ.וו. המכונית הבאה שתכנן איש המסתורין, היתה שונה בתכלית: קופה מגודלת עם הנעה אחורית ומנוע V8 בנפח 5.4 ליטר של שברולט. המכונית נושאת את שמו ועוצבה על ידי ברטונה. איש המסתורין הלך לעולמו ב1966. ____________________________ מיהו איש המיסתורין (מתחיל באות R, שם פרטי או משפחה)? (4 נק') מהי החברה בראשה עמד? (2 נק') ומהן שתי המ…
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
מישהו יודע מה זו הלמבורגיני הזו הדומה לדיאבלו אבל לא????
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
הכוונה היא לאותם מאגרים תת קרקעיים בתחנות הדלק... 1. מהיכן נשאב ב-ד-י-ו-ק הדלק ? א. האם הדלק נשאב מלמטה או שמה מהקצה העליון של מפלס הדלק (ע"י מצוף ייעודי) ? ב. האם ייתכן שיש שוני בשיטת השאיבה בין תחנות הדלק ? (אחת שואבת מהקרקעית והשניה מלמעלה ע"י מצוף ?) 2. האם השאיבה גורמת למערבולות פנימיות במאגר/מיכל ? 3. האם ייתכן שבתחנה עם מעט מאוד תחלופה הדלק יהיה דווקא טוב יותר ? (הסבר/השערה: הדלק ה'נקי' יושג כתוצאה משקיעת החומרים ה'מיותרים' ושאיבה מלמעלה של דלק 'נקי' ו/או שאיבה מינימלית שתורמת למעט מאוד מערבולות שגורמת להתערבבות הדלק עם המשקעים בקרקעית, אם בכלל יש מערבולות...) אשמח לקבל תשובה מנומקת איציק
הודעה אחרונה מאת עומר ב, -
-
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הרעיון פשוט - לוקחים כמה חברה ממירצי קארט, WRC קצת אופנוענים ו7 מכוניות. 3 סיאט קורדובה WRC, זוג 206 WRC וזוג אבו ראלי חמודות. מריצים אותם במסלול בוצי ומבררים מי המנצח. התחרות נמשכת כמה ימים על כמה משטחים כל כמה מכוניות. היום היה ,כאמור, מכוניות ראלי על משטח בוצי. בין החברה של הראלי היו הארי רובנפרה ומרקוס גרונהולם ובין הקארט ( מי שיודע..) סבאסטיאן לואב ומארקוס דובאל. רובנפרה הפסדי בחצי גמר לסבסטיאן שהמשיך לגמר נגד גרונהולם. הפסקה לקצת חוקים והסברים. המסלול הוא כזה שעושים אותו פעם אחת ואז שוב אבל במקומות ההפוכים ככה שעושים 2 הקפות. מסיימים יוצאים מהמכוניות ומחליפים מכוניות ומקומות. המסלול הוא 2 נתיבים. מי שמנצח ב2 מירוצים - מנצח. לפני הגמר עלו שתיהם לניסיון קל …
טוב. כולם כבר כתבו מהי מכונית חלומותיהם ואפילו כתבו את זה איזה 4 פעמים. אז עכשיו שימו לב- אם היה לכם תקציב של 500000 ש"ח (לא יותר-מכוניות על לא משתתפות) לקנות מכונית ולשפר אותה מה היתם עושים? את התשובות יש לסווג לפי: מנוע. גיר. מיתלים. בלמים. ג'נטים וצמיגים. פנים. סטריאו. אל תשכחו - הוגבלתם בתקציב ואסור לרשום דברים לא מציאותיים כגון "3מגדשי טורבו" וכו וכו - מה שאומר שאם אתם לא יודעים אז פשוט אל תכתבו (מה שאומר שיהיו לכם 300 כ"ס וברקסים סטנדרטיים). זיכרו!!!!! חייבים להיות מציאותיים וגם להפגין ידע!!!! עוד מעט אני מתחיל!
הודעה אחרונה מאת David, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
היום הלכתי לקחת דבר דואר ולאחר מכן החלטתי ללכת לאוטו ולבדוק שמן מים ושאר הדברים. הקיצר, אני מגיע לאוטו, מתניע, מזיז אותו לסוף החניון בכדי שיעמוד ישר, פותח מכסה מנוע, בגאז' ומתחיל, דבר ראשון בודק מים לרדיאטור, לא חסר, בודק מים לשפריצרים, ממלא מים+סבון, לאחר מכן בודק מים מזוקקים במצבר לא צריך, לבסוף אני בודק שמן, ולא זוכר כמה היה בהתחלה על המדיד, הקיצר אני מוסיף קצת שמן ובודק שוב את המדיד. אני נדהם לראות שהשמן לא מכסה את הנקודה התחתונה ולא העליונה, הקיצר אני ממלא עוד שמן בודק שוב ולא רואה עדיין שמכסה, אני ממלא שוב והרבה הפעם, בודק ורואה שסוף סוף זה מכסה את הנקודה התחתונה וכמעט את העליונה, אני ממלא עוד את הקצת שנשאר בודק שוב ורואה שמכסה את הקו התחתון והעליון. סך הכול מילית…
הודעה אחרונה מאת ELI172, -
-
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
והיה ורציתי לעשות הנמכה מזערית לרכב.. האם החוק מאשר זאת? האם אני אוכל לעשות את ההנמכה במוסך רגיל? (להביא לו את המצרכים והוא יעשה זאת..?) וכמה צריך לעלות העסק אצל אחד המשפרים? תודה, תודה, בבקשה.
הודעה אחרונה מאת Adabbbbbb, -
-
- אחראי פורום
- 0 תגובות
- 819 צפיות
ליום רביעי. בני
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
מיהו המעצב הגדול ביותר? רובנו נסכים שזה אחד מהאיטלקים, יש שייתענו שזה של אודי הוא המעצב לנוכך ה TT אבל הרוב יהיו עם סדנת העצוב הבייתית של אלפא, סדנת "ITAL-DESIGN" המדהימה של ג'יוג'יארו, וסדנת העיצוב מזעזעת העולמות של אולי הגדול ביותר: פינינפארינה. איזו סדנה עשתה את העצובים הכי נחשקים? הדעות יהיו חלוקות אני מניח. אבל אני אישית, נשבתי בעיצובה של ה FERRARI- PININFARINA- ROSSA מחווה גדולה, למעצב דגול
הודעה אחרונה מאת ראלימן, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הסרטים נמצאים באתר Max Tuning. קישור ישיר לסרטים: http://www.max-tuning.com/movies/idrag/movies.htm.
הודעה אחרונה מאת עומר, -
מה המספר של OMP והכתובת שלהם? סתם שאלה מוכרים NOS בארץ?
הודעה אחרונה מאת תומR, -
לאן הצרפתים הולכים? 1 2 3
מאת ELI172-
- אחראי פורום
- 31 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
זו הדמייה אפשרית של הקליאו שתראה אור בסביבות 2004: ועד הדמיית אימה: מה עשינו רע? קודם ה-107 ועכשיו זה? אני רק מקווה שההדמייה לא תשקף את המציאות .
הודעה אחרונה מאת poko, -
-
אסקורט RS? 1 2
מאת taos- 27 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
היתכן ויש בארץ רכב מסוג זה? (הוא נצפה בבאר שבע עם תאונה בכנף שמאל קדימה)
הודעה אחרונה מאת Adabbbbbb, -
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
פיאט שיחררה איורים מוצהרים על מחליפתה של הפנדה שנמכרת כבר למעלה מ23 שנים. פיאט הכריזה באותה הזדמנות על תחילת פריוקט להחלפתה של הסייצ'נטו. הפנדה תיראה כמו שאר האופנה האירופאית כלומר מיקרו-מיניואן. הפנדה היוצאת, 23 שנים של שיווק. מדינת ישראל הזמינה 6 מחליפות ללימוזינות של וולבו היוצאות. הטענה המרכזית כנגד הלימוזינות היוצאות היו שהן פשוט היו חלשות מדי. מה שעוד יותר מוזר הוא שלימוזינות החדשות הן S80 מאורכות חלשות גם כן. עם אורך כללי ארוך יותר ב134 ס"מ מהS80 הרגילה היא בהחלט תהיה חלשה מאד עם רק 140 כ"ס ממנוע 2.4 ליטר. הלימוזינות מיוצרות ע"י סדנאת נילסון השוודית. אגב ישנה עוד גירסא מאורכת לS80 בדמות רכב קבורה... 2 מכוניות קרובות מאד להגעה ארצה!! הראשונה ה…
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2279534,00.html
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
מישהו יודע?
מאת Romeo- 2 תגובות
- 813 צפיות
מישהו יודע אם אפשר להשיג כפפות נהיגה כאלה בארץ?
הודעה אחרונה מאת תומR, -
שלום לכולם, אני רוצה לפנות אליכם כאן כדי לשנות משהו במציאות המוטורית העגומה בה אנחנו נתקלים כל יום. אני מניח שאותם אלה שמגיעים אל הפורום הם כאלה שהנושא המוטורי קרוב אל ליבם , או לפחות מעניין אותם. (התנצלותי לאלה שמשוטטים בין הפורומים השונים ונתקלים שלא בפעם הראשונה בהודעה, פשוט תעברו להודעה הבאה בבקשה). מעל לכל � מדובר כאן בחיי אדם. מעבר לכל הויכוח על איך ומה (ואני אכנס לזה בהמשך) , יש כאן כמעט 600 הרוגים כל שנה. 600 איש ! ראבאק! על פחות מזה יצאה מדינת ישראל למלחמות , ובתחום המוטורי ? יוק! כל מה שאנחנו מקבלים זה מס שפתיים מכל מיני פוליטיקאים קשקשנים (ולא משנה כרגע מאיזה צד של הקשת הפוליטית) , ואפס תוצאות. כל מדינה נורמלית הייתה מחליפה …
הודעה אחרונה מאת שמר, -
סיכום טיול. 1 2
מאת תומR- 18 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
טוב. הכל מתחיל בשעה שש בבוקר. בשש בבוקר ציפורים עוד נוחרים על העצים. אני קם וכמעט נכנס בקיר. שוכח שאני ישן אצל ההורים שלי. מדדה לכיוון המקרר ופותח אותו. מוציא חלב ועוגיות. רק אמא שלי מחזיקה עוגיות במקרר. נזהר לא להעיר את אחותי. קפה. משרך דרכי אל הכיור באמבטיה ומנסה לזהות את הדמות הגברית המסוקסת שדומה מיום ליום לאבא שלי... יורד למטה. קור אימים. אני בג'ינס מכיתה י"ב וטי שרט. חוזר למעלה ולוקח סווטשרט. צביקה הבן זונה מחכה שאסיים,נשפך מצחוק ומציע לי לקחת גם מעיל. ושאביא עוגיות. אני עולה שוב פעם הביתה ומביא מעיל ועוגיות. קר. ממש קר. מי שגר בחיפה יודע שאתמול היה ממש קר. כבר 1/2 שנה שלא נסעתי בסמוראי של צביקה. וטוב שככה. צביקה ואני הולכים WAY BACK עד לכיתה ו. ההבדל …
הודעה אחרונה מאת תומR, -
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
קבעתי לי לשבוע הבא נסיעת מבחן על מכונית כלשהי, לא נגיד איזה, רק נרמוז שהיא קיבלה 5 כוכבי NCAP, ואני אשמח להצעות למסלול נסיעה מעניין למבחן. הדרישות: (א) יציאה וחזרה לתל-אביב, לה-גרדיה (ב) סה"כ נסיעה 50 דקות - אז חבר'ה, הצעות מתוזמנות בבקשה... (ג) שיהיה מעניין אני משער שיהיה מלווה באוטו (למרות שוולוו נתנו סיבוב בלי מלווה), אז בתזמונים תביאו בחשבון שלא נעבור את ה-140... פעמים אחרונות שעשיתי מבחנים קיבלתי 30 דקות, שבמצב העומס הספיק לי באיילון עד הרצליה, double-loop וחזרה... מקווה הפעם לסיבוב קצת יותר מספק!
הודעה אחרונה מאת alfa_draco, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
ב WRX הבסיסית יש מיספר מיגרעות, חלקם אפילו לא מינורי. ב PRO-DRIVE גם יש דברים חשובים הלוקים בחסר. ל STI, אין לי טענות. אז אתמול עלתה במוחי מחשבה: לאור יציאתה של אימפרזה 2.0 ל' כפולת הנעה, אולי יכול ליהיות שעדיף ליקנות אותה ולשפר כרצוננו? סתם מחשבה הזוייה, אולי חסרת שחר... ואולי לא....
הודעה אחרונה מאת David, -
-
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אופל מציגה גרסת OPC לקורסה.הרכב שמטרתו להתחרות ישירות בקליאו ספורט וב-206RC קיבל מאופל מנוע מוגדש רב עוצמה 1.6 ליטר המפיק 175 כ"ס!!!. את המיאוץ למאה הקורסה מסיימת ב-7.9 שנ' בדרך למהירות מירבית של 225 קמ"ש. הקורסה לא לבד,שכן פורד שולחת רמזים בעזרת רכב תצוגה העונה לשם FIESTA Rallye concept.הרכב מרמז על פיאסטה RS שלפי פורד אם יוחלט על יצורו יראה אור ב-2004.הנתונים מרשימים ופורד הצליחה ממנוע 1.6 Duratec שלה לשאוב 200 כ"ס!!!.נתונים שלפי פורד ישלכו את הרכב ל-100 קמ"ש ב-6 שנ'! ומהירות מירבית מוגבלת בסביבות 230-240 קמ"ש.הרכב עשוי גם להחליף את הפוקוס במירוצי הראלי. (תמונה למטה) גם היפנים לא נשארים חייבים וחוץ מגרסת 150 כ"ס ליאריס TS מוצגת גרסת EVO לקולט ה…
הודעה אחרונה מאת ELI172,