Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8617 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה בטוח?

אז איתן אני חושב שברחה לך האיתך..

אני בטוח שהתכוונת להגיד אתחיל ולא יתחיל..

אז איתן שמור על האיתן שלך כי הוא משתולל..

ראלימן

87 בבגרות בלשון לפני 4 חודשים.

ראלימן - קצת הומור - בכל זאת היו שני חייכנים אחרי השגיאה שלי.

חוץ מזה, יש קשר בין השפה העברית לתאונות דרכים. תרשו לי להעתיק לכאן מאמר שנכתב אחרי תאונת הדרכים המחרידה בה נהרגו 5 נערים מטירת הכרמל בחודש אוגוסט (זה קשור למכוניות - זה בעקבות תאונה!)

אני מצאתי את המאמר הזה מאלף.

פוא ושם בארץ ישראל / זיו אלוני

כשבוע לפני פתיחת שנת הלימודים, קיבלנו תזכורת עגומה במיוחד על מצב החינוך בארץ. התאונה המחרידה שקיפחה את חייהם של חמישה נערים מטירת הכרמל צריכה להדליק שורת פרוז'קטורים אדומים אל מול עיניהם של העוסקים בהוראה בכלל, ובהוראת השפה העברית בפרט.

סליחה? הוראת השפה העברית? מה הקשר בין התאונה לשפה העברית?

כמה ימים לאחר התאונה, פרסם "מעריב" בעמודו הראשון את נוסח הודעת הטקסט האחרונה ששיגר אחד ההרוגים בתאונה לסלולרי של חברתו, זמן קצר לפני שנהרג יחד עם חבריו: "וודקה נשמה בואי יש פוא צחוקים". אתם יכולים להגיד שזה לא לעניין, אתם יכולים לחשוב שזה לא המקום ולא הזמן, ואתם יכולים להתעלם מהעובדות, אבל התאונה הזאת מסמלת בשבילי יותר מכל דבר אחר את כישלונה המוחלט של מערכת החינוך בהקניית הדבר הבסיסי ביותר של האדם המערבי: ידיעת קרוא וכתוב בשפת אמו.

שלומי, עידן, שמוליק, דודו ושמעון לא היו עולים חדשים. הם גם לא היו תלמידי כיתה ב' שעוד לא למדו לכתוב. מדובר בחמישה נערים שעברו את כל המסלול החינוכי הרגיל במדינה מערבית לכאורה, כולל תיכון, מסלול שאמור היה להקנות להם את היכולת הבסיסית בכתיבת מילים לא מסובכות ולא נדירות במיוחד בשפה העברית. כמו המילה פה למשל.

כן, אני יודע שזה לא כל כך מנומס, אבל כשמנהלת בית הספר עומדת המומה ולא מבינה איך חמישה נערים שהיא אחראית לחינוכם שתו לשכרה לפני שנהגו, מישהו היה צריך לנענע אותה חזק. גברת, יש פוא בעיה חמורה הרבה יותר. לפני שאת לא מבינה איך "למרות שיש לנו תוכניות לימודים העוסקות בנושא זהירות בדרכים, ביניהן גם תוכניות שעניינן ההשפעות השליליות שיש לאלכוהול על נהיגה, הם בכל זאת שתו", אולי תשאלי את עצמך איך נער שאת אחראית לחינוכו כותב פוא במקום פה, ומה זה אומר על סיכוייו לעבור פסיכומטרי וללמוד משהו שלא יתקע אותו כל החיים בתחתית הסולם החברתי? אז אולי זה לא הזמן. אתם צודקים. אבל מייד אחרי השבעה, מישהו צריך להעביר סדרת חינוך בטירת הכרמל. לא לתלמידים. למורים ולמנהלים.

אבל מה לעשות, ואף כלי תקשורת שעסק בפרשה לא נגע בנקודה הזאת. כנראה שדם, אבל ודמעות מצטלמים ומעניינים יותר מאשר עתידם של אלה שנשארו בחיים, ונאלצים ללכת לבתי ספר שאולי ילמדו אותם שזה נו נו נו פויה ואיכס לשתות אלכוהול, אבל לא ילמדו אותם איך כותבים עברית.

אז כאמור, אף אחד לא נגע בנקודה הזאת. אתם יודעים, לא נעים.

אז אני חושב שלא נעים מת מזמן. הלא נעים מת לפחות כמו שחמשת הנערים מתים.

ושיהיה ברור, אני לא חושב שהמוות הנורא שלהם, שמזעזע מכל בחינה, הוא סוג של עונש על אי ידיעת עברית, בדיוק כמו ששלוש יריות בגב הן לא עונש לזיוף בשירה מול קהל בעצרת שלום בכיכר.

אבל עדיין, מישהו צריך לשאול איך דבר כזה קורה. מישהו צריך לתת את הדין על מחדל העברית בדיוק כמו על מחדל התשתית. ולא, אני לא חושב שאני קטנוני ונתפס לאיזו טעות קטנה בעברית שיכלה לקרות בהיסח הדעת. בואו ותעשו ניסיון קטן בעצמכם. קחו את הסלולרי שלכם וכתבו את המילה פוא. כדי לכתוב את האות ו' צריך ללחוץ שלוש פעמים רצופות על מקש הספרה 2. כדי להוסיף את האות א' צריך להקיש פעם נוספת על המספר 1. מה זה מראה? שטעות הכתיב לא הייתה טעות מקרית. הנער ששיגר את הודעת הטקסט חשב ותכנן את כתיבת המילה כמו שידע שצריך לכתוב אותה, עם פ' ו' וא'.

כן, אבל רגע. אולי הנער היה שתוי כשכתב את ההודעה? למה אתה מחליט שהוא לא ידע לכתוב? אני אגיד לכם למה. כי דבר אחד ברור. את המילה פוא הוא כתב עם טעות.

את המילה וודקה הוא דווקא ידע לכתוב יפה מאוד.

איתן

שעשה בגרות בלשון לפני 10 שנים, ומאז רק משתפר...

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם

בנוגע למאמר שהעלת....

הכרתי 3 מתוך חמשת ההרוגים בתאונה...במסגרת שירותי הצבאי הם "עבדו" בבסיס בו שירתתי במסגרת תוכנית שמשלבת בי"ס חיפאי עם כמה מבסיסי חיל הים באיזור...

לצערי , לא הייתי נותן רשיון לאף אחד מהם בגלל שהם פשוט ילדים בלי טיפת אחריות ומשמעת עצמית... אבל בארץ , כשרוצים להוציא רשיון , צריך רק לדעת לנהוג כמו שהטסטר רוצה במשך 30-45 דק' - אין מה לעשות , העלתי בר כמה פעמים את נושא החינוך ... כנראה שהמדינה שבה אנו חיים לא רואה את החינוך כמטרה...אין מה לעשות.

:-)

פורסם

כל כך נכון.

בלי שפה אין תקשורת.

בלי תקשורת אין הבנה.

בלי הבנה אין סבלנות.

בלי סבלנות אין תרבות.

בלי תרבות, סבלנות, הבנה ותקשורת אין נהיגה נכונה.

ואם כבר אופטופיק, אז אופטופיק לאופטופיק, אבל קשור בעקיפין (סיפור אמיתי):

אחד ממכרי נכנס פעם לפאב של רוסים איפשהו בתל אביב. התיישב על הבאר, הסתכל בתפריט, והיה בטוח שהוא מזהה את האותיות הקיריליות. ראה וודקה תפוזים, קרא למלצרית, הצביע על השורה ואמר "תני לי כזה". אחרי כמה דקות הוא מקבל המבורגר. אומר לעצמו, "איזה אידיוט אני, חשבתי שאני יודע רוסית". בתור הלקאה עצמית אכל את ההמבורגר, אפילו שהיה אחרי ארוחת ערב. לקראת סוף ההמבורגר מגיעה מלצרית עם וודקה תפוזים, ומתנצלת בפני זה שיושב על הבאר לידו: "אני לא יודעת מה קרה להמבורגר שלך, אתה רוצה שנכין לך מנה חדשה?"

מסקנה: לדעת לקרוא זה חשוב, אבל גם קצת שכל לא מזיק.

:roll:

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
בנוגע למאמר שהעלת....

הכרתי 3 מתוך חמשת ההרוגים בתאונה...במסגרת שירותי הצבאי הם "עבדו" בבסיס בו שירתתי במסגרת תוכנית שמשלבת בי"ס חיפאי עם כמה מבסיסי חיל הים באיזור...

לצערי , לא הייתי נותן רשיון לאף אחד מהם בגלל שהם פשוט ילדים בלי טיפת אחריות ומשמעת עצמית... אבל בארץ , כשרוצים להוציא רשיון , צריך רק לדעת לנהוג כמו שהטסטר רוצה במשך 30-45 דק' - אין מה לעשות , העלתי בר כמה פעמים את נושא החינוך ... כנראה שהמדינה שבה אנו חיים לא רואה את החינוך כמטרה...אין מה לעשות.

טסט נמשך במקרה רגיל משהו כמו עשר דקות - רבע שעה גג.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

תאמין לי....

ת'רד כזה...וכל מה שמצאת להעיר \ להאיר זה השטות של הטסט...באמת חשוב! :mad:

מה גם שטסט עפ"י מה שאני זוכר נערך יותר מזה...אבל לא משנה...

אולי תתרום משהו ותגיד מה אתה חושב כאחד שרק עכשיו סיים ללמוד במערכת החינוך שלנו??

:-)

פורסם

טוב, אולי זה יקומם פה אנשים, אבל אני הולך להגיד את האמת שלי ולהיות מגעיל.

לפני שבוע ראיתי נהג חדש נכנס בגדר הפרדה ליד הבית שלי, ונורא שמחתי.

למה? כי הדביל לקח את האוטו של אבא ביום שישי, מילא אותו חבר'ה ויצא להשתולל בכבישים. הוא לקח סיבוב עם שלט תן זכות קדימה וראות גרועה במהירות גדולה ופשוט עף לגדר. הנזק? לא הרבה לפח - אבל הגלגל הקדמי שאכל את כל האנרגיה של המכה קיבל קאמבר של 45 מעלות.

אז שמחתי. זה ממש שימח אותי. כי הוא לא פגע באף הולך רגל וגם כי מגיע לו!

ואתם יודעים מה? בהרבה מקרים כשאני שומע על נהגים חדשים שמעורבים בתאונות קטלניות (כל יום שישי בערב יש כמה), אני די בטוח שברוב המקרים הם פשוט הזמינו את זה. אני לא מזיל דמעה, ורק שמח שלא הייתי בסביבה כדי להיות בסכנה מההתנהגות הלא אחראית שלהם.

חבר'ה ממלאים את האוטו באנשים ויוצאים להשתולל. לוקחים את המשפחתית של ההורים או את האונו שקנו במו ידיהם, מעמיסים עליה 400 קילו חברים (שזה 5X75 ק"ג בשר + 25 ק"ג זהב) ויוצאים לחפש את המגבלות של צמיגי ה-155 שלהם בנסיעה פרועה. עד שאיזה עמוד, גדר או רכב אחר מעמיד אותם בפני המציאות - שהם לא שומאכר.

מי שנוהג בצורה לא אחראית על אוטו מלא חברים הוא דביל!

אני לא טוען שמגיע לו למות בגלל שהוא דביל.

את זה דרווין אמר כבר הרבה לפני - אני בסך הכל מסכים איתו. הייתי שמח אם במקום למות הם היו חוטפים עונש רציני. אבל זה לא עובד ככה.

אבל מי שנוסע עם דביל על ההגה ולא אומר לו מילה הוא סתם פחדן, ועל זה לא מגיע לו למות. ומי שסתם נמצא בסביבה כשאידיוט מאבד שליטה בגלל שהביצים שלו יותר נפוחות מהמוח שלו, הוא בכלל קורבן חינם.

אז מה אני יכול לעשות בנידון? כלום. לי אין חברים שישתוללו כשאני איתם באוטו. ואני עצמי מכיר בחוסר הנסיון שלי ,מצטער עליו וקורס נהיגה מתקדמת בהחלט נמצא בראש רשימת השיפורים שלי.

מה שאני יכול לעשות זה לבקש מכל מי שיקר לי - לא להתבייש להעיר לנהג חסר נסיון שמשתולל כשאתם איתו ברכב, ולייעץ לכולם - ביום שישי בערב, תתרחקו ממאזדות עם 5 שאהידים בתוכן.

פורסם
אתה בטוח?

פוא ושם בארץ ישראל / זיו אלוני

כשבוע לפני פתיחת שנת הלימודים, קיבלנו תזכורת עגומה במיוחד על מצב החינוך בארץ. התאונה המחרידה שקיפחה את חייהם של חמישה נערים מטירת הכרמל צריכה להדליק שורת פרוז'קטורים אדומים אל מול עיניהם של העוסקים בהוראה בכלל, ובהוראת השפה העברית בפרט.

סליחה? הוראת השפה העברית? מה הקשר בין התאונה לשפה העברית?

כמה ימים לאחר התאונה, פרסם "מעריב" בעמודו הראשון את נוסח הודעת הטקסט האחרונה ששיגר אחד ההרוגים בתאונה לסלולרי של חברתו, זמן קצר לפני שנהרג יחד עם חבריו: "וודקה נשמה בואי יש פוא צחוקים". אתם יכולים להגיד שזה לא לעניין, אתם יכולים לחשוב שזה לא המקום ולא הזמן, ואתם יכולים להתעלם מהעובדות, אבל התאונה הזאת מסמלת בשבילי יותר מכל דבר אחר את כישלונה המוחלט של מערכת החינוך בהקניית הדבר הבסיסי ביותר של האדם המערבי: ידיעת קרוא וכתוב בשפת אמו.

שלומי, עידן, שמוליק, דודו ושמעון לא היו עולים חדשים. הם גם לא היו תלמידי כיתה ב' שעוד לא למדו לכתוב. מדובר בחמישה נערים שעברו את כל המסלול החינוכי הרגיל במדינה מערבית לכאורה, כולל תיכון, מסלול שאמור היה להקנות להם את היכולת הבסיסית בכתיבת מילים לא מסובכות ולא נדירות במיוחד בשפה העברית. כמו המילה פה למשל.

כן, אני יודע שזה לא כל כך מנומס, אבל כשמנהלת בית הספר עומדת המומה ולא מבינה איך חמישה נערים שהיא אחראית לחינוכם שתו לשכרה לפני שנהגו, מישהו היה צריך לנענע אותה חזק. גברת, יש פוא בעיה חמורה הרבה יותר. לפני שאת לא מבינה איך "למרות שיש לנו תוכניות לימודים העוסקות בנושא זהירות בדרכים, ביניהן גם תוכניות שעניינן ההשפעות השליליות שיש לאלכוהול על נהיגה, הם בכל זאת שתו", אולי תשאלי את עצמך איך נער שאת אחראית לחינוכו כותב פוא במקום פה, ומה זה אומר על סיכוייו לעבור פסיכומטרי וללמוד משהו שלא יתקע אותו כל החיים בתחתית הסולם החברתי? אז אולי זה לא הזמן. אתם צודקים. אבל מייד אחרי השבעה, מישהו צריך להעביר סדרת חינוך בטירת הכרמל. לא לתלמידים. למורים ולמנהלים.

אבל מה לעשות, ואף כלי תקשורת שעסק בפרשה לא נגע בנקודה הזאת. כנראה שדם, אבל ודמעות מצטלמים ומעניינים יותר מאשר עתידם של אלה שנשארו בחיים, ונאלצים ללכת לבתי ספר שאולי ילמדו אותם שזה נו נו נו פויה ואיכס לשתות אלכוהול, אבל לא ילמדו אותם איך כותבים עברית.

אז כאמור, אף אחד לא נגע בנקודה הזאת. אתם יודעים, לא נעים.

אז אני חושב שלא נעים מת מזמן. הלא נעים מת לפחות כמו שחמשת הנערים מתים.

ושיהיה ברור, אני לא חושב שהמוות הנורא שלהם, שמזעזע מכל בחינה, הוא סוג של עונש על אי ידיעת עברית, בדיוק כמו ששלוש יריות בגב הן לא עונש לזיוף בשירה מול קהל בעצרת שלום בכיכר.

אבל עדיין, מישהו צריך לשאול איך דבר כזה קורה. מישהו צריך לתת את הדין על מחדל העברית בדיוק כמו על מחדל התשתית. ולא, אני לא חושב שאני קטנוני ונתפס לאיזו טעות קטנה בעברית שיכלה לקרות בהיסח הדעת. בואו ותעשו ניסיון קטן בעצמכם. קחו את הסלולרי שלכם וכתבו את המילה פוא. כדי לכתוב את האות ו' צריך ללחוץ שלוש פעמים רצופות על מקש הספרה 2. כדי להוסיף את האות א' צריך להקיש פעם נוספת על המספר 1. מה זה מראה? שטעות הכתיב לא הייתה טעות מקרית. הנער ששיגר את הודעת הטקסט חשב ותכנן את כתיבת המילה כמו שידע שצריך לכתוב אותה, עם פ' ו' וא'.

כן, אבל רגע. אולי הנער היה שתוי כשכתב את ההודעה? למה אתה מחליט שהוא לא ידע לכתוב? אני אגיד לכם למה. כי דבר אחד ברור. את המילה פוא הוא כתב עם טעות.

את המילה וודקה הוא דווקא ידע לכתוב יפה מאוד.

איתן

שעשה בגרות בלשון לפני 10 שנים, ומאז רק משתפר...

הזכרת לי את המכתב הבא:

"

הלכתי למסיבה- אמא, ודבריך נגנו כל הזמן באזני.

אז לא שתיתי- אמא, והרגשתי גאה מאוד בעצמי.

"אל תשתה- בן" תמיד אומרת אמא, "חזור הביתה בשלום",

אז למרות שאחרים הציעו לי, אמא, שתיתי קולה במקום.

אני יודע שתמיד צדקת אמא ושעשיתי את הדבר הנכון.

עכשיו המסיבה נגמרה, אמא, ואני יודע שאגיע הביתה בשלום.

אני נכנס למכונית- אמא, ומתחיל לנסוע בזהירות,

וזאת רק בזכות הדרך שחינכת אותי - אמא, האהבה והאחריות.

אני מתחיל לנסוע- אמא, בזהירות, בדיוק כמו שביקשת,

אך המכונית ממול- אמא, לא מבחינה בי ופוגעת בי חזק.

אני שוכב כאן מצידי הדרך- אמא, ושומע את דברי השוטר.

הנהג שממול שתה- אמא ואני הוא שצריך לוותר.

אני שוכב כאן גוסס, אמא הלוואי שתגיעי מהר.

איך זה קורה דווקא לי- אמא ולא לנהג האחר?

יש הרבה דם מסביבי - אמא, אני חושב שרובו שלי.

אני שומע את החובש - אמא, שלא נותר לעשות הרבה בשבילי.

רציתי רק להגיד לך- אמא, לא שתיתי. אני לך נשבע!

אלו היו האחרים- אמא אלו שחשבו שהיו במסיבה.

הנהג כנראה גם היה שם - אמא , בדיוק איפה שהייתי אני.

ההבדל הוא שהוא שתה ועוד חי- אמא ואני איפה שהנני.

מדוע אנשים שותים- אמא זה יכול להרוס את כל החיים.

אני מרגיש כאבים חזקים עכשיו- אמא, חדים ודוקרים כמו סכין.

הנהג שפגע בי- אמא, מסתובב סביבי, מביט ומהסס

אני חושב שזה לא פייר- אמא, הוא שתה ואני פה גוסס.

אל תדאגי לי- אמא, אמרי זאת לאחי ואבי וכל משפחתי.

גם כשאגיע למעלה- אמא, אני יודע שתמיד תהיו שם איתי.

מישהו היה צריך להגיד לו- אמא, שלשתות ולנהוג זה לא כדאי.

אם רק היו אומרים לו זאת - אמא הייתי עדיין חי.

נשמת אפי מתקצרת- אמא, עכשיו אני מתחיל לפחד.

אל תבכי עלי- אמא, גם ככה קשה להיפרד.

יש לי שאלה אחרונה - אמא, לפני שאעצום את עיני.

אני לא שתיתי ונהגתי - אמא, אז למה איבדתי את חיי????

תעבירו את זה הלאה

"

סתם חומר למחשבה.. :roll:

פורסם
תאמין לי....

ת'רד כזה...וכל מה שמצאת להעיר \ להאיר זה השטות של הטסט...באמת חשוב! :mad:

מה גם שטסט עפ"י מה שאני זוכר נערך יותר מזה...אבל לא משנה...

אולי תתרום משהו ותגיד מה אתה חושב כאחד שרק עכשיו סיים ללמוד במערכת החינוך שלנו??

התייחסתי לשימת ה(אין) זין של הממסד, חלילה לא לתקוף אותך על אי-דיוק.

אותי בשיעור הראשון "לימדו" לסובב את ההגה "יד רודפת יד"... למרות שלא השתמשתי בזה אפילו בשיעורי הנהיגה אלא בשיטת הרבעים שמורי ורבי ראם סמואל לימד אותי אותה,חוצמזה שומדבר, התרגלתי לא לשכוח את האיתות פועל.

לא דיברו איתי על שום מצד חירום, בלימה נכונה וכו', הדבר היחיד שהמורה אמר לי שבהתחמקות ממכשולים על הכביש לעשות את התנועות בחלקות ולא בפתאומיות (אחרי פליק שמאלי שנתתי בהגה הטויוטה להתחמק ממישהו שנתן בלימת חירום מ50 קמ"ש כדי לקנות סיגריות.

אני חושב שלימוד הנהיגה צריך להתחיל בכיתות ז'-ח' על מגרשי הקארטינג ובכיתות ט'-י על מכוניות במגרשי החלקה, כולל מעבר מבחן שליטה ברכב (מבחני: סלאלום, החזקת הגה וסיבוב, בלימה נכונה, שימוש נכון במסת האוטו לשמירת האחיזה, בלימות חירום שונות, התחמקות ממכשולים) שרק לאחריו יהיה אפשר לגשת למבחן נהיגה, לשני המבחנים תאוריות מקדימות, כאשר הראשונה עוסקת כמובן בשליטה ברכב והשניה בהתנהגות בכביש.

אם יש למישהו משהו להוסיף אני אשמח לשמוע

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

ישר לספר החוקים.

ראסמי נכון..... אבל... ופה בא האבל הגדול.

א. יש את הילדים הצפונים שאבא ישלם , הדוד של גיס של השכן הוא מורה לנהיגה/במשרד תחבורה...... וכו וכו וכו.....

ב. לך תשיג תקציב לשעת קרטינג אחת לכל ילד בארץ......

ג. הרי זה לא מכניס כסף חזרה כמו דוחות

ד. מה יקרה עם הבלונדינית הטיפשה שפשוט חייבת רישיון לסוע בA8 של אבא?

ועוד ועוד.

העולם היה יפה יותר אילו......

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

תשמע, איתן...

אני לא יודע אם באמת יש קשר, סיבתי או לא, אבל החושים בהחלט אומרים שיש.

כמובן שאני לא אעיז להגיד את זה בפורום תפוז (כבר חטפתי שם על הערות לגבי שגיאת אם/עם הנפוצה) :wink:

כל הכבוד לאותו עיתונאי שכתב את הדברים האלה.

במקרה חברה אחת של אשתי, שגדלה בהרצליה, התחתנה עם אחד מטירת הכרמל, ואנחנו פוגשים אותה עם 2 הילדים שלה, מדי כמה זמן, ופשוט בוכים על איך שהילדים שלה הולכים לגדול להיות משהו אחר לגמרי ממה שהיו צריכים ויכולים להיות בנסיבות אחרות.... :(

מקווה שאף אחד לא ייעלב ממני. אני לא עושה כאן הכללות או משהו. רק מביא דוגמא אחת.

ולדראקו - קרעת אותי עם הבדיחה :lol: גדול!!

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

עצוב :(

במיוחד הסיפור שכתבת OZA.

זה ממש עצוב רמת הנהיגה פה בארץ.. אני מסתכל על איך שהחברים שלי נוהגים ופשוט נדהם.. כולם חושבים שהם מינימום שומאכר.. :?

בקיצור, לא נראה לי שמשהו ממש ישתנה במדינה הזאת..

אלא אם מישהו כמו שר בכנסת יקח את הנושא לידיים ויתחיל להוריד מהכביש את הנהגים שמסכנים את כולנו.. אלו עם מלא עברות תנועה ומה לא..

אבל זה ישראל, אז לא נראה לי שזה יקרה..

- איציק -

פורסם

אני יושב, וחושב, עכשיו על כל הסיטואציה.

רבותי, אולי שגיאות הכתיב של אותו אדם היו מכיוון שהוא שתה לשוכרות???

אני, אני יודע שכשאני שותה, אני לא מצליח לאיית את השם שלי נכון, הינה תראו:

עדם.

:roll::cry:

חבל, עצוב. ואני כל יום רואה "חברים", שנחלצים בנס מסיטואציות שונות ודומות למקרה המצער...

פורסם
ישר לספר החוקים.

ראסמי נכון..... אבל... ופה בא האבל הגדול.

א. יש את הילדים הצפונים שאבא ישלם , הדוד של גיס של השכן הוא מורה לנהיגה/במשרד תחבורה...... וכו וכו וכו.....

ב. לך תשיג תקציב לשעת קרטינג אחת לכל ילד בארץ......

ג. הרי זה לא מכניס כסף חזרה כמו דוחות

ד. מה יקרה עם הבלונדינית הטיפשה שפשוט חייבת רישיון לסוע בA8 של אבא?

ועוד ועוד.

העולם היה יפה יותר אילו......

אחרי לימוד שליטה ברכב במגרש יעודי, יוכלו לצמצם את מספר שיעורי הנהיגה באופן ניכר (נגיד 10 שעורי חובה) ואז גם העלויות ישארו דומות.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

• תוכן חדש...