רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,595 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הלוח הסופי של התאריכים, לפניכם: The 2003 FIA World Rally Championship Calendar Rallye Automobile Monte Carlo 22-26 January Uddeholm Swedish Rally 5-9 February Rally of Turkey 26 February- 2 March Propecia Rally New Zealand 9-13 April Rally Argentina 7-11 May Acropolis Rally 4-8 June Cyprus Rally 18-22 June ADAC Rallye Deutschland 23-27 July Neste Rally Finland 6-10 August Telstra Rally Australia 3-7 September Rallye Sanremo � Rallye d'Italia 1-5 October Rallye de France � Tour de Corse 15-19 October Rallye Catalunya Costa Brav…
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
טוסיק חטוב צדודית יפה ופנים נאות קל לראות שדפקו אותה קצת מהצד
הודעה אחרונה מאת Rשף, -
-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
מישהו יודע על שיטה טובה לדעת מתי הרמזור מתחלף אני מתכוון מתי הוא מתחלף מאדום לירוק (בצמתים הגדולות) נראה אם מישהו יעלה על הסקופ שאני עליתי עליו. (למי שלא הבין התגלית היא שיטה לדעת מתי הרמזור מתחלף)
הודעה אחרונה מאת הפנצטה שתלשה כוכב, -
-
- 28 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
מתקינים מערכות סטריאו http://prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles/2535427.jpg סתם מחנים בפוזות http://prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles/2535440.jpg סתם מחנים בפוזות 2 http://prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles/2535472.jpg קצת צפוף...מסתדרים... http://prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles/2535484.jpg אולי איזה תמונת צד... http://prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles/2535497.jpg עוד איזה אחת (קצת הגזמנו עם הסט של הקליאו לא ) http://prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles/2535514.jpg מוזר... חשבנו שבמפגשים מכסי המנוע שנפתחים הם רק של צרפתיות.... http://prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles/2535534.jpg שני הענקים... דני ותומר... http://prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles/2535551.jpg רוב ח…
הודעה אחרונה מאת הפנצטה שתלשה כוכב, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
למה לא שנפתח פה שירשור גדול וקבוע (הMנהלים פה קוראים לזה דביק ורטוב) שבו ידווחו חברי הפורום על מפגעים בכביש כמו בורות חדשים בכביש (רלבנטי מאוד בחורף) וגם על מפגעים אחרים בכבישים. כמובן שהסיבה האנוכית למחשבה שעלתה לי בראש היא מתוקף היותי רוכב ולא נהג, אבל אני זוכר שגם נהגים סובלים מליקויים אלו (במיוחד אלו עם חתך 50 ומטה). ליקויים נוספים הם לדוגמא: סימון מטעה על הכביש, עבודות בכביש המסכנות את הנהגים וכו'. חשוב לציין שכדאי שלא כל אחד יגיב ספציפית לכל מפגע כזה או אחר, תתיחסו לשירשור הזה כקובץ READ ONLY. טוב?
הודעה אחרונה מאת תומR, -
-
מי יודע ??? 1 2
מאת בועז וולקן-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2 אלף צפיות
מי יודע עם מגאן מודל 96 מחוייבת בממיר ?
הודעה אחרונה מאת ישי, -
-
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לפני כשבוע וחצי איזה כלבתא צעירה החליטה לעבור בבת אחת מהנתיב הכי שמאלי , אל הנתיב הכי ימיני. כמובן שעבדכם הנאמן היה במקרה באותו רגע בנתיב זה אבל זה לא ממש הפריע לה... הנזק: מכות פח בשתי דלתות במכוניתה של אימי + נזק למגנון חלונות החשמל. הנזק לכלבה: מכה בכנף. לקחתי פרטים שלה ושל הביטוח שלה + פרטים של חייל טרמפיסט שנהג איתה באותו. הרכב תוקן במוסך הסדר של הביטוח שלי. הנזק: 4600 ש"ח. קיבלתי עכשיו טלפון מסוכן הביטוח שלי שאומר שהוא דיבר עם סוכן הביטוח של הפוגעת והוא אומר שהיא מכחישה כל קשר למקרה ואין לה מושג על מה אני מדבר. מה עושים עכשיו? אנשים תנו עצות אני בקריזה!!!! נ.ב היא מכוערת ברמה.
הודעה אחרונה מאת ZisoButts, -
- 23 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
מישהו כאן יכול להסביר בהרחבה על תת היגוי, היגוי יתר, סחיפה או לתת לי קישורים למקומות שמסבירים בפירוט? איך אני מגיע בכוונה למצבים כאלו? חשבתי איזה יום שבת, לנסוע לחניון גדול של איזה קניון או משהו שהוא ריק ולהתאמן שם .... איזה דברים כדאי לעשות? האם עדיף על משטח חצץ(פחות אחיזה, האם החצץ יגרום נזק לאוטו) ?
הודעה אחרונה מאת Dj_RoY, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אני יודע שמותר ליבא אישית רכב עד שנה ומעלה 30 שנה. השאלה היא, האם ניתן ליבא לארץ אוטו שיש לו תקינה אבל כבר לא מוכרים אותו? לדוגמא דגם מסוים של סובארו ליאונה, נגיד שנתון 90, האם אפשר ליבא אותו לארץ מאמריקה? או שלא ניתן? (אפילו שיש בארץ תקינה לאוטו הזה) ואם כן אפשר ליבא, האם זה תקף גם לדגמים של הטורבו בליאונה? או שבגלל שהם לא יובאו מעולם לארץ אז גם אין סיכוי לקבל אישור ליבא אותם?
הודעה אחרונה מאת גל סובארו, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היא קיבלה בראש ובקלאסה. http://www.max-tuning.com/movies/idrag/M3vsSTI.avi יש לתת קרדיט לאתר של דני הלא הוא http://www.max-tuning.com תהנו.
הודעה אחרונה מאת Slonya, -
-
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
ש':איך מתבצעת הזמנת הכרטיס? מה טיב השימוש בו? ת':אתה ממלא את טופס ההזמנה, הבנקאי שלך חותם עליו והטופס נשלח ל"דור- אלון". הכרטיס משמש כ"כרטיס אשראי" לרכישת דלק בתחנות "דור-אלון", כלומר אתה משלם באמצעותו בעת התדלוק בדומה לתשלום באמצעות אשראי ומקבל דף חיוב בתחילת כל חודש (2 בחודש) על הרכישות בחודש הקודם. כמובן שאין אפשרות לרכישת דלק במזומן באמצעות הכרטיס. ש':האם תהיה אפשרות לקבל הנחה בחנויות רשת "סופר-אלונית" שנמצאות בתחנות? ת':כרגע לא, בעתיד "דור-אלון" תציע זאת בנוסף להנחות בשרשרת שלמה של בתי עסק נוספים. ש':האם ההנחה שנותן הכרטיס מתווספת להנחה הקיימת בתדלוק העצמי? ת':לא, אין כפל הנחות. ש':האם ההנחה היא גם לדלק באוקטן 96? ת':כן, אותה …
הודעה אחרונה מאת בועז וולקן, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
איך להוסיף כוח במהירויות נמוכות. "פתיחות" בלשון עמך. הגעתי למסקנה שרוב השיפורים הם למהירויות גבוהות. כמו:קאמשפט,פילטר פתוח,צ'יפ וכו'. חוץ מ-16 שסתומים הפתרון לא נראה קרוב. למישהו יש רעיונות??
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
תמונות מהים והמדבר 1 2 3
מאת מתן- 30 תגובות
- 5 אלף צפיות
הנה כמה תמונות שצילמתי על סרט שיקופיות בחוף פלמחים ובכביש ערד - מצדה. לצערי הסריקה לא מוצלחת במיוחד. אם אתם חושבים שאני קטנוני, אתם מוזמנים לראות את הסרט בעצמכם מחר במפגש.
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אולי שאלתם את עצמכם (ברגעים קשים של שעמום) כיצד זה שחברה כמו אלפא רומאו איבדה את עצמאותה ? עם מורשת אדירה שכזאת, עדת מעריצים שרופה, טכנולוגיה שהקדימה את זמנה ומכוניות ברמה מוטורית גבוהה ממרבית מתחרותיה, למה בעצם אלפא איבדה גובה בשנות השבעים והשמונים ומצאה את עצמה עוד מותג של פיאט ? המכוניות היו כל כך גרועות ? החלודה הרגה אותן ? משבר האנרגיה ? עליונות המתחרים ? עכשיו כשאני מתעסק עם ה GTV שלי, אני מתחיל להכיר סיבה אחת מקרוב. אף אחד במילנו לא חשב על התחזוקה של המכוניות האלה. הם חשבו על ביצועים והתנהגות ועיצוב, אבל כשזה הגיע לתחזוקה, הם כנראה הלכו לשתות איזה קיאנטי, או אספרסו קצר ומרוכז, או לצבוט מישהי במקום מסויים... רק לא להתעסק עם הנושא המשעמם הזה. …
הודעה אחרונה מאת Boxer, -
-
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ברור לי שיפתרו את זה פה ב 4 שניות, אבל זה סתם תירוץ לשים תמונה של הרכב המדהים הזה. רוצים רמז ? זה אלפא.
הודעה אחרונה מאת Boxer, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לרכב פרטי הרכב חייב ברשיון רכב (טסט) עדכני? מדובר בנוסף על רכב אספנות.
הודעה אחרונה מאת kitt, -
מייבאך בישראל 1 2
מאת RedR- 18 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום חברה , תקשיבו סיפור מצחיק הייתי עם חברה שלי והכלב שלה אצל הוטרינר כדי לעשות לו איזה ניתוח , תוך כדי נכנס עוד לקוח של הווטרינר והתחלנו לדבר ... התברר שהוא אחד הבחירים של "כולמוביל " ... בקיצור , הנה כמה נקודות שהוא אמר לי : 1) יש מייבאך 1 בישראל .. 3.5 מיליון ש"ח ... עוד לא על הכביש , מחכה לרישוי , של מישהו מאזור המרכז ( נצטרך למצוא ולצלם ) 2) EVO 7 - לא בתכנון ... אין תקינה ואין שוק.כנ"ל סקייליין. 3) E500 AMG .. אפשר להביא כבר עכשיו , כ - 700K בערך . 4) ה- S600 החדש עם ה - 500 כ"ס ו - 2 טורבו .. ניתן להזמין ב -+ 800K בערך . בכלל הוא שמבחינת מרצדס אפשר להביא מה שרוצים . * חייבים לצלם את המייבאך הזאת .. אתם חושבים שהוא יבוא למפגש …
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
- 7 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
ספיישל האות P- כל מה שרציתם לדעת על פורשה 8 ליוני, 1948. הפורשה הראשונה � 356 No.1 (זהו שמה) רואה אור יום. אבל לא זו היתה ההתחלה. הכל התחיל 48 שנים קודם לכן, כשמהנדס מוכשר בשם פרנדיננד פורשה מציג בתערוכת פאריז בשנת 1900 את ה"Lohner-Porsche", רכב חשמלי קטן המפרסם אותו בכל העולם. פורשה היה אז מהנדס ונהג-ניסויים צעיר. בשנת 1928, עת היה פורשה מנהל טכני וחבר בצוות המנהלים של דיימלר, הוא פיתח את המרצדס SS וSSK מוגדשת הטורבו. בשנת 1931 פתח פורשה בשטוטגארט משרד הנדסת רכב, שביסס את הדרך לקיומה של "פורשה" כיום. בשנת 1933 החל פורשה בהסמכת NSU, בתכנון Type32, שהוא למעשה המקדמה לפולקסוואגן. בשנת 1936 ניסויי נהיגה בפולקסוואגן (לימים-החיפושית) החלו. …
הודעה אחרונה מאת Serpent, -
- 16 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
נהוג להעריך את הספידסטר (VX220) כשווה ללוטוס אליז (הבסיס שלהן זהה לחלוטין), אבל בשישי קראתי את הכתבה של יואב קווה בהארץ על הספידסטר, וגיליתי פרט אחד שלא ידעתי עליה. יואב קווה טוען ששלדת הספידסטר כוילה בשביל הנהג הטיפש. כלומר היא כוילה כך שכמעט בכל מצב הגלגלים הקדמיים יאבדו אחיזה קודם, ויתרחש תת היגוי, שהוא קל לתיקון בהרבה מהיגוי יתר. איך זה נעשה? פשוט מאוד. הצמיגים מאחור הם 225/45R15, ומלפנים, שימו לב, 175/55R55. כן כן, למיטב ידיעתי זו אכן מידה שאינה בדיוק קיימת באופן נורמלי. עם כאלו צמיגים אין פלא שכך מתנהגת המכונית. האליז, דרך אגב, מצוידת ב-205/50R16 מאחור ו- 185/55R15 מלפנים. מידות הגיוניות בהרבה. מכאן התהיה - כיצד התנהגות הכביש של השתיים מושווית,…
הודעה אחרונה מאת Boost4Life, -
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לכול אלו שאיי פעם צולמו על ידי מצלמה........ לכול הנהגים שאיי פעם עברו ליד מצלמה ופחדו מתמונה......... לכול האנשים שנוסעים מהר........ ל-כ-ו-ל-ם!!!!!! יש פתרון!!! היום אני אנוכי עצמי הזרזיר וישי (שעזר קצת הרבה) סימנו לבנות אב טיפוס יחודי!!!!! מוצר חדשני במלחמה כנגד משטרת ישראל אשר מנסה בדרכי רשע למגר את תופעת המהירות. מוצר המשתמש בטכנולוגית היי-טק מתקדמת. כרגע אנחנו במגעים מאוד מתקדמים , על מנת להכניס מוצר אקסלוסיבי זה לקו יצור סדיר כמה שיותר מהר. ולכם חברי הפורום היקרים , ניתנת ההזדמנות להיות נוכחים בחשיפה הארצית הראשונה של המוצר. שתערך....... היום במקום המפגש של חברי הפורום בשעה 4:45 בדיוק !!!! (לא לאחר)
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
חברת מסלולים מוציאה קורס נהיגה ספורטיבית על פורש 911 cup ליומיים וחצי בצרפת. הקורס נערך במסלול מירוצים אמיתי על מכוניות מרוץ אמיתיות מדגם פורשה 911 החבילה כוללת הכל חוץ מארוחת ערב - רכב שכור לכל השהייה,מלון+ארוחת בוקר צהריים בימי הקורס,טיסות,הדרכה בעברית של ראם סמואל וגל מדלי,ביטוח על הקורס.תאריכים : 10-14 דצמבר לפרטים נוספים 5402320 או במייל [email protected]
הודעה אחרונה מאת ac cobra, -
עזרה בקרייזלר
מאת Alfa147- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ראיתי קרייזלר מסויימת ואני רוצה לדעת את הדגם שלה, אם מישהו יוכל לעזור אני מאוד ישמח. היא נמוכה וספורטיבית (אני יודע שזה לא הרבה אינפורמציה אבל זה מה שאני זוכר), איזה דגם זה יכול להיות?
הודעה אחרונה מאת .tommy g, -
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שאלת מה ההבדל בין הכנסה להוצאת אויר, על פי מהנדסים אצלי בחברה כאשר מוציאים אויר קל יותר להגיע לאחידות בפיזור הטמפרטורה לעומת הכנסת אויר (אצלנו מדובר במארז של ציוד אלקטרוני), כלומר קל יותר לנתב את זרימת האויר שתהיה אחידה בכל המישורים, ולא יתקבלו נקודות חמות.
הודעה אחרונה מאת ron_mazda323-f, -
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לזכות החברה התארים הבאים: 8 פעמים אלופת עולם למרוצי סיבולת. 3 פעמים אליפות עולם בפורמולה-1 (לנהגים) ו25 נצחונות פורמולה-1 בשיתוף קבוצת מקלארן. 18 פעמים מנצחת הדייטונה (24 שעות). 16 פעמים מנצחת מרוץ ה"לה-מנס" (24 שעות). 17 פעמים מנצחת הסברינג (מרוץ 12 שעות). מהי החברה? (כמובן באות P...) (5 נקודות)
הודעה אחרונה מאת יובל, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
כמה כוחות סוס יש למכוניות הבאות: mazda 323F פגו' 106 פג'ו 205 סיטרואן ZX וולקן סיטרואן AX תודה רבה לעונים
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
-
פוקוס בTOPGEAR
מאת a®iel- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ג'רמי קלרקסון דיבר בTOPGEAR על הדיפרנציאל הקדמי החדש והמדהים של הפוקוס RS, ואמר שהוא לא מתכוון להסביר במה מדובר... אולי מישהו כאן יודע במה מדובר ואיך זה הופך את הרכב למה שהוא...
הודעה אחרונה מאת yaron_z, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אז היום בשמחה סיימתי שבועיים "מאוד קשים" של מילואים בבה"ד חיל הים...באמת ים... ים של כוסיות ובחורות נחמדות אבל לא זו הנק'... בדרך חזרה מחיפה..פקק בסיבוב אחרי גבעת אולגה...חשבתי לעצמי שזה הפקק הרגיל...אבל לא... אחרי 500 מטר אני מבחין המשאית בצד ימין בתעלה עם הפרונט לכיוון צפון (מדובר על הנתיב דרומה ) כשמתרקבים למקום אפשר להבין מה קרה שם... או יותר נכון לא להבין איך דבר כזה קורה...המשאית עפה , פשוט עפה דרך גדר ההפרדה מהנתיב צפונה לתעלה הנגדית של הנתיב דרומה תוך מעיכה של משהו שהיה רכב לפני זה... התמונה הסופית היתה גדר הפרדה אמצעית הרוסה , גדר של הנתיב דרומה הרוסה לגמרי , משאית מעוכה ומנופצת ומשהו שהיה פעם רכב פרטי...לא רוצה לדעת מה קרה לנהג שלו... פחד אימים...
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
הישראלי המכוער 1 2 3
מאת David A- 32 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
מקבץ תמונות של רכב ששיך לקרוב משפחה של חבר לעבודה (מדובר בדייהטסו) הרכב חנה למשך הלילה באבן גבירול 170 הפוגע כמובן לא השאיר שום פרטים כמה לא מפתיע
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2263133,00.html תקראו גם את התגובות, מצחיק/עצוב אבל נכון...
הודעה אחרונה מאת taos, -
לפי נתוני יצרן הוולקן 2.0 8V מאיצה למאה ב10.4 אך באתר הזה מצוין 8.2 http://www.parkers.co.uk/choosing/performance/performance.asp?model_id=290 היתכן????
הודעה אחרונה מאת Lior_Volcane,
-
מי מחובר 58 משתמשים רשומים, 12 אנונימיים, 1,553 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Step
- Pavlik
- Ldh_88
- itaysamurai
- 3n
- yoni162
- פאר האורה
- TvrSpee12
- natco
- Manotz
- amosbmw
- ELI001